מחר (יום ג', 05.03.204) אמור להעיד בתיק 4000 צחי הנגבי, לשעבר שר התקשורת והיום ראש המל"ל.
לפי הפרומואים של שופרי הפרקליטות בראשותם של דליפמן ושל ביני אשכנזי מאתר הפח "וואלה", נראה שהפרקליטות ויהודית תירוש, בייאושן, תולים תקוות בעדות הנגבי, אך נכונה להם אכזבה גדולה. גם הנגבי עתיד להפוך לעד הגנה מצוין.
***
למה הנגבי בכלל מופיע כעד תביעה? שאלה מצוינת. הנגבי כיהן כשר במשרד התקשורת אחרי הסדר ניגוד העניינים של נתניהו ועדותו נוגעת לפעולות שעשה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת.
רגע, רגע, אז מה הקשר לנתניהו? עוד שאלה טובה. אין קשר, אבל הפרקליטות עשתה קשר מדומיין. לשיטתה הפעולות שעשה פילבר (בעיקרן המתווה לפריסת הסיבים האופטיים תמורת ביטול ההפרדה המבנית לבזק) היה לפי רוחה של פגישת ההנחיה המדומיינת בין נתניהו לפילבר.
כלומר, לפי התיזה המטופשת של הפרקליטות, פילבר בתקופת הנגבי פעל לפי רוחו של נתניהו ושוב זה היה בניגוד לעמדת "אנשי המקצוע" (אגב, זה פרט שבחלקו נכון, אבל גם איתו יש בעיה: בראייה כוללת "אנשי המקצוע" טעו ופילבר צדק).
ובכלל, אחרי ה-7 לאוקטובר, מוטב שהפרקליטות תפסיק להשתמש במושג המגוחך "אנשי המקצוע". ההיסטוריה מוכיחה שהם יכולים לטעות בגדול ולגרום נזק ענק, גם בעניינים כלכליים, כמו גם בעניינים אחרים, בין היתר ביטחוניים.
ובכלל, עדות הנגבי היא ממש לא מרכזית, יש הרבה מאוד עדים מרכזיים שהפרקליטות בחרה לא הביא אותם כי היא ידעה שהם יזיקו לה.
הסיבה העיקרית שהנגבי בכל זאת מגיע לדוכן העדים היא לא תוכן עדותו אלא בגלל התרגילים המלוכלכים של ליאת בן ארי ויהודית תירוש: הן חושבות שהן יביכו את הנגבי וגם את נתניהו באמצעות החקירה הראשית (וספק אם הן יצליחו) בגלל הקרבה של הנגבי לנתניהו.
זו הסיבה שהן מתעקשות גם להביא את שר המשפטים יריב לוין לדוכן העדות, למרות שעדותו שולית ולא נחוצה כלל בתיק 2000.
וזה הסיפור של עדות הנגבי
הכל התחיל ביוני 2016, שאז יצא מכתבו של מנכ"ל משרד התקשורת שהתניע את תהליך הבחינה לגבי ביטול ההפרדה המבנית ובמקביל מתווה לפריסת הסיבים האופטיים.
ביום 14.6.2016 פרסם היועמ"ש הסדר ניגוד עניינים ביחס לנתניהו וביחס למותר והאסור לו בתחום פעילותו כשר התקשורת, לאור יחסיו עם אלוביץ'.
להסדר זה קדמה בדיקה ארוכה שהחלה ביום 2.11.2015 ב"ניצוחה" של שלומית ברנע פרגו וכל זה בעקבות כתבתו השקרית של גידי וייץ ב"הארץ".
למרות הניסיון של הפרקליטות לצייר שפילבר פעל גם בתקופת הנגבי על פי רוחו של נתניהו, פילבר העיד אחרת, גם במשטרה וגם בבית המשפט.
פילבר העיד כי מרגע שנודע לו על בדיקת ניגוד העניינים, הוא לא דיבר עם ראש הממשלה בענייני בזק או אלוביץ', מטוב ועד רע.
הנה החלק הרלוונטי בעדותו במשטרה:
חוקר: זה היה יכול להביא גם לשיחה עם ראש הממשלה?
פילבר: לא. אמרתי כבר, מבחינתי הקשר עם ראש הממשלה נותק ברמת דיווחים וברמת הנחיות. אי שם ב-2016 כשנודע לי על ניגוד העניינים והפנייה ליועץ המשפטי לממשלה. מאז קיבלתי החלטה נחרצת לא לדבר ולא לפנות אליו בשום עניין בקשר לזה.
חוקר: למה?
פילבר: כי אני כעו"ד ומי שמבין את העניין של ניגוד העניינים מבין שאני נכנס לשדה מוקשים.
חוקר: אז אתה ממשיך לבצע את הדברים רק בלי לעדכן אותו על כך?
פילבר: כן, אני ממשיך לטפל בענייני בזק, אבל מתחילת 2016 ועד שצחי התחיל בפועל לנהל את העניינים אני בפועל עושה את הדברים אבל לא מעדכן את ראש הממשלה".
פילבר גם העיד כי לאחר שפורסם הסדר ניגוד העניינים, ולאחר שצחי הנגבי מונה כשר במשרד התקשורת, הוא כבר היה "משוחרר" מהנחיותיו הנטענות של ראש הממשלה, ופעל לפי שיקול דעתו המקצועי העצמאי.
"מהר מאוד… הייתי מאוד עצמאי כאילו מהרגע שהתחיל לניגוד העניינים שלו, שזה היה במרץ 2016 מאותו רגע בעצם די היה נתק בכל עולם הטלקום. יוני יולי נכנס צחי הנגבי. אז מאותו רגע התחלתי לעבוד אך ורק מולו. ועכשיו השר איוב קרא.
פילבר גם העיד ספציפית לגבי המהלך של ביטול ההפרדה המבנית או התאגידית, כי הוא יזם וקידם את המהלכים בעניין זה, ללא כל מעורבות של ראש הממשלה.
כך, לגבי מסמך שינוי המדיניות מאוקטובר 2016 הבהיר פילבר כי ראש הממשלה לא היה מעורב כלל בעריכת המסמך, ופילבר גם לא עדכן אותו, ככל ששוחח עם ראש הממשלה דובר בנושאים אחרים (מדיה, תאגיד, ערוץ 20 דאז וכד').
חוקר: ביבי היה מעורב בשינוי הזה?
פילבר: זה כבר נטו אני, עדי (קאהן גונן, העוזרת שלו), צחי (הנגבי), מול צחי. דיברתי עם צחי על זה כבר באוגוסט, זאת אומרת קיבלתי את האור הירוק מבחינת צחי ביולי אוגוסט ואז עבדנו על זה. ואז צחי כבר נכנס מלא…
חוקר: גם לא בהיבט כללי לא היה מעורב?
פילבר: נתניהו?
חוקר: כן.
פילבר: לא.
חוקר: בהנחיה כללית?
פילבר: לא, זה היה במסגרת כבר המידור שאני עשיתי אחרי ההחלטה לניגוד עניינים…
חוקר: אבל היה ביניכם קודם אז
פילבר: הוא היה מתקשר, אז אני עניתי לו אבל אני לא עדכנתי אותו בשום דבר מיוזמתי.
גם צחי הנגבי העיד כי בתקופת כהונתו כשר במשרד התקשורת ובחודשים האחרונים, כאשר פילבר גיבש את המהלכים שרצה להוביל בעניין ביטול ההפרדה המבנית או התאגידית, פילבר עדכן אותו לאורך כל התקופה, קיים איתו דיונים וניסה לשכנע אותו בעמדתו.
בעקבות הרעש התקשורתי והתלונות של המתחרות, החלה בדיקת מבקר והתהליך למרבה הצער נעצר.
אגב, מבקר המדינה קבע שכל הפעולות שנעשו בתקופת נתניהו בנוגע לבזק היו כשרות ומקצועיות. את זה הפרקליטות כמובן "שכחה" בדרך לתפירת תיק 4000.