יומן הבוקר
ינון מגל (צילום מסך טלוויזיה)
עו"ד חדד: מה המשמעות שעורך (ינון מגל) פתאום הולך למפלגה (של בנט), לפני כן הוא דאג לסיקור חיובי כלפי אותה מפלגה ואז הוא הולך מצטרף לרשימה שלה. אין גילוי נאות בזמן אמת. נתניהו: זה דבר טבעי, זה קרה עם שלי יחימוביץ'... ידעתי שמגל תומך בבנט תמיכה בלתי מסוייגת

הפרוטוקולים מדברים: המשך ציטוטים מהפרוטוקול הרשמי של יום העדות התשיעי של נתניהו. והפעם נתניהו מתייחס לתמיכתו של ינון מגל בנפתלי בנט.

***

נתניהו: יש התקפה מהרצוג בצד אחד והתקפה מבנט מהצד השני. כמובן הכוונה לגרוע, לגרוע מנדטים זה הכי חשוב. לגרוע מנדטים מהליכוד.

בהמשך:

עו"ד חדד: ראש הממשלה, נמצאים 9 ימים לפני שיוצהר שינון מגל שהוא העורך הראשי מצטרף לבנט כמועמד מטעמו לכנסת. עד כמה הצגת הדברים פה תומכת בבנט?

נתניהו: תומכת. מאוד.

עו"ד חדד: מה המשמעות של הדברים?

נתניהו: סליחה?

עו"ד חדד: מה המשמעות הדברים?

נתניהו: תראה את הכותרת, "גם נתניהו ממולכד ומוטרד מבנט המתחזק", התמונות כבר אני אמרתי. נו, זה חד משמעית לטובת בנט ונגדי.

עו"ד חדד: עכשיו, מה המשמעות שעורך פתאום הולך למפלגה, לפני כן הוא סיקר, הוא דאג לסיקור חיובי כלפי אותה מפלגה ואז הוא הולך מצטרף לרשימה שלה. אין גילוי נאות בזמן אמת.

נתניהו: קודם כל זה דבר טבעי, זה קורה וזה קרה כמה וכמה פעמים. זה קרה עם שלי יחימוביץ, זה קרה עם לפיד שפרסם את עצמו ואחר כך עמד בראש מפלגה, וזה קרה מן הסתם פעמים רבות. אפשר לבדוק את זה בדמוקרטיות גם בכלל זה קורה כל הזמן. אז זה מעבר טבעי. אתה יכול להתווכח עם זה, להגיד יפה לא יפה. זה חסר  משמעות. זה חלק מהיחסים הטבעיים בין אנשי תקשורת ופוליטיקאים. והרבה אנשי תקשורת עוברים לפוליטיקה.
דרך אגב לפחות אלה עובדים ביושר. בניגוד לאנשי תקשורת אחרים שרוצים לקבל מעמד גבוה, תרוצו לכנסת מה הבעיה? או אלה שרוצים להחליף אותי כל הזמן כותבים נגדי, תרוצו לכנסת תחליפו. מה הבעיה? מה יכול להיות יותר טבעי מזה?

עו"ד חדד: ראש הממשלה , א' זה לא סברה ובוא נראה שזה לא סברה. אתה ידעת על ינון מגל שהצטרף לבנט?

נתניהו: הצטרף או יצטרף?

עו"ד חדד: הצטרף בעבר לבנט, אתה ידעת את זה בזמן אמת?

נתניהו: זה לא שאלה, זה היה אירוע מאוד חשוב.

עו"ד חדד: אתה ידעת שהוא לפני כן היה עורך ראשי בוואלה?

נתניהו: אני ידעתי.

חדד:  האם זה נושא שנתת עליו את הדעת בזמן אמת העובדה עד לפני שהוא נכנס לרשימה הוא היה עורך בוואלה? 

נתניהו: אתה לא היית צריך להיות מדען טילים כדי להבין שהוא העורך בוואלה.

עו"ד חדד: השאלה אם אתה ידעת.

נתניהו: בטח שאני ידעתי. אני ידעתי שהוא תומך בו תמיכה בלתי מסויגת. איזה שאלה?

בהמשך:

עו"ד חדד: עד כמה המינוי של אבי אלקלעי במקום ינון מגל, עד כמה המינוי הזה הוא בגדר היענות לך לבקשות שלך, היענות חריגה שלך לשיח שלך, לקו שאתה מוביל.

נתניהו: זה סתר את זה ב – 180 מעלות עם 150 קמ"ש, כן? לכיוון ההפוך. ינון מגל אמנם תמך בבנט אבל הוא לא תמך בי, אבל לפחות הוא היה איש ימין. פה הוא לוקח מישהו שלא רק לא תומך בי ולא תומך בקו של הליכוד, זה איש שמאל חזק מחויב, דרך אגב גם גס רוח כפי שתראו, מאוד גס רוח ומאוד ארסי. זאת אומרת בדיוק הפוך ממה שאני ביקשתי מאלוביץ (כביכול).

עו"ד חדד: עכשיו, עד כמה זה מתיישב עם התיאור בכתב האישום ביחס לאותה פגישה שקיימת עם אלוביץ ב – 28 בנובמבר?

נתניהו: זה סותר אותו לחלוטין. סותר לחלוטין. אנחנו בזמן בחירות , אנחנו בזמן גורלי גם לי וגם לאלוביץ לכאורה הוא בא כביכול בבהלה גדולה וכו' , ואתה רואה שהוא לא רק, איך אומרים, מעיף מאפשר לכתבות איומות נגדי, כשהוא לא מתייחס גם בביטול ככה לדברים שלכאורה צריכים להיות חשובים לי ביחס לבני המשפחה שלי והוא ממנה את האנשים שהם סופר עוינים. זה הולך  ונעשה יותר גרוע. בזמן הבחירות במאני טיים זה מה שקורה כאן. וזה בניגוד גמור לטענה לתזה הבסיסית שהתביעה מנסה לקדם בכתב האישום.

מאמרים אחרונים

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 09.06.2026 – יום עדות מס' 93

עו"ד חדד לשופטת פרידמן-פלדמן: את סניגורית מצויינת, יכולה להיות סניגורית של התביעה. פרידמן-פלדמן: אתה חצוף! זו לא פעם ראשונה, אבל זו פעם ראשונה שאני אומרת זאת. תכבד את בית המשפט. עו"ד חדד: אני חושב שמגיעה לי התנצלות

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 02.06.2026 – יום עדות מס' 92

נתניהו מתפוצץ על תדמור: כמה פעמים אתם פניתם למוזס? הייתה לך יד בתאגיד שלו! על מה אתם מדברים?! תבדוק אותך ואת החברים שלך, תבדוק כמה פעמים פניתם וקיבלתם סיקור חיובי! תביאו לכאן את האנשים שביקשו יום יום סיקור אוהד מ"ידיעות אחרונות", להביא אותם אחד אחרי השני, לא רק מהפוליטיקה, אלא גם מהפרקליטות – ונראה אילו תמורות הם קיבלו, להבדיל ממני שקיבלתי עיתונות איומה

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 01.06.2026 – יום עדות מס' 91

נתניהו חובט בתדמור: אתה תגיד לנו מה זה ימין על מלא? תקים מפלגה! מה שאתה אומר זה הבל הבלים, אתה לא יכול להגיד מה משרת קו פוליטי ומה לא, מה ימין ומה לא, זה לא תפקידך! לא רק שיצרו קונסטרוקציה חדשה (תזת הסיקור האוהד), וזה לא קיים בשום מקום בעולם רק במדינה כאן, זולת המקרה שלי – יכלו להפעיל זאת על פרקליטים ומפכ"לים של משטרה, ואין ספור מצעד של פוליטיקאים

הקליקו לתוכן »