יומן הבוקר
בנימין נתניהו, הבית הלבן
נתניהו: הבחירה של הגשת כתב האישום אבל בדיוק ברגע שאני יושב שם על המדשאה בבית הלבן, זה ממש לא יכול להיתפס כמקרי. זה בערך כמו המקריות של הכפפה של או.ג'יי. סימפסון, כן? מקרי זה לא, איך אומרים? מקרי יש סיכוי אחד למיליון שזה לא הכתם דם שלו. אחד למיליון שאולי הוא לא כיוון לאותו רגע. הוא (מנדלבליט) היה יכול לחכות. הוא רצה להביך את זה. כבודכם, לא הייתה פה שום מקריות, היו פה מאות הדלפות פליליות ערב ערב בטלוויזיה, ההדלפות האלה כל אחד דינה 3 שנות מאסר. בדיוק ברגע שאני על המדשאה, באותו רגע הם מפרסמים את הדבר הזה מתוך כוונה פוליטית. כל אחד מבין את זה, אני בטוח שגם כבודכם מבינים. הפרוטוקולים מדברים!

המשך ציטוטים מהפרוטוקול הרשמי של עדות נתניהו ב-16.6.2026 והפעם הגשת כתב האישום נגדו דווקא כשהוא בבית הלבן.

***

תדמור: אני שואל אותך, בלי להציג, אם אדוני זוכר שב-28.1 עורך הדין יוסי אשכנזי שייצג אותך אז, שלח מכתב ליושב ראש הכנסת שבו אדוני מסיר את הבקשה שלו לחסינות, אדוני זוכר?

נתניהו: לא, לא זוכר את כל התהליך. אני זוכר שבסוף לא הייתה חסינות.

תדמור: אבל אדוני זוכר שהוא החליט על כך בוושינגטון והעלה פוסט עוד מוושינגטון, באותו ביקור מדיני שמסביר את המניעים שלו למשיכת בקשת החסינות, שאדוני היה כמובן יכול לעמוד עליה ולקיים את הדיונים בכנסת?

נתניהו: לא זוכר.

תדמור: לא זוכר, אז אני מבקש לרענן את זיכרונו ולהציג לו כראית הזמה את המסמך הזה, כי כבודכם הטענה היא במסגרת טענת ההגנה מן הצדק שהמועד של ההגשה קשור באותו ביקור מדיני בוושינגטון ואני אראה לכבודכם שמתוך המכתב, המועד של ההגשה קשור לפעולה שעשה הנאשם בזמן שהוא בוושינגטון, של הסרת בקשת החסינות שאפשרה את הגשת כתב האישום.

נתניהו: ממש לא, וואו.

עו"ד חדד: באמת עם כל הכבוד, קודם כל זו טענה בעיניי, היא טענה מופרכת של התביעה. שיסבירו למה לשיטתם לא חיכו 24 שעות שהוא יחזור.

תדמור: אני מבקש להציג את המכתב. אפשר להקרין? אני מקרין את המכתב, בבקשה מר הירש. ואני אומר לאדוני שאין במכתב, שמי שמשך את שאלת החסינות עד היום האחרון לכינוס המליאה, ועשה את זה בזמן שהוא בוושינגטון, באופן שעד אותו מועד כבר כמעט חודשיים, כי היה קודם חודש ואחר כך עוד חודש שהמתינו שניתן זמן לאדוני, זה אדוני.
ומי שבחר את המועד שבו יוגש כתב האישום, שהיה ברור לאדוני שיוגש כתב אישום מיד עם הסרת הבקשה של חסינות, מר חדד, אני מבקש מאדוני, עורך דין חדד הנכבד, זה אדוני והוא עושה את זה מוושינגטון. ואחרי שאדוני עושה את מה שהוא עושה והנה המכתב, היועץ המשפטי לממשלה אחרי שהוא חיכה חודשיים מגיש את כתב האישום.

נתניהו: אתה שואל אותי? אתה אומר?

תדמור: אני שואל, אומר לך שאלה עובדות.

נתניהו: אז אני אגיד לך דבר אחד. הבחירה של הגשת כתב האישום אבל בדיוק ברגע שאני יושב שם על המדשאה, זה ממש לא יכול להיתפס כמקרי.
זה בערך כמו המקריות של הכפפה של או.ג'יי סימפסון, כן? מקרי זה לא, איך אומרים? מקרי יש סיכוי אחד למיליון שזה לא הכתם דם שלו. אחד למיליון שאולי הוא לא כיוון לאותו רגע. הוא היה יכול לחכות. הוא רצה להביך את זה.

תדמור: רגע, אדוני מאשר את המכתב, או צריך להגיש אותו? אדוני מאשר את המכתב?

נתניהו: אני לא זוכר את המכתב, אני יכול לראות. מה זאת אומרת מאשר? מה, אני לא זוכר את המכתב.
כבודכם, אני לא סיימתי, סליחה, לא סיימתי את דבריי. אני רוצה להגיד לכם לא הייתה פה שום מקריות, היו פה מאות הדלפות פליליות ערב ערב בטלוויזיה, תן לי להשלים בבקשה את המשפט. מאות הדלפות פליליות, ההדלפות האלה כל אחד דינה 3 שנות מאסר. חלק מההדלפות היו בזמן אמיתי, אני תוך כדי חקירה מדליפים מה קורה בתוך החקירה.
בדרך כלל מוסיפים פרטים, אני מזיע, אני תמיד מזיע, תמיד בלשון סגי נהור, אני תמיד מזיע, אני תמיד באובדן עשתונות וכו', כל הדברים האלה.
אבל היו תיאורים עובדתיים מה נאמר בתוך חקירה, זאת אומרת הדלפות מתוך החקירות שלא אני יכולתי לתת אותן, אני בתוך החקירה. זאת אומרת, יש להם מאות הדלפות פליליות ואנחנו מבקשים שיטפלו בהן ולא עשו בזה.
כלומר, הייתה להם מגמה ברורה לא לחפש את הצדק. עכשיו, ביחס למקרה הזה, ביחס למקרה הזה, כבודך, זה פשוט המשך של אותו הדבר. כשם שהם לא מטפלים בעבירות הפליליות שהם בעצמם עושים כל הזמן, גם בסחיטת עדים, גם בלהרוס חיי משפחה, גם בלהעלים פרוטוקולים, גם כל הדברים האלה הם לא מטפלים בזה, הם עוברים עבירות. אז הם גם מתכננים, כיוון שהכל מכוון פוליטית נגדי, אז פוליטית, בדיוק אבל ברגע שאני על המדשאה, באותו רגע הם מפרסמים את הדבר הזה מתוך כוונה פוליטית.
כל אחד מבין את זה, אני בטוח שגם כבודכם מבינים.

מאמרים אחרונים

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 24.06.2026 – יום עדות מס' 98 (אחרון)

אחרי 98 דיונים נתניהו מסיים את עדותו ❗ נתניהו מגיש כתב אישום חריף נגד הפרקליטות: אני מסיים אחרי 10 שנים של גהינום. זו לא מערכת אכיפת החוק, זו מערכת הפיכת החוק, מאמץ אדיר להפליל אדם. יש זכויות אדם, זה הופר פה פעם אחר פעם. זה שטאזי! הרסו משפחות, גרמו לגירושין. רצו את הראש של נתניהו, לא חיפושו עבירה אלא אדם. לא מצאו כלום, לא מעטפות כסף ולא רגולציה! מעמידים אותך על הפרת אמונים. אגיד לכם איפה יש כאן הפרת אמונים – זה לסחוט עדים, לשים אותם עם פשפשים ולאיים עליהם! זה לפגוע פגיעה מכוונת, סיכול פוליטי כדי למנוע מעם ישראל לבחור מי שרוצים

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 23.06.2026 – יום עדות מס' 97

נתניהו התפוצץ אחרי שנחשפו עוד הטעיות ושקרים של הפרקליטות: אני האמנתי למערכת והגנתי על המערכת! לא העליתי בדעתי שחוקרי המשטרה ישקרו לראש ממשלה פעם אחר פעם! וזה נמשך בבית המשפט (ע״י הפרקליטות). זה מזעזע אותי! אין פה חיפוש אמת, יש פה אי עשיית צדק משווע; זה שיגעון מה זה שיגעון מה שקורה פה! כשאין סייגים למטרה להפיל רוה"מ אז אין סייגים גם לשקרים. מבהיל לראות דבר כזה. פשוט מבהיל. קוראים לזה דמוקרטיה ושלטון החוק. עוברים על החוק פעם אחר פעם; עוד פעם מטעים אותי! לא יאומן! כל הזמן משקרים ומצגי שווא ולתפור תיקים בתפירות גסות. מה זה? אני רוצה להבין אם יש מערכת צדק וחוק פה?!

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 22.06.2026 – יום עדות מס' 96

נתניהו: הפרקליטות מטעה אותי, שמים לי פח ומלכודת. אני רוצה צדק! פעם אחר פעם הם מציגים מצג שווא. הם מחזיקים החומר ומסלפים החומר. מנסים לייצר מצג שווא ענק, זו ממש מלאכת הטעיה בלתי פוסקת, רוצים לייצר עבירה שאני לא אשם בה. האמת זועקת לשמיים!

הקליקו לתוכן »