יומן הבוקר
יצחק הרצוג (ויקיפדיה)
הנשיא בוז'י הרצוג מציג: תרגילי יחסי ציבור, תדרוכים וספינים מביכים, במקום החלטה על חנינה לנתניהו

בתוכניתי "בלי חשבון" ביום שישי האחרון ב"גלי ישראל", שאלתי את השופט בדימוס הרן פינשטיין אם לנשיא יצחק הרצוג קיימת חובה חוקית לקבל חוות דעת משפטיות לפני שהוא מחליט אם לקבל החלטה על בקשת החנינה של נתניהו.

התשובה של פינשטיין הייתה בפירוש לא. הוא אמר כי הרצוג יכול לקבל החלטה לכאן או לכאן כבר היום וכל ענייני חוות הדעת הם סיפורים.

***

ברור לכולם שהרצוג מפחד פן יבולע לו מהמיליה שלו, ולכן הוא מורח את ההחלטה ומעדיף להפנות אצבע מאשימה ליועמ"שית ולשאר הגורמים במערכת אכיפת החוק שלא הכינו עדיין חוות דעת.

הרצוג בחשן פוליטי

קרוב לשלושה חודשים מאז הוגשה הבקשה והחלטה לא נראית באופק, ונראה שהרצוג מעדיף למרוח את החלטתו עד אחרי הבחירות.

אבל הרצוג, כמו הרצוג, בניגוד לתדמית החנונית שלו – הוא בחשן פוליטי לא קטן שמפעיל לא מעט כתבי חצר.
בהתחלת הדרך צצו כל מיני "כתבות" שנתניהו יצטרך לתת "משהו", כאילו מדובר בסחר-מכר או גיבוש הסדר טיעון אלטרנטיבי ולא בבקשת חנינה שהתשובה עליה צריכה להיות פשוטה: כן או לא.

אחר כך, כשהביקורת הנוקבת של טראמפ הפתיעה את הרצוג, הוא הפנה אצבע מאשימה לנתניהו, כאילו הוא הניע את הביקורת של טראמפ ולכן זו "חציית קווים אדומים".

גידי וייץ מתערב

ובסוף השבוע שעבר פורסמה כתבה מוזרה למדי של כתב חצר אחר – גידי וייץ מ"הארץ" – זה שיואב יצחק כתב עליו שהוא כותב את הגיגיו תחת השפעת סמים ואף סוחר בסמים.

וזה הסיפור שגידי וייץ שיווק: שהרצוג קיבל שיחת טלפון לנייד מארנון מילצ'ן אחרי שטראמפ ביקש שייתן חנינה לנתניהו ועוד לפני שנתניהו ביקש אותה רשמית.

למה נזכרו עכשיו וייץ/הרצוג בסיפור הלא ממש מעניין והלא ממש רלוונטי הזה? כי זה מציג את הרצוג כגיבור גדול, כמי שלא נכנע ללחצים.

וכך לרלר וייץ במפגן חנופה להרצוג:

"אדם שהתוודע לפרטי השיחה סיפר ל'הארץ' כי הרצוג מיהר לסיים אותה, לא לפני שהבהיר למילצ'ן שלא זאת הדרך לבקש חנינה. הוא הבטיח לבעל ההון שיחזור אליו ומאז לא התקשר".

נו, באמת. מי זה ה"אדם שהתוודע לפרטי השיחה (עם מילצ'ן)", אם לא הרצוג או מי מאנשיו?! וכמובן המשפט: "הרצוג הבהיר למילצ'ן שלא זאת הדרך לבקש חנינה".
משמע, תראו איזה גיבור הרצוג, לא נכנע לבעל הון כמו מילצ'ן.

לקבל עוד מאמר מתחנף

אני מציע להרצוג להפסיק עם התדרוכים, ההדלפות, הספינים ותרגילי יחסי הציבור עם כתבי החצר שלו.
במשך שלושת החודשים מאז הוגשה החנינה הציבור שבע מהתרגילים הללו. לא רוצה להעניק חנינה? מפחד מגידי וייץ ושות'? מבוהל ממה שיכתבו עליך ב"הארץ"? אז תגיד פשוט "לא", ותפסיק למכור לכולם עד כמה אתה עומד מול לחצים של טראמפ, של נתניהו ושל מילצ'ן – ועומד כחומה בצורה כי ישראל היא מדינה ריבונית ומדינת חוק וכל ההבלים הללו.

למרבה הצער, הרצוג של "וואלה" בזמנו, שם קיבל סיקור אוהד מושחת לא השתנה מאז. הוא עושה הכל כדי להתחבב על הגידי וייצים. המטרה בשבילו היא לא צדק ולא חוק – המטרה היא לקבל עוד איזה מאמר מתחנף ב"הארץ".

מאמרים אחרונים

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 23.02.2026 – יום עדות מס' 79

נתניהו הטיח שוב ושוב בתירוש שהיא משקרת: אני אומר לך שאת משקרת! כדאי שיחקרו מה שעשיתם לפילבר, הוצאתם ממנו שקר באמצעים קרימינליים. הכול שקר, פשוט משקרים פה באופן שיטתי, כל פעם באים ממקום אחר. פגישת ההנחיה זה שקר מתועב, פילבר התמסר לאיומים שלכם. לא האמנתי שאדם יפעל בצורה כל כך בוטה להציל עורו. כעסתי עליו וזו חולשת האופי שלו שהוא התמסר לשקרים אלה. אני עדיין די נסער מהדבר הזה. אבל אני ברגעים יותר שקטים, אי אפשר לדבר כאן על מחילה, אבל אפשר לדבר על הבנה

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 09.02.2026 – יום עדות מס' 78

תירוש ניסתה לייצר פגישת הנחיה אלטרנטיבית * נתניהו: זה שקר! פילבר אמר שלא הייתה הנחיה ברשות ני"ע, איימו לפרק את משפחתו ופרנסתו ובסוף מוציאים ממנו את השקר הזה. לא הייתה פגישה אחת שבו אמרתי לו תדאג לבזק ואלוביץ'. לא דובים ולא זבובים ולא הנחיה. המצוקה היא שלך!

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 04.02.2026 – יום עדות מס' 77

תירוש מודה בפועל שחקירתה הנגדית קרסה – מקצרת באופן משמעותי את הדיונים בתיק 4000 * נתניהו חבט בתירוש: לאיזה שפל הגעתם? להפיל רוה"מ כדי שלא ינצח בבחירות? זה מה שעשיתם! שמח שמשפחתו של דוד שרן נשארה איתנה. מיניתי אותו ליועץ אחרי עדותו מכל הסיבות הטובות – חשבתי שהוא אדם טוב ומצוין, אל תדברו אתי לגבי ניסיון להטות עדויות. מה שעשיתם עם דוד שרן הוא דבר שלא ייעשה. מיררתם לו את החיים. הבאתם אותו לפת לחם. דרוקר הרס לו את המוניטין

הקליקו לתוכן »