יומן הבוקר
ניר חפץ (ויקיפדיה)
משפט נתניהו, החקירה הנגדית של עד המדינה, ניר חפץ: עו"ד בן צור התחיל לרסק את התזה של "היענות החריגה" באתר וואלה. ניר חפץ התמסר לחלוטין, עם אמירות ברורות על ההטיה השמאלנית והעוינות הברורה לנתניהו

עו"ד בעז בן צור התחיל לעבור במיוחד על התקופה סביב בחירות 2015 (חלק מכתב האישום) ועבר בתקופה הזו כמעט מדי יום על הכותרות בדף הבית של וואלה, כולל פריטים בכתב האישום (כמו גיוס של שרה נתניהו למען חייל צה"ל והגיוס של אבנר נתניהו לצה"ל) והוכיח לבית המשפט שאין ב"היענות החריגה" שום כלום, כיוון שההודעות ששלח חפץ לאלוביץ' ולישוע, פורסמו במקביל גם בכלי תקשורת נוספים, מרכזיים יותר.

בן צור הפנה בתום כל הצגה של האייטמים שאלות לחפץ וזה אמנם אמר שהוא "לא זוכר" בדיוק מה קרה, אם נתניהו ידע או איך הגיב לפרסומים השליליים; יחד עם זאת, חפץ נתן כאמור חוות דעת שלילית מאוד לגבי וואלה, ההשתעבדות למפלגת המחנה הציוני, לגבי אילן ישועה האיש ולגבי קשריו של ישועה עם פוליטיקאים אחרים, במיוחד יצחק הרצוג.
חפץ היה לדבריו מופתע ממערכת היחסים בין השניים ולא חסך שבטו מהם.

סיכום יום הדיונים האחרון לשבוע זה במשפט נתניהו.

***

אלו האמירות הבולטות של חפץ, עד מדינה (שהפך אתמול לעד הגנה), על אתר וואלה, שלכאורה היה לפי כתב האישום "משועבד" לטובת נתניהו:

"ה-DNA של וואלה היה עוין לנתניהו. זה היה ה-DNA של וואלה".

"כנקודת מוצא ידעתי שוואלה הוא אתר עוין לנתניהו, אתר שרוצה להפיל אותו מהשלטון".

"ההנחה שלנו היתה שהסיקור בוואלה הוא סיקור עוין לנתניהו".

השופט בר-עם: "אדוני אומר שבתקופה הרלוונטית וואלה היה אתר עויין?"

חפץ: "חד משמעית".

השופט בר-עם: "איך זה מסתדר עם מונחים כמו DNA".

חפץ: "הם כולם מאותו מעמד סוציו אקונומי, כולם באים מאותה תפיסת עולם, סוציאליסטית, יכולים לשבת ברחוב רוטשילד, לא היה שם ביטוי למחנה הימין".

השופט בר-עם: "אז ה-DNA של וואלה היה עוין?"

חפץ: "אמרתי שהאתר היה עויין לנתניהו, נניח שאלוביץ' וישועה היו נוסעים לאנטרקטיקה, האתר היה נגד נתניהו בכל הכוח".

השופט בר-עם: "אדוני נתן עדיפות לפרסומים בוואלה, עדיפות בשביל נתניהו" (הכוונה לתקופה שבין אפריל-דצמבר 2014).

חפץ: "לא, היו מקרים יחודיים, כמו הריאיון לדב גילהר" (שהיה בכלל סמוך לבחירות 2015).

השופט בר עם: "לא היה משהו ייחודי באותה תקופה?"

חפץ: "לא, לא היה".

"המחנה הציוני סוקרה בתקופת הבחירות באהדה בוואלה, הרבה יותר טוב מאיתנו. גם יש עתיד קיבלו יחס טוב".

"כשידיעה כמו הרצוג מנסה לעזור לפולארד התפרסה בוואלה זה ברור שהם רצו לעזור לו. נו, באמת. הוא יכול מהאופוזיציה להשפיע על פולארד? הרצוג כנראה לחץ על הידיעה".

"לא זוכר אירוע שבו הצלחנו להכניס פרגון לליכוד לזה של המחנה הציוני בוואלה. קשה לנו בהרבה כלי תקשורת לקבל את הפרגונים האלה"."טקסט מפרגן על הרצוג בוואלה עובר בשקט במערכת, אבל אם טקסט דומה היה של הליכוד, היתה פורצת מהומת אלוהים במערכת. הם היו אומרים שישועה הוא שליח של ביבי".

"לא ידעתי על ההתכתבויות בין ישועה ליצחק הרצוג. בשום פנים ואופן. ישועה הציג לנו שאנחנו הבן האהוב של וואלה".

השופט בר-עם: "שאתם האחד והיחיד?"

חפץ: "זה מה שהוא אמר".

בן צור: "אז לא ידעת?"

חפץ: "לא היה לי מושג. הוא אמר שהוא בשבילנו כאן, שהוא יעזור לנו, שהוא רוצה שנתניהו ינצח בבחירות".

"מה שעשה אילן ישועה עם הרצוג זה דבר חמור. תאר לך שידיעות אחרונות שולח כזה מסר, היינו משתוללים. לא ידעתי על הדבר הזה".

"אף פעם לא שלחתי טקסט כזה מחניף לפולטיקאי כמו שישועה שלח להרצוג. הטקסט הזה מדהים אותי, מטלטל אותי. ישועה מכתיב בוואלה את הקו המערכתי, הוא עורך העל, בכל תקופת הבחירות היא ניסה לדחוף את המחנה הציוני".

"ראש דסק החוץ בוואלה 'אוהד' את נתניהו (בציניות). יכול להיות שהוא חיפש אותו, הוא אנטי נתניהו".

"בנאום בקונגרס הבית הלבן תדרך נגד נתניהו, לא רק בארה"ב. הוא מכיר היטב את מפת התקשורת בישראל. הם מגיעים לכתבים בכירים בישראל, הם מכירים אותם".

"ישועה פנה אליי כמה פעמים בנושא תקציבי הפרסום של הליכוד, הפניתי אותו לשלמה פילבר, שהיה אחראי על הנושא".

אמירות נוספות של העד, ניר חפץ, שמפריכות את התזה של "היענות חריגה" לנתניהו:

על כתבה לטובת הרצוג:

"רואים שוואלה יוצא מגידרו כדי לעזור להרצוג".

על ציטוטים של וואלה משבת תרבות נגד נתניהו במיקום בולט:

"זה פשוט עלוב, לכן אין לוואלה שום השפעה".

על אילן ישועה:

"הוא לא החליק לי בגרון. אני עובד על בסיס אינטואיציות, לא בטחתי בו ולה האמנתי בו, ההתרשמות שלי שהוא לא אמין, שהוא ציני, הייתי שמח לא לעבוד מולו, אבל אלוביץ' ביקש לעבוד איתו. הוא לא נראה לי, זה הכל".

עוד על אילן ישועה:

"בוואלה יש דמות אחת חזקה – אילן ישועה הוא כל יכול".

על הפגישה שהיתה בוואלה כדי להתלונן על הסיקור העוין בתקופת הבחירות, שבו השתתפו חפץ, יונתן אוריך וטופז לוק:

"לא זוכר את הפגישה, אבל אם היתה, אני יזמתי אותה".

על כך שהרצוג הצליח לדחוף לוואלה ידיעה לטובתו בתחפושת של "בדיקת וואלה":

"הגרסה של הרצוג הוצגה בצורת תחקיר… הם היו מוכשרים ממני. הפרסום היה לא נכון".

על היועץ התקשורתי ליאור חורב שעבד עם כחלון בתקופת הבחירות:

"כחלון הכני יועץ תקשורת מאוד אגרסיבי ששונא את נתניהו והקו שהוביל הוא להיכנס בנתניהו בכל מחיר. אחר כך הוא היה יועץ למפכ"ל מסויים (אלשיך). זה יועץ שמטרתו להחריב – כשמו כן הוא".

על פרסומים אוהדים על רשימת המועמדים במחנה הציוני:

"זו תעמולת בחירות" (הפרסומים על הפריימריז בליכוד היו תמיד שליליים על דילים וחיסולי חשבונות).

על תמונות משחירות של נתניהו שפורסמו אין ספור פעמים בוואלה:

"אלו תמונות זדון".

אחרי ראיון של נתניהו לעמית סגל וליונית לוי בערוץ 2 נכתב על ניר חפץ בוואלה:

"אחרי הראיון המלטף, מסיבת העיתונאים המפנקת, נשקלת הכנסת ניר חפץ לתורנות הגשה בחדשות הלילה".

חפץ אמר אתמול בדיון:

"זה היה נבזי. הראיון יצא לטוב לנתניהו"

חפץ התלונן בפני אלוביץ' ואמר אתמול:

"זה פרסום נבזי ולא הוגן, אבל אני לא האישיו".
האמירות של חפץ מחקירותיו המקוריות כפי שהוצגו אתמול

חפץ: "אז תכתבי כמה מילים על האופן שבו נתניהו, וגם אני, רואים את אתר וואלה, לאורך השנים, לאורך השנים, כן, בימים כתיקונם, בימים רגילים, החשיבות של אתר וואלה היא מזערית. נקודה.
האתר כמעט שאינו משפיע על סדר היום הציבורי. ביבי ואני מבינים טוב מאוד שוואלה, והנה עכשיו ברגע זה החשיבות שלו היא אפס אפס, שיעשו מה שרוצים, הם לא מעניינים אותנו בכלל. זה רק בשלושה, זה רק בארבעת החודשים האלה של הבחירות, ואז הם חשובים…"

בן צור יוכיח שגם זה לא ממש מדויק. גם בתקופת הבחירות עצמן הסיקור היתה עוין במיוחד.

בהמשך:

חפץ: "אני רוצה להזכיר לכם שאחרי הבחירות החשיבות של אתר וואלה בעיני ראש הממשלה ובעיני עצמי ירדה לרמה מאד מאוד נמוכה".

***

אתמול בפייסבוק של אלי
06:49 -> 06:53 -> 08:04 -> 11:22 -> 11:32 -> 11:34 -> 12:34 -> 14:34

מאמרים אחרונים

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו: 11.02.2025 – היום התשיעי

עדות נתניהו, היום התשיעי! נתניהו: "הלכתי למשרד התקשורת לגוון ואז פתחו נגדי בחקירות. רק בגלל זה, זו רדיפה פוליטית שנמשכת עד היום. גם לוקחים שניים מהעובדים שלי ומאשימים אותם על לא עוול בכפם. כן, מותר לי להגיד את זה". יהודית תירוש מנסה לסתום לו את הפה: "אסור לך להגיד"

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (ויקיפדיה)

"אה-גרויסע הבנה, אה-גרויסע מנגנון"

הו בעדותו על פגישתו ה-1 עם אלוביץ' – שתוארה ע"י הפרקליטות כהבנה על עסקת שוחד: "אם מותר להתבטא ביידיש, אה-גרויסע הבנה, אה-גרויסע הבנה, אה-גרויסע מנגנון. הוא מקבל את הכי רע ואני מקבל את הכי רע, לכן בפגישה הזאת לא היה שום דבר"

הקליקו לתוכן »