יומן הבוקר
אמי פלמור (ויקיפדיה)
האם 'יש עתיד' ויאיר לפיד מסדרים ג'וב בחברת החשמל, בעלות של 100 אלף שקלים בחודש, לאמי פלמור, המקורבת לשי ניצן?
ראיתי הרבה מינויים הזויים בסקטור הציבורי במשך הקריירה העיתונאית שלי, אבל אם פלמור תמונה בסופו של דבר ליו"ר חברת החשמל זה יהיה אחד המנויים ההזויים ביותר.

***

הידיעה אתמול בעיתון "כלכליסט" על כך שמפלגת יש עתיד מקדמת את מועמדותה של אמי פלמור, לשעבר מנכ"לית משרד המשפטים, למשרת יו"ר חברת החשמל, היא ראייה טובה למעגל של ההגמוניה שמתורגם גם להגמוניה כלכלית.

לפלמור אין שום ניסיון עיסקי, אין לה שום ניסיון עם תאגידי גדולים – ובכלל, מעמדו של מנכ"ל במשרד המשפטים הוא די חלש לעומת תפקידים כמו פרקליט המדינה, המישנים לפרקליט המדינה ופרקליטי המחוז שחזקים ממנו פי כמה.
יתירה מזאת: לפלמור אין שום השכלה פיננסית ובוודאי שלא ידע כלשהו בתחומים המורכבים של חברת החשמל – ולכן זה נראה כמו סידורי עבודה בסגנון מפא"י.
הווה אומר: חבריזם, מחובריזם ופרוטקציוניזם.

פלמור, שהושארה בתפקידה גם לאחר מינוייה של איילת שקד לשרת המשפטים כירושה מציפי לבני (למרות שזה מקובל ששר מחליף מנכ"ל), היא חלק מהחונטה המשפטית והיא חברה יחסית קרובה לשי ניצן, לשעבר פרקליט המדינה.

זמן קצר אחרי סיום הצינון שלה היא מונתה לתפקיד לא ממש ברור בפייסבוק – אחת מ-20 חברי מועצת התוכן שהוקמה כדי להוות כתובת לערעור משתמשים על סינון תוכן. תפקיד עם תיאור מפוצץ, אבל בהופעותיה התקשורתית היא די מתחמקת להסביר את החסימות התכופות לאנשי ימין ברשת שהיא מועסקת בה.

אגב, כרגיל אצל חברי החונטה, היא קיבלה ומקבלת מהתקשורת סיקור אוהד ומלטף, למרות הרקורד הלא מרשים שלה. עמוד הוויקיפדיה שלה מפוצץ בתיאורים על פעילותה, אבל היו בטוחים: היא לא הפכה פה הרים וגבעות, אלא היתה חברה מאוד נאמנה לראשי החונטה ובאה על שכרה.
הרי תפקיד של מנכ"ל משרד המשפטים צמוד לשכר השופטים בניגוד למנכ"לים אחרים במשרדי ממשלה (למה? ככה, כי להם מותר הכל) ובזמנו היא קיבלה עלות שכר שהסתובבה סביב 70 אלף שקל בחודש.

מהלך ההזזה הטבעי שלה מתפקידה ע"י אמיר אוחנה בזמנו, עורר מהומה רבתי, למרות שבדרך כלל, כאמור, כל שר חדש מחליף מנכ"ל.
שמתם לב שכל חילופי המנכ"לים בממשלת "השינוי" עברו בלי ביקורת? אבל שאיש ימין מזיז מנכ"לית מהשמאל – מהומת אלוהים ופגיעה בדמוקרטיה. זה גם היה המצב כשנתניהו הזיז את אבי ברגר, לשעבר מנכ"ל משרד התקשורת, אחרי כמה חודשים ולא מייד. מזה נולד כתב אישום (תיק 4000).
אגב, עלות שכרו של יפתח רון טל, יו"ר חברת החשמל היוצא, עמדה ב-2020 על כ-100 אלף שקל בחודש.

הבנתם איך מסדרים ג'ובים לחברי החונטה?

מי היועץ המשפטי של משרד מבקר המדינה ואיך זה קשור בעקיפין לאסון מירון?

זה היה די צפוי: מבקר המדינה הודיע אתמול שהוא מפסיק את עבודת הביקורת בנושא אסון מירון לאור מינוייה של וועדת החקירה הממשלתית. צפוי ומובן.

אבל, אני מקווה מאוד שהוועדה הזו תזמין לעדות גם את היועץ המשפטי של משרד המבקר, עו"ד יואל הדר, ששימש כ-15 שנה כיועץ המשפטי של משרד לביטחון פנים עד לסוף 2019 – ואז עבר למשרד מבקר המדינה.

האם עו"ד הדר לא צריך לענות על כמה שאלות בנוגע לאירועים סביב הר מירון במשך כהונתו במשרד לביטחון פנים? ובכלל, האם כל הדרגים המשפטיים המעורבים במריחת סוגיית התשתיות במירון יזומנו לעדות בוועדה? או, שכרגיל, הייעוץ המשפטי שהפך לעיתים למקבל ההחלטות בפועל, הוא מחוץ לתחום בחקירות ובבדיקות? כי הם הרי מעל לכל חוק.

תודה לאבי וייס.

הרייטינג של מהדורת החדשות בטלוויזיה – כמה הבהרות

לנוכח שאלות רבות שאני מקבל על עדכוני הרייטינג שאני מדווח עליהם מדי פעם:

  1. הרייטינג של ערוץ 20 לא נמדד, לכן אי אפשר לדעת לאן בורחים הצופים מערוץ 12 ו-13.
  2. ערוץ 13 סובל ממכה כפולה: גם מהדורת החדשות בתהליך עקבי של נסיגה, אלא גם תוכנית הדגל כמו "האח הגדול" סובלת מרייטינג יחסית נמוך של סביב 12%.
    למה? שאלה טובה. ייתכן שזה המיאוס מערוץ 13 או המיאוס מתוכנית הריאליטי או שניהם ביחד.
  3. מהדורת החדשות של תאגיד השידור מקבלת רייטינג עלוב של 3%-4%. שלשום, למשל, מכלול התוכניות נע בין 1% ברייטינג (הנמוך ביותר) ל-3.7% (הגבוה ביותר). ועל זה אנחנו משלמים מכספי ציבור כ-700 מיליון שקל מדי שנה.

***

אתמול בפייסבוק של אלי
09:38 -> 15:07 -> 22:01

מאמרים אחרונים

מיקי גנור (צילום: אלי ציפורי)

דברים מדהימים צפים בתיק "הצוללות"

העדות המטלטלת של מיקי גנור: מוטי לוי, ראש להב הפורש, צלצל אלי בצרחות נוראיות ואמר לי "אם לא תחתום על הסכם עד המדינה נזיין את הבת שלך" (הבת שנחקרה באזהרה ואיימו לשלול לה את רישיון עריכת הדין). מוטי לוי לא תיעד השיחה

הקליקו לתוכן »