יומן הבוקר
שי חייק, עד תביעה במשפט נתניהו (צילום: האתר של אבי וייס)
אתמול העיד במשפט נתניהו שי חייק, דוברו הפוליטי לשעבר של נתניהו, שהפך גם הוא מעד תביעה לעד הגנה. היום מתחיל פסטיבל השמפניות והסיגרים בכיכובה של הדס קליין. בין לבין יש גם את עדותו של אפי אזולאי, אב הבית בבית ראש הממשלה

היום מתחיל פסטיבל הסיגריות והשמפניות עם תחילת עדותה של הדס קליין, שנחשבת לעדה מרכזית בתיק 1000.
אין צורך להיבהל מהפסטיבל, הוא צפוי מאוד (והתחיל כבר אמש ע"י הדליפמנים) בו ולא יהיה שום דבר חדש, מעבר למה שכבר הדליפה הפרקליטות לפני ואחרי הגשת כתב האישום.

שום דבר לא חדש אבל הפרקליטות ושופריה יעשו מזה חגיגה כדי לנסות להשפיע שוב על דעת הקהל. אני יכול להבטיח לכם שזה ייכשל כיוון שמחכה לקליין חקירה נגדית מאוד לא נעימה שתחשוף את הכשלים והחורים הרבים בעדותה הלא ממש אמינה.

מה שעשו עו"ד בעז בן צור ועו"ד ז'ק חן לפילבר יעשה עו"ד עמית חדד לקליין.

***

כמה נקודות מרכזיות לקראת עדותה של קליין

  • חקירתה הראשית תהיה יחסית קצרה: אתמול העריכה יהודית תירוש שהיא תיארך 3 ימים. תירוש, אגב, איננה שייכת לתיק 1000.
    מי שיחקור אותה את קליין ראש צוות תיק 1000 הוא אלון גינדין יחד עם צוותו עו"ד קרן צבירן וגל פורת.
  • ז'ק חן העריך אתמול בשמו של חדד שהחקירה הנגדית תימשך 10 ישיבות. זו חקירה ארוכה שמעידה על מה שמחכה לקליין – אין לי ספק שבמהלך החקירה הנגדית ייחשפו אי אלו הפתעות, בדיוק כפי שקרה עם פילבר. חכו בסבלנות.
  • מכיוון שיש פגרה בין ה-21 ליולי ל-5 לספטמבר, חקירתה הנגדית של קליין תסתיים אחרי הפגרה, אי שם באמצע ספטמבר. המשמעות היא שהפסטיבל של השופרות ביומיים הקרובים יהפוך ללא רלוונטי.
    בסופו של דבר נישאר עם הרושם של החקירה הנגדית של חדד, שאותם כלי התקשורת ינסו להצניע ככל האפשר.
  • קליין פיתחה שנאה חולנית למשפחת נתניהו, במיוחד שרה נתניהו ולכן עדותה מגמתית ולא ממש אמינה. בנוסף, קליין שימשה כמקור לבן כספית וכנראה לעוד "עיתונאי" שמאל שזכו ממנה להדלפות. זה מדבר בעד עצמו.
  • חמור מכך, לקליין אין ממש ראיות על הכמויות של השמפניות והסיגרים שננקבו בכתב האישום. היא והחוקרים עסקו בניחושים מופרכים שנגזרו מהכמות הכללית שנרכשה ע"י מילצ'ן, שחלקה אם לא רובה יועדה לצריכה עצמית וגם לחבריו האחרים של מילצ'ן.
  • העובדה שהפרקליטות צירפה את השמפניות שקיבלה שרה נתניהו (נתניהו אינו שותה שמפניה) לכתב האישום ו"הלבישה" אותם על נתניהו רק ממחישה את הרדיפה. שרה נתניהו איננה נאשמת והיא בן אדם עצמאי – והעמסת השמפניות על נתניהו מנוגדות לכל היגיון משפטי.
    אגב, בחלק מהמקרים השתמש אב הבית בשמה של שרה נתניהו כדי להזמין את השמפניות (ראו בהמשך).
  • נתניהו קיבל אישור לקבל מתנות מחברים הן מפרקליטו לשעבר יעקב וינרוט ז"ל וגם באופן מעשי מהיועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, שלומית ברנע פרגו.
  • נתניהו לא קיבל ולא התקרב לקבל "קו אספקה" שוטף של סיגרים ממילצ'ן כפי שהפרקליטות פיזרה אצל השופרות. יש ראיות ברורות שנתניהו רכש מכספו סיגרים בעשרות אלפי שקלים.

עדות משמעותית מאוד לטובת נתניהו היא של אפי אזולאי, אב הבית

אזולאי סיפר שלנתניהו "אין מושג מה הולך מסביבו", והוא בכלל לא היה מודע למקור השמפניות.

חוקר: "האם הגברת ומר נתניהו ידעו ממי הגיעו השמפניות והסיגרים שהתקבלו?"

אזולאי: "ראש הממשלה אין לו מושג בכלל מה הולך מסביבו, כי אף פעם לא דיברתי איתו על זה, אני ביוזמתי הייתי מסדר לו את הסיגרים ביומידור, ולגבי השמפניות, כשהיו מגיעים אז בטח שכן שהם ידעו מה הגיע.
אני דיברתי עם הגברת שהגיעו בקבוקים ממילצ'ן או פאקר, או שאחרי הארוחה שהם השתמשו בשמפניה אז אמרתי לגברת שאני מעלה למעלה מה שנשאר.
לגבי רוה"מ עצמו, אני לא דיברתי איתו על השמפניות אף פעם, הוא ישב בארוחות שהשתמשו בשמפניות אבל הוא בדרך כלל שותה יין לבן, שזה של הבית מה שאנחנו קונים."

גם בהמשך הבהיר אזולאי שנתניהו מעולם לא ביקש או שמע את שרה נתניהו מבקשת שמפניות מהדס קליין או מאחרים:

חוקר: "שמעת את הבקשות של גב' נתניהו לשמפניות או פריטים אחרים ממילצ'ן עצמו או מהדס קלין או מפאקר או אנשיו, האם נתניהו מבקש או נכח ושמע?"

אזולאי: "לא, אף פעם."

והפרט הכי חשוב: פעמים רבות הפניות להדס קליין לקבלת שמפניות אף לא הגיעו מיוזמתה של שרה נתניהו, אלא הן היו יוזמה אישית ועצמאית של אזולאי עצמו.

חוקר: "מחומר החקירה עולה גם כי אתה העברת הודעה מהסלולרי שלך להדס קליין שמספרת: 'זכור לי פעם שקיבלתי הודעה בטלפון הנייד שלי מהנייד של אפי, שהיה אב הבית של בני הזוג, שבה הוא כתב, ששרה בקשה שנוסיף שמפניה או ורודים או משהו בסגנון למשלוח של או כל שהיינו אמורים לשלוח לה.
בהקשר זה הדס מספרת ש'ארנון סיפר לביבי על ההודעה הזאת שקיבלנו מאפי על מנת שביבי ידאג שלא נקבל הודעות כאלה מאפי ואחרים'. מה תגובתך?"

אפי אזולאי: "יכול להיות, ממש לא זוכר. וגם אם כן אז שלחתי על דעת עצמי להדס כי רציתי שהיא תפרגן בכמה בקבוקים שזה חוסך לי בעלויות של הוצאות הבית ואני אצטרך להזמין פחות יין על חשבון הבית כי מגבילם אותנו."

חוקר: "אז למה שהדס תתלונן על זה?"

אפי אזולאי: "לא יודע, חשבתי שהיא חברה. היחסים עם הדס ויונתן זה חברים צוחקים, מעשנים מדברים על החיים, אז אם אפשר להוציא מהם כמה שקלים במקום שיצא מהמדינה, זה לא מפריע להם לכיס, וגם אם אני יכול לפנק את המשפחה אז למה לא. אני לא זוכר דבר זכה. ובטח שלא היה דרך קבע. אם פעם אחת שבקשתי אז תראה איזה סיפור היא עושה מזה."

חוקר: "אז מה, אתה אומר שכתבת בהודעה ששרה בקשה להוסיף שמפניה, מיוזמתך בלבד, מבלי ששרה ביקשה?"

אפי אזולאי: "אני לא זוכר, אני אומר שאם ביקשתי אז זה לא שבקשו ממני אלא יוזמה שלי."

חוקר: "אם זה יוזמה שלך, אז למה לכתוב ששרה בקשה, אפשר פשוט להגיד שאתה רוצה לפרגן לגברת, תגובתך?"

אפי אזולאי: "כי זה יותר חזק שזה בא משרה. זה מצחיק אותי. מילה של שרה יותר חזקה ממני, ברור."

עדותו של שי חייק

כמה מילים על עדותו של שי חייק, דוברו הפוליטי לשעבר של נתניהו ותנועת הליכוד, שהיתה אתמול.

חייק עבד עם נתניהו כ-4.5 שנים ולפני כן היה דוברו של ח"כ אקוניס. הוא עד תביעה שכצפוי הפך לעד הגנה.
על-פי כתב האישום חייק היה מעורב ב-10 פניות שנחשבו כ"מתת", על 6 מהן הוא כלל לא נחקר ולא בכדי. עו"ד בן צור הוכיח שכל ה-10 פניות היו פניות שגרתיות וסטנדרטיות בעבודות דוברות וחייק אישר שלא היה בהתנהלות שלו מול וואלה שום יחס מועדף.
גם מבחינתו לא היו "דרישות" כפי שנוסח כתב האישום אלא בקשות לגיטימיות במסגרת יחסי העבודה שלו מול כתבים, עורכים ועורכי על מסוגו של ישועה.

בשיאה של הפארסה שהוצגה אתמול, עו"ד בן צור הציג פריט מכתב האישום שהתייחס לבקשה של חייק מישועה, להכניס סקר מחמיא יחסית לליכוד.
חייק אישר שמדובר בבקשה שגרתית אלא שהבעיה היא שהסקר לא נכנס בטענה הזויה של ישועה שהסקר לא מתאים לליכוד.

מתברר שהסיבה להתחמקות של ישועה היתה אחרת לגמרי: משה כחלון התרסק בסקר וישועה, שהיה בקשר עם כחלון, לא רצה להזיק לו.
זו עוד דוגמא איך שורה של פוליטיקאים, מבוז'י הרצוג, דרך בנט ועד ליברמן וכחלון, קיבלו סיקור אוהד בוואלה – אבל מי שקיבל כתב אישום הוא בנימין נתניהו.

מאמרים אחרונים

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו: 24.12.2024 – היום השישי

היום השישי לעדות נתניהו – נתניהו תוקף בחריפות את ליאת בן ארי, יהודית תירוש והילה קובו: בדקתם, השוותם, חקרתם? על סמך מה קבעתם שזו היענות חריגה? ליאת בן ארי אמרה שהיא לא רוצה להיכנס לזירת התקשורת. אז איך היא קבעה מה חריג? תחילו את היחסים עם התקשורת על עצמכם, יושבת פה דוברת ומתדרכת!

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו: 23.12.2024 – היום החמישי

עדות נתניהו, יום מס' 5 – נתניהו תוקף בחריפות את הפרקליטות: טרללה את המדינה על טענת שוחד הזוי, הובילה ל-5 מערכות בחירות, מדובר בהאשמות שווא, שקר מכוון, שקר לא הגון ושקר לא נתמך. קשה לי להאמין שאנשים לא מודעים ל-א'-ב' בכלכלה

הקליקו לתוכן »