אין שום ספק שההחלטה הדרמטית של בית המשפט להורות לפרקליטות למסור להגנה את כל הר החומרים שהוסתרו-נעלמו של אילן ישועה – תאריך עוד יותר את משך המשפט. כמה? איש אינו יודע וזה תלוי באיכות החומרים שייחשפו וברלוונטיות שלהם להליך המשפטי.
בית המשפט הורה לפרקליטות למסור את החומרים עד ליום 27.6.2021, בעוד כשבועיים. רק אחרי זה הן ההגנה והן הפרקליטות יבחנו את החומרים ויבדקו, כל אחד, מה רלוונטי ואיך לפעול.
בינתיים, כתבי החצר של הפרקליטות, כמו אביעד גליקמן, פרסמו שהפרקליטות שוקלת לערער על ההחלטה. קחו בחשבון שפגרת הקיץ מתחילה במערכת ב-21.7 עד 5.9, כך שכל עניין ההסתרות והרלוונטיות שלהן יימשכו עוד חודשים.
וזה אומר דבר פשוט: המשפט הזה עם 338 עדים יימשך שנים. לא שנתיים-שלוש, אלא הרבה יותר. חמש-שש-שבע שנים – זו ההערכה של כמה עורכי דין שדיברתי איתם.
וזו רק ההתחלה: לפרקליטות צפויות עוד מבוכות רבות
אילן ישועה הוא רק העד הראשון, אמנם די מרכזי, אבל שלא תהיה טעות: יהיו עוד הרבה עדים "מרכזיים" שהחקירה הנגדית שלהם תביך את הפרקליטות. אספתי בשבילכם רשימה חלקית מאוד:
עדי מדינה או עדי מפתח: שלמה פילבר, ניר חפץ, ארי הרו, הדס קליין (מזכירתו של ארנון מילצ'ן), אבי ברגר (לשעבר מנכ"ל משרד התקשורת), אמיר לוי (לשעבר ראש אגף התקציבים) והרן לבאות (לשעבר סמנכ"ל כלכלה במשרד התקשורת).
שלושת האחרונים הם היו יריביו של פילבר והעימות המקצועי ביניהם יהיה מרתק.
פוליטיקאים: יאיר לפיד, ציפי לבני, איתן כבל, יריב לוין, גלעד ארדן, זאב אלקין.
אנשי עסקים המעורבים בתקשורת: אילן שילוח (טייקון פרסום), אודי אנג'ל (לשעבר בעל מניות ברשת, היום ערוץ 13), לן בלווטניק (הבעלים של ערוץ 10), מירי אדלסון (הבעלים של "ישראל היום"), ארנון מילצ'ן (בעל מניות לשעבר בערוץ 10).
גורמים משפטיים: יהודה וינשטיין (לשעבר היועמ"ש), אבי ליכט (לשעבר המישנה ליועמ"ש), דנה נויפלד (היועצת המשפטית של משרד התקשורת).
גורמי תקשורת: רון ירון (לשעבר עורך "ידיעות אחרונות" והיום עורך "אולפן שישי"), ינון מגל (לשעבר עורך וואלה, היום בערוץ 20), דב גיל-הר (לשעבר בוואלה, היום בתאגיד, מתנגד חריף לנתניהו), ברוך שי (לשעבר בערוץ 10, היום בכיר בתאגיד) וכמובן כל עורכי וואלה ובראשם אבי אלקלעי שלא הפסיק לגדף את נתניהו ומשפחתו ובמקביל היה המוציא והמביא של אילן ישועה.
כל אלה כלולים ברשימת עדי התביעה. כמובן שכולם "יזכו" לחקירה נגדית מאוד נוקבת כפי ש"זכה" לה ישועה וכמובן שההגנה רשאית להביא עדי הגנה ויש כבר הרבה מתנדבים (למשל, חיים רמון הציע את עצמו לדבר על "היענות חריגה").
ביקורת חריפה על הסתרת החומרים של הפרקליטות
התגובות החריפות על הפרקליטות כפי שבאו לידי ביטוי בתוכניתי לא עושה חשבון בגלי ישראל (כל יום שישי, 7-9 בבוקר):
חיים רמון, לשעבר שר המשפטים: “במדינה מתוקנת כל האנשים המעורבים בהסתרת החומרים במשפט נתניהו היו צריכים לעמוד לדין ובמקביל מבטלים את כתב האישום או שסעיף השוחד היה מבוטל. הרי המטרה העליונה הושגה ונתניהו הודח. בין אם ההסתרה נעשתה ברשלנות או בזדון זה איום ונורא, זה דבר קריטי! 25 פרקליטים יושבים על העניין ואף אחד לא קם ואמר שיש בעיה?״
עו״ד דוד פורר: ״איך יכול להיות שמנדלבליט אישר את כתב האישום נגד נתניהו בלי תהליך בדיקה אמיתי וסדור? אי אפשר לעבור עם מה שקרה עם החומרים שנעלמו לסדר היום. בפרקליטות מיסוי וכלכלה יש תמיד בעיות, תקלה אחר תקלה. היה פה סימון מטרות. זו לא המצאה שלי, אמר את זה מני מזוז״.
עו״ד אייל בסרגליק: ״אני לא מאמין לתירוצים של הפרקליטות שמדובר בטעות בתום לב. הפרקליטות גרמה עוול וצריכה לעשות חשבון נפש איך היא הגישה כתב אישום על היענות חריגה בלי בדיקה אמפירית – והאם זה יכול להחזיק מים״; ״אילן ישועה חמק מכתב אישום, הוא אמר שהוא שיקר לזה ולזה, הוא עקבי בשקר״.