ציטוטים מתוך הפרוטוקול הרשמי של עדות נתניהו ב-17.6.2026, שלב החקירה החוזרת שבו נחשפו שוב ושוב הטעיות ושקרים שהציגה פרקליטות לנתניהו.
***
למשל, בקטע שבו הפרקליטות הציגה מצג שווא כאילו דובריו של נתניהו אמרו ש"וואלה" הוא אתר חשוב.
נתניהו: מה שאני הבנתי שאומרים לי, שמציגים לי עמדה, שאילו הדוברים שלי חשבו שוואלה הוא אתר חשוב וכו' ולא הציגו לי, זה די מדהים שהם לא הציגו לי, עוד דובר אחד שבמקרה היה גם אחראי על כל ההסברה שאומר את ההפך הגמור, וזה לא נעשה במקרה.
אם היו מראים לי את הכל, אז הייתי אומר על מה אתם מדברים? זה לא רק אני אומר את זה, זה גם הם, אבל כאן הייתה בפירוש הטעיה מכוונת. הטעיה בע' והטיה עם י', שני הדברים. זה מה שהיה כאן כבודכם, אני די נדהם.
אני עברתי עכשיו את החקירה הנגדית לדעתי הכי ארוכה בתולדות המדינה, הכי ארוכה בתולדות המדינה. אין דבר שמשתווה לזה בכלל. חודשים, חודשים, חודשים. למעלה משנה.
יופי, אני לא ידעתי. לא ספרתי, כן. פשוט דבר שאי אפשר להאמין על ההבלים האלה.
טוב, על זה נדבר, כבר אמרתי. אז אני אומר, נתנו לתביעה את כל המרחב האפשרי ומעבר לכל דבר שאני מכיר ואני לא משפטן, אבל יש משפטנים שאומרים לי שהם לא ראו דבר כזה. נותנים להם הכל והם מביאים לי שאלות מוטות, חלקיות, מטעות.
זה ברור לגמרי שהם היו צריכים, היה להם את, סליחה, את ברץ ביד. היה להם את זה והם לקחו את זה ושמו את זה בצד, כחלק מתהליך של לנסות לטמון לי מלכודת, להטעות אותי, להוביל אותי לאיזו אמירה שאין לה שום קשר למציאות.
לכן, כשאני עניתי, אני עניתי כאילו אני דוחה בעצם את כל היועצים שלי. אבל זה היה לגמרי נראה אחרת ואתם יודעים שזה היה נראה אחרת. אם היו אומרים רן ברץ הוא אומר, רן ברץ הוא בהחלט היה ראש מערך ההסברה, לא סתם דובר. ראש מערך ההסברה הוא אומר את ההפך הגמור ב-100%, בלי שאני אדבר איתו מילה, בלי שאני אחליף איתו הברה. הוא בעצם מחזק את האמירה שלי שוואלה היה משול בעיניי כקליפה, נוצה, שום דבר, אפס. זה גורנישט מגורנישט, זה לא בא ממני, זה גם בא ממנו. ואת זה הם הטעו, הם החסירו.
בהמשך אמר נתניהו אחרי עוד הטעיה:
נתניהו: כבודכם, אני יכול לשאול שאלת תם? אני באמת לא יודע, באמת תם. הם שואלים אותי את השאלה הזאת, כשבידיהם יש מסמכים שאומרים שאני לא ביקשתי דבר מפילבר, אלא זה בכלל הנחיות שבאות מהמשרד בכל הנושאים האלה, בטלפוניה, בבזק-יס.
הם מחזיקים את החומר הזה. עכשיו, אני לא מבין משפטית, אני אומר מבחינת השכל הישר, איך זה עובד הדבר הזה? זאת אומרת, הם יכולים לבוא בשאלה מטעה, לשאול אותי שאלה, אני עונה כמיטב יכולתי, אבל הם מחזיקים בעדויות הכתובות ומסמכים שאומרים זה בא מהמשרד. אני לא מבין את זה.


