מאמרים

חקירה ראשית: דב איכנולד, מנכ"ל הוצאת הספרים של "ידיעות אחרונות"

"נוני מוזס אמר על נתניהו שהוא ראש ממשלה מצוין. הכי טוב". "מוזס והעורך לשעבר של 'ידיעות אחרונות', רון ירון, הודו שזו הייתה טעות לפרסם ידיעה רכילותית על משפחת נתניהו"
דב איכנולד (ויקיפדיה)

בחקירתו הראשית סיפר דב איכונלד, המשמש כמנכ"ל והמו"ל של "ידיעות ספרים" החל משנת 94, איך כל חייו עסק בספרים ואיך נוצר הקשר עם נוני מוזס:

"הקשר התחיל עשור קודם (למינויו), תמיד הייתי בתום הספרים, היינו בשותפות עם חברת חמד שאבי הקים (בריטניקה לנוער ועוד), משם בשנות ה-80, התחיל להיווצר קשר עסקי ובשנת 1994 נוני מוזס קרא לי ומינה אותי לעורך הוצאת הספרים של ידיעות אחרונות, שזה 'משכל בע"מ', השותפות זה 50% "ידיעות אחרונות" ו-50% חברה משפחתית".

איכנולד סיפר שיש הפרדה מוחלטת בין המערכת לבין הוצאת הספרים (לא ממש מדוייק, העיתון משמש כקידום לספרים שיוצאים לאור בספריית "ידיעות אחרונות") ועל הקשר עם נוני מוזס אמר:

"מדובר בקשרי עבודה של 30 שנה אנו מתראים, אני מדווח לו. לא הייתי מגדיר את זה כקשרי חברות. באתי לאירוע אצלו בבית, בר מצווה, והוא היה אצלי בחתונות. יש קשרי אמון ועבודה, לא יוצאים לבלות ביחד ולא סרט ביחד, לא במתכונת זוגית".

על הקשר עם הזוג נתניהו אמר איכנולד:

"מתחילת עבודתי בשנת 95 נוצרה היכרות כשמוניתי להיות מנכ"ל של הוצאת הספרים. זה היה בזמן הוצאת הספר 'מקום תחת השמש', זה הספר שנתניהו הוציא באנגלית בהוצאת 'ידיעות אחרונות' ורצה לפגוש אותי, פגישת היכרות.
היו משרדים אחרים בדרום ת"א, הוא בא עם שרה לאותה פגישה. הקדיש לי את הספר שלו, עד היום יש לי בבית את הספר.
נוצרו קשרי עבודה שבהמשכם הוצאתי לו את הספר 'מלחמה בטרור' והוצאתי ספרים לאבא של שרה, שמואל בן ארצי ועוד ספר לעידו נתניהו, אחיו של ביבי.
הייתי עסוק הרבה עם בנציון נתניהו, אביו של ביבי. הרבה שעות, זה מאוד עניין אותי. היא לו מחקר גדול שכתב בספרדית, ספר שעלה הרבה כסף ולכן נמנעתי מלהיכנס לפרויקט הזה, אבל הוצאתי לו ספר אחר. הייתי אצלו הרבה שעות בבית, הוא נפטר והספר לא יצא. עידו מנסה להוציא אותו".

בהמשך סיפר על עוד ספר של נתניהו עצמו, למרות שהדברים ממש לא רלוונטיים לתיק (אחרי זה ברוך קרא יכתוב על חקירות מיותרות של ההגנה):

"היה ספר שהחוזה נחתם בשנת 2007. ביבי היה שר אוצר, אני פניתי אליו ורציתי שיכתוב ספר על התוכנית הכלכלית, מאוד הערכתי אותו (פתאום נציגת הפרקליטות עוצרת אותו ואומרת שזה לא רלוונטי).
בשנת 2007 נחתם הסכם שהוא הוציא ספר 'השמן והרזה' על התוכנית הכלכלית שלו וכתבנו את הספר הרבה שעות, הוא כתב. הספר כמעט היה מוכן ליציאה.
בשנת 2009 נתניהו מונה לראש הממשלה וביקש להקפיא את הספר, זה דבר נהוג. הקפאתי, הוא לא יצא בסוף".

על הקשר עם נתניהו אמר איכונלד:

"הקשר הוא מקצועי, זה גורם לקשר של אמון, הערכה, מהצד שלי. זה קשר של הרבה מאוד שנים. בספר הוא שם את תפיסת ליבו ואני נחשף לזה. זה כל העולמות תשלי, זה יכול להיות עם אולמרט, בנט, שופטים ועם כולם. יש לי קשרים, מקווה שהם קשרי אמון וזה מתפתח".

***

נציגת הפרקליטות: אילו דברים אמר לך נוני מוזס לאורך השנים לגבי נתניהו"?

איכנולד: היה אומר שהוא ראש ממשלה מצוין.

נציגת הפרקליטות: פרט לזה אמר עוד דברים?

איכנולד: תראי לי מה אמרתי לפני 11 שנים ואתייחס. אנו מדברים על הרבה שנים, תגידי לי על מה.

נציגת הפרקליטות: בקשר עם העיסוק של נוני מוזס בעיתונו

איכנולד: מה אמר לך על נתניהו כפועל יוצא מהעיתונות, מה אמר לך על אופיו של נתניהו?

פרקליטתו של מוזס: בהקשר של "ישראל היום" מה אמר?

איכנולד: זה היה מפורסם, הייתי חלק מהקבוצה הזו.

נציגת הפרקליטות: מה שמעת?

איכנולד: הייתה בעיה. באוויר הייתה בעיה. "ישראל היום" הוא בעיה של הרבה שנים.

נציגת הפרקליטות: מה שמעת מנוני על זה?

איכנולד: מאוד קצר בדיבור ומאוד לא משתף. אני בהבנה שלי הבנתי את הבעיה. יש כאן חברה שעושה דמפינג.

נציגת הפרקליטות: קיבלת חיזוקים מנוני? אפשר לרענן את זיכרונך?

איכנולד: תרענני.

נציגת הפרקליטות: אמר, איך פותרים את הבעיה של גוגל, עובדים מבחוץ ומשתלטים על כסף, מה עושים עם העיתונות החופשית.

איכנולד: איך זה מתחבר?

נציגת הפרקליטות: אמרתי שיש בעיה של העולם, יש בעיה של דמפינג. היו שיחות עם ראש הממשלה חצי שנה לפני הפגישות.

השופטת פרידמן-פלדמן: השאלה במקור הייתה מה העד שמע ממר מוזס על "ישראל היום".

נציגת הפרקליטות: ומה שמע על נתניהו מנוני מעבר לזה שהוא ראש ממשלה מצויין. נשאלת מה נוני מלין על נתניהו, ענית – "ישראל היום". מחולק בחינם, הורס את העיתונות, זה מה שאמרת בחקירה. האם זה מרענן?

עו"ד חדד: זה מה שהעד אמר עכשיו.

נציגת הפרקליטות: אמר שזה מה שהוא חושב, לא מה שהוא שמע מהנאשם. מה שמעת מנוני על נתניהו

איכנולד: אם אמרתי אז אמרתי. כנראה ששמעתי. "ישראל היום" הורס את העיתונות, באתי ואמרתי את זה.

נציגת הפרקליטות: מה אמר לך נתניהו במשך השנים ושנות ההיכרות ביניכם לגבי מוזס? היו תלונות?

איכנולד: היו תלונות, אמר שהתקשורת אינה הוגנת, הרבה תלונות שמעתי במשך השנים. הוא חשב ש"ידיעות אחרונות" לא נותן לו תקשורת הוגנת.
הייתה לו הרגשה, לא רוצה להגיד, אבל ש"ידיעות אחרונות" מתנהל לו ונוקט עמדה. כך הוא חשב. הוא חשב שהתקשורת היא סוג של הדבר הכי משפיע. ובהלימה חשב שנוני, פחות או יותר (הכי משפיע). אני זוכר שאמרתי לו יום אחד, אתה ראש הממשלה, והוא ייחס לזה כוחות דמוניים. כך הרגשתי.

נציגת הפרקליטות: הזכרת דמפינג, אנא הסבר?

איכנולד: זה שמישהו לוקח מוצר ומחלק חינם, אי אפשר להתחרות. כמו שיחלקו ספרים חינם, לא נוכל למכור עם כסף.

השופט בר-עם: היצף.

איכנולד: זו בעיה קשה מאוד. כמו כסף זר שנכנס, כך הצגתי לראש הממשלה בשיחה שלנו. לא זכור סיטואציה.

נציגת הפרקליטות: השיחות בשנת 2013, ספר את הרקע לפגישות בין נוני לנתניהו

איכנולד: בהתחלה זה היה יום בחירות 2013, היינו בהכנות, היינו במתחם התחנה. שעות צהריים, שרה התקשרה אליי ואמרה לי חברים שלך כולם מצביעים בנט. לא הבנתי מאיפה זה בא לי, פחות או יותר. אמרה לי שתדאג כמה שאתה יכול שיצביעו כמו שצריך, היא נשמעה מאוד נסערת.
זה היה ביום הבחירות, שעות הצהריים. לא עשיתי שום דבר בעקבות זאת. מה אני יכול לעשות? אז באתי כמה ימים אחרי, ראיתי שהיה נציג של ליברמן, התחילה קואליציה, באתי לנתניהו באחד הערבים, היה אז בהקמת קואליציה והיה במצוקה. רצה להכניס את שלי יחימוביץ', אבל באופן טבעי היה צריך להכניס את בנט ולפיד. חשש שש"ס לא יסכימו. שאל אם אני מכיר את אלי ישי, כל זה היה בבלפור, אני זוכר.
לא הכרתי את אלי ישי בכלל. לא זוכר אם אמרתי באותו רגע, הלכתי ולמחרת בעיתון, נוני אמר, אני חושב שנתניהו ראש ממשלה הכי טוב. אני מניח שרצה לעזור, הוא אמר בסדר. שאלתי אותו אם הוא מכיר את אלי ישי. הוא רק אמר שלא רוצה שזה ידלוף אם הוא יעזור, בא או מגיע.
שאלתי גם את ביבי קודם אם הוא מסכים ואמר תבדוק אם נוני מסכים. אול אותו רגע שאלתי את ביבי. בקיצור, הבקשה הייתה כאמור שזה לא ידלוף, שיהיה ברמה של נוני וביבי, שניהם בלי עוזרים ובלי צוות ובלי אף אחד, משהו אישי. רוצה עזרה? אבוא לעזור. כך אני הבנתי וראיתי את זה.
ביקשתי מראש הממשלה ואמרתי שנוני הסכים. אני רק מבקש שזה יהיה דיסקרטי, זה התאים כמובן לראש הממשלה הדיסקרטיות כמובן. זה אנשים עם הרבה עוצמה, שלא מישהו יפריע באמצע.
נקבעה פגישה, שבעצם נוני וביבי, ואני מביא את נוני לבית בבלפור. זה היה ערב, נסעתי, לקחתי את נוני. דיברתי עם ביבי, אמרתי לו אני מבקש שבכניסה שיגידו שדובי בא עם חבר, שמחר לא יהיה משהו (חשש מהדלפות). לקחתי אחריות, אני אמרתי תדאג לדבר הזה. אין בעיה הוא אמר, אני אדאג לזה. נסענו לבית ראש הממשלה בשעות הערב, אחרי שנוני סיים עבודתו, בשער וחצי בערב. לצערי בשער מישהו כן שאל, לנוני הייתה ספקנות לגבי ביבי. זהו, נכנסנו לבית ראש הממשלה, התחלנו לדבר.

נציגת הפרקליטות: דיברת על אלי ישי. מה הייתה מבחינתך המטרה שלך בפגישה הזו? מה אמרת לנתניהו בעניין?

איכנולד: הייתה מטרה ברורה בפגישה. ערבתי את נוני בעניין, הייתה לו מצוקה עם אלי ישי והבאתי אותו לפגישה הזו. זו הייתה מטרתי.

נציגת הפרקליטות: מעבר לזה היה עוד משהו?

איכנולד: היום אם אני חושב על הדבר הזה…

נציגת הפרקליטות: נוני הכיר את אלי ישי.

איכנולד: אני שאלתי אם יכול לעזור.

עו"ד חדד: שהעד יספר את סיפורו.

נציגת הפרקליטות: ספר אם נוני הכיר את אלי ישי.

איכנולד: שאלתי אם הוא מכיר והוא יכול לעזור. הוא אמר ראש הממשלה מצויין, אני כמובן אעזור. אמרתי זאת לביבי, איך יעזור לא יודע. מה רמת ההיכרות לא יודע.

נציגת הפרקליטות: אתה לא זוכר עוד מטרה שהייתה?

איכנולד: זה ראש ממשלה שאני פוגש בהרבה נסיבות, מתלונן על תקשורת לא הוגנת. יושב נוני ומתלונן על תחרות לא הוגנת. דמפינג. שני אנשים כל כך אינטליגנטיים ועוצמתיים. אני מסביר לעצמי היום, הרגשתי שזה נכון לטובת עם ישראל. תקשורת בין אישית הוגנת. זה אחרי על 2000 עובדים, משלם משכורות. בואו דברו, זהו, הפגישה הייתה דבר קונקרטי.

נציגת הפרקליטות: אמרת לגבי המשמעות של הפגישה במטרה הזו, זו הייתה המטרה בזמן אמת?

איכנולד: לא יכול לזכור, עברו 11 שנים, אני בזמן אמת חשבתי שזה נכון וזו הזדמנות.

נציגת הפרקליטות: תאר את הפגישה שהייתה אחרי הבחירות, אמרת שהגעת לנתניהו לביתו עם נוני. מה אמר לך, אם בכלל, על נוני בהקשר של תוצאות הבחירות?

איכנולד: אני זוכר אמירה שאמר – נוני יכניס את בנט ולפיד לממשלה.

נציגת הפרקליטות: איך הגבת לזה?

איכנולד: זה היה מופרך בעיני, אתה לא מגיב לדברים כאלה. הוא חשב שהתקשורת קובעת הכל ונוני עומד בראש התקשורת. שמעתי מה התקשורת לא טובה, חוכמת ההמונים, אני חשבתי אחרת מנתניהו.

נציגת הפרקליטות: חוזרת לתיאור שתיארת שהגעתם לבית ראש הממשלה אתה ונוני, חשבתם שלא יעכבו אותכם. נכנסתם, מה קרה?

איכנולד: כיבינו את הטלפון. ישבנו במרפסת בחוץ והתחלנו לדבר על עניינים. זוכר בבירור שאז ביקש עזרה עם אלי ישי. דיבר שלא ירמה אותו, בגד בו, לא שירת אותו, לא ימנה אותו להיות יו"ר הכנסת. היה עסוק בלהרכיב ממשלה.
ראש הממשלה אמר לי תשאיר אותו לבד. הופתעתי, יצאתי. ראש הממשלה נשאר עם נוני, קראתי שם בחדר ושניהם ישבו. זה היה 20-40 דקות, זאת אני יודע כי קראתי את הרענון. אני זוכר ששניהם יצאו, חיבקתי אותם. זהו.

נציגת הפרקליטות: היו, אם בכלל, עוד פגישות כאלה ביניכם?

איכנולד: כן, לא זוכר כמה. אני זכרתי 3, 4 פגישות, הם אמרו שהיה יותר בריענון. אני זוכר עוד פגישה אחת בוודאות, אחרי שהתפוצץ עם שלי יחימוביץ', משהו עם גירעון או תקציב. החליט להכניס את לפיד, לפיד לא הסכים בלי בנט.
ביבי היה במצוקה, שאל אותי אם אפשר לעזור לו. ושוב אותו תהליך, הבאתי את נוני שחשב שיכול לדאוג להכול. זהיה גדול ממני, באמת שידברו.

נציגת הפרקליטות: נכחת בפגישה?

איכנולד: לא, אני עזבתי. ישבתי בחוץ, אותה מתכונת.

נציגת הפרקליטות: תיארת את הפגישה עם שלי יחימוביץ'?

איכנולד: אני לא זוכר כזה דבר. החוקרים אמרו שראש הממשלה העיד וגם נוני העיד. לא יודע, אני זכרתי 2 פגישות כאלה, שלקחתי את נוני מהבית, תוך כדי הזמן הזה היו לי הרה פגישות עם ראש הממשלה, לא קשורות לזה. בנפרד, ללא קשר. בקשר לספר, אני פוגש את אבא שלו.

נציגת הפרקליטות: מפנה לחקירה שלך, שואלים על הפגישות. אתה אומר לא זוכר אם היה בשנייה או השלישית. אתה אומר לא זוכר, אתה הזכרת גם פגישה שלישית.

איכנולד: אני זוכר פגישות, החוקרים אמרו לי דברים ואם אמרו אז כנראה שהם צודקים. אני לא זוכר.

נציגת הפרקליטות: לגבי אותן פגישות – מה היה בשיח, חזרתם יחד עם נוני?

איכנולד: כמובן לקחתי והחזרתי אותו הביתה.

נציגת הפרקליטות: מה עלה בשיח? בדרך חזרה מהפגישות?

איכנולד: אני חשבתי שהסיבה שיצאתי מהפגישה היא שראש הממשלה אמר דברים ביטחוניים שאני לא אמור לדעת, כך חשבתי. אני כן זוכר, שאמר שהוא מאוד ספקן.

השופטת פרידמן-פלדמן: ביחס למה?

השופט בר-עם: מה סיפר לך?

איכנולד: הה משפט שזכרתי וזה מה שאמרתי בחקירה. הוא היה ספקן, אמר – אני לא מאמין לו. מה המשפט המדוייק לא זוכר, היה ספקן.

נציגת הפרקליטות: לגבי מה לא מאמין לו?

איכנולד: הרבה דברים, לא אמר לי, היה ספקן, זה הכול.

נציגת הפרקליטות: מרעננת את הזיכרון שלך, אתה אומר "אני זוכר שנוני היה מאוד סקפטי" לגבי כל העניין של "ישראל היום".

עו"ד חדד: הוא אמר בהמשך, לא יודע על מה הם דיברו.

השופטת פרידמן-פלדמן: לא יכול להעיד על מה הם דיברו.

גילדין (מהפרקליטות): על מה נוני אמר לו שהוא סקפטי<

השופטת פרידמן-פלדמן: אתה זוכר?

איכנולד: נוני היה סקפטי לגבי ביבי, אם אמר "ישראל היום" אני לא זוכר. אני זוכר שהיה סקפטי.

השופט בר-עם: באופן כללי?

נציגת הפרקליטות: אתה אומר לגבי "ישראל היום", לגבי הנושא.

השופטת פרידמן-פלדמן: היום הוא לא זוכר, כך אומר.

נציגת הפרקליטות: מה נוני אמר לך בדרך חזרה מהפגישה לגבי המצב של "ישראל היום"? פתרון?

איכנולד: זה היה באוויר? לא יודע מה אמרתי שם. נוני דיבר על תחרות הוגנת. הפתרון זה שייקחו כסף על המוסף בסוף שבוע. אין מודל כזה של חינמון כל השבוע.

נציגת הפרקליטות: אתה זוכר על עוד פתרון שאמר? תקשורת הוגנת של לגבות כסף?

איכנולד: לא יודע, התחילו לדבר על החוק של "ישראל היום". זוכר שהמישנה למנכ"ל ישב לידי, אני לא יודע.

השופט בר-עם: בשיחה בחזרה הביתה יש עוד דברים שאתה זוכר מעבר לספקנות?

נציגת הפרקליטות: אני מרעננת את זיכרון העד מהחקירה.

עו"ד חדד: אני לא רואה שום פער. אומר לא זוכר, לא יודע.

נציגת הפרקליטות: מרעננת מהחקירה. "לדעתי שמעתי מנוני בדרכנו הביתה שנוני רוצה שיגבו כסף במוסף סוף שבוע של ישראל היום", ש"דובר על הגבלה של התפוצה אבל פרטים לא זוכר. גם לא מניח שאמר לי פרטים כי אני לא בא מהתחום הזה. נוני רצה שייקחו כסף בסוף שבוע אבל אף פעם זה לא עניין אותי הפרטים האלה".

איכנולד: אם זה מה שאמרתי.

השופטת פרידמן-פלדמן: אני מציעה שהעד יקרא שוב את הדברים מחקירתו.

איכנולד: אני מתייחס למה שהחוקר אומר לי במסגרת השיחות בין נוני, מה דובר בינינו, אמרתי לו אני לא יודע. ואז אני אומר שמעתי מנוני בדרכי הביתה על חוסר אמון. הגבלה על תפוצה, פרטים לא זוכר, לא זוכר. לא נכנסתי לפרטים האלה, אם אמרתי אז זכרתי באותו הרגע. כל מה שאמרתי, אמרתי, נכנסתי למקום הזה להגיד את כל מה שאני יודע.
אני לא ידעתי מה הם מדברים, לא נכנסתי לזה. לא אמר לי. פעם שאלתי באחת הפגישות את ביבי, מסתבר שבאתי למקום כדי לחבר בין שני האנשים, באתי לעזור. הוא ביקש עזרה עם קואליציה ותקשורת בין אישית סבירה ונורמלית עם שני אנשים שאני מכיר הרבה שנים. לא זכרתי מה ביבי אמר לי, לא זוכר.

נציגת הפרקליטות: באיזו שעות התקיימו הפגישות האלה?

איכנולד: ראש הממשלה מסיים עבודתו ב-22.30 או 23.15

נציגת הפרקליטות: שוב חוזרת לשיחות עם נוני לגבי דברים שאמר לך מעבר למה שדיברנו עד כה. מה אמר לך על מה שנתניהו מצפה ממנו.

עו"ד חדד ופרקליטתו של מוזס מתנגדים לשאלה כי מדובר בעדות שמיעה.

נציגת הפרקליטות: מה אמר לך לגבי כתבות?

איכנולד: נוני אמר לי מה הוא חושב לעצמו, אני יכול לשנות כתבות, יכול להתערב בעיתונות? הוא זה ראש הממשלה.

נציגת הפרקליטות: עלה בשיחות השם של אדלסון? בשיח מולך?

איכנולד: זכור לי פעם אחת – סיפרתי לביבי שאני בלונדון ביריד ספרים. אמר לי משהו על שלדון, לא זוכר מה אמר. אני זוכר שאמר לי אולי תיפגש עם שלדון.

נציגת הפרקליטות: אתה לבד?

איכנולד: הנחתי שהפיל של "ישראל היום" בחדר כל הזמן, ממשיך להתנהל העולם של החינמון. אמר לי תיפגש עם שלדון. למה?
אני זוכר בראש שלי שלא רציתי להיכנס ביניהם, לא נכנסתי לפרטים, רציתי להמשיך בחיי. לא להיות בדבר הזה, כשהוא אמר לי סע לשם, לא עניתי לא, לא אמרתי כן.
נדמה לי שביבי אמר שהוא גם נמצא שם. אמרתי לנוני שביבי רוצה שאפגש עם שלדון. אם נוני היה אומר לי – כן – לא הייתי הולך. נוני אמר – לא. בשום אופן לא, שיקיים מה שהוא הבטיח. כך אמר לי, שמחתי כי נפתרה לי הבעיה.

השופטת פרידמן-פלדמן: מתי היה האירוע?

איכנולד: חודש וחצי אחרי הפגישות.

נציגת הפרקליטות: "שיקיים מה שהבטיח לי", אמר עוד משהו? אני ארענן את זכרונך.

איכנולד: אני זוכר "לא" מוחלט.

נציגת הפרקליטות: מקריאה לך מחקירתך: "הוא התחייב לפתור את הבעיות", מקודם אמרת משהו אחר, "שיקיים מה שהוא הבטיח", ואז אתה אומר, בזה ירד הנושא מהפרק. אני שואלת – הוא אמר לך שהוא התחייב לפתור את הבעיות.

עו"ד חדד: זו הצגה לא נכונה של הדברים. אומר התחייב לפתור הבעיות, בהמשך כתוב, דובי מתקן, "שיקיים מה שהבטיח".

השופטת פרידמן-פלדמן: תקריאי את הכול.

נציגת הפרקליטות: מקריאה, אתה אומר "שיקיים מה שהבטיח ובכך ירד הנושא מהפרק".

איכנולד: מבחינתי זה נשמע אותו הדבר, מה שאמרתי, אמרתי.

נציגת הפרקליטות: לגבי שלדון אמרת שזה עלה בפגישה בינך לבין נתניהו. מתי עלה השם של שלדון בשיחות שלך בדרך חזרה עם נוני?

איכנולד: לא זוכר.

נציגת הפרקליטות: מרעננת את זכרונך, שואל החוקר "מה נוני אמר לך ומתי"? ואתה אומר: "בדרך חזרה. שנתניהו אמר שהוא ידבר עם שלדון. את הפרטים לא ידעתי, הם דיברו ביניהם".

איכנולד: אוקיי.

נציגת הפרקליטות: מתי, אם בכלל, הייתה פנייה של נתניהו אליך לגבי פרסומים ב"ידיעות אחרונות"?

איכנולד: כללית, אמרתי שהרבה פעמים דיבר איתי על "ידיעות אחרונות". התלונן על כותרות הרבה פעמים, כותרות שאינן הוגנות כלפיו, תקשורת לא הוגנת. הרבה שנים שמעתי על "ידיעות אחרונות".
הייתה פעם אחת שהתקשר אליי באחד הבקרים לאחר הפגישות, התקשר אליי כולו זועם ואמר שיש ידיעה שקרית, אני זוכר, שעומדת להתפרסם בוויינט או "ידיעות אחרונות" לא זכרתי איפה בדיוק. היה נסער, התקשר אליי בבוקר, משהו עם אב הבית, נהג, משהו מהעולמות האלה. ואז התקשרתי לנוני, הוא לא ביקש ממני כלום.
אמרתי לנוני ביבי התקשר אליי, יש ידיעה שקרית, שמתי לפתחו. חשבתי לעצמי, וויי, פתאום יתחילו להתקשר אליי, זה רק חסר לי. אמרתי לו שראש הממשלה אמר שיש ידיעה שקרית במערכת שעומדת להתפרסם. לא יודע מה אמרתי לו, אני זוכר שאמרת לו שיש ידיעה שקרית.

השופט בר-עם: הוא אמר שראש הממשלה לא ביקש ממנו דבר.

איכנולד: זה היה שיח, אם זה לא, אז תבדוק. אני הייתי גם בודק בתור ראש מערכת, אם היה לי משהו. זו פעם ראשונה שפניתי לנוני בענייני מערכת. היו הרבה פעמים של כותרות ולא אמר לי לטפל.

השופט בר-עם: לא נתבקשת לעשות דבר?

איכנולד: אם זה מה שאמרתי שכן, ביקש ממני, אז כן אמרתי. זה היה לפני 7 שנים? אז למה התקשר אליי? מה, זה לא ברור?

השופט בר-עם: ביקשתי מנוני להוריד את הכתבה מבלי שנתבקשת?

איכנולד: אני כן זוכר שנתניהו אמר לי שזו ידיעה שקרית, אני אמרתי לנוני זו ידיעה שקרית. צריך להתייחס לזה?

השופטת פרידמן-פלדמן: מה אמר לך נתניהו.

איכנולד: היום לא זוכר, לא חושב שאמר לי להוריד.

נציגת הפרקליטות: מה היה חריג כאן? אמרת שהיה חריג?

עו"ד חדד: לא נכון, איפה אמר שהיה חריג? איפה כתוב?

איכנולד: חריג שאני פניתי לנוני. זה מקרה ראשון שפניתי לנוני. נתניהו התקשר ואמר לי שיש ידיעה שקרית.

השופטת פרידמן-פלדמן: זה חריג הטלפון הזה?

איכנולד: כן, זה היה חריג.

השופט בר-עם: נתבקשת לומר משהו לנוני? לעשות משהו, בעקבות אותה תלונה? משהו אופרטיבי?

איכנולד: מה שאמרתי בחקירה, זה מה שהיה?

השופטת פרידמן-פלדמן: מה שאמרת זה מה שהיה?

איכנולד: כן.

נציגת הפרקליטות: איך נוני הגיב לפנייה שלך?

איכנולד: יותר מאוחר נאמר לי שזה "טופל" על ידי נוני. זהו. מבחינתי נגמר האירוע.

נציגת הפרקליטות: עדכנת את נתניהו?

איכנולד: לא זוכר, אבל כן זוכר שבאותו ערב פתאום אני רואה בחדשות את יוסי כהן, הודבר של משפחת נתניהו, עורך הדין של המשפחה מדבר על הסיפור של אב הבית. אז יומיים אחרי זה הייתי אצל ביבי ואמרתי למה אתה מחכה שיוריד ידיעה שקרית ואתה שולח את העורך דין שלך ונותנים לזה הד בבמות אחרות? אמר לי שזה היה בטעות.

נציגת הפרקליטות: היה עוד פרסום שעסקת בו?

איכנולד: הייתה איזו ידיעה מהעיתון, ביבי ראה אותי באירוע וכולו היה זעם עליי בלתי נשלט כמעט. לא הבנתי במה מדובר. אמר אני כל כך כועס עליכם/עליך, הוא היה בטוח שאני יודע. התקשרתי לנוני ואמרתי – מה ביבי רוצה ממני? מה קרה? ואז אמר נוני, הוא צודק, התפרסמה ידיעה רכילותית שלא היה לה מקום.  הוא אמר לי הוא צודק וזו טעות. תגיד לו שאם רוצה התנצלות נתנצל. זה קשור בילדיו משהו, לא תקין.
אנו מדברים על 2015, ואז חברתי לביבי, הייתי עם אישתי באוטו, אמרתי לביבי, נוני אמר שהייתה טעות. אני מרגיש שנוני רוצה לרצות אותך במה שצריך, אם צריך להתנצל או תיקון מה שצריך – זו טעות. מקובל עליו. תגיד מה אתה רוצה.
התחיל דיאלוג, ואני חשבתי שזה לא נכון ולא מכובד בשביל ביבי. בשלב מסויים גם כאן אמרתי לדוד שרן, דבר עם רון ירון, עורך העיתון, תהיה איתו בקשר ישירות. גם רון ירון אמר שזו הייתה טעות, תוקנה הטעות, תוקנה יומיים אחרי, ובא לציון גואל.

נציגת הפרקליטות: היה עוד אירוע?

איכנולד: היה עוד אירוע אחד, הייתה כתבה גדולה על שרה, משהו על אב הבית, והוא שוב פעם מאוד כעס עליי. למה מתנכלים לו? אני לא הבנתי את זה. דובר על חודשיים אחרי הפגישות. ניסיתי למצוא קשר בינאישי, למה צריך את זה עכשיו? שאלתי את נוני, יומיים אחרי, נוני ענה – מה אני יכול לעשות? כשראיתי את נוני שאלתי אותו – למה זה צריך להיות? בראש שלי זה חיבוק ביניהם. אמר נוני שלא יכול למנוע (את הפרסום). זהו.

נציגת הפרקליטות: מה ידוע לך, אם בכלל, לגבי מפגשים עם נתניהו ומוזס ב-2014?

איכנולד: לא ידעתי כלום, נחשפתי לזה בשנת 2017, הייתי בשוק.

מה חדש?