איפה תוכנית סינגפור של בנט להורדת מסים? לאן נעלמו ההבטחות של שר האוצר ליברמן לא להעלות מסים?
אוקיי, אז כשמדברים על העלאת מסים זה לא רק מיסים מוכרים כמו מס הכנסה או מע"מ, אלא זה כל מיני היטלים ומסים באופן עקיף שמעלים את יוקר המחייה ודופקים בעיקר את השכבות החלשות וגם את מעמד הביניים, כיוון שסל הקניות שלהם ביחס להכנסותיהם גדול מהעשירונים העליונים.
***
ראשית, לתמונת המצב בשליטה של ליברמן על הברזים התקציביים.
אני כבר 40 שנה בעיתונות ואני לא זוכר מצב בו יש לאיש אחד שליטה כה ריכוזית במשרד האוצר, בוועדת הכספים או כל וועדה שקשורה לעניינים כלכליים.
והבעיה החמורה מכל: ליברמן עושה את הכל כדי לחסום כל ביקורת ושקיפות על פעולותיו כשאין גם ראש ממשלה שמסוגל להגיד לו לעיתים עד כאן.
אתמול הגיש עו"ד אילן בומבך עתירה לעליון בשמם של כמה חברי כנסת מהליכוד וש"ס, נגד ההחלטה של הקואוליציה לרוקן מתוכן את כל וועדת הכנסת לאחר שהיא משאירה לאופוזיציה פירורים למרות כוחה הגדול.
בומבך התמקד בוועדת הכספים ותיאר את המצב הבא:
"כדי להבטיח את שליטתה המוחלטת של הממשלה בדיוני וועדת הכספים ובהתנהלותה, לא הסתפקה הקואליציה בכך שיושב ראש ועדת הכספים יהיה חבר אותה סיעה שבראשה עומד שר האוצר (ליברמן). לעניין זה אף לא נחה דעתה מכך שאותה סיעה מייצגת בכנסת מפלגה ריכוזית ביותר, הכפופה לשליטתו המוחלטת של שר האוצר, העומד בראשה וכאילו אין להסתפק באחיזה בגרון וועדת הכספים ובפעילותה, אלא הכרח אף להפקיד ולהדק את אותה אחיזה, טרחה הקואליציה, ובעקבותיה החלטת הכנסת, למנות 3 ממלאי מקום קבועים לחברים בוועדה, מסיעתו של שר האוצר.
לא רק חגורה להחזיק, ולא רק כותפות לחזק, אלא אף עניבה לחנוק בה כל אפשרות להצבעה שלא בהתאם לקו המפלגה, ולחסום את היכולת המעשית של סיעות האופוזיציה לפקח, לבקר ולהסתייג בנושאים בעלי חשיבות ציבורית עליונה, במיוחד בעת הזו, היש ביטוי מובהק להשתלטות עוינת של הרשות המבצעת של מוסד פיקוח ובקרה פרלמנטרי מרכזי?"
המשמעות היא שליברמן, איש ריכוזי מאוד במפלגתו, יצר מסלול שבו כל החלטה שלו תתקבל אוטומטית, בלי ביקורת, במיוחד בממשלה חלשה שבה ראש הממשלה בנט הוא כמו בובה על חוט. זה מצב אנטי דמוקרטי ומסוכן.
וראו מה עושה ליברמן עם המצב הזה? בשרשרת החלטות הוא מעלה מסים, כמו מס קנייה על כלים חד פעמיים, או אי סבסוד מעונות יום לחרדים (זה סוג של מס) ועוד שלל החלטות בפתח כמו העלאת מס הפחמן (תמיד זה בתירוצים של משבר האקלים וכו') שיגרום לעלייה במחיר החשמל ועוד.
ברור שליברמן לא דואג למשבר האקלים ולא דואג לבריאות הציבור – הוא יחד עם פקידי האוצר – מחפשים עכשיו מקורות כדי לממן את הטבות הענק למנסור עבאס בהיקף של כ-53 מיליארד שקל (8 מיליארד בשנה בממוצע).
ואיך עושים זאת? זה תמיד כך: מטילים עוד מסים שפוגעים במעמד הביניים והחלש. בחזקים לא נוגעים, כמו בעלי הפנסיות התקציביות השמנות במערכת הביטחון ובמערכת המשפט.
הקשרים הנסתרים בין איתן כבל למומי למברגר, המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים
אתמול חשפתי בפייסבוק שמומי למברגר, המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים והח"כ לשעבר איתן כבל חברים עוד מהשירות הצבאי.
כזכור, תיקו של כבל בתיק 2000 נסגר למרות שכבל שיקר שוב ושוב בחקירותיו, היה הפיון והשליח של נוני מוזס לקידום חוק "ישראל היום" שאמור היה להעניק ל"ידיעות אחרונות" הטבות רגולטוריות במאות מיליוני שקלים.
כבל קיבל בתמורה סיקור מאוד אוהד ומלטף בעיתון.
אם העמידו לדין את נתניהו על אין הטבות ואין על סיקור אוהד או היענות חריגה, אין ספק שהיו צריכים להעמיד לדין את כבל, כי התמונה אצלו היתה ברורה מאוד: נוני מוזס הפעיל אותו וקידם באמצעותו את החוק, היה איתו בקשר רציף, עשרות שיחות, כמה פגישות, כולל הערות ותיקונים על החוק.
במקביל, "ידיעות אחרונות", באמצעות העורך דאז שהשתתף בפגישות עם כבל (רון ירון), העניק לכבל סיקור מאוד מלטף וכבל לא הכחיש זאת בחקירותיו, אלא הסתבך שוב ושוב בשקרים.
על פי מידע שהגיע אליי, למברגר היה מעורב לכאורה בדיונים על סגירת תיקו של כבל, ובכל מקרה למברגר הרי היה מעורב בדיונים בכל תיקי האלפים כמישנה בכובעו כפרקליט המדינה לעניינים פליליים.
ביקשתי את תגובת הפרקליטות וזו היא:
"בניגוד לנטען בפנייתך, מר למברגר נמנע מהשתתפות בדיונים הנוגעים לעניינו של מר כבל, ובכלל זה בהחלטה שהתקבלה לבסוף בעניינו."
(עניין החברות לא הוכחש).
אלא שהעובדות מספרות סיפור אחר: במסמך של היועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט על כל תיקי האלפים, בו מופיעה החלטתו, בין היתר, לסגור את תיקו של כבל, כתוב כי בדיונים השתתף למברגר (ראו צילום).
הפרקליטות, אם כן, או משקרת, או מנסה להתחכם ולאמר שלמברגר לא השתתף בדיון הספציפי של כבל (איך אפשר בכלל להוכיח זאת?).
אז איך השתתף למברגר בדיונים האחרים הנוגעים לעניין העקרוני של כבל כמו תיק 4000 או תיק 2000? מה, זו לא אכיפה בררנית מצידו?
זה עוד מקרה שבו סוגיית ניגודי העניינים של הפרקליטים עצמם זועקת לשמיים אבל הם הרי מעל לכל חוק ומכל לכל כלל של ניגודי עניינים.
וחמור מכל: איכשהו, כל אלו שסייעו בתפירת תיקי נתניהו, אלו שהיה ברור שצריך להגיש נגדם כתבי אישום – כמו יאיר לפיד, איתן כבל וציפי לבני – נחלצו ע"י אנשי שלומם בפרקליטות.
חשיפה!! כך ניסה איתן כבל להגן על נוני מוזס בחקירותיו
***
אתמול בפייסבוק של אלי
12:57 -> 13:34 -> 14:51 -> 17:01 -> 18:55 -> 19:33 -> 20:33 -> 23:01