היום (09.12.2022) דיווח אבי וייס בתוכניתי ברדיו גלי ישראל על מתיחות קשה בין ליאת בן ארי ויהודית תירוש.
זה לא הפתיע אותי כלל וכלל. בביקורים המעטים של בן ארי בדיוני המשפט, עוד בתקופת עדותו של שלמה פילבר, דיווחתי על מה שראו עיניי: בן ארי ותירוש היו מרוחקות, בן ארי ישבה רק בספסל השני המיועד לפרקליטות, ותירוש מיעטה להתייעץ איתה במהלך חקירותיה הראשיות.
היה אפשר להרגיש את המתח באוויר בין שתיהן ואת הקרירות במבטים. וזה אך טבעי ואנושי: כשיש כישלון כה מהדהד, כה מחפיר, הוא נשאר יתום.
מה שקורה כעת הוא שכולם מנסים לברוח מההתרסקות של תיק 4000.
שלא תטעו: יהודית תירוש היא אכן ציר מרכזי בתיק הקורס, היא נחשבת "המומחית הגדולה" של תיק 4000, אבל מעליה יש אחראים שלא בלמו אותה ולא בלמו את ליאת בן ארי, אלא רק הוסיפו שמן על המדורה.
כולם נושאים באחריות ואת כולם צריך להעמיד לדין
ליאת בן ארי
בזמן תפירת התיקים היא היתה הרוח החיה מאחורי הגשת כתב אישום בכל מחיר נגד נתניהו, תוך שהיא מסתמכת על עדי מדינה שנסחטו ולא סיפקו לה דבר.
עם התקדמות הדיונים במשפט והבעיות המקצועיות הקשות שנחשפו – נעלמה מהם לחלוטין והיא עסוקה עתה בעיקר בהסחת דעת – בין אם בהגשת צווים מאיימים מביכים נגד אלו שמטרידים לכאורה את בני משפחתה, ובין אם בהדלפה על כך שהיא עמדה להתפטר.
זו המומחיות של בן ארי: כשיש מחדל, היא מנסה לברוח באמצעות ספינים שהיא מפיצה דרך השופרות שלה.
מה שמשעשע הוא שליאת בן ארי מנסה להפנות אצבע מאשימה לפרקליט המדינה עמית איסמן, שלכאורה לא מגבה אותה ולא מגיע לדיונים, בשעה שהיא לא מגיעה בעצמה.
ליאת בן ארי כהרגלה מנסה לברוח מאחריות, אבל זה לא כל כך מצליח לה.
יוני תדמור
היום עומד בראש פרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה), היה סגנה של בן ארי בפרקליטות מיסוי וכלכלה בזמן תפירת התיקים ואחד הצירים המרכזיים בתפירה.
מאז תחילת המשפט תדמור נעלם לחלוטין; לא מגיע לדיונים, לא מגבה את תירוש ואף לא חותם על שום מסמך הקשור למשפט. מתנהל כאילו האדמה בלעה אותו, למרות שהוא הבוס הישיר של תירוש.
יתירה מזו, במהלך הדיונים, ועוד לפני זה במהלך החקירות במשטרה, הפלילו כמה עדים את עצמם או אחרים בעבירות כלכליות כמו העלמת מיסים ואי תשלום מכס, אבל תדמור מדלג על זה כאילו לא קרה דבר.
בקיצור: תדמור ברח, נמלט על נפשו בכל הקשור לדיוני משפט נתניהו. היעלה על הדעת שהבוס הישיר של צוותי תיקי האלפים לא יבקר ולו פעם אחת באולם הדיונים?
איזו מן התנהלות זו?
יהודית תירוש
היא התובעת הראשית בתיק 4000, היא זו שמנהלת את מרבית החקירות הראשיות, והיא זו שעומדת בחזית מדי יום.
ההתנהלות שלה באחרונה משדרת מצוקה רבתי. היא לא מפוקסת, היא מבולבלת, היא לא מוצאת את ידיה ואת רגליה בין הדפים, היא לא שולטת בחומר, והיא ננזפת פעם אחר פעם ע"י השופטים.
אפשר גם לראות היטב, מדי יום, את אווירת הנכאים של הצוות שלה. המופעים שלה לא רק מביכים אלא מכמירי לב – היא מרבה להתרתח, להעיר הערות קנטרניות ובאופן כללי מצטיירת כתגרנית.
עו"ד חן ועו"ד בן צור יושבים מחויכים מול מופעי האימים שלה והיא לא יודעת את נפשה.
יהודית תירוש הביאה על עצמה בהחלט את הכישלון שלה, אבל כמובן שמעל לפלפולים המשפטיים יש גם היבט אנושי. היא לבטח מרגישה שנזנחה – איש לא מגבה אותה, איש מהאחראים עליה לא מופיע מדי פעם לדיונים.
היא רואה שבן ארי מתעסקת עם צווי "ההטרדה" שלה וקוראת שבן ארי מתלוננת על חוסר גיבוי מאיסמן.
מה עובר במוחה באותה עת? טבעי שהיא חושבת שגם לה לא נותנים גיבוי ומי שצריכה לתת אותו היא ליאת בן ארי, שמתרחקת מתיק 4000 כמו מאש.
עמית איסמן
פרקליט המדינה שגם כך יחסיו עם בן ארי די מתוחים. הרי התפקיד של בן ארי שנתפר למידותיה עוד לפני כהונתה (מישנה לפרקליט לעניינים כלכליים) הוא בלאו הכי מיותר, כי יש ראש פרקליטות שעוסק בעניינים כלכליים.
איסמן היה בצוות 29 הפרקליטים שהיו ב"סיעור המוחות" לכאורה על התיקים, והוא לבטח מבין שבן ארי ותירוש הציגו בפניו תמונה עובדתית לא נכונה.
זו הסיבה להערכתי שהוא לא יוצא בפומבי להגנת בן ארי ומקפיד להתעלם מתיקי האלפים. גם הוא מבין שבן ארי ותירוש פישלו בענק, אבל איזו ברירה יש לו? הברירה היחידה היא לשתוק.
לצאת נגדן ירעיד את המערכת, לגבות אותן זה ייראה מאולץ ולא טבעי. אז שותקים.
גלי בהרב מיארה
היועצת המשפטית לממשלה, ללא שום ניסיון בעניינים פליליים. במצב נורמלי ותקין, היא ואנשיה היו עוקבים אחרי מה שקורה בדיונים (יש פרוטוקולים) ומזמנים את בן ארי ותירוש לתהליך של בדיקה, שהרי היועמ"שית היא הגורם המוסמך לסגת מכתב האישום או מחלקו.
זה היה מתבקש במיוחד אחרי החלטת השופטים בעניין תיקון כתב האישום בנוגע לפגישת ההנחיה,
אלא שגלי בהרב מיארה נמנעה מכך. לכל בר-בי-רב ידוע שהיא יועצת משפטית חלשה מאוד, לא מקצועית, שלא מסוגלת וגם לא רוצה לבצע איזשהו תהליך של חישוב מסלול מחדש בעקבות מה שקורה באולם הדיונים.
היא בוחרת בעיקר לשתוק ובוחרת לברוח מכל עיסוק בתיקים הקורסים.
הדר וינשטיין
שם לא מוכר במיוחד, אבל נחשבת ליד ימינה של ליאת בן ארי בתקופתה בפרקליטות מיסוי וכלכלה. כתבה את כתב האישום התפור.
וינשטיין הגיעה לכל הדיונים ללא יוצא מן הכלל, גם של תיק 4000 וגם של תיק 1000.
כשהתחילה להעיד הקבוצה השנייה בתיק 4000 גם וינשטיין נעלמה. עוד סימן למתיחות בין בן ארי לתירוש.
שי ניצן
האיש שנהנה מההפקר. בעוד יציר כפיו והחלטותיו מתמוסס בבית המשפט הוא מחוץ למערכת, בג'וב שנתפר למידותיו בספריה הלאומית.
אין ספק שבן ארי ותירוש מסתכלות על שי ניצן בעיניים כלות. עלות שכר כוללת של כ-120-140 אלף שקלים בחודש (גם פנסיה תקציבית וגם שכר מהספרייה), ג'וב מפנק ורחוק מהעין הציבורית – בעוד שהן, במיוחד תירוש, נמצאות בחזית.
שוב, הן הביאו זאת על עצמן, אבל מדובר בפסיפס אנושי שעכשיו מתועל לדבר אחד בלבד: על מי זורקים את האחריות, מי מצליח לברוח ואת מי מקריבים.
***
ובכן, כולם נושאים באחריות ואת כולם צריך להעמיד לדין, ללא יוצא מן הכלל.