יומן הבוקר
אבי וייס, אתר טלקום ניוז
כשכל העיניים מופנות אל המלחמה באוקראינה, יתחדש מחר משפט נתניהו ונושא פרשת הריגול יעלה על השולחן. לקראת הדיון אני מביא פרק ממאמרו של אבי וייס, העוסק בתעשיית הרמאות של הפרקליטות והמשטרה
איך הפרקליטות והמשטרה מרמות שופטים בישראל ומה הפתרון לכך?

משפט נתניהו אמור להתחדש מחר (יום שני, 28.02.2022) כשהפוקוס התקשורתי והעולמי סביב משבר רוסיה-אוקראינה.

הדיון יתמקד בפרשת הרוגלות, במיוחד זו שהופעלה נגד שלמה פילבר, ובקשת צוותי ההגנה לקבל את כל החומרים הקשורים לכך, כולל החומרים המודיעיניים, כיוון שהם הוסתרו מצוותי ההגנה וגם מפילבר עצמו, שדרש אותם, אך סורב.

צריך להכיר בכך: הפרקליטות והמשטרה מרחו וקברו לעת עתה את פרשת הרוגלות בדוח מררי, והפרשה הזו תמשיך להתגלגל רק בבית המשפט, ככל שהשופטים יסכימו לחשוף חלק מהחומרים שהוסתרו אצל פילבר, וספק אם ייאותו לכך, לאור השימוש בתעודת חיסיון ע"י הפרקליטות.

אבי וייס פרסם באתר שלו מאמר נוקב על הטיוח של דו"ח מררי.
יחד עם המריחה, למעשה, דו"ח מררי הודה במעשים בלתי חוקיים אבל עטף זאת במילים מכובסות של "חריגה מצו" וכד'.

***

פרק חשוב ממאמרו של וייס העוסק בתעשיית הרמאות של הפרקליטות והמשטרה בצווים שמוגשים לבתי משפט

צריך להבין: אנשי החוק מרמים את השופטים בישראל, חד וחלק. גם מדוח מררי וגם מעדויות של שופטים בדימוס הדברים ברורים כשמש: מרמים את השופטים הבכירים בישראל (נשיאי בתי המשפט המחוזיים, סגני נשיא מחוזיים, נשיאי בתי המשפט לשלום), והופכים אותם לשותפים לפשעים של השוטרים והפרקליטים!

בפועל, הפרקליטות מודה גם בתגובתה לבית המשפט המחוזי בירושלים וגם ב"דו"ח מררי", שהמשטרה רימתה שופט בהוצאת הצווים, לא סיפרה לו את כל האמת, המציאה מידע מודיעיני המצוץ מהאצבע של קצינים ועיתונאים, חדרה שלא כדין למחשבים של ראשי ערים, וחשודים בתיקי האלפים דוגמת שלמה פילבר ואיריס אלוביץ' (אין משמעות מבחינת הפשע, שהחדירה נכשלה אצלה), וניסתה לעשות עבירה דומה כלפי עוד חשוד (דוד שרן). כמה עוד מסתירים מאתנו? לא ידוע.

מכיוון שהוצאו אין סוף צווי חיסיון סביב הפשעים, לכאורה, הללו, ברור לחלוטין, שלא רק המשטרה עסקה בכך. קרי, גם צמרת הפרקליטות שותפה לפשע במודע ואולי אף ביוזמה ובהובלה (עקב מוסד "פרקליט מלווה"). הם (הפרקליטים) גם מודים בעקיפין, ששיקרו עד כה, אבל טוענים שלא ידעו על כל המניפולציות של המשטרה – טענה מאחזת עיניים.

הרי מדובר בתיק דגל של ראש ממשלה מכהן. אז זה מחזק את החשד, שהחקירה מגמתית ולכן עברו על החוק בצורה מכוונת ומודעת. הרי המשטרה והפרקליטות ניסו לשנות את החוקים של האזנות הסתר באותן שנים, אבל הכנסת לא אישרה את תיקוני החקיקה. אז במקום לציית להחלטות הכנסת ולחוקי המדינה, החליטו לצפצף על הכל ולהסתיר את כל העבירות הללו תחת צווי חיסיון.

המסמכים של הפרקליטות לבית המשפט ושל "צוות מררי" כולם נכתבו במניפולציות של מכבסת מילים: "טעות זניחה", "פעולה אוטומטית בלתי נשלטת", "טעות מפעיל", "תום לב", "חזקת התקינות", ועוד סיסמאות שמסתירות עבירות חמורות.

זה די ברור, וגם רוני אלשיך אמר זאת בקולו, שכל פעולות המשטרה אושרו ע"י היועמ"ש. אין סיבה לא להאמין לטענה הזו. כך, שמועות קונספירטיביות ורכילות עיתונאית על "משפחת פשע" (כלומר משפחתו וסביבתו של נתניהו), הולבנו לתיקים פליליים, ע"י מנדלבליט, ש"הוחזק בגרונו" ע"י עו"ד שי ניצן ועו"ד דינה זילבר. "שכרון הכוח" של עו"ד שי ניצן, אותו אבחנה במדויק ובקולה השופטת בדימוס הילה גרסטל, התאים בדיוק לסביבה הרעילה הזו.

מה הפתרון לעובדה ששופטים הפכו לחותמת גומי על עבירות? הפתרון הוא בדמות סיווג המידע המוגש לשופט וחתימה של בעל סמכות (נניח קצין מודיעין ברמת סנ"צ), וכך, השופט יכול להעריך באמת אם המידע מצדיק הוצאת צו האזנת סתר (או כל צו מקביל). כיום השופטים נמצאים במצב המסכן אותם: הם אמורים להאמין למה שמוגש להם ללא כל יכולת בקרה, וזה מסכן גם אותם וגם את מי שכנגדו הוציאו צו, שמבוסס הרבה פעמים על המצאות.

כיום, השופט לא יודע מה מהימנות המקור ומה מהימנות המידע, שמוגש לו, לצורך החתימה על הצו. אולם, במערכת המודיעין הוא כן מסווג: (ההסבר כאן הוא מופשט ביותר, לנוחות הקוראים כדי לא לסבך הקריאה), החל ממקור רמה ד' – מקור חדש, ג' – מקור לא בדיוק אמין, ב' – מקור אמין אבל בלי ראייה תומכת, א' – מקור אמין עם ראייה חלקית תומכת, מקור א1' מקור הכי אמין עם ראיות תומכות. בסיווג המקורות עצמן (במנותק מטיב הידיעות שהביאו) יש סיווג נוסף והוא: מקור מזדמן, ח"פ (חד פעמי), חדש, נ"ז – מקור מזדמן לא קבוע, או מידע אלמוני/אנונימי, נ"פ – מקור ייעודי קבוע ואיכותי. 

כך, כל שופט בישראל, שעיסוקו באישורי צווי האזנת סתר ושאר צווים המוצאים במעמד צד אחד, יכול בהשתלמות של שעה, ללמוד את הסיווג של המידע המוגש לו ע"י המשטרה (או ע"י כל גוף חקירה מוסמך אחר, דוגמת: רשות נירות ערך, רשות התחרות, מצ"ח, רשות המיסים) וכך, כל תהליך קבלת ההחלטות של השופט יהיה הרבה יותר מקצועי, חוקי ורציני.

כיום, אין תהליך כזה וזה ממש לא מסובך למסד תהליך כזה ואין צורך בשום חקיקה ראשית כדי ליישם את השינוי הזה. כל עוד השופטים יהיו עיוורים, הם יוכשלו שוב ושוב ע"י קצינים תאבי כוח, מצפצפי חוק וחסרי עכבות ועקרונות מוסר – בשיתוף הפרקליטות שמלווה אותם.

***

סופ"ש בטוויטר ובפייסבוק של אלי
12:21 -> 14:35 -> 18:40 * 13:15 -> 15:14 -> 17:24 -> 20:09

מאמרים אחרונים

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו: 24.12.2024 – היום השישי

היום השישי לעדות נתניהו – נתניהו תוקף בחריפות את ליאת בן ארי, יהודית תירוש והילה קובו: בדקתם, השוותם, חקרתם? על סמך מה קבעתם שזו היענות חריגה? ליאת בן ארי אמרה שהיא לא רוצה להיכנס לזירת התקשורת. אז איך היא קבעה מה חריג? תחילו את היחסים עם התקשורת על עצמכם, יושבת פה דוברת ומתדרכת!

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו: 23.12.2024 – היום החמישי

עדות נתניהו, יום מס' 5 – נתניהו תוקף בחריפות את הפרקליטות: טרללה את המדינה על טענת שוחד הזוי, הובילה ל-5 מערכות בחירות, מדובר בהאשמות שווא, שקר מכוון, שקר לא הגון ושקר לא נתמך. קשה לי להאמין שאנשים לא מודעים ל-א'-ב' בכלכלה

הקליקו לתוכן »