משרד המשפטים קובע: אתר "העין השביעית" מפרסם מסמכים משפטיים – בניגוד לחוק הגנת הפרטיות; כיו"ר העמותה משמש עו"ד אלעד מן, "העורך" שוקי טאוסיג ושני "העיתונאים "אורן פרסיקו ואיתמר בן-זקן.
האתר, המזוהה עם השמאל הקיצוני, רודף אותי שנים באמצעות הפצת שקרים כוערים והפרת הסודיות הרפואית שלי.
***
קביעה משמעותית של הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים נגד אתר "העין השביעית", אתר המזוהה עם השמאל, שעיקר מימונו הגיע עד לאחרונה מהקרן החדשה לישראל.
את העמדה מטעם המדינה כתבה באפריל אשתקד עו"ד איריס גילברג-יודשקין, מפרקליטות מחוז תל-אביב (אזרחי) לבקשת בית המשפט המחוזי בתל-אביב הדן בתביעה של וולטר סוריאנו נגד האתר.
כזכור, סוריאנו תובע גם את רביב דרוקר על כך ששרבב את שמו, בעקבות האמירות השקריות של רוני אלשיך, על מעקבים שיזם כביכול נתניהו על חוקרים במשטרת ישראל, ותבע במקביל גם "העין השביעית" על אותה נושא.
חשוב להדגיש כי כל נושא השרבוב של סוריאנו הוא חלק מתפירת תיקי האלפים, כיוון שהמפכ"ל אלשיך העיף לאוויר קונספירציות לא מאומתות ושקריות כדי להציג את נתניהו וסביבתו כ"ארגון פשע", דבר שלא היה ולא נברא.
כך הוא אחרת, בית המשפט ביקש את עמדתו לאחר שבא כוחו של סוריאנו, עו"ד אילן בומבך, ביקש ליתן סעד הצהרתי הקובע כי "התכנים והמסמכים המוצגים באתר 'העין השביעית', הכוללים מידע אישי אודות סוריאנו, מביאים בהיאספם ובהצטברם לפגיעה בזכותו לפרטיות".
בומבך ביקש כי בית המשפט יורה על הסרת הפרסומים הפוגעניים אודות סוריאנו, וכן את הקישורים לכתבי בית הדין הקשורים לו "המוחזקים באמצעות מאגר מידע שאינו רשום כדין" (מדובר ב"גנזך", ארכיון מידע שנמצא באתר).
בעמדה של המדינה נקבע כי העין השביעית לא קיים את חובת רישום מאגרי המידע על-פי חוק הגנת הפרטיות ולכן חייב ברישום לפי חוק זה.
על-פי חוק הגנת הפרטיות, "מאגר מידע" מוגדר כ"אוסף נתוני מידע, המוחזק באמצעי מגנטי או אופטי והמיועד לעיבוד ממוחשב".
"מידע" מוגדר כ"נתונים על אישיותו של אדם, מעמדו האישי, צנעת אישיותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, הכשרתו המקצועית, דעותיו ואמונתו".
חובת רישום המאגר קבועה במסגרת החוק, ולפיו מאגר החייב ברישום הוא מאגר המכיל אחד מאלה: מידע על 10,000 אנשים ומעלה; מידע רגיש, מידע על אנשים אשר לא נמסר על ידם או מטעם, מידע של גוף ציבורי, מידע המשמש לדיוור ישיר.
בעמדת המדינה נכתב:
"ספק עם העלאה גורפת של כתבי טענות ופרוטוקולים של דיונים, כפי שהם ובצורה מרוכזת, לאתר 'העין השביעית', היא שימוש בהתאם למטרה לשמה נמסר המידע ל'עין השביעית' מהנהלת בתי המשפט…
מטרת ההיתר שניתן לעיתונאי היתה לצורך עבודתו העיתונאית, תוך שנאסר עליו למסור את המידע שהועמד לעיונו לצורך מטרות אחרות מהמטרה שלשמה ניתן לו היתר העיון. זאת ועוד, במסגרת אחד מסעיפי היתר העיון, נכתב כי "אין לפרסם מידע שהועמד לעיונך אלא בהתאם להוראות כל דין ובהתאם להוראות היתר העיון שניתן לכך".
תמונת המצב הנוכחית היא שעו"ד בומבך הגיש תלונה על כך ובהמשך בית המשפט ביקש חוות דעת ממשרד המשפטים שקבעה כאמור, שהשימוש שעושה "העין השביעית" במאגר המסמכים המשפטיים שלה מנוגד לחוק להגנת הפרטיות.
כעת מחכים הצדדים לפסק דין בנושא הזה.