יומן הבוקר
עו"ד שלומית ברנע-פרגו (ויקיפדיה)
הידעתם? עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה ועדת תביעה בתיק 1000, אישרה לנתניהו לקבל מתנות מחברים. לא בע"פ אלא במסמכים. היא לא תוכל להתכחש לכך בעת עדותה במשפט

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, זו שמכהנת כבר קרוב ל-20 שנה בתפקיד בניגוד לכל כללי מינהל תקין, רדפה אחרי משפחת נתניהו לאורך שנים.

בניגוד מוחלט להתנהלות שלה עם נתניהו על כל תריס ועל כל תו, מתברר היום שבכל הנוגע להקמת המבצר של משפחת בנט ברעננה, ברנע-פרגו עצמה עיניים לרווחה.
לא רק עצמה עיניים, אלא היתה חלק מהגורמים המאשרים לבזבוז של כ-50 מיליון שקלים מכספי ציבור, תוך שהמשכן בבלפור עד היום לא שופץ.

***

ברנע-פרגו, ואת זה מעט יודעים, היא עדת תביעה נגד נתניהו בתיק 1000. האבסורד הוא שעדותה דווקא אמורה לשחק לידיים של נתניהו, למרות שנאתה למשפחה – מהטעם הפשוט: יש מסמכים ויש ראיות לאישורים שהיא נתנה לנתניהו לקבל מתנות מחברים.

כאמור, ברנע-פרגו, היא אחד הגורמים איתם נתניהו התייעץ בנוגע לקבלת מתנות מחברים, בנוסף ליועצו המשפטי יעקב וינרוט ז"ל.

בעדותה סיפרה ברנע-פרגו שכאשר נתניהו נכנס לתפקידו בשנת 2009 היא העבירה לעיונו חוברת נהלים המרכזת את המותר והאסור.
חוברת דומה הוא קיבל בשנת 2013 ובה נכתב, בין היתר:

"עובד ציבור אשר הוצעה לו מתנה באשר הוא עובד ציבור, יסרב לקבלה, הואיל והדבר עלול להתפרש כטובת הנאה, אשר ניתנת בכדי להשפיע עליו ועל תפקודו בעבודתו".

בהמשך נכתב בחוברת:

"נוהל זה אינו חל על קבלת מתנות אישיות כגון: מתנה הניתנת לעובד ללא קשר להיותו עובד מדינה, מתנה הניתנת מחברים לעבודה, מתנה הניתנת מועד העובדים ומתנה הניתנת לעובד לרגל אירוע אישי או משפחתי שניתנה לפי הנהוג בנסיבות העניין".

ברנע-פרגו סיפרה שהיא לא הסתפקה במתן החוברת לנתניהו והיא ישבה וסקרה את הדברים:

ברנע-פרגו: "את החוברת נתתי בליווי הסבר קצר שמתאר את התכנים של החוברת".

חוקר: "בחוברת ישנם, בין היתר, דגשים וכללים על מתנות ומניעת ניגוד עניינים, האם אלו הנושאים שעליהם מסרת הסבר לנתניהו?"

ברנע-פרגו: "הנושאים האלו היו במסגרת הנושאים שאותם הזכרתי בפני נתניהו".

וזה לא הכל: ברנע-פרגו סיפרה שבתחילת דצמבר 2015 התקיימה ישיבת עבודה אצל מי שכיהן אז כראש לשכת ראש הממשלה, דוד שרן, שם עלו שאלות רבות ביחס למתנות המתקבלות עבור נתניהו או על ידו.

ברנע-פרגו: "בתאריך 1.12.2015 התקיימה ישיבה אצל ראש לשכת ראש הממשלה דאז, דוד שרן, על מנת לאפשר לעובדי לשכת ראש הממשלה להעלות את שאלותיהם ולקבל הנחיות וזאת ריבוי שאלות שהועברו באשר למתנות המתקבלות עבור ראש הממשלה, או על ידו. בעקבות הישיבה הוצאו סיכום של הנושאים וההנחיות".

ואכן, בעקבות הישיבה הוציאה ברנע-פרגו סיכום והנחיות ובין היתר נכתב כי:

"מתנות אישיות: החוק, התקנות והוראות התקשי"ר אינם חלים על מתנות שניתנות לעובד ציבור ללא קשר להיותו עובד ציבור, כגון על ידי חברים".

החוברת בכלל והסיכום שהוציאה ברנע-פרגו הם, ללא ספק, ראייה מזכה לנתניהו.
הגורם המוסמך ביותר, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, אומרת וכותבת במפורש שהחוק, התקנות והוראות התקשי"ר אינם חלים על מתנות אישיות הניתנות לנתניהו על ידי חברים.

צריך גם לשים לב: ברנע-פרגו לא ערכה הבחנה בין סוגי חברים, או בין סוגי המתנות, היא לא התייחסה לתדירות קבלת המתנות או לשאלת יוזם מתן המתנות. היא גם לא התייחסה לשאלה מתי התחילה החברות וכיו"ב שאלות שונות ולא רלוונטיות – הכלל שהציבה ברנע-פרגו במסמך שהוציאה היה חד וברור ומאוד פשוט – מתנה מחברים היא מתנה אישית, שהאיסורים אינם חלים בעניינה.

אם עו"ד ברנע-פרגו היתה סבורה שיש משמעות לשאלות האלה, חזקה עליה שהיתה כותבת את הדברים במפורש. משעה שעו"ד ברנע פרנע כתבה במפורש שמותר לראש ממשלה לקבל מתנות מחברים ללא כל סייג, מותר היה לנתניהו להסתמך על כך, והוא לא היה צריך לשאול עצמו האם אותו חבר נותן לו את המתנה בזיקה להיותו ראש ממשלה או לא.

השורה התחתונה: ברנע-פרגו הבהירה שמתנה הניתנת מידי חבר אינה מתנה הניתנת בזיקה לתפקיד ראש הממשלה. חברות שוללת זיקה לתפקיד.

היא תעמוד על דוכן העדים ולא תוכל להתכחש למסמכים שכתבה.

מאמרים אחרונים

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 09.02.2026 – יום עדות מס' 78

תירוש ניסתה לייצר פגישת הנחיה אלטרנטיבית * נתניהו: זה שקר! פילבר אמר שלא הייתה הנחיה ברשות ני"ע, איימו לפרק את משפחתו ופרנסתו ובסוף מוציאים ממנו את השקר הזה. לא הייתה פגישה אחת שבו אמרתי לו תדאג לבזק ואלוביץ'. לא דובים ולא זבובים ולא הנחיה. המצוקה היא שלך!

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 04.02.2026 – יום עדות מס' 77

תירוש מודה בפועל שחקירתה הנגדית קרסה – מקצרת באופן משמעותי את הדיונים בתיק 4000 * נתניהו חבט בתירוש: לאיזה שפל הגעתם? להפיל רוה"מ כדי שלא ינצח בבחירות? זה מה שעשיתם! שמח שמשפחתו של דוד שרן נשארה איתנה. מיניתי אותו ליועץ אחרי עדותו מכל הסיבות הטובות – חשבתי שהוא אדם טוב ומצוין, אל תדברו אתי לגבי ניסיון להטות עדויות. מה שעשיתם עם דוד שרן הוא דבר שלא ייעשה. מיררתם לו את החיים. הבאתם אותו לפת לחם. דרוקר הרס לו את המוניטין

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 02.02.2026 – יום עדות מס' 76

תירוש התנהלה כאחרונת הקפלניסטיות, לאחר שפנתה לנתניהו בשאלה פוליטית: אין ימין מלבד אדוני? עו"ד חדד: מה זה? זו אמירה פוליטית! רוצה לצאת להפגין בקפלן? השופטים לתירוש: מוטב שתוותרי על האמירה הזו * נתניהו: את לא מערכת פוליטית, אני מבקש ממך גב' תירוש אל תלמדי אותי מה השיקולים שלי * נתניהו: רובי ריבלין הוא ימין מדומה, אין לו חוסן אידיאולוגי

הקליקו לתוכן »