זהו, בנימין נתניהו סיום את עדותו הראשית אחרי 29 דיונים ו-5 חודשים. בשבוע הבא יחקור אותו עו"ד ז׳ק חן, אחר כך פרקליטתו של נוני מוזס ואז תגיע החקירה הנגדית של הפרקליטות.
הנה עיקרי הדיון אתמול:
על המתמטיקה של הפרקליטות
נתניהו: התביעה אמרה בכל הזמן שהיה לי כח למנוע את זה (את חוק ישראל היום). זו לא מתמטיקה של אוניברסיטה זו מתמטיקה של גן ילדים. ברור שאין לי רוב, נוני עומד לגבור עליי הוא עומד לנצח אותי, מה לעשות.
על כתב האישום שהוגש נגדו
עו״ד חדד: עד כמה ניסיון לנסות למצוא רוכש לידיעות אחרונות, עד כמה זה קשור לפוליטיקה או לסיקור האישי שלך?
נתניהו: צריך להשתחרר מהרעיון הנחות הזה, אני יעשה את זה כדי לקבל תמונה או כתבה? זה ירוד לגמרי, אני פועל ברמה אחרת זה כל כך מבזה זה מה שאתם חושבים שאני.
עו"ד חדד: זה כתוב בכתב האישום
נתניהו: אז כתוב, הוא מחורר ומבזה.
על הפגישה וההקלטה עם נוני מוזס
עו״ד חדד: נראה מה קורה לפני הפגישה עם נוני. עם מי התייעצת לקראת הפגישה לאחר פיזור הכנסת? מותר להקליט או אסור
נתניהו: דיברתי עם עו"ד שמרון. שאלתי מה מותר להקליט. התייעצתי כי ראיתי שתי אפשרויות. לא התייעצתי עם ויינרוט כי לא היה פה ענין פלילי. לשאלתך, זו פרוצדורה שדוד יודע.
חדד: עד כמה זה חריג שאתה מתכונן עם יועצים שלך, או שמרון לפני פגישה
נתניהו: זה יכול להיות
חדד: עם דוד שמרון היו לך 2-3 פגישות לפני הפגישה עם נוני
נתניהו: רציתי הקלטה. חשבתי שנוני מקליט. לא רציתי שתהיה עריכה או שינוי. הסתכלתי קדימה. ואם אני מפסיד זו אפשרות על. אם אני מפסיד בבחירות אעביר את החוק. הגנה יחידה שתהיה לי, אבל לא שווה הרבה, אבל לפחות יחסוך שמדובר במהלך פוליטי של חקיקה אף על פי שידעו שנוני עומד מאחורי הניסיון להעביר את חוק כבל. יש ידיעה ויש הוכחה. בהקלטה אני אוכיח את זה. קראתי לזה – חשיפת הקלטת
חדד: אם השיחה עם נוני היתה גולשת לפלילי היית מתייעץ עם שמרון?
נתניהו: לא. עם ויינרוט. לא היה שום חשש.
על השטויות של השוחד לכאורה
עו״ד חדד: אתה הרגשת באיזה שהוא שלב מהשיחות רביעית או משהו שמציעים לך שוחד?
נתניהו: ממש לא. לא רציני. למי אכפת מה יכתבו עלי בימים הבאים. זה בלתי נתפס.
עו"ד חדד: למה הקלטת הפגישה הזו ולא הקודמות
נתניהו: הגענו למצב שכלו כל הקיצין. חוק זה כנראה הולך לעבור אלא אם כן נצליח לשנות הדברים. אז אצא החוצה ואגיד אין פה עניין של חופש עיתונות או שמירת תחרות אלא כוחני שנועדה לייצר אינטרס בניגוד למה שמכרו בתקשורת
עו"ד חדד: שמרון סיפר בחקירתו וגם בבית משפט וגם עם נוני שנוצר קשר שנוני ינסה ללחוץ עליך, אתה לא אמרת לו את מהות הסחיטה, אולי הוא הבין שמדובר בסחיטה. עד כמה אתה דיברת עם שמרון ואמרת שאתה חושש שנוני יסחט אותך
נתניהו: אמרתי לחץ ודאי. ללא שום ספק. לא חשבתי שזה פלילי
עו"ד חדד: עד כמה חששות אלה התממשו בפגישות עם נוני?
נתניהו: לא
עו"ד חדד: נוני דיבר על…
נתניהו (על האמירה של מוזס שהוא ידאג שהוא יהיה רוה״מ): בתקשורת צריך להפריע לאלה לכתוב ולאלה לכתוב. לאלה להופיע ולדבר. כל זה לא צריך להיות כך. אם זה טוב למדינה תצביע בשבילי ואם לא אז אל תצביע. בכלל "בשביל זה לדאוג שאתה תהיה רוה״מ״. אני לא מאמין לנוני. 20 שנה נגדי. אני לא מאמין לרגע שאני מאמין לרגע במה שהוא אומר. אני נתקל בדברים האלה הרבה פעמים. העולם מתחלק לשניים, אלה שעשו אותי רוה״מ ואלה שהתנגדו לי.
מי מתייחס לזה ברצינות? הוא לא חשב כך אז וגם היום לא חושב כך. זה שיח בין שני אנשים שלא מתייחסים לזה ברצינות. ואם יוסי ורשבסקי אמר שאני אהיה רוה״מ אז אני מאמין? נוני יודע שאני לא מאמין.
על כתב האישום התמהוני שהוגש נגדו
נתניהו: לא זה ולא זה. אין פה כלום. רק אמירות סרק. זה לא מעניים כל הגורמים שהבטיחו לי להיות רוה״מ. חכ אומרים אתמוך בחוק הזה או הזה.. זה לא הצעת שוחד. גם לא הייתה מילת שוחד. אי אפשר להאמין שהשיחה הזו הבטלה, שאין פה כלום מזה הפכו למסלול ועסקת שוחד. נוני יהפוך אותי לראש ממשלה ואני מאמין לו והוא חושב שאני מאמין לו. באמת? קצת קרדיט.
אחרי ההצעה הזו מה אני עושה עם זה? אוצר בלום. אני יכול ללכת למשטרה. יכול לעשות עסקה. יכול לעשות כל דבר. כי אין פה כלום. גם לא עלה בדעתי לדייק, לשכפל… או שיש כאן דבר מאוד יקר. כך לא חשבתי הוא גם ידע שאני לא חושב.
זה כתב אישום תמהוני ומנותק מהמציאות. נכתב מהשמיים.
על הקלטת השיחה עם מוזס
עו״ד חדד: יודעים שלא הקשבת לשיחה לאחר ההקלטה. למה לא ביקשת להקשיב להקלטה ולתעד אחרי האירוע בזמן אמת
נתניהו: לא היה שום דבר. לא שוחד ולא נסללה דרכי באבנים זהובות לרשות הממשלה. זה כלום . זו שיחה ריקה. מנוני אני יודע כמה זה לא אמיתי. אני יודע שמנסים לראות אם יש פשרה ביחס לחוק. לנרמול שהוא רצה. לא היה כאן שום נרמול. לא התייחסתי לזה.
ואוו!
נתניהו (במתקפה חריפה על הפרקליטות): המציאו דברים כדי להוציא אותי מהמשחק. נכנסן עם כוח של גורמי אכיפה שיגידו מה מותר ומה אסור לפוליטיקאי לדבר עם עורך או מו"ל.
על הניסיון להוציא אותו מהמשחק
נתניהו: זה שורש הדמוקרטיה. פוליטיקאים צריכים עיתונאים כדי לתווך. פוליטיקאים רוצים מידע. טוטליטרית מצד אחד ולא יכולה להיות תחרות בין ערוצי התקשורת.
לי לא מפריע שיבקרו אותי. רק שיהיה במקום אחד. או ממשלתי טוטליטרי או אותו זן של תאגיד. אני דמוקרט. בשיחה עם נוני ועם עמוס שוקן, ראיתם בשעת מבחן. מתנכלים לזה, כי "המורמים מעם יכריעו" .
לא ניתן לדבר המסוכן הזה, שאנשים כאלה יכריעו, אנו מחליטים אנו מורמים מעם. העולם הזה בעיני הוא איום ונורא. אני מתקומם לזה מגיל צעיר.
אני חושב שזה בדיוק מה שעושים פה. נכנס עם כוח של גורמי אכיפה שיגידו מה מותר ומה אסור לפוליטיקאי לדבר עם עורך או מו"ל. לא חשוב מאיפה הכוח הזה בא, אם אתה מסוגל לחבל בהחלפת דעות ומידע ואתה משתלט על זה, פגעת פגיעה עצומה בדמוקרטיה. תמיד הייתי נגד זה. על זה דנים פה ועל זה אני מואשם. כי המציאו הדברים כדי להוציא אותי מהמשחק. ניצלו כאן עבירה בשבילי. יש לה השלכות יותר גדולות. עשר שנות חקירה.
על עוד שקר של הדס קליין
עו״ד חדד: הדס קליין אמרה שמילצ׳ן היה מתקשר ומוציא אותך מישיבות קבינט?
נתניהו: איך היא יודעת?
עו״ד חדד: האם היה דבר כזה? כמה זה נכון? מילצ׳ן היה שורק ואתה יוצא?
נתניהו: קשקוש. בישיבות קבינט אני יוצא ולא אספר לכם למה אני יוצא.