פוליטיקה, ביטחון, כלכלה – גיא פלג מבין בהכל. האיש שלדבריו עשה משהו התנדבותי בצבא בגלל אסטמה קשה, הפך גם לפרשן שמבין בכשירות טייסים ובכשירות הצבא.
***
תמיד זה בביטחון ובנחרצות, בתנועת יד מטיפה ובקול דרמטי שעוטפים אוסף של קלישאות פופוליסטיות ושטחיות על בסיס "גורמים" שהוא לכאורה מדבר איתם כמו במקרה של ח״כ רוטמן. כנראה מסוג אותם גורמים בפרקליטות שלוחשים על על אוזנו.
באורח מופלא אותם "גורמים" תמיד מתאימים לאג'נדה הפרטית שלו. משום מה, אין "גורמים" שחושבים אחרת, הוא לא מצא אותם, כנראה שגם לא טרח לחפש.
מופע האימים השבועי שלו אצל להקת הקושמרוס תמיד יגיע לנתניהו, שנוא נפשו של פלג. זה לא מקצועי כמובן, זה הכל אישי, אחרי שפלג כשל בכיסוי החקירות והמשפט של ראש הממשלה, כשל שאמור היה להוציא אותו ממקצוע העיתונות.
הריטואל אחרי מופע האימים קבוע: דקות ספורות אחרי עוד נאום מגוחך, הקפלניסטים מעלים את דבריו ברשתות חברתיות: איזה אמיץ פלג, הוא מדבר מדם ליבו, כל מילה שלו, איזה חד הוא, כל האחרים פחדנים ורק הוא מעז.
נראה שפלג התמכר למחמאות של להקת שקמה ברסלר ושות' ומדי שבוע הוא מקצין את דבריו כדי שימרחו על אוזניו עוד קצת דבש.
הדעה של פלג שווה כקליפת השום, אבל יש לו רמקול בדמות ערוץ מונופוליסטי ודורסני שנותן במה להבליו, במה אותה הוא מנצל למסע הסתה ורדיפה אישי.
אז ככה: אם פלג מרשה לעצמו, אז גם לנו ולכל הציבור מותר לאמר: גיא פלג לא כשיר להיות עיתונאי וגיא פלג מסוכן למדינת ישראל.