גלי ישראל

בלי חשבון, התוכנית המלאה 02.09.2022

איפה היועצת המשפטית בעניין של ליברמן, לא חוקרים את יקירי השלטון, לרמוז לינאי לפרוש, ההפעלה של בן כספית כמודיע משטרתי, הפשרה בין ישראל ללבנון, שום דבר לא השתנה בהסכם המורים, מה צריך לעשות כדי לרסן את בג"ץ
אלי ציפורי, רדיו גלי ישראל

כנרת בראשי: "איפה היועצת המשפטית בעניין של ליברמן והזמנת הרצח לכאורה? היא צריכה להורות לפתוח בחקירה באופן מיידי אבל היא לא עושה דבר. גלי בהרב מיארה היא מזכירת הממשלה, היועצת האישית של הממשלה, יועצת לענייני כסת"כים

עו"ד אייל בסרגליק: "פרשת ליברמן? לא חוקרים את יקירי השלטון; ועדת החקירה לאסון מירון? בהחלט היה צריך לבדוק גם את ההחלטות של בג"ץ, כולל שופט העליון לשעבר מני מזוז"

השופט בדימוס הרן פינשטין: "אין ספק ששלמה ינאי התבטא בחריפות נגד נתניהו, אז הוא לא יכול לשבת בוועדה לאסון מרון. או שאסתר חיות לא בדקה את הרקע שלו לפני המינוי או שידעה והתעלמה. בשני המקרים היא טעתה והיא צריכה לרמוז לינאי לפרוש".

אבי וייס חושף: "ההפעלה של בן כספית כמודיע משטרתי התחילה כבר מימי המפכ"ל יוחנן דנינו ופרקליט המדינה משה לדור, זה כבר שנים. בן כספית הוא זה שיזם את תיק 1000"

פרופ' טליה איינהורן על הפשרה בין ישראל ללבנון: "היועצת המשפטית לממשלה ביטלה את ההנחייה של קודמה בתפקיד. זו יוזמה אנטי דמוקרטית וזה לא אינטרס ישראלי לחתום על ההסכם, אלא להביא אותו קודם כל לכנסת

סטלה קורין ליבר: "שום דבר לא השתנה בהסכם המורים, המערכות תמשכנה להיות מנופחות ולא יעילות"

ד"ר חיים שיין מסביר מה צריך לעשות כדי לרסן את בג"ץ: "קבוצת מיעוט רוצה לכפות ערכים שהיא מייחסת לעצמה על כל הציבור"

המונולוג השבועי

לא עושה חשבון ליאיר לפיד

למי שלא זוכר, לפני כניסתו לפוליטיקה, לפיד שימש כפריזנטור של בנק הפועלים. כלומר, איש הפרסומת שלהם, דוגמן הבית שלהם. התמונות בשבילו הן המסר, הדוגמנות הן המסר, אין מאחוריהם שום עשייה, זולת מטרה אחת ויחידה: להתפרסם.
מאז ועד היום דבר לא השתנה אצל לפיד: פריזנטור נותר פריזנטור. פריזנטור בעסקיו של ארנון מילצ'ן, פריזנטור בערוץ 12, פריזנטור כראש מפלגה ופריזנטור כראש ממשלה.
הפריזנטור ואשתו רימו את הציבור בתמונה שהפיצו שכאילו עברו למתחם בלפור בירושלים, למרות שנותרו להתגורר בת"א.
הפריזנטור השקיע אנרגיות אדירות כדי לארגן תמונה שהוא מתדרך את נתניהו.
הפריזנטור צייר תמונה שקרית בתיק 1000 כדי להפליל את נתניהו לשווא.
הפריזנטור נפגש עשרות פעמים עם נוני מוזס בלי לתעד זאת ביומנו ואחר כך זכה למבול תמונות וכותרות מפרגנות ב"ידיעות אחרונות".
לפיד הוא תופעה מסוכנת: איש שאין מאחוריו שום רקורד ביצועי, שום רקורד של הישגים לטובת הציבור- שבנה את עצמו כפיקציה תקשורתית.
בלי התקשורת, תופעת לפיד לא היתה קיימת. היא שזו שעשתה את ההפיכה השלטונית והיא זו שרוצה להמליך פלקט תקשורתי לעמוד בראש מדינה ישראל.

ב-1 לנובמבר אסור שזה יקרה.

מה חדש?

זאב אלקין, בנימין נתניהו

יומן הבוקר 21.08.2026

זאב אלקין: התקשורת הייתה מאוד מאוד לא מאוזנת, תפסה צד בצורה מאוד ברורה, נוטה לכיוון של מרכז שמאל. נתניהו היה מטרה כי הוא מנהיג ימין שמביא לימין תוצאות אלקטורליות הכי טובות, לכן אותו מנסים ליירט. אני כל הזמן ראיתי שראש הממשלה מאוד רגיש לעניינים משפחתיים, כי הוא כל הזמן היה אומר אני פוליטיקאי, אני במגרש, אתם יכולים לירות בי חיצים, אני יודע לעמוד בזה. כשזה פגע במשפחתו זה כאב לו מאוד, כי למעשה הוא הרגיש שהמשפחה היא בת ערובה לעמדה הפוליטית שהוא תפס. נתניהו כל הזמן אמר אני מאמין בתחרות, זאת אומרת שאם יהיו פה יותר כלי תקשורת, התחרות תאפשר גם גיוון והצגה של עמדות שונות. מעולם לא שמעתי מנתניהו שצריך לסגור כלי תקשורת של השמאל. לפעמים היינו צוחקים בינינו והיינו אומרים שראש הממשלה מאוד אמריקאי בחשיבה שלו, הגישה תמיד הייתה השוק הוא זה שיקבע, תגוונו, תפתחו, תורידו חסמים. הפרוטוקולים מדברים!

הקליקו לתוכן »
זאב אלקין

יומן הבוקר 20.08.2026

הפרוטוקולים מדברים! זאב אלקין תוקף בחריפות את הפרקליטות: "נשאלתי שאלות ממש לעומק של ליבת העשייה הפוליטית והפרלמנטרית – זה הדהים אותי… אני חושב שכניסה של המישור הפלילי לעסק הזה היא פשוט מנטרלת את כל המהות של חסינות פרלמנטרית… הרגשתי אז תחושה מאוד מאוד לא נוחה בכלל מתהליך הפליליזציה של תהליך פוליטי פרלמנטרי… אני חושב שהפליליזציה של התהליך הזה היא מסוכנת מאוד והיא הופכת את המוסד של החסינות כמשהו שהוא לא רלוונטי. זאת אומרת שכל חבר כנסת היום שפועל יודע שיכול לבוא יום וכל המשאים ומתנים הפוליטיים שלו יהפכו לנושא פלילי, יגיעו לחקירת משטרה, יגיעו לבית משפט והוא יצטרך לחשוף עם מי ומה סגר ואיך הוא פעל. זה אירוע מאוד בעייתי… אחרי החקירה הראשונה פניתי ליושב ראש הכנסת וליועץ המשפטי של הכנסת באותה תקופה ושיתפתי אותם במחשבותיי בעניין הזה"

הקליקו לתוכן »