המשך הציטוטים מהפרוטוקול הרשמי של עדות נתניהו ב-16.6.2026, הפעם על רז נזרי וקביעתו שאין עבירה בתיק 2000.
***
נתניהו: אף אחד בעולם לא חשב ששאלת הסיקור החיובי או השלילי זה ענין של שוחד. אי אפשר היה להעלות על הדעת, כי את הקונסטרוקציה הזאת רק אחר כך, אחר כך, בשבילי, ומאז לא השתמשתם בה.
אז הדבר הזה הוא אבסורד. ארי הרו יצא מהפגישות האלה, חקרתם אותו, אני זוכר בהכנה, הוא אומר 'לא חשבתי שהיה פה שום שוחד, שום דבר שהוא רגיל'.תדמור: אדוני אני שאלתי אותך על שוחד? על איומים.
עו"ד חדד: תן לו לענות.
נתניהו: אני עונה. ודבר שני, ולגבי עבירה, אומר, גם את זה אני זוכר, אומר המשנה ליועץ המשפטי רז נזרי, אומר 'אין פה עבירה', אני קורא את זה, 'אין פה עבירה'.
אז רז נזרי, המשנה ליועץ המשפטי, אומר 'אין פה עבירה', ואני צריך לחשוב שיש פה עבירה?תדמור: אדוני מסכם או עונה לשאלה שלי?
נתניהו: זו הטקטיקה. תן לענות, בבקשה. תן לענות.
השופטת פרידמן-פלדמן: (נוזפת בתדמור שמתפרץ לדברי נתניהו).
נתניהו: אתה רוצה להגיד שאני חשבתי שיש פה עבירה. אני אמרתי חד משמעית לא חשבתי, יש פה את הטקטיקה הידועה בין עיתונאים ופוליטיקאים במשך שנים.
רובי ריבלין אומר את זה בכנסת. על במת הכנסת. יו"ר הכנסת אומר, 'הוא נותן לכם ולוקח מכם, ואל תספרו לי סיפורים' הוא אמר שזו עבירה, כולם הזדעזעו.
'רובי ריבלין אתה אומר דבר כזה, בוא נתחיל מיד בחקירה'. אף אחד לא חשב שיחסי הגומלין האלה בין עיתונאים או מו"לים לבין פוליטיקאים, יש בו דבר עבירה. גם אני לא חשבתי בדבר הזה. רז נזרי לא חשב את זה, ארי הרו לא חשב את זה, ולכן זה דבר שהמצאתם אחר כך ואתם עדיין מתעקשים לנסות לייצר פה רטרואקטיבית איזו עבירה שלא הייתה.
לא חשבתי שיש פה עבירה, אם הייתי חושב שיש פה עבירה הייתי הולך מיד לשימרון, הייתי הולך לוויינרוט, ועשיתי את זה במקום אחר.
שם זה היה מאוד ברור, במקרה האחר, אם תרצו בדלתיים סגורות אני אספר לכם. פה לא חשבתי שיש פה כלום, שום דבר.


