יומן הבוקר
יהודית תירוש (אלי ציפורי)
הפרקליטות ויהודית תירוש האכזרית ביטלו כתב האישום נגד רון אילון בתיק בזק אחרי 8 שנים של עינוי דין! תירוש חייבת לתת את הדין על ניפוח חשדות, בידוי ראיות וכתבי אישום שקריים

במדינה מתוקנת, כל מי שמעורב בשערורייה הזו היה צריך לעוף הביתה אתמול.

ארבע וחצי שנים אחרי שהוגש כתב אישום בתיק בזק רשות ני"ע, 8 שנים ויותר מאז פתיחת החקירה – הודיעה אתמול הפרקליטות שהיא מבטלת את כתב האישום נגד רון אילון, לשעבר מנכ"ל חברת "יס".

***

האחראים למחדל: יהודית תירוש, התופרת הראשית של תיק 4000 וגם תיק בזק רשות ני"ע ואמיר טבנקין, הסנצ'ו פנצ'ו שלה, שמנהל בפועל את התיק.

האישום הפלילי של אילון נמחק ובמקומו הוא ישלם 180 אלף שקל בהסדר מנהלי. זה הכל.
ההר הוליד עכבר, האשמות המנופחות התנפצו וחבורת המנוולים בפרקליטות תמשיך למרבה הצער להתעלל באנשים.

מה הקשר?

לכאורה, אין קשר בין תיק בזק רשות ני"ע לתיק 4000 – תיק בזק עוסק בעסקת בעלי העניין עם יס, תיק 4000 עוסקת ביחסים בין נתניהו לאלוביץ'.
אך בפועל יש קשר מאוד הדוק. תיק 4000 נולד מתיק בזק (אחרי שחוקרי רשות ני"ע כשלו לתפור את התיק גם לנתניהו), החוקרים הם אותם חוקרים, הפרקליטים הם אותם פרקליטים, השיטות העברייניות הן אותן שיטות עברייניות והמטרה היא אותה מטרה: נתניהו.

עינוי הדין באילון, הרס חייו וההתעללות של הפרקליטות בו, הן דוגמאות מוחשיות לשיטות הפעולה העברייניות של הפרקליטות: עולים גבוה מאוד בהאשמות מנופחות ולא מוכחות, בהנחה שהנאשמים יודו במשהו בהמשך, כי קשה לנהל תיק לאורך שנים מול הפרקליטות עתירת המשאבים.
צריך בשביל זה הרבה מאוד כסף, בינתיים אתה לא ממש יכול לעבוד, זו עוגמת נפש למשפחה ומתישהו אתה מחליט לחתוך: קחו משהו – רק תעזבו אותי, הניחו לי לנפשי.

אילון נתן להם משהו ממש קטנטן, כלום ושום דבר, ומסע הציד נגדו הסתיים בניצחון גדול שלו.
אבל מי יחזיר לו את 8 השנים של עינוי הדין? מי? יהודית תירוש האכזרית?!

תיק רעוע

הפרקליטות האשימה את רון אילון בשותפות לתוכנית תרמית בקשר לתזרים המזומנים של חברת "יס" כדי לשרת את אלוביץ' ו"העמיסה" עליו שורה של עבירות חמורות – כולן התנדפו.

טועה מי שחושב, או משלה את עצמו, שאילון הוא מקרה חריג בתיק הזה.

השופטת בתיק, מיכל אגמון גונן, לא חוסכת את שבטה מהפרקליטות בתיק הרעוע הזה וכמה החלטות שלה כמו סימנו את הדרך: לפרקליטות לא יהיה קל להשיג הרשעות בתיק הזה כי מדובר בתיק בעייתי שמציף פרקטיקות חשבונאיות ("משחקים" בתזרים המזומנים) שאושרו בפועל על ידי רואי החשבון של בזק ו-יס.

אני מכיר את אילון עוד מתקופת עבודתי ב"גלובס": הוא מלח הארץ, שירת תקופות ארוכות במילואים בזמן המלחמה והגיע על עדות על מדים.
לפי מיטב ידיעתי הוא איננו מקורב לנתניהו וגם לא נחשב מאוהדיו.

זה לא הפריע ליהודית תירוש ולחבריה בפרקליטות לדרוס אותו בדרך לנתניהו ולאלוביץ' בעידוד השופרות, במיוחד מ"הארץ דה מרקר".

התקווה

אני מקווה שיום יגיע שבו חבורת הפושעים בפרקליטות עם המשתפ"ים שלהם בתקשורת – הם ומשפחותיהם – תסבול בדיוק כמו אלו שהיא גרמה להם לסבול מעינויי דין במשך שנים.

זה הצדק בהתגלמותו!

מאמרים אחרונים

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 24.06.2026 – יום עדות מס' 98 (אחרון)

אחרי 98 דיונים נתניהו מסיים את עדותו ❗ נתניהו מגיש כתב אישום חריף נגד הפרקליטות: אני מסיים אחרי 10 שנים של גהינום. זו לא מערכת אכיפת החוק, זו מערכת הפיכת החוק, מאמץ אדיר להפליל אדם. יש זכויות אדם, זה הופר פה פעם אחר פעם. זה שטאזי! הרסו משפחות, גרמו לגירושין. רצו את הראש של נתניהו, לא חיפושו עבירה אלא אדם. לא מצאו כלום, לא מעטפות כסף ולא רגולציה! מעמידים אותך על הפרת אמונים. אגיד לכם איפה יש כאן הפרת אמונים – זה לסחוט עדים, לשים אותם עם פשפשים ולאיים עליהם! זה לפגוע פגיעה מכוונת, סיכול פוליטי כדי למנוע מעם ישראל לבחור מי שרוצים

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 23.06.2026 – יום עדות מס' 97

נתניהו התפוצץ אחרי שנחשפו עוד הטעיות ושקרים של הפרקליטות: אני האמנתי למערכת והגנתי על המערכת! לא העליתי בדעתי שחוקרי המשטרה ישקרו לראש ממשלה פעם אחר פעם! וזה נמשך בבית המשפט (ע״י הפרקליטות). זה מזעזע אותי! אין פה חיפוש אמת, יש פה אי עשיית צדק משווע; זה שיגעון מה זה שיגעון מה שקורה פה! כשאין סייגים למטרה להפיל רוה"מ אז אין סייגים גם לשקרים. מבהיל לראות דבר כזה. פשוט מבהיל. קוראים לזה דמוקרטיה ושלטון החוק. עוברים על החוק פעם אחר פעם; עוד פעם מטעים אותי! לא יאומן! כל הזמן משקרים ומצגי שווא ולתפור תיקים בתפירות גסות. מה זה? אני רוצה להבין אם יש מערכת צדק וחוק פה?!

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 22.06.2026 – יום עדות מס' 96

נתניהו: הפרקליטות מטעה אותי, שמים לי פח ומלכודת. אני רוצה צדק! פעם אחר פעם הם מציגים מצג שווא. הם מחזיקים החומר ומסלפים החומר. מנסים לייצר מצג שווא ענק, זו ממש מלאכת הטעיה בלתי פוסקת, רוצים לייצר עבירה שאני לא אשם בה. האמת זועקת לשמיים!

הקליקו לתוכן »