יומן הבוקר
שלמה פילבר, עד מדינה במשפט נתניהו (צילום: אלי ציפורי)
עד המדינה שלמה פילבר עלה אתמול לראשונה לדוכן העדים במשפט נתניהו, בנוכחותו של בנימין נתניהו וכל ערוצי התקשורת. פילבר חשף את הפרקליטות במערומיה: רוטוויילרים שנועצים שיניים כדי לתפור תיקים

היום הראשון של החקירה הראשית של שלמה פילבר המחיש עד כמה הפרקליטות במצוקה אדירה.
לו זר היה נקלע לאולם, הוא לא היה מבחין שמדובר בחקירה ראשית של עד תביעה מטעם המדינה. לאורך כל החקירה, זה נראה כמו חקירה נגדית תוקפנית, די אלימה, עוינת מאוד, של עד שתשובותיו לא סיפקו את הפרקליטות – במקרה הזה יהודית תירוש.
תירוש התעמתה פעם אחר פעם עם פילבר, תוך רמזים עבים ומאיימים שהוא יוכרז כעד עוין בעקבות פערים בין הגרסאות שלו במשטרה לבין הגרסאות אתמול על דוכן העדים.

הדברים של פילבר לא השאירו מקום לספק: היו עליו לחצים אדירים, איימו עליו, לא נתנו לו לתאר את המורכבות של הדברים. הוא תיאר את החוקרים כ"רוטוויילרים" ש"נעצו בו שיניים", ש"הלבישו עליו תיק", ש"הפלילו אותו".
במילים אחרות: פילבר אמר שתפרו לו תיק כדי לחפש את ראשו של נתניהו. אין מנוס מהמסקנה הזו.

כבר בהתחלה, בהערה משונה, התובעת יהודית תירוש הפגינה עויינות:

"בגלל הקרבה של העד לנאשם נתניהו, אני מבקשת שייצא מהאולם בכל פעם שיש התנגדות".

מה הקשר לקרבה של פילבר לנתניהו? זה רק מראה עד כמה הפרקליטות נואשת.

בשלב מסוים, כאשר תירוש הצביעה על הפערים בגרסאות תוך איומים מרומזים, השופטים שאלו את פילבר מה זה אומר על התשובות שלו באותה עת.

פילבר ענה כך:

"הן מדויקות מבחינה עובדתית. לא שיקרתי. אבל אני אומר לכם, קחו בחשבון בן אדם שנמצא בסוג של סערת רגשות, מציגים לו עולם מאוד קיצוני לכיוון מסוים לא הייתי נותן תשובות אחרות, אבל זה השפיע אולי על העוצמה שלהן.
לקראת סוף החקירה, כשהתברר לי שכל הראיות נגדי מסתכמות בשני סמסים ששלח ישועה, אני מבין שמישהו בנה פה עולמות הרבה יותר גדולים. אני מדבר על העוצמה."

פילבר התכוון למצג השווא שבו ציירו אותו כמי שהפך לכלי משחק ע"י אנשי נתניהו ואלוביץ', ורמז שאיימו עליו בעבירות שהוא כלל לא ביצע אותן.

התיאור של פילבר אומר דבר פשוט: הציגו לו תמונה מעוותת ולכן התשובות היו ב"עוצמה" אחרת כלשונו.
ברור שפילבר נזהר לא לאמר שלמעשה הצמידו אקדח לרקתו, אחרת הוא היה מסתכן בנקמתה של הפרקליטות. אבל אני בטוח שבחקירה הנגדית הוא כבר יהיה הרבה יותר משוחרר.

הנה הדברים המרכזיים בעדות של פילבר אתמול (ארוך אבל מרתק)

***

פגישת "ההנחיה": פילבר מקטין אותה למינימום שמרסק את התיק

הסבר קצר: הפרקליטות בנתה את כתב האישום המופרך שלה על אותה פגישת הנחיה שבה נתניהו, לכאורה, הנחה את פילבר להיטיב עם בזק ואלוביץ'.

לפי הגרסה הראשונית של פילבר, נתניהו אמר לו משהו על מיתון מחירים (אותה תנועת יד מפורסמת) ואמר לו "לגמור" את מיזוג בזק-יס.
שימו לב: לא מדובר ב"הנחיה", אלא לכל היותר בדיקה או טיפול, שזה בהחלט נמצא בסמכותו של השר.

יתירה מכך, הפרקליטות "משכה" את ההנחיה לכהונתו של צחי הנגבי כשר התקשורת ולכל הנושא של הסיבים האופטיים וההפרדה המבנית, כשנתניהו כבר לא במשרד.
אלא שבריענון העד של פילבר הוא מזער את הפגישה הזו למשהו שנאמר בסופה. בעמידה ובעדותו אתמול הוא הקטין אותה עוד יותר ל"משפט אחד".

אגב, לפרקליטות אין שום מושג מתי נערכה הפגישה בדיוק, ואין לה שום תיעוד לכך, לא פרוטוקול שתומך בגרסת פילבר וכמובן לא הקלטה. נתניהו מכחיש מכל וכל שדיבר עם פילבר על מיזוג בזק-יס והוא בכלל לא ידע על העניין הזה.

לגבי "מיתון המחירים", צריך להדגיש שוב ושוב: מדובר במחירי השוק הסיטונאי לטלפוניה הנייחת, שממילא היתה מיותרת וממילא לא יצאה לפועל, וגם כשהיא יצאה אל הפועל לא היה לה ביקוש. לכן, הסוגייה הזו ממש לא רלוונטית ואין בה שום "הטבה".

תירוש: "כמה פעמים נפגשת עם נתניהו סמוך למינוי?"

פילבר: "אחרי המינוי נפגשתי איתו ביום שני או שלישי בערב, לפי בקשת הלשכה. והיתה בינינו פגישה (פילבר מונה ביום ראשון, ה-7.6.2015).

תירוש: "נתמקד בתוכן שלה".

פילבר: "אוקיי, בפגישה היה דוד שרן, יצאו ובאו אנשים, אז נתניהו אמר לי בוא נתיישב. והתחלנו לדבר. אני זוכר פגישה של 10 דקות-15 דקות, על כל עולם השידורים, מה עושים, איך עושים, מה השלבים, מה לוחות הזמנים, מה צריך לעשות?
היה צורך להקים וועדה ממשלתית לצורך בחינת השידורים. היתה חקיקה מיושנת של שוק השידורים, נטפליקס דפקה בדלת, שידורים באינטרנט וכד'.

בתחילת הפגישה, הבאתי מכתב שיאשר לי את הנסיעה בחו"ל שתכננתי. התלוצצנו אני ושרן, ונתניהו חתם על זה. סיימנו את הפגישה ואז לקחתי את המכתב מהשולחן שלו, לא זוכר אם שרן היה חלק מהשיחה, זו היתה פגישת עבודה. קמתי ללכת, כשהוא כבר נעמד, אני זוכר באופן צילומי, הוא אומר לי אלוביץ' פנה אליי ואמר לי שיש לו בעיות במשרד, ויש חברת ייעוץ שעשתה טעות – שקבעה מחירים לא נכונים.
הוא אמר לי תבדוק את זה, אל תעצור את התחרות, תראה אם אתה יכול למתן המחירים, והוסיף משפט קצר על מיזוג בזק-יס – ויצאתי.
כל הסוגיות האלה לא היו חדשות, המשפט הקצר הזה, מדובר במשימות לטפל בהן, מבחינתי זה הכי טריוויאלי בעולם. יצאתי והלכתי לדרכי".

נקודה חשובה: תירוש התאמצה מאוד כדי להוכיח שהפגישה היתה ביום ראשון, ביום המינוי, מסיבה פשוטה: יש איכונים על הטלפונים באותו יום בלשכת ראש הממשלה, אלא שפילבר התעקש שזה היה ביום שני או שלישי, אחר שביום ראשון כינס את עובדי משרד התקשורת לישיבת הנהלה שבה פרס את משנתו.

פילבר: "רציתי להציג את עצמי בישיבת ההנהלה, דיברתי על הדלפות עם דנה נויפלד, מכת מדינה, דיברתי על רפורמה בשוק השידורים, דיברתי גם על שינוי מדיניות בנוגע לחברת בזק. מצאתי מלחמות עולם, בריקדות, מפקח שמדבר עם הגורם הכי מפוקח באמצעות בתי משפט – זה נראה לי הכי הזוי בעולם, אין דבר כזה.
זה כמו שמנכ"ל משרד האנרגיה לא ידבר עם חברת החשמל או שמנכ"ל משרד התחבורה לא ידבר עם אגד.
ראיתי את האמוציות נגד בזק והיה חשוב לי להגיד את זה. ולכן הפגישה שלי עם נתניהו הייתה אחרי הישיבה שלי במשרד התקשורת".

תירוש: "תיארת ישיבה בכורסאות בפגישה, אתה זוכר את דוד שרן".

פילבר: "זוכר אותו בשלב שהיינו ליד השולחן, לא ליד הכורסאות".

תירוש: "עד כמה התייחסת לזה כמפגש מנחה?"

פילבר: "סוגייה של שידורים באופן כללי, זה עיקר הפגישה, שבה קבענו את כל העקרונות. לגבי המשפט הקצר זה לגבי טלקום, בסוף אני קורא ומבין את נתניהו גם במשפטים קצרים. אני מגיע ממקום של מלחמות עולם, הוא אומר לי לטפל, אני הבנתי באופן כללי באיזו מסגרת אני פועל" (שימו לב: פילבר מקפיד שלא לאמר את המילה 'הנחייה').

תירוש: "למיטב הבנתך, איך הדברים אמורים להשפיע את אלוביץ', להטיב או להרע".

פילבר: "אין להטיב או להרע. מבחינתי כרגולטור, כל נייר מדיניות פוגע בחברה מסוימת ומטיב עם חברה מסוימת. אף פעם לא הסתכלתי כמו שזה יצא בתקשורת, אני מקבל החלטות מקצועיות".

תירוש (ממשיכה ללחוץ): "עד כמה הבקשה של נתניהו מטיבה או מריעה עם אלוביץ'?"

פילבר: "זה אמור לפתור בעיות שאלוביץ' העלה אותן".

תירוש: "זו הנחיה שאמורה להטיב עם אלוביץ?"

פילבר: "לכאורה כן, אבל צריך לדבר על התמונה המלאה".

פילבר (מבהיר לשאלת השופט): "ברגע שהוא אומר למתן מחירים. לא היתה לי עמדה, כן נחקרתי בחקירה משלימה, המשפט שאמרתי שבאמת היה משהו מסריח, כי התפיסה שלי שעשו במשרד התקשורת מניפולציות במחירים כדי שיהיו מחירים נמוכים. עד כמה שבדקתי – אלוביץ' צדק בתלונתו".

תירוש: "זה מיטיב עם אלוביץ?"

פילבר: "כן" (שימו לב שבתשובה הקודמת הוא אמר שצריך להסתכל על התמונה המלאה).

תירוש: "עסקת בזק-יס, עד כמה נתניהו התייחס ללוח הזמנים?"

פילבר: "הוא לא התייחס ללוחות זמנים, הוא לא ידע באופן כללי על לוחות הזמנים, כל הסוגיות היו על סדר היום כי שיגעו אותו, אלו היו נושאים הכי דחופים".

תירוש: "נתניהו אמר לך לשמור על התחרות לא לעצור את התחרות, מה עוד הוא סיפר לך בחלק הראשון של המשפט?"

פילבר: "הוא לא התייחס, אני חיברתי את הנקודות, כולם הפכו את זה למלחמת העולם נגד בזק, ויצאה הודעה בלשכת ראש ממשלה שממשיכים לקדם את רפורמת השוק הסיטונאי" (הוכחה לכך שנתניהו קידם את השוק הסיטונאי באינטרנט, שנחל הצלחה גדולה והזיק מאוד לבזק).

תירוש: "עד כמה הדברים שנתניהו מבקש זה מקצועי?"

פילבר: "אין לי מושג, זה יכול לבוא בגלל שהתלוננו לו, זה יכול להיות מקצועית. לא מבין את השאלה".

תירוש: "מרעננת את זיכרונך, שואלת אותך שוב, זה מקצועי או בגלל אלוביץ'?"

פילבר: "אני אומר משהו שנוגע לכל החקירות של 2018. אני נעצרתי ב-2017, נחקרתי 50 שעות, נשלחתי למעצר בית ל-15 יום, הורחקתי למשרד 7 חודשים ואז נחקרתי שוב (פילבר מתכוון שנחקר בתחילה ברשות ני"ע ואז נחקר שוב לפתע בתיק 4000), ואומרים לעורכי הדין שלי זה סיפור חדש. ופתאום מדברים איתי על יקום חדש שלא מוכר לי, שאני סייעתי לראש הממשלה בשוחד. מציגים לי מצג, אני יושב בחדרי החקירות, ואומרים לי שיש ברית בקשר מאחורי גבי ואני חייב להגיד את זה. אני אמרתי בחקירה את כל הנתונים העובדתיים, דייקתי במה שיכולתי. אני עבדתי נקי, הכל היה סטרילי ולכן אין שינוי בעובדות, אבל יש שינוי ברגש."

תירוש (לא מקבלת את התשובה): "השאלה היתה מאוד ממוקדת, אם נתניהו אומר שאלוביץ' פנה אליו, האם הוא עשה זאת מבחינה מקצועית"

ההגנה מתנגדת בשלב זה אבל השופטים מאפשרים את השאלה.

פילבר: "קשה לי לדייק מה חשבתי לפי 6 שנים. אני יכול לפרש שזה היה בעקבות אלוביץ', אבל יכול להיות שהיו דברים אחרים".

בשלב זה תירוש עוברת ל"טריק" של האיומים המרומזים, לאחר שהיא מבינה שיש פער בין הגרסאות של פילבר על דוכן העדים לבין גרסתו במשטרה:

תירוש: "אני מבקשת להגיש את ההודעות לבית המשפט, אני חושבת שיש סתירה בדברים שלו".

בן צור: "אני מתנגד לאיומים שמוגשים לעד"

תירוש (לבן צור): "זה לא איום, אנחנו עובדים לפי הדין הפלילי. בית המשפט יכריע מה רלוונטי".

תירוש (לפילבר): "עד כמה ראית בדברים של נתניהו הוראות לביצוע".

פילבר: "אמרתי, זה אקשן אייטמס, דברים לטפל בהם".

תירוש (שוב לא מרוצה מהתשובה של פילבר): "זוכר מה אמרת בחקירה שלך, שאתה חייב לבצע את הדברים".

פילבר: "מדובר בהוראות לטיפול, לא בהכרח הוראות לביצוע. אם אשאל מה עשיתי, אז אני צריך להסביר לו, מה עשיתי או לא. מבחינתי כלפי נתניהו, זה סוג של מבחן הצלחה".

תירוש: "איזה רושם אתה יוצא מהפגישה? לפי מיטב הבנתך"

פילבר: "הבנתי שצריך לטפל בדברים (שוב: פילבר אומר שאין שום הנחייה ואין שום הוראות ביצוע).

בנוגע למיזוג בזק יס שהוזכר ביומן פילבר אומר דבר חשוב:

פילבר: "הטיפול הראשוני היה עם דנה נויפלד, ממה שאני זוכר, בעצם היא אמרה שהיא אישרה, שאפשר לצאת לדרך".

תירוש חוזרת לפגישה עם נתניהו מתוך הבנה שפילבר גימד את העניין למשפט אחד בסופה ועוד בעמידה.

תירוש: "אמרת שהדברים שנאמרו ע"י נתניהו היו כבר בדרך החוצה. אתה זוכר את הפרט הזה בחקירות?"

פילבר: "סיפרתי רק בריענון".

תירוש: "האם אתה זוכר איך תיארת בחקירה את הדיאלוג ביניכם ואת מרכזיות השיח ביניכם?

פילבר: "איזו חקירה? תגידי איזו חקירה. ביאל"כ עניתי משהו אחד ובריענון הוספתי".

תירוש (בטון תוקפני): "אתה זוכר מה אמרת בחקירה למיקום של המרכזיות בשיחה?"

פילבר: "אמרתי בחקירה ביאל"כ שזה היה בסוף הישיבה"

פילבר (לשאלת השופטת): "זה היה בסוף הפגישה".

בשלב זה צוותי ההגנה מבינים שתירוש בבעיה:

עו"ד ז'ק חן: " מה שהיא מנסה לעשות זה לעמת אותו עם מה שאמר בחקירה לבין מה שאמר בריענון. לתפיסת התביעה יש פער, ואנחנו יודעים – אם יש אירוע מהותי, פער כזה, צריך להעביר לחקירת משטרה.
מה שהיא מנסה לעשות זה השלמת חקירה, ולכן יש כשל כפול. מה שנעשה בריענון העד זה בניגוד הנהלים, והכשל השני, התביעה מתעמתת עם עד המדינה שלה, זה לא רגיל. אם זה עניין מהותי, אני מתנגד כי זה לא נעשה לפי הכללים".

תירוש: "אני לא אומרת שזה מהותי (משקרת), אני רוצה להראות לבית המשפט את הפער. יש פה שינוי ברמת הניואנס, ייתכן שיש שינוי, אין נסיגה בדברים, יש נטייה למזער את האירועים ואני חוששת שזה לא יבוא לביטוי רק באירוע הזה (היא יוצאת נגד עד המדינה שלה, לא להאמין!).
יש שם שונות מסויימת בתיאורים, אני חושבת שהפער זה צריך להיות בפני בית המשפט ואחר כך יחליט, הכל בסדר, צריך לראות את התמונה המלאה".

לאחר שהשופטים מתייעצים הם מאשרים את השאלה.

תירוש: "איך תיארת את הדיאלוג בחקירה מבחינת המיקום והמרכזיות הסוגייה של הפגישה?"

פילבר: "מבחינת המרכזיות אני לא זוכר, מבחינת מיקום לא ציינתי את הסוף, ולכן חידדתי בריענון. בחקירה הצגתי את זה כחלק מהפגישה".

תירוש כמובן לא מרוצה מתשובת פילבר וממשיכה להקריא לו קטעים מחקירתו אך פילבר דובק בגרסת הריענון:

פילבר: "אני מזכיר שהשיחה לקחה רבע שעה ומתוכה זה פחות מדקה, אולי פלוס. זה היה בסוף. מבחינה תיאורית, שתי הסוגיות נדונו, זה היה בסוף, אמרתי זאת בריענון. בזמנו ישבו מולי ארבעה חוקרים. בעיני זה לא היה חשוב, אין לי מושג למה".

תירוש: "עד כמה שיתפת את מי מהגורמים במשרד התקשורת על מה שנתניהו אמר לך?".

פילבר: "תלוי לגבי מה. לגבי המיזוג…"

תירוש (קוטעת אותו ושואלת בצורה עויינת): "שאלתי מה סיפרת?"

פילבר: "לגבי המחירים אני מעריך שכן, כי הייתי צריך לבדוק את הדברים האלה, זה היה בבג"ץ".

תירוש (שוב לא מרוצה מהתשובה):  "עד כמה סיפרת לגורמים המקצועיים במשרד על השיחה כפי שהיתה עם נתניהו?"

פילבר: "הקונטקסט שאתם נותנים לפגישה – זו היתה פגישת עבודה, כמה נושאים לטיפול, אתם קראתם לזה פגישת הנחייה. לא היה אישיו שצריך לדבר איתו, זה חלק מהתהליך".

תירוש: "סיפרת למישהו, לדינה זילבר, לאבי ליכט?" (לא ברור למה הוא צריך לספר לדינה זילבר או לאבי ליכט).

פילבר: "לא, מבחינתי, שוב, זו היתה פגישת עבודה".

תירוש שוב לא מרוצה ופילבר שוב מבהיר:

פילבר: "אני רוצה לעשות סדר. מבחינת פרשיית נתניהו-אלוביץ', אני חי בעולם סטרילי. ההתייחסות לכתבה של גידי וייץ היתה של רדיפה עיתונאית, עד שמשרד המשפטים בודק את העניין, והסדר ניגוד העניינים. מרגע שהייתה בדיקה הייתי מודע לקשר. מבחינתי בחצי שנה הראשונה, שנה, זה לא היה אישיו. כן אלוביץ', לא אלוביץ'".

תירוש (לא מרפה): "עד כמה תיארת זאת כפגישה מנחה?"

פילבר: "סגנון העבודה שלי, מבחינתי גם חצי משפט, אני יודע למה הוא מתכוון, מבחינתי אני לוקח את זה. אני בפגישה לקחתי מה גבולות הגזרה שלי בנושא הטלקום, זה שם" (שוב, פילבר לא מדבר על הנחייה).

תירוש: "בעניין בזק-יס, מה הבנת?"

פילבר: "שאני אמור להשלים את המהלך, לאישור. שאני מקבל משימות, אני מבצע אותן, משתדל לבצע אותן. כשאני מתחיל לטפל בסוגייה הזו, אף אחד לא אומר מילה, רק ברגע שמתחיל הסיפור של התנאים. מי שהתניע את התהליך היתה דנה נויפלד, מהרגע שהיא נותנת אור ירוק, אני ממשיך".

תירוש:  "עד כמה לקחת בחשבון שאם לא תבצע את מה שנתניהו אתה עומד להינזף?"

פילבר: "היו שבועיים שהגעתי, אני הגדרתי לי שלוש משימות, אני מבחינתי הייתי צריך להשתלט על המערכת. לתפוס מנהיגות על עובדי המשרד, מבחינת הגישה אנטי בזק.
בסוף יש שוק של 5 מיליארד שקל, 10 גופים גדולים שחיים באי ודאות והם צריכים לדעת מי החיה שמגיעה, ולכן היה לי חשוב להיפגש עם כל הגופים במרתון של פגישות. רציתי גם לנקות את השולחן, וביניהם גם מיזוג בזק-יס".

תירוש (שוב מעלה טונים): "זו לא היתה השאלה שלי".

פילבר: "אני מכיר את נתניהו 20 שנה, ננזפתי כמה פעמים, אין בן אדם שלא טועה, הרבה פעמים הוא קיבל את מה שאמרתי, זה עמד לי ברקע, אני ידעתי לפתור את הבעיות".

תירוש: "קרה שהוא נזף בך?"

פילבר: "פעם אחת בענייני בזק. זה קרה ב-2016, שיחת טלפון בנוגע להרן לבאות, לא נאמר אלוביץ' ולא בזק. הוא אמר לי למה אתה לא מטפל בהרן. זה היה בתקופה שהרן שיחק משחק כפול.
אנחנו מדברים על משהו מורכב, זה הגוף הכי גדול, היה מתווה שרציתי לקדם, מסיבות חיצוניות של מבקר, עובדים שמדליפים, בתוך זה אני מג'נגל, מצאתי את עצמי עם הגב אל הקיר, לא פוצצתי.
השתדלתי שלא יהיה פיצוץ. היו מקרים מסויימים שנתתי אולטימטומים והיו מקרים הפוכים שהם לחצו אותי. לא רציתי להגיע למצב שבו אני אכנס לקו האש הזה (של כל נושא וואלה-בזק).
כל חצי השנה הראשונה אני רציתי להגיע להסכמות עם בזק מתוך הבנה מקצועית, אני לא רוצה להיכשל. בשלבים המתקדמים אני כבר מודע ונזהר לא להיכנס לסוגייה.
נפשית ומקצועית, המוניטין שלי מושקע, אני עושה גם וגם, כי יש הנחייה של השר, רציתי להגיע למטרה הסופית, למתווה שרציתי. הכל תלוי בנסיבות, זה לא קשור למשפט הזה, זה יכול להיות קשור לחוק ההסדרים. רצו לכופף אותי, לכפות עליי דברים. אני ריאליסט, יש לי כדור אחד בקנה, הפרדה מבנית תמורת המתווה" (פילבר מתכוון למלחמות העולם שלו על פקידי משרד התקשורת והאוצר שטרפדו לו את מתווה הסיבים האופטיים).

תירוש: "אמרת בחקירה שבזק יצרו עליך כוח אדיר?".

פילבר: "אנחנו מדברים מתי? יש הבדל בין התקופה הראשונה לתקופה השנייה של צחי הנגבי, שאין שם שום קשר. מה שתיארתי היה המחצית השנייה של 2016 (כלומר, אין שום קשר לנתניהו). היו לחצים מצד כולם, מצד הפקידים, אני הרגשתי שאני עם הגב לקיר".

תירוש: "אני מבקשת להקריא לך עוד מחקירתך: אמרת ששיקול הדעת שלך נפגע, שלא יכולת לסרב לדרישות של בזק".

פילבר: "אנחנו עובדים על הספקטרום, אני יושב עם סטלה עשרות פעמים, שרון פליישר, אלי קמיר, אנחנו נוסעים בים של גלים, פעם אחת יש מנוף, פעם אחת אין".

תירוש (מתעצבנת): "אני שואלת אם הדברים שהקראתי הם אמת".

פילבר: "כן, אני מדבר על מאות שעות. אם את שואלת האם המשפט מייצג את כל השעות הללו, זה לא. זה מקרה ספציפי".

תירוש (מרימה את קולה בעצבים): "אני שואלת אותך שוב, אמרת שאתה לא יכול לסרב, אני מקריאה לך שוב מחקירתך".

בן צור מתנגד: "זו גרוטסקה של חקירה ראשית. אנחנו לא נסכים, יש מקרים רבים של שיקול דעת מקצועי, של איך זה עבד עם אחרים. יש גם משפטים הפוכים שפילבר אמר, והיא לא מראה את כל התמונה.  לכן זה לא יכול לעבוד, אנחנו מתנגדים לקו הזה".

תירוש: "אנחנו רוצים שהעד יגיד את האמת".

בן צור: "איזו אמת? זו גרוטסקה של אמת!"

תירוש: "אני יכולה להראות עוד מובאות ובית המשפט צריך לראות את הפערים, הוא יקבע את ממצאיו".

 חן: "הסכם עד מדינה זה כמו אקדח לרקה".

תירוש: "הסכם עד המדינה זה לא אקדח לרקה, זה דבר שכיח".

חן: "העד אחוז אימה והוא אחוז אימה במשטרה, וזה ניכר בעדות שלו. והוא סיפר שקרים במשטרה. זה לא יכול להיות, רואים את האינטונציה שלה בחקירה נגדו, זה לא יכול להיות שהיא תוקפת אותו, רק שהוא יגיד את מה שהיא רוצה.
אם מבקשים לברר את האמת אז כשהוא מבקש לספר את המורכבות, לא צריך לתקוף אותו. ולא לאמר לו אל תזוז ימינה או שמאלה, וייקוב הדין את ההר. אנחנו מבקשים לא לקטוע את העד שמרעננים את זכרונו".

פילבר: "אני לא מתחכם, תיארתי את הסיטואציה – חלק מהסיבה שאני נמצא כעד מדינה, כי בחקירות ניסיתי להסביר את המורכבות, לא הכל שחור ולבן.
החוקרים לא רצו לשמוע, רצו שאגיד כן או לא, לא רצו לשמוע את המורכבות, לא רצו לשמוע על סלקום או פרטנר, רק על בזק, לא עניין אותם כלום.

כל מה שאמרתי הוא נכון אבל אני רוצה להשלים, לא אבל, אלא – וגם. כל הקריירה שלי הימרתי על מתווה עם בזק, ואגף התקציבים אמר שזה שטויות. אני נאבק בכל העולם, ואני צריך להסתכל לאלוביץ' בעיניים, לא בגלל נתניהו אלא בגלל מר פילבר.
אני מוצא את עצמי שסטלה או קמיר לוחצים אותי אל הקיר אבל זה חלק מהעניינים.

ככל שחלף זמן מאז החקירה, פרשתי כנפיים (קולו רועד), אנחנו ב-50 גוונים. אני חייב להסביר את המורכבות. החוקרים היו כמו רוטוויילרים, הם נעצו שיניים בי, הם חיפשו רק להפליל אותי, אי אפשר לענות כן או לא, הם הלבישו עליי תיק. ו-50 מיליארד שקל שהלכו לאיבוד למדינת ישראל, וזה גורל של שני אנשים פה – ואי אפשר ככה".

יוצאים להפסקת ביניים ובשלב זה צוותי התביעה מתכנסים להתייעצות מחוץ לאולם. אפשר להניח שהם הרהרו באפשרות לבקש מבית המשפט להכריז על פילבר עד עוין, אך נראה שבשלב זה הם חוששים לעשות זאת.

תירוש: "מה עשית בעקבות הפגישה?".

פילבר: "בנוגע לתנועת היד, כאילו תמתן המחירים. כמו שאמרתי בדקתי את העניין הזה".

תירוש: "דיברתי על המיזוג".

פילבר: "למחרת הפגישה עם נתניהו, כשאני מגיע, ממה שאני זוכר, הגורם הראשון שאני מקבל ממנו את המידע זו דנה נויפלד שמציגה לי את הסוגייה, איפה זה עומד.
זה העברת אמצעי שליטה, מה צריך לעשות, מה קורה במקרה הזה, עם מועצת הכבלים והלוויין. ואני בעצם מתניע את ההליך. היתה לי שיחה עם יפעת בן חי שגב (יו"ר מועצת הכבלים והלוויין), היא אמרה לי שהיא מחכה שיאשרו לה תקציב לעבודה כלכלית. זה גוף עצמאי, מנהלתית הוא כפוף למשרד התקשורת".

תירוש: "כמה דיברת עם הצדדים?"

פילבר: "זה היה דו צדדי, הם הציפו לי שזה מחכה וצריך לטפל. הם הכירו את הדד ליין".

תירוש: "אתה אומר שזה בא משני הצדדים, אתה זוכר מה המערכת הגיבה?"

פילבר: "מי זו המערכת? דנה אמרה לי שהיא מכינה את המסמכים, הם יודעים לעשות את זה, חסרה מועצת כבלים ולוויין וטיפלתי. סאגה של אישור המכרז, ומבחינתי זה עד יום שלישי-רביעי, ואז היה שקט, הרכבת יצאה לדרך. יפעת מודעת לעניין, מטפלת בעניין, הלשכה המשפטית מכינה ויפעת רק צריכה סיוע לוגיסטי".

לקראת סוף הדיון עוברת תירוש לקשר בין פילבר לאלי קמיר, שהיה אז יועץ של בזק ולפני כן של פרטנר.
תירוש ניסתה להראות שפילבר העניק יחס מיוחד לבזק דרך אלי קמיר (הפגישה הראשונה היתה בביתו של קמיר במוצ"ש), אך פילבר שוב הדף אותה.

פילבר: "התקיימה במוצ"ש אצלו בבית, היינו הוא ואני, משהו כמו שעה פלוס. פגישה שלמחרת אני פוגש לראשונה בחיי את שאול אלוביץ'. אני עושה הכנה, לגבי הנושאים של בזק.
אמרתי בחקירות, המוטיבציה היתה כפולה. הפגישה עם אלוביץ' היתה פחות דרמטית בנושא של המיזוג, אלא כדי לגייס אותו לצד שלי, לערוך הפסקת אש ולייצר אמון בתוך יחסי העבודה. בפגישה הזו אלי קמיר בהחלט לחץ אותי לא מעט, היה צריך סוכן שישכנע, רציתי את שיתוף הפעולה שלהם כדי להוציא לדרך את המתווה.

זה היה נוהל, לא רק עם בזק, אלא עם כולם, זו היתה המדיניות שלי, מדיניות של דלת פתוחה. בסוף נפגשתי עם כולם בכל בתי קפה בתל אביב ובכל המלונות. הטלפון שלי היה זמין. נכון שהפגישה היתה חריגה, כי רציתי לקדם את הדברים. רציתי לגייס אותם כדי לעבוד בשיתוף פעולה".

תירוש: "מה דובר על המיזוג?"

פילבר: "לגמור אותו עד ה-23.6. את המידע קיבלתי מאלי קמיר, אמרתי שעשיתי ישיבת הנהלה ביום שני. אמרתי להם שרבתם עם בזק ועכשיו אנחנו מדברים איתם בסגנון אחר.
זה היה שוק לאגף הכלכלה במשרד התקשורת. גם התחילו להתלונן עליי, אני הרגשתי שהם מתחמנים אותי, לא נותנים לי את המידע המלא. אני שומע את התאריך מאלי קמיר, ואז זה מראה לי משהו על האמון שלי באנשי המשרד – שאני צריך לאסוף מודיעין מצדדים שלישיים. שזה מחכה קרוב לחצי שנה וצריך לעמוד בדד-ליין. הוא מספר לי את כל התלאות עם ברגר שלא ידעתי אותם".

תירוש: "עד כמה אתה בודק את הדברים?"

פילבר: "אני לא זוכר אם בדקתי, אני מציף את הנתון הזה, וזה מנהל את כל המשרד, הם ידעו הרי על הדד ליין".

תירוש: "לא בדקת?"

פילבר: "לא בודק, אני מעדיף להאמין לאנשים. גם סלקום והוט אמרו לנו כל מיני דברים, המפוקח לא משקר. קיבלנו את זה. אלא אם כן אתה תופס אותם בשקר, זה עניין של אמון".

תירוש: "אתה זוכר סיבה אחרת? אני מבקשת לרענן את זיכרונך מהחקירה: אמרת שאתה מאולץ להביא את התוצאה. עד כמה היית מאולץ?"

פילבר: "בסוף באתי להניע תהליכים. אני רוצה את שיתוף הפעולה שלהם".

תירוש ממשיכה ללחוץ על פילבר בנוגע לנקודה הזו אבל פילבר ממשיך להדוף אותה.

פילבר: "בסוף הכל זה מורכב, זה לא שחור או לבן, אי אפשר להתמודד עם נתון אחד ולהגיד כן או לא. זה היה רצון שלי להצליח כשלמה פילבר, אז רציתי שיתוף פעולה, והיה גם את העניין של ראש הממשלה".

כשתירוש שוב לא מרוצה, פילבר ממשיך בשלו:

פילבר: "כל מילה אמת, בסוף זה מורכב, גם מה שלא רצו להקשיב בחקירות למה שרציתי להגיד. את שואלת אותי אם היה מצב שדנה נויפלד הייתה אומרת לי שאי אפשר למזג? אז הייתי הולך אליו ואומר לו. היו כמה סוסים עצלים אז קידמתי את התהליך".

תירוש: "קמיר הזכיר את הקשר בין אלוביץ' לנתניהו?"

פילבר: "נדמה לי שהוא הזכיר משהו, מאלי קמיר לא שמעתי את זה במפורש, גם עם סטלה הנדלר זה היה רמיזה על רמיזה, זה ריחף באוויר. לא היה שיח מפורש על זה".

כשתירוש ממשיכה ללחוץ על פילבר וזוכה להערות מההגנה היא מתפרצת:

תירוש: "אני מוחה על האמירות של 'מבהילים', יש הבדלים יש הבדלים בין הגרסאות, יכול להיות שאם נגיע למצב אחר… (איום ברור מאוד למצב של הכרזה על עד עוין)… כל הרמיזות וההתלהמות הן לא במקומן, אנחנו לא נמצאים בספירה לא משפטית".

השופטת רבקה פרידמן פלדמן מעירה לצוותי ההגנה שלא מדובר באיומים, אלא שעו"ד ז'ק חן עונה לה:

עו"ד חן: "היא אף פעם לא ביקשה להוציא את העד החוצה, זה הפיל שבחדר. מהלכים אימים על עד המדינה".

ופילבר ממשיך לתאר את המפגשים עם בזק כזהות אינטרסים:

פילבר: "היינו צריכים להגיע להבנות לפתור בעיות. אלוביץ' רצה לקדם את העניינים של בזק, אני רציתי לממש את המתווה. שנינו באנו במטרה להצליח, לא להכשיל אחד את השני".

כשתירוש שוב ושוב לא מרוצה מתשובותיו ומפנה אותו לדברים שאמר בחקירותיו פילבר אומר:

פילבר: "בכל שמונת ימי החקירה ביאל"כ הייתי תחת המצג שהונו אותי, שיקרו אותי, שאנשי בזק ונתניהו שיקרו אותי. זו היתה התחושה שלי. ואני באיזשהו מקום, בהחלט אמרתי מילים חריפות שלא אופייניות לי, בגלל הסיטואציה שנוצרה ששיקרו לי".

ושוב חוזר הניגון: תירוש לא מרוצה מתשובת פילבר, שוב מקריאה לו מתוך חקירתו עד שהשופט בר-עם מאבד את סבלנותו ואומר לתירוש בציניות:

"זו חקירה ראשית או חקירה נגדית?"

ההיכרות של פילבר עם נתניהו: "אני אוהב אותו"

פילבר: "ההיכרות הראשונה עם נתניהו היתה בין 93 ל-96, הוא היה יו"ר האופוזיציה, היכרות מינימלית, הייתי במועצת יש"ע, גוף שעובד עם הממשלה.
ב-96 הוזמנתי לעבוד במטה של הקמפיין, הייתה אז ציפי לבני, כל היועצים האסטרטגיים מארה"ב, שם נוצר איזשהו קשר ראשוני, לא מאוד אינטנסיבי. ב-97 שוב נקראתי לקמפיין ע"י לימור לבנת, ושם היה כבר קשר יותר קרוב. הייתי תחקירן של הקמפיין ואחראי על הקשר עם חברי כנסת, הייתי נוכח בכל הישיבות המצומצמת ונוצרה בינינו היכרות יותר אינטימית ומקצועית.
נתניהו הציע להיות ראש המטה של הלשכה שלו, סירבתי, אני רציתי לנהל את מועצת יש"ע. שימשתי בתפקיד הזה בתקופה מאוד סוערת של הסכמי קמפ דייוויד ובמאי 2001 סיימתי את התפקיד. נתניהו שוב פנה אליי ושמחתי מהפנייה. זה בית ספר מרתק למדיניות ותקשורת, הייתי שותף לגיבוש החזרה למערכת הפוליטית".

"ב-2005-2006 היתה אפיזודה, חבר משותף הכיר ביני לאהוד ברק, נפגשתי איתו, היה לנו שיחות פוליטיות. באיזשהו שלב ברק העדיף לעשות ברית פוליטית עם נתניהו, הוא רצה שאני אתווך, אחר כך הבנתי את התחכום של ברק, העברתי מסרים ביניהם, ניסיתי לחבר ביניהם, דבר שבא לידי ביטוי לאחר מכן.

"ב-2014, מי שטלפן אליי היה ארי הרו, נעניתי בשמחה להשתתף בקמפיין. זהו, התייצבתי. אני הייתי מינוי אישי שלו, במערכת הבחירות הייתי די ייחודי, הוא נתן לי גם את האחריות התקציבית, בדרך כלל יש גזבר, הייתי גם מנהל הקמפיין וגם המנהל התקציבי.
אני הייתי מנהל הקמפיין, בראשו עמד אז ניר חפץ, צוות שלם של אנשים מקצועיים, היינו אז צוות, בהרמוניה ושיתוף פעולה. היה שם דוד שרן, ארי הרו ואהרון שביט. חפץ היה הממונה על מטה ההסברה. אני באופן ייחודי, טיפלתי ביום הבחירות, הבאתי ראיון מקורי ומפתיע, בטח למפלגה של סניפים.
עשיתי מועצה דיגיטלית, לא ניתן להקים מערכת מתנדבים חד יומית, לקחתי קומנדו לידי, בנינו ביג דאטה שניתח את כל הציבור, בנינו מערכות דיגיטליות, הפעלנו את המערכת שבוע לפני הבחירות, שהסקרים היו מדשדשים וזה הצליח, הליכוד היה 22 מנדטים, ועלה ל-30 מנדטים.

"כשנגמר הקמפיין, בגדול הולכים הביתה, חוגגים יום-יומיים, אני סוגר פינות עם תשלומים. באיזשהו שלב נתניהו מציע לי להיות מנכ"ל הליכוד. היה איזשהו רעיון, להקים את המפלגה הרפובליקנית הישראלית. הוא רצה שאני אוביל ואני אנהל, אני אמרתי לו שאני מסרב מתוך היכרות עם המערכת הפוליטית.

"נתניהו הוא מושא הערצתי מגיל די צעיר, אני מאוד מכבד ומעריך אותו, אני חושב שהוא מהמנהיגים הגדולים במדינת ישראל וכמובן לימין הישראלי. לא מעט בזכותו הימין הישראלי נמצא איפה שהוא היום. יש לנו כימיה מקצועית והדדית בינינו, לאורך 20 שנה. אני אוהב את נתניהו, גם היום.

"היה בינינו אמון גבוה. משתי סיבות, ההבנה ההדדית, ההזדהות האידיאולוגית והפרקטית, איך לעשות דברים, לשדר בגל אחד, ומצד שני דיסקרטיות, זו תכונה חשובה בסביבה אצל נתניהו, מעולם לא רדפתי אחרי כלי התקשורת. שמרתי על זה.

"לנתניהו יש פרויקטור בכל נושא, איש מומחה בכל נושא, והוא מתאם בין האנשים. רון דרמר הוא המומחה לאמריקה, למשל. בשביל נתניהו אני הייתי זה שמבין את הפוליטיקה את הישראלית, מבין תהליכים פנימיים, מבין תקשורת המונים, זו היתה המשבצת שלי.

"צורת העבודה איתו? באופן כללי, היתה אמירה של רופרט מורדוק, שהוא בוחר אנשים שיודעים מה הוא רוצה, כך זה עם נתניהו. הוא איש שמאציל סמכויות. השיחות איתו היו קצרות, הוא שומע ומבין כל מה שאני אומר לו וזהו, הוא נותן אור ירוק.
היתה זהות אידיאולוגית בינינו, תקשרנו במשפטים קצרים, כך זה היה בדרך כלל אחרת. שלא ישתמע אחרת, מערכת היחסים היתה מאוד נקיה, ישרה, עניינית ומקצועית לאורך כל השנים".

כך התמנה פילבר לתפקיד מנכ"ל משרד התקשורת

פילבר: "יום שישי קיבלתי הצעה מנתניהו, ואמר שהוא רק שואל. אמרתי לו שאני אשמח לקבל את התפקיד וממש לא אכעס אם זה לא יקרה. אחרי יומיים ראיתי את השם שלי מתנוסס בעיתונים והבנתי שזה בבדיקה."

תירוש: "אני מציגה לך התכתבות עם מר חפץ, כותב לך 'בוא תודיע לכולם, מזל טוב. אתה אומר תודה על הרעיון, לו ולה על האמון, נקווה לממש הציפיות'. מי זו לה?"

פילבר: "ברמה האישית, הסמס נימוסים הזה, אני הואשמתי על ידי מדינת ישראל על קבלת דבר במרמה, חקרו אותי הרבה שעות, כאילו עשיתי איזושהי עבירה. זה הכל על בסיס אותו סמס. זו הגישה האמריקאית של נימוסים. אני וחפץ לא היינו חברים, הוא פוטנציאל נזק יותר מפוטנציאל תועלת – עניתי לו בנימוס אמריקאי. ידעתי שניר חפץ הוא איש של שרה נתניהו, אף פעם לא עולה כסף לחלק מחמאות"

תירוש: "מי זו לו ולה?"

פילבר: "לנתניהו ואשתו. אני יודע שתמיד מאוד חשוב לשמור על כבודה של שרה נתניהו. זה לא עולה כסף לחלק מחמאות".

תירוש: "ביום 22 למאי, בקבוצה המשפחתית, כתבת: 'חג שמח, הוזמנתי לשר התקשורת על המינוי, סיום מוצלח לשבוע סוער'. למה הכוונה בסוער?"

פילבר: "מרגע שיצא השם, היה פרסום נבזי בכלכליסט, בנוגע למאמר שהייתי חתום עליו בנושא רצח רבין, זה הכתם הגדול שהם מצאו בעברי. אני חשבתי שזה עלול להשפיע על המינוי. אבל נתניהו יצא בפוסט מאוד מגבה וחזק בעדי, ואני גם העלתי פוסט את עמדתי. זו היתה קפיצה למים העמוקים של התקשורת ומאז לא עזבו אותי".

תירוש: "ניר חפץ משתמש בביטוי חייל".

פילבר: "הכוונה לשירות של מדינת ישראל".

תירוש: "עד כמה היתה זיקה פוליטית לנתניהו?"

פילבר: "עברתי וועדת בוחנים ברמה הגבוה ביותר של שירות המדינה. זה ראיון של שעה, זה בשביל כל המלעיזים שטענו שמוניתי ללא כל כישורים, מינוי לא מקצועי וכד'. טענו שיש זיקה פוליטית, הצגתי בפני הוועדה את הניסיון שלי והרקע שלי ואושרתי".

תירוש: "פגשת את איתן צפריר לראשונה?"

פילבר: "פגשתי אותו לפני המינוי, באחת הפעמים שהגעתי ללשכת רה"מ. דוד שרן הציג לי אותו, גלגלתי שיחה, אמר לי שהוא מחכה להיכנס לנתניהו. לאחר שנודע על מינוי נפגשתי איתו הרבה, הוא עשה לי חפיפה מרכזית. הוא איש הגון, ג'נטלמן, לכאורה התמודדנו על אותו תפקיד. הוא מכיר את המאטריה של משרד התקשורת והיה שם. קבענו ארבע פגישות, בין שעתיים לארבע שעות והוא בא עם קלסרים עבים, והציג לי את כל החומרים השוטפים.

ידעתי שאני הולך לתפקיד שאני עלול לא לחזור חי ממנו, ידעתי שזה מול הכוחות החזקים במדינת ישראל, אני מתכוון לשוק השידורים. הזדהיתי עם המשימה, הבחירות היו פוסט טראומה, פעם ראשונה התקשורת לא מדווחת על הדמוקרטיה, אלא היא שחקן פעיל בדמוקרטיה, ואני ידעתי שאני חלק ממהלך של פתיחת השוק לתחרות, ולכן היה לי חשוב לבוא מוכן.
השקעתי הרבה מאוד שעות, עד השעות הקטנות של הלילה. קראתי את הרגולציה, את כל הנורמות, החוקים והתקנות ואת כל החומרים שהמשרד פרסם לאורך השנים. כמעט 20 שנה – בממשק של גופים מפוקחים לרגולטורים. אני מכיר היטב את העולם הזה, במיוחד את ענף השידורים, נפגשתי גם עם המנכ"ל הקודם ערן בר טל, שנתן לי חפיפה מאוד טובה על הפוליטיקה הארגונית בתוך המשרד. איתן צפריר נתן לי את הנושאים השוטפים. עם אבי ברגר נפגשתי אחרי, לא הרבה זמן. אני הזמנתי את עצמי אליו. ישבנו שעתיים, משהו כזה, והחלפנו דעות".

תירוש: "בפגישות החפיפה עם צפריר, מה היו הסוגיות הבוערות של המשרד?"

פילבר: "הוא נתן לי את כל הנושאים הבוערים, נתן שיקוף, תמונת רנטגן, כל הסוגיות הפתוחות. כל עולם השידורים, בדגש על ערוץ 10, סוגיות סוערות סביב הערוץ, וכמובן השוק הסיטונאי על בזק שהיה בתחילת היישום, במקביל מלחמות עולם בין בזק למשרד".

תירוש: "ומיזוג בזק-יס?"

פילבר: "הוא דיבר על מיזוג בזק-יס. הוא הציג לי את מכתב ההתנעה ואמר לי שהנושא עומד על הפרק. הוא אמר לי שברגר גורר רגליים, הוא לא ממש מטפל".

תירוש: "מה המסר לגבי מיזוג בזק-יס (בעקבות הערת ההגנה מתקנת את השאלה ל-מה נאמר?)".

פילבר: "מטבע הדברים הכוונה היתה שצריך לקדם את זה, אם הוא מציג לי מסמך לטיפול".

תירוש: "מה נאמר לך לגבי מדיניות השר בנוגע לעסקת בזק-יס?".

פילבר: "ממה שהבנתי שאין התנגדות של השר, שמבחינתו מקדמים את זה".

תירוש: "מה אמר לך צפריר בנוגע ללוחות זמנים?".

פילבר: "הוא נתן לי להבין שהזמן הולך ואוזל, זו סוגייה בדחיפות גבוהה, לא הבנתי באותה נקודה בדיוק. דבר מאוד מקובל שזה תלוי באישורים רגולטוריים, במשרד התקשורת, אז היו צריכים אישור ובדרך כלל צריך לעמוד בדד-ליין של המועדים – ולא רוצים לקלקל לחברות. הבנתי את זה בהרבה מקרים, חברה מבקשת, יש דד ליין, אתה צריך לתת שירות, זה לגיטימי לעמוד בלוחות הזמנים".

תחומי העניין של נתניהו: שידורים, שידורים, שידורים וממש לא טלקום

תירוש: "מה עניין את נתניהו במשרד התקשורת?"

פילבר: "מרגע שהוא נתן לי את המפתחות – תטפל תעשה. זו תפיסה שלו, הוא מבין את התהליכים ארוכי הטווח. ספציפית, כמו שאמרתי קודם, היה מאוד חשוב לו לפתוח את שוק השידורים לתחרות, זה אומר להקטין רגולציה, לפתוח הכל. לתת אפשרות בעולם המדיה, זה בפירוש עניין אותו, זו תחושת שליחות אמיתית בשביל הדמוקרטיה הישראלית. וחלק מפירות הביאושים שזה לא הצליח, זו רמת האמון בתקשורת היום. אלו היו רוב השיחות בינינו".

תירוש: "מה עניין אותו בשוק הטלקום?"

פילבר: "עניין אותו פיתוח השוק, שדרוג תשתיות התקשורת, הטרקטור הסובייטי, שעוד לא דיברו על זה. אני נסעתי בפברואר 2016 לכנס בברצלונה, היתה פריצת דרך בדור החמישי, זה היה לפתוח את העיניים. ניסיתי להסביר את זה במשרד, אף אחד לא הבין אותי. אני ישבתי בעצמי ולמדתי וישבתי להכין מצגת לנתניהו, דור חמישי, אינטרנט של הדברים (מסביר לשופטים מה זה – כמו התעשיות האוטונומית) ואני ככה בדחילו ורחימו נכנס אליו. ואז הוא אומר לי: מה, זה ברור?"

תירוש (בתוקפנות): "אני שואלת אותך מה אמרת בחקירה?"

פילבר: "באופן כללי השוטף של הטלקום".

תירוש: "שאלתי אותך על הטלקום, עד כמה עניין אותו?"

פילבר: "לא עניין אותו, עניין אותו ברמת המאקרו וברמת המדיניות".

תירוש: "אני שואלת שוב, היית בחקירות מאוד חד".

לאחר שצוותי ההגנה מתנגדים לאופן הצגת ולשאלת אחד השופטים, מבהיר פילבר.

פילבר: "בגדול, היתה לי יד חופשית בניהול המשרד, מרבית האינטראקציה עם נתניהו היתה בתחום השידורים. בנושא הטלקום מעט מאוד, אם בכלל. לא צריך להגיד בכלל לא, וודאי לא בעוצמה של שוק השידורים."

***

אתמול בטוויטר ובפייסבוק של אלי
11:00 -> 11:39 -> 11:40 -> 11:41 -> 11:47 -> 13:13 -> 13:14 -> 13:17 -> 14:23 -> 16:02 -> 16:03 -> 16:10 -> 16:56 -> 19:09 -> 19:34 -> 23:22

מאמרים אחרונים

מיקי גנור (צילום: אלי ציפורי)

דברים מדהימים צפים בתיק "הצוללות"

העדות המטלטלת של מיקי גנור: מוטי לוי, ראש להב הפורש, צלצל אלי בצרחות נוראיות ואמר לי "אם לא תחתום על הסכם עד המדינה נזיין את הבת שלך" (הבת שנחקרה באזהרה ואיימו לשלול לה את רישיון עריכת הדין). מוטי לוי לא תיעד השיחה

הקליקו לתוכן »