אחרי יום עדות קצרצר ביום שני (12.05.2025), השלים אתמול עו"ד ז'ק חן יום נוסף, מלא יחסית, של חקירה לנתניהו (לבד מהפסקה של שעתיים באמצע לשיחות של נתניהו עם וויטקוף והמשלחת למו"מ על עסקת החטופים).
גם ביום הזה הכחיש נתניהו לחלוטין כל הסכמה, הן בנושאי רגולציה והן בנושאי סיקור, מה שמתאים מאוד גם לעדות אלוביץ'.
יהודית תירוש, שנעדה ביום שני, הופיעה כהרגלה במצב נרגן ולחוץ באופן קיצוני כשהיא קופצת ממקומה לאורך כל הדיון ומתלוננת שעו"ד חן לא חוקר על פי הדין.
עו"ד חן שינה מדי פעם את ניסוחי שאלותיו אבל תירוש הרי לא מעוניינת באמת, היא מעוניינת תמיד לשבש את החקירה וגם הפעם היא לא הצליחה בכך.
הנה עיקרי הדברים:
על שיחות לכאורה עם אלוביץ' על מינויים בוואלה
נתניהו: חד משמעית לא דיברתי עם אלוביץ' על מינויים. לא הכתבתי לו וגם לא זכור לי שאי פעם דיברתי איתו על אבירם אלעד.
זה לא רק עם אלוביץ' פרסונלי, דיברתי עם כולם, לא עניין אותי כתבה כזו או אחרת, היו גם שיחות מוקלטות עם נוני. אמרתי לו ולאחרים אם אתה רוצה לשנות, תשנה את הצופן, בוודאי בעמדות הקובעות, אחרת אין לזה שום משמעות.
מעניין אותי כקליפת השום, יש לכם הוכחות בעניין? את זה אמרתי ברגע הראשון, זה כנראה ממש לא השפיע עליו.
העורך הראשי של וואלה היה ינון מגל, אומנם ינון היה מהצד הימני ולא תומך שלי אבל הוא הוחלף באלקלעי שהוחלף באלעד. אין לי מושג מי היה יותר קיצוני נגדי ולכן מה שדיברתי אותו על שינוי הצופן, לא של אבירם באופן ספציפי. בסעיף הזה כתוב על רעייתי. לא ידעתי שאשתי דיברה איתו.
על מהות השיחות עם אלוביץ'
נתניהו: אני אמרתי לאלוביץ' שהם צריכים לבצע שינוי מאחר שהעיתונות היא מונוליטית, ודיברתי על זה עם עורכים ראשיים ברדיו ובטלוויזיה ואם רוצים לעשות שינוי זה לא מעניין אותי תמונה שלי או משהו כזה.
סיקור יותר טוב באתר שולי, זה עניין אותי כקליפת השום. פשוט ראיתי שאפשר לעשות שינוי יסודי וזה מה שמעניין בוואלה. קח את האתר הזה ותהפוך אותו לדבר עוצמתי, תן ביטוי לחלק גדול מהציבור שלא מקבל ביטוי בתקשורת הישראלית, אבל הוא לא קלט ובפועל אתם רואים מה קרה עם ערוץ 14 הוא הערוץ השני כי הציבור חיפש גיוון.
יש לי כבוד לעיתונאים שמתנגדים לי, חלקם פה. אבל אם מישהו רוצה לאזן את התקשורת הישראלית צריך שינוי. אמרתי את זה לאלוביץ' ולא רק לו.
ביחס למקרה הספציפי הזה לא דיברתי איתו על אבירם אלעד, לא זוכר. מה שאני זוכר שקראתי בהכנות לקראת ההכנות לעדות הייתה לכאורה פניה לאלוביץ' ואני מבין שזה לא הוא, ואיריס גלגלה אותה (את שרה נתניהו) מכל המדרגות ואמרה לא לעשות כלום ולא לפעול על פי הדרישה של גב׳ נתניהו. אם היו יחסים שוחדיים היא לא הייתה מתנהלת כך, נכון?
יש תיעוד שאשתי פנתה בעניין אבירם אלעד ורואים את השיחה שאיריס אומרת, אל תעשו כלום ולכן הסעיף הזה מופרך וזה זיכוי מלא על הטענה הזו שזה אתר הבית, שאני שולט במינויים ובכל דבר. במידה והייתה פניה היא נזרקה החוצה.
על הסתרת חומרים ממנו במהלך החקירות
נתניהו: לא הציגו לי דבר. לא ביקשתי למנות. לא ידעתי על שיחת אשתי. לא ידעתי שהיא (איריס אלוביץ') זרקה אותה מכל המדרגות. לא ידעתי שיש טקסט שהם מדברים על זה. שבו אומרת "קיבלתי שיחה כזו ואל תעשה דבר". אי היענות שלא ידעתי שקיימת.
אשתי מדברת על דבר פרטני וזורקים אותה מכל המדרגות. זה מראה כמה האתר הוא לא אתר הבית שלנו. אבסורד. רגולציה קטלנית שכמעט רוששה אותו. העמידה אותו (אלוביץ') כמעט בפשיטת רגל. בדיוק הפוך. אז התזה קורסת על עצמה. לא הראו לי דבר מזה.
על היחסים עם אלוביץ' – אין שום מחשבה של שוחד
נתניהו: לא חשבתי שאני אמור לתת לו (אלוביץ') כלום. הגישה שלי עקבית. התגלתה פה לאורך כל השנים. אני לא משתמש בכוח שלטוני לעשות טובות למישהו. גם אם מישהו רוצה טובות, פעם אחת מבקש ממני אדלסון למשל, לארגן לו משהו למטוס הפרטי שלו, ואני אומר לו "לא עושה את זה".
גם מילצ׳ן – שאל אם אני יכול לדבר, לא נותן. אני לא משתמש בכוח שלטוני שלי. זה לא תמיד נכון לגבי פוליטיקאים אחריםאני לא בא לשרת עצמי. אני רוצה להתפטר מכוח שלטוני. זאת עשיתי באלף צעדים עם הבירוקרטיה ובריכוזיות הכלכלית. אני לא ידעתי אם חושב או לא חושב. אני אחראי למה שאני חושב.
אף פעם לא נתתי לו לחשוב אחרת. אפילו לא הבהרה. דבר שני, מה אני חושב לגבי חשיבות הנתונים המוצגים כאן. למה לא בדקתם? יכולתם להשוות.
מה חשיבות האתר – המזערית בשוק הדעות. זה ארנבת קטנה מול ממוטות ועדרי פילים שרומסים כל הזמן את דעת הקהל לכיוון מסוים. אפס השפעה.מה שעניין אותי בוואלה זה לא ידיעה כזו או אחרת. מספר פניות הוא שולי לכל מבחן. לא עשו סרגל ולא השוו. אמרתי לה תשוו. תראו. כמה דוברים שלי פנו לאחרים. הם יודעים זאת. ניר חפץ – ראו את זה כמה פניות היו לוואלה. מזערי.
האינטרס שלי לא היה סידור שיכריע הטבע הפוליטי. האינטרס בוואלה היה אחר, יש לך אתר אתה יכול להפוך אותו לעוצמתי בצורה בלתי רגילה. האמנתי בזה. מישהו אחר כן עשה זאת.
זה דבר שאתה מאמין בו. אבל הוא ימין מפוחד. פחד להתעמת. זו הייתה מערכת היחסים. בטח שלא אקבל סיקור זה או אחר. או לבנות השוחד… שרה בלונדינית מתמיד, זה יבטיח עתידי הפוליטי. לשון סגי נהור כמובן.
על החפיפניקיות של הפרקליטות
נתניהו: קודם כל לא עקבתי אחרי מה שהם עשו. מס' הפניות שאני עסקתי בהן היה קטן. זה אחד. אבל לא שמו שום סרגל, לא לפניות שלי ולא של פוליטיקאים אחרים ולא לראש ממשלה שמקבלים המון כיסוי, במקרה שלי רואים בצורה ברורה שאין כאן שום דבר חריג ויש כאן רק דבר מינורי.
דבר שני, אני לא ידעתי ולא עקבתי מה עשה אלוביץ' בפנייה זו או אחרת. ידעתי והתגלה לי פה שהם הביאו? התביעה הביאה 315 פניות. מה אני מגלה? שאין שם שום דבר, אלא הפוך.
אתה רואה דברים שהופיעו באתרים אחרים לא פחות ארסיים כמו הודעות דובר. פה זה מופיע עם סילוף של הכת ועוקץ על דברים אבסורדים על דברים הכי שגרתיים.שנית, במידה והכנתי הדברים וראיתי כאן כי שם בזמן אמיתי להוציא מקרים חריגים כמו מני נפתלי – לא עקבתי. אבל כאן אני רואה לא רק שלא הייתה. "עשו כל מאמצם לממשם" (לשון כתב האישום) לא ראיתי זאת. לא רואה היענות חריגה. אני רואה עוינות חריגה. התזה קורסת תחת עובדות.
על האבסורד של כתב האישום: הוא איש הציבור המושמץ ביותר
נתניהו: אמרתי זאת כמה פעמים במהלך עדותי, שיש פה אי הבנה בין יחסים בין תקשורת לפוליטיקאים, בין אם בשלטון או לא, או שרוצים שיהיו בשלטון. הדבר קיים.
התקשורת מתווכת דברי פוליטיקאי לציבור. הם מתווכים לטוב ולרע. אני חשבתי שצריך לשנות כמו גופים של וואלה, או הקמה של גופים אחרים שיהיה גיוון. זה לא פוסל הדבר הקיים. זה לא פלילי ולא לא לגיטימי.ידיעות אחרונות, למשל, היה להם העדפות ברורות. רצו לקדם את אריאל שרון או אולמרט או רבין – לגיטימי.
מה שאני טוען שהיה כאן משהו סגור. היה קשה להיכנס. בתקשורת העיתונאות לא היו דברים כאלה. אמרתי לשלדון לך לאינטרנט או לטלוויזיה. לאלוביץ' אמרתי שיש כאן משהו ביד. אתה יכול לעשות משהו אחר, משהו שתואם הגישה שלך והוא לא עשה.הרעיון שיש פה משהו פסול, הם קידמו מועמדים בצורה ברורה. יש כאן אבסורד ענק. אני איש ציבור המושמץ ביותר בתולדות המדינה. אני מקבל סיקור איום ונורא גם בוואלה. אני לא עושה שום דבר בעניין. כל הפוליטיקאים אחרים שהם בתן וקח – אותי מעמידים בטענת שווא. יוצרים כאן עבירה. אני במקרה לא אשם בה. עבירה זו קמה ביום שמגישים כתב אישום ונופלת. היא לא קיימת לפני ולא אחרי. הוא פשוט נעלמת.
תשובה לשאלתך האמיתית ולא אפסנאית שהפוליטיקאים ומולים מקיימים יחסי גומלין כל הזמן. אף אחד לא העלה בדעתו להגיד, ראיתי זאת וזה מכוון נגדי, זה פלילי ולא תקין וזה חלק מהעולם. הכל הפוך כאן.
על ההשוואה בין שוקן ומוזס לאלוביץ'
נתניהו: שוקן מתגלה כשחקן שח. הוא מקדם את בנט שיגרע קולות ממני. אחר כך יטפל בבנט לפי הצורך. זאת אומרת זה מעניין מבחינת הדברים ומאשש את הדברים שאני אומר כל הזמן.
עיתונאים יש להם קו בכל העולם שלא מוכתב מלמעלה הם מכוונים מדרכם שלהם והם מקדמים המועמד שלהם. זה הטיעון שלי לאלוביץ' שיראה מה שוקן עושה.
אתה קנית משוקן את וואלה. אז תהיה אלוביץ'. אבל הוא נהיה יותר שוקן משוקן. בניגוד לדעתי והצופן, הביא את מגל, שהביא אלקלעי שהביא את אבירם. מגוחך.
מולי"ם מתראיינים על זה. לא שכיח. ואלוביץ' לא עשה את זה. שוקן עושה זאת. נוני עושה זאת. אחרים גם עושים זאת.פתאום עשו הפללה לעשות זאת עלי כאשר אלוביץ לא עושה את זה. אבסורד מתוך אבסורד. אני חוזר על עצמי כי זה חוזר על עצמו.
על שיחות אלוביץ'-ישועה שכאילו וואלה הביא ניצחון לנתניהו
עו״ד חן: אומר אלוביץ' "שמעתי ממישהו, הרופא החבר הכי טוב שלהם, ששם בבית כל הזמן הוא אמר לי ש- הוא (נתניהו) מוכן להתאבד בשבילי״.
אומר ישועה – ״הבאת לו את הבחירות זה לא צחוק״. זה היה ביום 8/7/15.
אתה אמרת לדר' ברקוביץ' שאתה מוכן להתאבד בשביל אלוביץ… האם נכון?נתניהו: אף פעם לא. זו פיקציה מוחלטת.
עו"ד חן: האם אמרת אי פעם למישהו אחר שמחזיק בתואר דר' שאתה מוכן להתאבד בשביל שאול
נתניהו: לא אמרתי לאף אחד.
עו"ד חן: תצהיר ברקוביץ' אומר שמעולם לא אמר דבר כזה, ובכלל לא מכיר את שאול אלוביץ'. עורכי דינך הם שהגישו את התצהיר. דר' ברקוביץ אמר שלא מכיר את שאול ומעולם לא אמר דבר כזה.
נתניהו: אני יודע שהוא הצהיר אמת. לא דיברתי על שאול ולא אמרתי שאני אתאבד עבור שאול. זו המצאה מוחלטת כמו שהייתי ביד 2 וחתמתי וארוחת ערב.
אגב אכלתי ארוחות ערב עם חברים קרובים שלי. כאן לא אכלתי. וזה מראה על הקרבה. לא הייתי אצלו פעם אחת בבית. ממש קרבה!!! זה פשוט קשקוש אחד ענק. עו"ד חן: לדעתך וואלה הביאה לך הבחירות ושאול?
נתניהו: קשקוש. הוא לא מאמין בזה. יודע שזה לא נכון. ליצנים. משתדל לשמור על הלשון הנקייה. שני מחרטטים אחד את השני זה יותר מנומס. זו בדיחה.
לשון הלצה הדדית. הם יודעים שזה לא רציני. כל אחד יודע שמה שאומר לא רציני. זו בדיחה. ולהביא את זה לכתב האישום?!