יומן הבוקר
שלמה פילבר (צילום: אלי ציפורי)
תיראו מופתעים❗ הפרקליטות המושחתת מנסה למרוח את ההליכים המשפטיים גם בתביעה שהגיש שלמה פילבר נגד המדינה, על שימוש בלתי חוקי ברוגלות. ביקשה כבר שתי הארכות של חודשיים להגשת כתב הגנה ורומזת שתבקש לעכב ההליך האזרחי בגלל ההליך הפלילי בתיקי האלפים (למרות שאין קשר בין הדברים)

בדומה לתביעה האזרחית של אמילי מורן שגב על רוגלות בלתי חוקיות, הפרקליטות מנסה למרוח ולעכב גם את התביעה של בני הזוג שלמה ואילנית פילבר.

***

תזכורת: לקראת סוף יוני הגישו שלמה ואילנית פילבר תביעה בגובה חצי מיליון שקל על כך שחדרה למכשיר הטלפון הנייד של פילבר באמצעות תוכנת רוגלה במהלך החקירה הסמויה שלו.

בכתב התביעה נכתב כי בחסות צו להאזנת סתר כביכול, אך בניגוד חמור לו ותוך הפרה חמורה ובוטה של הוראות הדין, הפעילה היחידה החוקרת תוכנת פריצה (רוגלה) המכונה על ידה "המערכת" (והתפרסמה כתוכנת "פגסוס"), באמצעותה חדרה לתוך מכשיר הטלפון הנייד של פילבר, ושאבה ממנו מידע אישי ופרטי רב ביותר, ובכלל זאת: תיעוד שיחות, תיעוד הודעות, שאיבת נתונים מיישומונים (אפליקציות), שאיבת נתונים שנמחקו, שאיבת נתונים בענן, מידע על צדדים שלישיים, נתונים ומידע על התוכן ועל התקשורת, רשימת אנשי קשר ועוד מידע אישי ופרטי רב ביותר השמור והאגור במכשיר הטלפון הנייד של פילבר. 

בכתב התביעה נכתב עוד כי הדברים החמורים נודעו לפילבר, דרך מקרה, וזאת במסגרת כתבת תחקיר שפורסמה בעיתון "כלכליסט" בתחילת שנת 2022.
בעקבות חשיפת השימוש האסור שעשתה משטרת ישראל בתוכנת הרוגלות הוקמה כזכור ועדת מררי. בעקבות הממצאים של הוועדה, התחוור באופן חד משמעי כי היכולות הטכנולוגיות המתקדמות של תוכנת הרוגלה, בהם עשתה משטרת ישראל שימוש לצורך פריצה למכשיר הסלולרי של פילבר, חורגות (כבמקרים אחרים) מהמותר על-פי דין, ובעצם אפשרו למשטרה לקבל תוצרים, שאינם מותרים לפי חוק האזנת סתר.

עם היוודע אירוע החדירה למכשיר הטלפון הנייד של שלמה פילבר, הוא פנה אל נציגת הפרקליטות באמצעות פרקליטו דאז יובל נחמני לקבלת מידע בדבר התוצרים שהוצאו ו/או נשאבו שלא כדין ממכשיר הסלולרי שלו – אך סורב.

חצי שנה חלפה והפרקליטות עדיין לא הגישה כתב הגנה וממשיכה בטקטיקות המריחה הידועות מהתיק של אמילי מורן שגב.
הפרקליטות הייתה אמורה להגיש כתב הגנה עד ה-27.10.2024 אך ביקשה הארכה של 60 יום מסיבה מגוחכת:

"למרות שנערכה פנייה על ידי הפרקליטות לגורמים הרלוונטיים לצורך קבלת מלוא הנתונים הרלוונטיים, טרם התקבל כלל המידע הנדרש לצורך הגשת כתב הגנה סופי וסדור לבית המשפט, שכן נדרשות השלמות עובדתיות מהותיות".

למרות התנגדות עורך דינו של פילבר, בית המשפט אפשר את הארכת הזמן הנדיבה – עד ל-26.12.2024.

סליחה? החומר הרי נמצא בפרקליטות, הכל ידוע וברור בנוגע לפילבר, אז מה השקרים הללו?

חלפו 60 יום וכמובן שהפרקליטות לא עמדה בלוח הזמנים ושימו לב לסיבה:

"ממקרא כתב התביעה ועל פי החומר המצוי בידי המדינה, קיים קשר ישיר בין הטענות העובדתיות הדרושות בירור בתביעה הנוכחית, בין טענות עובדתיות שנטענו ביחס להפעלת צווי האזנות הסתר וטרם הוכרעו על ידי בית המשפט בתיקי האלפים.
בנוסף לכך, ולשם שלמות התמונה יצוין, כי פרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) הודיעה לפילבר, כי היא שוקלת לבטל את הסכם עד המדינה שנערך עמו, וכי הוא רשאי להודיע אם בכוונתו לטעון נגד החלטה זו, בשימוע.
בשל הסוגיות המונחות על הפרק בהליך הפלילי המתנהל במקביל להליך זה וטרם הוכרעו סופית ובשל הצורך לקבל את מלוא המידע והנתונים טרם הגשת עמדה סדורה לבית המשפט, מתבקשת ארכה לצורך בחינת עמדת הפרקליטות הפלילית ביחס לעיכוב ההליך האזרחי, וזאת מחשש לשיבוש וזיהום ההליך הפלילי.
כידוע, גיבוש החלטה ו/או עמדה ביחס לשאלת עיכוב הליכים אזרחיים מחייבת תהליך ארוך המצריך קבלת מידע רב, וכן אישורים מגורמים רבים, וזאת טרם הגשת עמדה סופית לבית המשפט. בשל מורכבות הסוגייה ורגישותה, וכן בשל עומס רב המצוי על שולחנם של כלל הגורמים הרלוונטיים, מתבקשת בזאת ארכה בת 60 ימים טרם הגשת בקשה מתאימה על ידי המדינה או לחילופין, כתב הגנה".

טוב, זה הרי לא מפתיע. אחרי מריחה של חודשיים מבקשת הפרקליטות מריחה של עוד חודשיים, עם רמז ברור שהיא לא מתכוונת להגיש בכלל כתב הגנה אלא לבקש עיכוב ההליך האזרחי עד לבירור ההליך הפלילי (ואין ממש קשר בין שני ההליכים – זה ברור שהופעלה רוגלה באופן לא חוקית נגד פילבר).

וזה ההימור שלי: אחרי סיום הארכה השנייה בת 60 היום תבקש הפרקליטות, לאחר "דיונים בדרגים הבכירים ביותר" (עוד חרטוט שקרי) לעכב את ההליך האזרחי עד לבירור ההליך הפלילי.
אני מקווה שגם הפעם, כמו אצל אמילי מורן שגב, בית המשפט יזרוק אותם מכל המדרגות.

ואחרי כל זה נציגי הפרקליטות מטיפים לנו מוסר על אינטרס ציבורי בייעול הליכים.

איזו חרפה!

מאמרים אחרונים

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו, 17.03.2025 – יום מס' 18

נתניהו תקף בחריפות את הפרקליטות, התקשורת וגיא פלג: היה פה קמפיין שיטתי להטות את הבחירות, לקבוע את גורל הבחירות. משתמשים בשופר (פלג) כדי לסייע למי שפועל להדיח אותי על גיבובי שקרים. יהודית תירוש איבדה את העשתונות: "אתה חוצפן"

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (ויקיפדיה)

נתניהו בעדותו: לא הייתה לי שום הבנה עם אלוביץ'

אין פה כלום נו, זה אבסורד! אבל זה לא מתאים לתזה התפורה של כתב האישום אז הם ממשיכים. היו צריכים להביא 315 פריטים ואני הייתי שמח להתייחס לכל אחד מה-315 הלבנות הפיקטיביות האלה ולנפץ אותם, לא לנפץ אותם, אני אומר לאבק אותם מלשון אבק כי רסיסים זה יותר מדי ממה שנשאר כאן, לא נשארו רסיסים, אבק

הקליקו לתוכן »