הייתי בטוח כי מופע התקרבנות נוסף של הדס קליין יגיע והוא אכן הגיע, לא לפני שקליין פטפטה את עצמה לדעת ועשתה עוד שגיאה שחשפה את התנהלותה הנכלולית.
***
קליין פלטה שהיא שולחת כתבות על המשפט למילצ'ן, ועו"ד עמית חדד הבין מיד שהיא נפלה בלשונה. הוא אמר לה בצדק, שזה פסול לתקשר עם עד תביעה מרכזי בתיק על המשפט, וביקש להביא לו את כל ההתכתבויות ורמז לא למחוק את הדברים.
או אז פצחה קליין בהצגה של המסכנות; איך מכפישים אותה, איך כותבים עליה שהיא שוכבת עם מילצ'ן, ואיך היא בסך הכל מעבירה לו כתבות על ההשמצות עליה, ואיך מסכנים אותה, ואיך לא היה לה יום חופש אחד…
סליחה?! מישהו מכריח אותך לקרוא כל טוקבק עלייך? צאי לחופש ותשכחי מהכל.
וכמובן, "הנאשם" (הלא הוא נתניהו) אשם בכל מה שעובר על המסכנה ו"כתבי החצר" וקליין מתכוונת אליי ולאבי וייס בעיקר.
היא זעקה לעברו של חדד שיוקיע את זה והוא אכן הוקיע את העניין (הכוונה להשמצות אישיות) אבל הוסיף שאין לו טענות אליה אלא למשטרה שהטעתה אותה.
חדד מנסה להיות עדין איתה, אפשר להבין אותו, אבל קליין כמובן מיתממת. אם מישהו משמיץ אותה על עניינים אישיים היא מוזמנת לתבוע אותו, יש לה עורך דין (גיורא אדרת) שהברון מילצ'ן מממן.
אבל המטרה שלה ושל הפרקליטות היא אחרת: לסתום פיות לכל מבקריה וחושפי התמיהות והשקרים העולים מעדותה.
הדס קליין רוצה שהציבור ימחא לה כפיים, יציג אותה כגיבורת ישראל וכאזרחית למופת שהאמת נר לרגליה. מה לעשות, היא ממש רחוקה מכל אלה.
האמירה שה"נאשם" אחראי למר גורלה הסגירה את המניעים שלה, לא שהיא מתקשה להסתירם. היא שונאת, ממש שונאת את בנימין ושרה נתניהו – אז איך אפשר לסמוך על עדותה? אי אפשר.
הארוחות לציפי לבני, העסקת בנו של ראש המוסד מאיר דגן
לאט לאט נחשף במהלך עדותה של קליין כל מערך החברויות של מילצ'ן, שמגמד את כל מה שהיה עם נתניהו.
למשל, קליין הודתה שציפי ליבני היתה "כמה פעמים" בארוחות ערב יחד עם בעלה בבית ינאי, עם מילצ'ן, כשבחלק מהמקרים השף חיים כהן דאג לבשל להם.
הסיפור של מאיר דגן ז"ל, ראש המוסד, בכלל זועק לשמיים. היתה קרבה מאוד גדולה בין דגן למילצ'ן, ועל רקע זה דאג מילצ'ן לקדם בת של אוליגרך שרצתה להיות זמרת, רק מכיוון שאותו אוליגרך היה חשוב לדגן, בהיותו מקור מידע.
קשר שני: אחרי הפיגוע בבומביי, כשארנון מילצ'ן היה כבר בקשר עם המיליארדר ההודי טאטא, הוא התייעץ עם דגן והקים לאחר מכן חברת אבטחה. ומי מועסק בחברה? בנו של דגן.
אם זה היה נתניהו, מיד היו דרישות לחקירות מיידיות (בואו רק נניח שאחד מבניו של נתניהו היה מועסק על ידי מילצ'ן – איזו מהומה היתה פורצת פה).
מיזם טאטא – הניסיון של קליין להדביק את זה לנתניהו נכשל
לפי כתב האישום, מילצ'ן פנה לנתניהו בבקשה לקדם מיזם בשיתוף עם איש העסקים ההודי ראטן טאטא, הכולל הקמת אזור סחר חופשי בשיתוף פעולה בין ישראל, ירדן והרשות הפלסטינית.
עוד קבע כתב החשדות כי "למילצ'ן היה אינטרס כלכלי משמעותי בקידום המיזם".
בעדותה קליין כל הזמן ניסתה לרמוז שלמילצ'ן היה אינטרס עסקי באופן כללי ולדבריה הוא אכן פטריוט לישראל אבל "יש גם אינטרס עסקי".
ובכן, מסתבר ששוב קליין נתפסה בקלקלתה בהשוואה למה שאמרה במשטרה.
ראשית, אין חולק, כי המיזם שהוצע הינו בעל חשיבות לאומית ובינלאומית ראשונה במעלה. רו"ח פלדמן, שלקח חלק בקידום המיזם, הציג את הדברים בצורה ברורה ביותר:
חוקר: מדוע בנימין נתניהו נכח בפגישה הנ"ל?
רו"ח פלדמן: הפגישה הזו התקיימה לאחר שהייתה פגישה עם מלך ירדן, ומאחר והמיזם אמור בעצם להיות מיזם בין מדינתי, אפילו עם מעורבות אמריקאית, מן הסתם ראש הממשלה נכח.
פלדמן אף סיפר כי על מנת לקדם את המיזם הגיעה משלחת של טאטא לשורה של אתרים פוטנציאליים בישראל ונפגשה עם גורמים בכירים נוספים בישראל כגון הנשיא, מנכ"ל משרד רוה"מ ושר הרווחה, בוז'י הרצוג.
וחשוב מכך. חומר החקירה מלמד שראש הממשלה לא ידע שלמילצ'ן יש אינטרס כלשהו במיזם של טאטא.
נתניהו הבהיר כי המיזם הוצג לו כמיזם של שלום, ולא כמיזם כלכלי
נתניהו: ראטן טאטא אני חייב להגיד לך לא הציג את זה כעניין עסקי… ראטן טאטא הציג את זה כעניין של שלום, כך גם ארנון מילצ'ן שהביא אותו… הוא הציג את זה כפרויקט של שלום, הוא לא אמר אני הולך להרוויח כך וכך.
ובהמשך:
נתניהו: … מילצ'ן מדבר איתי גם בעניין הזה… הוא מדבר איתי על האינטרס של מדינת ישראל, פעם אחת למשוך משקיעים ישראלים… ופעם אחת למשוך משקיעים זרים… ואז הוא מדבר איתי ואומר זה פרויקט של שלום, אני רוצה לקדם שלום".
יותר מזה: ראש הממשלה הבהיר שלא היה לו מושג, ועד היום אין לו מושג, האם יש קשר כלכלי בין מילצ'ן לטאטא, ואין בחומר ראיה אחת לסתור זאת
נתניהו: אין לי מושג…
חוקר: איזה מושג יש לך, שמה?
נתניהו: מה? שמילצ'ן בקשר איתו (טאטא) כלכלי? אני לא יודע את זה, עד היום אני לא יודע את זה".
נתניהו הבהיר שהוא גם לא ידע שיש למילצ'ן כוונה להפיק רווחים מהמיזם שהציע (תמליל חקירתו של ראש הממשלה מיום 19.11.2017, עמ' 29):
חוקר: … אני אומר לך שמילצ'ן אומר אני התכוונתי להרוויח פה עסקית.
ראש הממשלה: אבל אני לא יודע את זה.
לא רק שסובייקטיבית ראש הממשלה לא ידע שלמילצ'ן אינטרס כלכלי כלשהו במיזם, אלא שגם יתר העדים מספרים שמילצ'ן פעל לקידום המיזם מתוך חזון לאומי; ושלמיטב ידיעתם מילצ'ן לא צפוי היה להפיק רווח מהמיזם.
רו"ח פלדמן הבהיר בחקירתו ש:
רו"ח פלדמן: במקרה הזה, אני ומילצ'ן היינו אמורים רק לעזור לעסקה הנ"ל לקרות. לא היינו אמורים להיות שותפים עסקיים במיזם, כי לא היה מקום במיזם הזה"
וכאן אנחנו מגיעים לקליין שציינה לא היה אינטרס עסקי במיזם, והוא היה מעורב בקידום המיזם מתוך רצון כנה לקדם יוזמות של שלום במזרח התיכון:
הדס קליין: ממה שאני זוכרת ארנון לא דיבר על זה ממקום של אינטרס עסקי אלא על אפשרות יותר של לקדם תהליך מדיני…
חוקר: מאיפה ידוע לך שלארנון לא היה אינטרס עסקי בפרויקט הזה?
הדס קליין: כך לפחות ארנון דיבר. לא זכור לי שארנון אמר שהוא יכול לעשות מזה עסק. ארנון מרגיש מאוד חזק כשהוא מדבר על לעזור למדינה. דיבר על כך שייפתחו עוד הרבה מקומות עבודה.
יעקב אשל, עובד בכיר בחברת B.S.I שמנהלת את עסקיו של מילצ'ן, שקידם את הרעיון של טאטא מול משרד רוה"מ יחד עם זאב פלדמן, הבהיר ש- B.S.I לא הייתה אמורה להיכנס לפרויקט של טאטא בישראל בשום צורה או להרוויח ממנו כסף:
חוקר: מה הסיבה שחברת B.S.I שעוסקת בתחום האבטחה, נכנסת ליזמות בתחום ייצור כלי רכב?
אשל: היא לא נכנסה ליזמות, ממש לא, חברת B.S.I לא הייתה קשורה, הרעיון בא מההיכרות שלנו האישית עם ראטן טאטא והרצון האמיתי שלו לתרום לשלום באזור וזה לא היה קשור לחברת B.S.I. עם העבודה נרקמו ביני לבין ראטן טאטא וגם בינו לבין זאב פלדמן, קשרי אמון והערכה הדדית ועל רקע זה נולד הרעיון הזה.
חוקר: האם במידה והיזמות הייתה מצליחה לחברת B.S.I היה חלק בפרויקט באופן ישיר או עקיף באמצעות מתן שירותים?
אשל: ממש לא זה פרויקט בארץ ו- B.S.Iלא עבדה בכלל בארץ. זה לא עלה אפילו כרעיון".
אם רו"ח פלדמן, הדס קליין ויעקב אשל לא ידעו שמילצ'ן צפוי היה להרוויח כלכלית מהמיזם, ברור שנתניהו לא ידע או אמור היה לדעת זאת. בנסיבות אלה עולה בבירור שנתניהו לא פעל בניגוד עניינים; בוודאי שלא בניגוד עניינים שחוצה את הרף הפלילי. עוד בלוף פוצץ אתמול.
ה"סיוע" של נתניהו בויזה של מילצ'ן – גם פה הניסיון של קליין להדביק את זה לנתניהו נכשל
כתב האישום גורס כי נתניהו סייע למילצ'ן בעניין הויזה שלו ולכן נמצא בניגוד העניינים.
גם פה הדס קליין ניסתה לייצר קשר מאוד מלאכותי לנתניהו כשאמרה שהוא התקשר ללשכתו. אבל מחקירתה הנגדית התברר שמילצ'ן התקשר לפני כן לשורה של אנשים כמו דן שפירו, שגריר ארה"ב בישראל, ציפי לבני ועוד שמות שהיא "לא זכרה", אבל חדד הזכיר לה שמדובר ביאיר לפיד, אהוד ברק, מאיר דגן, שמעון פרס, דליה איציק ועוד.
אפילו השופט בר-עם הרים גבה על הדברים ותהה בפני קליין איך היא מספרת על נתניהו, בשעה שהיא מספרת שמילצ'ן הלחוץ מתקשר להרבה גורמים אבל רק בסוף לנתניהו.
קליין ניסתה שוב להתחמק ולאמר שהיתה שיחה בערב בין השניים והיא אפילו שוחחה עם נתניהו. אבל כל השיחה הזאת הסתכמה שנתניהו אמר לה שמילצ'ן צריך לנשום עמוק.
חדד גם הזכיר לקליין את דבריה שלה בחקירה, היא עצמה אמרה שלנתניהו לא היו יד ורגל בהארכת הויזה:
חוקר: האם נתניהו היה מעורב ככל שידוע לך בקבלת הויזה של ארנון לתקופה של עשר שנים? הכוונה לחידוש הויזה בסוף שנת 2014.
הדס קליין: לדעתי בעת הזו כשהקשר בין ארנון לקרי התהדק, זה נעשה באמצעות קרי ולהערכתי בלי קשר לנתניהו וארנון הצליח לשכנע את קרי לחדש לו את הויזה לעשר שנים.
ניחא קליין, שלא מעורה בכל פרט ופרט, אבל מילצ'ן אמר בעצמו שלנתניהו לא היה שום קשר: הוא הסביר בחקירתו כי הליך הארכת הויזה שלו ארך זמן רב מאוד, ובכלל לא היה בשליטת השגרירות או מזכיר המדינה, וכי הדברים נעשו במנותק מראש הממשלה וללא עזרתו:
מילצ'ן: תשעה, תשעה חודשים התהליך הזה לקח. אז אל תגיד לי שביבי סידר לי ויזה… אז, אז עם כל הכבוד… למרות ביבי… קיבלתי ויזה… ואלף ג'ון קרי לא נותן ויזות ולא שפירו אלא המשרד לביטחון המולדת בדקו אותי מאלף ועד תו.
גם בהמשך החקירה התעקש מילצ'ן שהויזה שלו הוארכה למרות נתניהו ויחסיו העכורים עם הממשל האמריקאי.
חוקר: זאת אומרת, ממה שאני מבין ממך, אתה אומר באיזשהו… שנתניהו לא עזר לך בעניין הזה בכלל.
מילצ'ן: ממש לא…
חוקר: חוץ משיחת טלפון אחת עם שפירו…
מילצ'ן: ממש…
חוקר: שהוא אמר…
מילצ'ן: ממש לא. אני אומר לך את זה עכשיו למרות נתניהו אני אומר את זה ברצינות עכשיו.
חוקר: למה למרות נתניהו?
מילצ'ן: כי לא הייתה אהבה גדולה בין אובמה ונתניהו…".
מעניין לציין שכאשר מילצ'ן פנה לנתניהו בבקשה שישוחח עם האמריקאים בעניין הויזה, הצעתו הראשונה של נתניהו למילצ'ן הייתה שיימנע מלנסוע לארצות הברית למשך שלוש שנים:
מילצ'ן: נתניהו אמר…אני מציע שלא תסע לארצות הברית לכמה זמן, אמרתי לכמה, שלוש שנים… אמרתי אני אסע ביום רביעי שיעצרו אותי.
המשמעות היא שיש סיכוי סביר ביותר, ואף למעלה מכך, שהשיחות שקיים נתניהו עם שפירו וג'ון קרי בכלל לא סייעו בסופו של יום למילצ'ן, ואף פגעו בו.
ובכלל, חשוב להדגיש: נתניהו ראה בכך חובה מוסרית לעדכן את האמריקאים ביחס לסטאטוס האמיתי של מילצ'ן.
הוא לא ביקש להתערב בשיקולים של האמריקאים, ולא הייתה לו כל סמכות להתערב בשיקולים אלה. כל שעשה נתניהו זה להעמיד את הדברים על דיוקם, או כפי שכינה זאת נתניהו בחקירתו – נתניהו העניק עדות אופי בעניינו של מילצ'ן. הא ותו לא.
נתניהו לא כפה את רצונו על אף גורם. הוא לא יכול היה לכפות את רצונו על אף גורם, ולכן ממילא החשש לפגיעה באמון הציבור או בתקינות המנהל לא מתקיימת בעניין זה.
כל הנושא הזה נתפר רק כדי להראות שנתניהו "סייע" במשהו למילצ'ן למרות שהוא לא סייע לו בדבר.