יום העדות ה-68 של נתניהו ויום החקירה הנגדית ה-15 בתיק 4000 הסתיים שעתיים לפני המועד בגלל שיהודית תירוש לא חשה בטוב.
תירוש עדכנה בתחילת הדיון כי הפרקליטות מעריכה שהחקירה הנגדית בתיק 4000 תיארך 8 דיונים ומצרפית מדובר בעוד 36 דיונים, לא כולל חקירות חוזרות.
כאמור, כפי שהערכתי, נתניהו "יבלה" על דוכן העדים עוד חודשים ארוכים. אני מקווה מאוד שיסיים את עדותו עוד לפני פגרת הקיץ, אלא אם כן תתקבל בקשת החנינה.
יום הדיון אתמול היה יום "המשפחה" שדן בעיקר בשרה נתניהו ובבקשות הסיקור שלה לכאורה וגם במעורבותה לכאורה במינויים.
הנה עיקרי הדיון:
תירוש: שרה נתניהו מעורבת במנויים; נתניהו: אל תנסי לכפות עליי את התבנית שלך. את מנסה לייצר תבנית לגמרי פיקטיבית
תירוש: מר חפץ אומר שהגב' נתניהו הייתה מעורבת במינויים, מראש הסגל ועד הדובר. ממש טאבו. מה אתה אומר?
נתניהו: לא ממש טאבו. באופן טבעי ראש הסגל שעוסק באדמיניסטרציה של המשרד שלי, פעילות, מפגש עם לוח הזמנים של רעייתי, ודאי שקורה. אדם שצריך לעבוד עם שנינו לתיאומים.
לגבי הדובר, לא יודע על איזה דובר את מדברת? דובר הליכוד? אחראי הסברה? לפעמים ראיינה, פגשה מעת לעת. אשתי מראיינת כל דובר?! הבל הבלים ורעות רוח, זה נועד למטרות רעות. ראש סגל שחייב לעבוד איתי ואיתה זה חייב לבוא בממשק.תירוש: האם היא נוכחת בראיונות שלו?
נתניהו: איזה ראיונות שלו? זה לא עובד כך. היא לא יושבת אתי שאני מראיין אותו. אולי ראיינתי אחת/אחד, אולי, אולי נפגשת ומדברת איתו. כך זה קורה, כדי להבין מי זה האיש. בכל זאת רוצה לעבוד איתה.
יושבים בראיון מסודר? שטויות! אני קורא זאת לאורך השנים, מגוחך מה שאנשים מצחיקים האלה עושים. פשוט מגוחך.תירוש: אני מקריאה לך…
השופט שחם: אמרנו שאלות בודדות ואני סופר.
תירוש: אני מפנה אותך לכך שנאמר שאתה הבאת אותם לראיונות חוזרים ונשנים. אולי תשנה את דעתך? אני שואלת אם כך זה מתרחש?
נתניהו: אמרתי שלא כך זה מתרחש, אין רוטינה, אתן לך תשובה, אל תנסי לכפות עליי את התבנית שלך. את מנסה לייצר תבנית לגמרי פיקטיבית.
אמרתי על תפקיד ראש הצוות, ראש הלשכה, חייבים שהיא תיפגש. בעניין הזה, אמרתי שוודאי, חייב להיות, וזה מאשר מה שאמרתי.
נתניהו לתירוש: אולי גם במשפחה שלך בני המשפחה מביעים את דעתם, למשל על המשפט
תירוש: שמו של ערן טיפנבורן עלה כמועמד לעריכת "וואלה", מדברים על התקופה אחרי שעזב את וויינט. רעייתך התנתה את ההסכמה שלה שהוא יפרסם טור נגד נוני מוזס כדי שלא יהיה לו גשר חזרה.
נתניהו: לא זוכר.
תירוש: מקריאה לך מתוך עדות חפץ, שזה היה בנוכחותך.
נתניהו: לא זוכר למרות שזו הצעה מצוינת. מתי הייתה הפגישה?
תירוש: לא אומרת שום דבר מעצמי.
נתניהו: את אומרת הרבה דברים מעצמך.
תירוש: אתה לא זוכר, מציעה לך שגם בנך ורעייתך השתתפו בפגישות לסגירת ערוץ 10.
נתניהו: לא זוכר. מעת לעת בני ומשפחתי מביעים דעה. אולי גם במשפחה שלך בני המשפחה מביעים את דעתם, למשל על המשפט. אם את חושבת שהם יושבים כצוות והם מאשרים – זה אבסורד.
תירוש: אמרתם שאתם נפגשים חמש דקות בערב הדיון אם לראות את המטבח המנצח או נשיונל ג'יאוגרפיק.
נתניהו: את מבזבזת זמן יקר של המדינה, מצאת שיחה שהייתה מחוץ לחמש הדקות האלה.
תירוש: רעייתך ביקשה חסינות ב"ידיעות אחרונות"; נתניהו: הבל הבלים וקשקוש מוחלט. מה, אני קים?
תירוש: בפגישת הכנה שעשיתם, ארי הרו, שמרון ומר פאקר לצורך רכישת "ידיעות אחרונות" אתה סיפרת כאן שחלק מהאג'נדה שלך הייתה לגוון את שוק התקשורת ועם זה הלכת לבוחר.
נתניהו: נכון.
תירוש: אני מתקדמת, עשיתם פגישת הכנה למר פאקר לצורך רכישת "ידיעות אחרונות" ובפגישה נכחה גב' נתניהו.
נתניהו: לא יכול לזכור. הפגישה הזו נמצאת בבלפור, יכול להיות שהגישה קפה, לא זוכר דבר כזה.
השופטים לתירוש: הוא אמר שלא זוכר, תתקדמי.
תירוש: זו חקירה נגדית, לא צריך להסתפק בתשובה לא זוכר. איך אוכל לרענן את זכרונו? מתקדמת. דיברנו בעבר גם על הטרוניות/תלונות לגבי מוזס לסיקור שאתה מצאת אותו מאוד עוין כלפיך וכלפי רעייתך. טרוניות של שניכם.
נתניהו: שנינו הרגשנו שזה מוטה.
תירוש: דיברתם?
נתניהו: את זוכרת את השיחות האלה? לא יכול להגיד על שיחה ספציפית, ודאי שנוני נגדי ונגד משפחתי ונגד הכלבה שלי קאיה.
תירוש: היו לך מספר פגישות עם נוני מוזס, תדמור יעסוק בזה בהמשך במסגרת האישום השני. לפני הפגישה החמישית התקיימה שיחה מקדימה בביתך, נכחה גם רעייתך. האם אתה זוכר?
נתניהו: ממש לא. לא זוכר את השיחה לפני עשור, 12 שנים.
תירוש: חפץ מספר על שיחות שלו עם מילצ'ן בשנת 2010 בהם עלה שמה של רעייתך ואתה רצית ממוזס חסינות מוחלטת בעניין של רעייתך ובנך.
נתניהו (מחייך): מה? מה?
תירוש: כך חפץ אמר.
נתניהו: הוא עד מדינה כבר בשלב הזה?
השופט שחם: כן.
נתניהו: התשובה היא הבל הבלים. הבל הבלים. חסינות מוחלטת? מה, אני קים? הזיות של אנשי "וואלה" שהוא מתלבש על זה ומשקר במצח נחושה. מעולם לא ביקשתי דבר כזה. זה שקר ובדיחה.
הוא אמר את זה אחרי שהתעללו בו. אמרתי לכם שמה שאני רוצה לראות בתקשורת הישראלית זה גיוון, לא שליטה. דבר אחר לגמרי והגינות כמובן. קשקוש מוחלט.
מה שהמשפחה שלי זכתה זה נאצה כשיטה, כל מיני עוולות כדי להרוס להם את החיים. האם הרגשתי שיש כאן עוול? וודאי, אבל חסינות? קשקוש! הוא פשוט משקר.
מותר לו לשקר כי הכריחו אותו לשקר. לא מותר לשקר, אבל הכריחו אותו. לא היה דבר כזה, לא אמרתי דבר כזה.
נתניהו: ניר חפץ מספר סיפורים; שרה ויאיר הם אנשים עצמאיים ומביעים דעתם
תירוש: השאלה שלי, על אמירה של חפץ, שגם אם יש כתבה, כך הוא תופס את זה. מה שעומד מאחורי הכתבה זו פעילות פיראטית של המפלגות. זו יוזמה של מפלגה?
נתניהו: מה אני פרשן פה? על מה אנו מבזבזים זמן יקר בבוקר הזה? מה את שואלת אותי?
תירוש: למה נבהלת על פעילות פיראטית?
השופטת פרידמן-פלדמן: מה השאלה?
תירוש: האם אדוני מכיר את הדבר הזה שחפץ מדבר עליו, שלעיתים מפלגה יוזמת כתבות או דברים כאלה ואחרים בצורה פיראטית או אנונימית, האם מכיר את זה?
נתניהו: אתם הסתרתם מהזולה שכאילו זה בא מהכתב. אתם ראיתם את הדוגמא ממפלגת הרצוג (שיזמה פרסומים שליליים על נתניהו). ממכם יכולתי לקבל דוגמא.
עו"ד עו"ד חדד: (מתנגד).
השופט שחם (פונה לתירוש): ההתנגדות ברורה, למה זה רלוונטי?
תירוש: זו שאלה מקדימה להמשך, האם נתניהו מכיר את הפרקטיקה הזו?
השופט שחם: למה זה רלוונטי?
תירוש: רלוונטי לשאלה הבאה.
עו"ד חדד: נתניהו לא נמצא, תגידי.
תירוש: אנו יודעים שמר נתניהו עוקב אחרי המשפט… אני רוצה להראות לך מקטע נוסף, אשאל את השאלה ששאלתי בלי המילה פיראטית. אתן דוגמא אחרת.
השופטת פרידמן-פלדמן: כבר ענה שמכיר את זה מכם.
תירוש: האם לדברי חפץ מפיצים במפלגה שלך דברים בצורה אנונימית כנגד מפלגה אחרת?
נתניהו: לא יודע מה זו הפצה פוליטית. עושים זאת כל הזמן, לא יודע אם עסקו במשחק אנונימי. לא זוכר דבר כזה.
תירוש: חפץ אומר שבני משפחתך היו מעורבים בבחירות 2015, אומר ששרה ויאיר חלקו על הקו הזה…
נתניהו: כך הוא אומר. אז אני אומר שזה עורבא פרח. כל הזמן יש תדרוכים אנונימיים. זה קורה, ודאי. במקרה הזה לא מכיר את זה, לא מעניין אותי. אהרון שביב (שעבר אז במערכת הבחירות) לא זכרתי אפילו מי זה… רק זוכר משהו מעומעם שאמרתי אך לא מהטעם הזה.
זה כל כך אבסורד שמבינים את זה. איפה מתקיימות הפגישות? במטרה הבחירות, משרד רוה"מ, מצודה, מעת לעת גם בבלפור. שם זה מחולק, משמש גם משרד וגם מגורים. לכן במהלך שיחות בבלפור, נכנסים ואומרים איזו מילה. עיקר הפעולות נעשו במקומות אחרים. החלטות שמתקבלות על ידי אחרים.
אם בשיחה כזו או אחרת הם (שרה ויאיר) הביעו דעה – הוא מתאר זאת כך. אני זוכר מה אני קבעתי, הוא מספר פה סיפורים… יאיר הוא אדם עצמאי, כמו אשתי. יכולים להביע את דעתם, אבל לעשות מזה סיפור? להציג מצג שהם מעורבים בקמפיין? זה מצג שווא. שקר! הביעו דעה מעת לעת. ודאי.תירוש: היו לעיתים פניות שלך לחפץ בענייני סיקור שנבעו מיוזמות של בני משפחתך? שהם המקור?
נתניהו: תראי משהו ספציפי.
תירוש: חפץ אומר היו פניות שהועברו.
נתניהו: אני זוכר פניות בודדות. עובדה שאני זוכר אחת או שתיים כי נחרתו בזיכרוני כי היה להם משמעות. בדרך כלל לא עסקתי בזה, אספר בדלתיים סגורות אם תרצו.
תירוש: אנו עוסקים בסיקור ציבורי של רעייתך. חפץ העיד שמשלב מסוים היה לו גרעין קטן שבו היה לו מנדט לפעול באופן עצמאי. זה היה נותן חשיפה חיובית לרעייתך.
נתניהו: זה היה תפקיד שלו, דובר שלה. לא הכרתי את רוב הפניות של רעייתי, לא קיבלתי דוח בזמן אמת
תירוש: לשיטתנו, לרוב המערכת העיתונאית ב"וואלה" לא מצאה עניין והצדקה עיתונאית לפרסום כתבות מהסוג זה. ודאי לא במקום בולט. אתה ודאי יודע שהיה קשה להכניס אייטמים כאלה לתקשורת במקום בולט.
נתניהו: לא יכול להגיד אם היה קשה או לא, לא עסקתי. רוב הדברים שהבאתם ראיתי פה פעם ראשונה. לא היה לי מושג. נכנס או לא נכנס ל"וואלה", את מי זה מעניין? זו בדיחה!
על מה אנחנו כאן?! אבסורד. על מה היא מדברת? לאשתי יש דובר, מקיימת את המסלול שלה. מי יודע? הלכה לפגוש אנשים, תצוגת אופנה, או מקום אחר. את באמת חושבת שאני מתעסק בזה?
בשלב זה פונה נתניהו לאורן פרסיקו מ"העין השביעית": אתה מהנהן בראש כל הזמן, יש כאן אנשים שכל הזמן מלבים…
עו"ד חדד: אפשר לכנות אותו בהרבה שמות, עיתונאי זה לא אחד מהם.
תירוש (מגוננת על אחד השופרות שלה): אלו עיתונאים שעושים את עבודתם (ושוב חושפת את קשרי ההשחתה עם פרסיקו).
השופטת פרידמן-פלדמן: תתעלם מר נתניהו.
נתניהו: כמעט כל הפניות, הרוב המכריע, לא הכרתי. היו על סמך עבודה שגרתית של רעייתי, יחד עם חפץ, לא קיבלתי דוח בזמן אמת. אמרתי מתי קיבלתי, או שהיה אומר אחרי כמה ימים "הלך יופי" לא התייחס לוואלה, לא הכרתי המקרים, רק פה בזמן חקירה.
תירוש: לא שאלתי מה הכרת, נגיע לזה. אמרתי שהמערכת העיתונאית ב"וואלה" לא מצאה עניין והצדקה עיתונאית לפרסום כתבות מהסוג הזה.
השופטת פרידמן-פלדמן: את חוזרת על השאלה, הוא ענה מה שענה.
תירוש: נתניהו אמר שלא הכיר את פעילות רעייתו.
השופטת פרידמן-פלדמן: אמר שלא היה מעורב בדברור רעייתו.
תירוש לנתניהו בשאלה מביכה: אתה יודע על פעילות רעייתך כי היא מספרת לך?
תירוש: שאלתי אם יודע שלא קל להכניס לכלי תקשורת את האייטמים על פעילות חיובית של רעייתך.
נתניהו: לא יכול לדעת כמה נכנסו, לא עקבתי אחרי האתר הזניח "וואלה". לא קיבלתי דו"ח מפורט, כמה הצליח וכמה לא.
זה שהתקשורת הייתה עוינת, זה כן. היו דברים שנכנסו לאתרים יותר עוינים. קשה לתת תשובה עניינית לשאלות… אשתי הולכת לטפל בילדים 20 שנה, ילדים שעברו חוויות מאוד קשות. היא נערצת שם. ידועה כשרה הפסיכולוגית. משפחות שכולות, ילדים חולי סרטן, לגבי פעילות שגרתית פה ושם תצוגת אופנה, זה אבסורד.
מסתבר שכן הצליח להכניס. זה בא לי די בהפתעה. פתאום אני רואה כל הדברור שהצליח לעשות. חסר משמעות. מול הדבר האמיתי. הדברים האמיתיים שאני דיברתי עכשיו, המעידים על הנתינה שלה.תירוש: פעילות רעייתך, אתה יודע כי היא מספרת לך על זה?
נתניהו: מה את אומרת לי?! אנחנו בני זוג, יש לכם משפחות. איזו שאלה זו? באחת עשרה וחצי בלילה מחליפים מילים על חוויה קשה, על ילד שהוטרד מינית במשפחה.
כן, יש פגישות חוץ מזה! זה סוג השאלות שאנו מדברים כאן? מה זה? לוקחים ימים ושבועות על הבלים כדי לגרור את הזמן.השופטת פרידמן-פלדמן: שאלה הבאה.
תירוש: ינון מגל העיד כאן שהיה עורך ראשי ב"וואלה", אמר שהיו "אייטמים אידיוטיים". האם ידעת שזה לא מעניין תקשורתית?
נתניהו: אמרתי על חלק מהדברים, לא יודע לפרט, לא חשבתי שזה הדבר העיקרי. לא הכרתי, לא התעסקתי, חשבתי שיש דברים אחרים יותר חשובים.
תירוש: בניגוד למה שהצגת על הודעת דוברות סטנדרטיות, על ביקורים שונים של רעייתך, נשלחו לבעלי השליטה שאול ואשתו, והם הנחיתו כלפי מטה.
עו"ד חדד (מתנגד): אמר שלא מכיר בכלל את האייטמים, זו הזמנה לסברה.
השופט בר-עם: באופן כללי אומר לא הייתי מעורב. לא הכרתי, זו גרסתו. לא מכיר לשיטתו. סביר או לא, מה נלמד מזה?
תירוש: אנחנו רואים ביקור של רעייתו במשחק כדורגל. זה סטנדרטי?
עו"ד חדד: בדקתם? חקרתם? מה זה סטנדרטי?
תירוש (לנתניהו): אמרת הודעות דוברות סטנדרטיות. האם הודעה כזו לבעל שליטה, מנכ"ל אתר, זה סטנדרטי?
נתניהו: לא עסקתי בזה בכלל, לא היה לי מושג. דוברות של אשתי, עניינים שלה. איך חפץ בחר לעשות? בחר. בחירה שלו. לא יודע מה היה הסטנדרט. גיליתי את כולן כאן. נשלחו לכל האחרים. זה עניין שלו, אנשים פה נדהמים.
מבחינת ראיות כמה שזה סטנדרטי וזה הגיע ל"וואלה", ראינו הרבה פעמים שאחרים הכניסו, "וואלה" הכניסו או סובבו את הכת.עו"ד חדד (לתירוש): יש דברים הפוכים ממה שאמרת.
השופט שחם (מעיר לתירוש): להימנע מהערות אגב.
תירוש מנסה "להשחיל" קלסר של כתבות על שרה נתניהו ב"וואלה"; השופטים לא מאפשרים
תירוש: מה שעלה ב"וואלה" בעקבות דרישות של דוברים מטעמך, לשיטתנו מטעם רעייתך וטעמך (מציגה קלסר לשופטים).
עו"ד חדד: נבקש לקבל זאת.
השופטת פרידמן-פלדמן: תעיין בהפסקה?
עו"ד חדד: גבירתי תסלח לי. הולכים לשאול שאלה עם אלף חלקים, אני לא זכאי לקרוא לפני הקראת השאלה? הולכים להביא לי את הקלסר העבה הזה?
עו"ד נועה מילשטיין (צוות ההגנה): ייקח לי לקרוא חצי יום.
תירוש: יש שם לינק.
עו"ד חדד: אי אפשר להגיש לינק.
תירוש: לא לצעוק.
עו"ד חדד: זה בשביל גליקמן, ברוך קרא פה, מגיב כל הזמן.
תירוש: לא הסתרנו, שום דבר לא מוסתר.
השופט שחם: מה השאלה?
תירוש: חשבנו שצריך לתת לנתניהו לעיין.
השופטת פרידמן-פלדמן: יש עשרות עמודים.
תירוש: אתה סיפרת כאן שיש לך קשר קרוב עם רעייתך. גם שמענו מראיות אחרות שהיא התלוננה ששופכים את דמה. התלוננת בפני מילצ'ן.
נתניהו: אז? מה השאלה?
תירוש: אחרי שתעיין במידה מסוימת, אם לא תוכל להתעמק בקלסר, האם בכמות הזו, הכתבות ב"וואלה" עלו פרסומים רבים חיוביים אודות רעייתך באופן ניכר, במקומות בולטים? מזכיר לך?
השופט בר-עם: ואם יגיד לא? אז מושכים את הקלסר? איפה עומדים?
תירוש: הכול הוגש, נתנו ככלי עזר לבית המשפט וגם לצורך החקירה כדי להראות. המוצגים בתיק, נסכם על פיהם. נותנת כדי שנתניהו יתרשם, לא עוברת כתבה כתבה.
השופטת פרידמן-פלדמן: אפשר לשאול את השאלה בלי הקלסר?
תירוש: אפשר, האם מזכיר לו, אין משהו שיזכיר לו.
השופטת פרידמן-פלדמן: תשאלי אם יודע, אם לא יודע תזכירי לו, אם לא זוכר תזכירי, השאלה מה, מה?
תירוש: כמות עושה גם…
השופט שחם: תגידו במשפט אחד, היו כך וכך פרסומים בתקופה הרלוונטית, לשיטתנו יוצרים איזה שהיא… ואז יתייחס, ללא קלסר.
השופטת פרידמן-פלדמן: ירדנו מהקלסר.
עו"ד חדד: לאור העבודה שנכווינו, אנו נזהרים בהכול. צר לנו על העצים (מתכוון לקלסר).
תירוש: יש לנו כמות נכבדה של אירועים הקשורים לרעייתך, רצינו להגיש. האם לא ידעת שב"וואלה" עולים פרסומים רבים חיוביים אודות רעייתך?
נתניהו: מה שאת מתארת לא נכון מבחינתי. לא עסקתי, לא היה לי נייד, לא גלשתי. לא היה לי מושג, אין לי מחשב. שום דבר. אני לא עוקב אחרי "וואלה", "וויינט", אז לא היה זמן וגם היום.
מי עסק בזה? למי היה זמן? אני לא מתעסק עם זה, אשתי חייה את חייה, יש לה דובר משלה, פעילות שלה. לא עוסק בדיברור שלו, לינק או ברול, מי יודע זאת בכלל, מי מתעסק בזה?
נתניהו: לא בדקתם, את קבעת שזה חריג. על סמך מה? מה זה חריג? מול מה?
תירוש: מבחינתך "וואלה" לא היה אתר ידידותי?
נתניהו: עוין, עוין מאוד. בבית שלי קוראים לזה "וואלה חמאס, וואלה אכבר", לא רק אצלי. חשבו שזה לא חשוב כל כך או בכלל. אתר שהיום אנו מגלים שדיברו עלי כקים ועוד נאצות שאני לא מכיר.
לא עסקתי בכתבות אלה הנוגעות לאשתי אלא אם זה נגע למני נפתלי, לא עסקתי בזה בכלל. הניסיון להציג את זה כאתר משועבד, אז הוא מפרסם הודעות דוברות, תודה רבה.תירוש: אני מציעה שתבחר בקלסר את הפרסומים ולהראות לנו איפה השליליים באירועים אלה, או סיבוב הכת. תמיד מוזמן.
נתניהו: העידו חוקרים שלא עשו חקירה השוואתית. דבר שאתם הייתם צריכים לעשות. בדיקת השוואה. גם שאלת הנגישות לא עשיתם. שיניתם את כתב האישום להיענות חריגה, וגם היענות חריגה לא עשיתם.
חוקרים אומרים – לא עשינו. אחד רצה לעשות ואמרו לו תרד מזה. לא עשיתם כלום. על מה עשיתם כתב אישום? לי לא הייתה מעורבות בזה. כשהייתה מעורבות אמרתי לכם.תירוש: בקשר לתמונות, חפץ דיבר על הכמות. ידעת? לא שמעת על זה מרעייתך?
נתניהו: לא, לא. אתם לא חקרתם. לא השוויתם לאחרים. את קבעת, על סמך מה? מה זה חריג? מול מה?
תירוש: אמר עד המדינה.
נתניהו: הייתם צריכים לבדוק. מסתכמים על התרשמות שלו, לא עשיתם את עבודתם. עשיתם משהו פרטצ'י.
תירוש: מציעה לך שעסקו במתרחש ב"וואלה" ומה שלא עולה ב"וואלה" אלמלא ביקשו בעלי השליטה. אני אומרת לך מעיון בכתבות שהגשתם במסגרת עדות ראשית שלך, ככל שעלו דברים, עלו באתרים ידידותיים, חדרי חדרים, כיכר השבת, בשבע. היקף כזה נרחב ב"וואלה" לא הוצג בשום כלי תקשורת.
השופט בר-עם: מה השאלה לנתניהו בהקשר הזה?
תירוש: מציעה לך שראית מה שאני רואה, לרוב זה עלה, אם לא היה היקף כזה לפי מה שהוגש על ידי ההגנה, פרסומים ב"וואלה", לרוב זה עלה לפי מה שהגשתם במוצגי הגנה. לרוב זה עלה באתרים ידידותיים?
השופט בר-עם: הוא יודע מה?
נתניהו: אתם הייתם צריכים לעשות את העבודה הזו!
השופטת פרידמן-פלדמן: מה השאלה אליו? מה השאלה אליו? אומרת כמה פעמים. ההגנה אומרת שלא הגישו כל מה שיש ולא עשו את העבודה הזו. מה שהגישו אנו יכולים לעשות לבד.
נתניהו: התובעת מודה שבודקים רק את "וואלה" ועל מסך מה אמרו "היענות חריגה", לא בדקו. לא רק שלא בדקו, באים החוקרים עצמם ואומרים לא בדקנו שום דבר על היענות חריגה. אבל על זה שלא עשיתם בחרתם להגיש כתב אישום ולטרטר את המדיה ואת ראש ממשלת ישראל על כלום!
נתניהו: לא עסקתי בסיקור של רעייתי, היה לה עולם משלה
תירוש המשיכה להתעקש שב"וואלה" היו פרסומים חריגים בלי שהיא מביאה לכך שום הוכחה.
תירוש: פילבר אמר שעבר חתול שחור בינך לבינו בשלהי 2016, פנה לשאול אלוביץ' לעזרה ממך ומסביר למה, אחר כך מתחרט. אומר שפנה לאלוביץ' לעזרה כי חשב שיש לו מנוף לחץ עליך בגלל כתבות על רעייתך, כך חשב פילבר. אתה לא ידעת על כתבות חיוביות על רעייתך ב"וואלה"?
השופטת פרידמן-פלדמן: אולי מספיק לשאול על זה?
השופט בר-עם: פילבר סבר, פילבר חשב (בזלזול כלפי תירוש).
תירוש: זו תפיסת העולם של פילבר.
נתניהו: זה הזוי. לא היה לו שם מנוף עליי, לא יודע אם נאמר. אמרתי כבר. מה שידעתי "וואלה חמאס, וואלה אכבר". אתר מאוד עוין.
גם לגבי מני נפתלי הובילו התקפה ארסית ביותר על אשתי. גם על המעונות. זה לא היווה שום מנוף, לא יודע אם יש סתירות למה שאמר. זה לא קיים בתודעתי, לא מכאן ולא מכאן. לא סיקור חיובי ולא מנוף. הפוך.תירוש: חפץ סיפר שאתה מודע לאירועים האלה, היה נותן לך תמונת מצב איפה עולה וכד'.
נתניהו: לא יודע אם לצחוק/לגחך, שאלת את השאלה 3-4 פעמים, נתתי אותה תשובה. לא עדכן. גם בדיעבד לא נתן פירוט. זה לא היה קבוע ולא שיטתי.
לרעייתי היה עולם משלה. סיקור משלה. לי היו מאה דברים שעסקתי בהם. גם היום אין זמן לעסוק בזה. זה לא ברומו של עולם. אוהב מאוד את רעייתי, שמח שהיה לה כיסוי לפעולות ב"וואלה" אך לא עסקתי בזה.
הוא מספר מה שהוא רצה לספר… לא היה לי זמן, גם הדרך שאת מציגה את זה, קשקוש בלבוש. היא הייתה נוכחת בישיבות? פעם שמעה מילה, גם לא נכון שעסקנו בזה. באמת, בדקות המעטות שיש לנו. זה קשקוש, לא היה, פשוט לא היה.
נתניהו מתפוצץ על תירוש לאחר שניסה להטעות אותו: את מסווה ומטעה את בית המשפט בכוונה!
נתניהו (אחרי עוד שאלה של תירוש שייחסה לנתניהו בקשה לכאורה מאלוביץ' בנוגע לרעייתו – בלי להראות לו את מלוא התכתובות): אני רציתי שינוי האתר, זו מערכת היחסים. עוד מעט נדבר מה נתתי לו. מחכה לכם. תגיעי לעיקר. מה נתן לי? כלום.
מה שרציתי לא קשור לרגולציה, לא הסיקור המגוחך. אמרתי לכם וזה עקרוני, זה מה שאני מבטא… זה לא מגיע משיחה שלי עם שאול אלוביץ'. אמרתי זאת דקה לפני. את מסווה ומטעה את בית המשפט בכוונה! לא אני אמרתי.עו"ד חדד: זה כתוב.
נתניהו: את לא רוצה להראות. לא ידעתי מה הוא אומר! תראי לי! שאלתי על סמך מה זה בא?
(פונה לשופטים): שיטתית היא מעוותת, מעלימה ומסתירה. מנסה למצוא גאצ'ה (לתפוס אותי!) שיודעים שזה לא נכון.עו"ד חדד: שתראה את המשך העמוד.
תירוש: חדד חושב שהוא מנהל את החקירה.
עו"ד חדד: אני מנהל? היא רוצה לומר זאת בשביל הכתבים (השופרות).
נתניהו: אני מבקש לראות.
עו"ד חדד: זו הטעיה!
השופט שחם: לא נפתח דיון, רואים לפני ורואים אחרי.
השופטת פרידמן-פלדמן: תירוש תראה לו.
תירוש (מודה בפועל שהטעתה את נתניהו): לא רציתי להראות. יש הבדל בין עד לנאשם שמבקש לראות דברים. כאן אחרי שבא עורך הדין שלו ואומר צריך לראות, אז אין ערך לתשובה.
עו"ד חדד: עשיתם זאת המון פעמים.
תירוש: לא.
עו"ד נועה מילשטיין: בטח שכן.
השופטת פרידמן-פלדמן: את צודקת, תראו לו ונתקדם.
תירוש: חדד אמר "הוא קרא את זה שם", אני שמעתי את זה, אין טעם להראות.
עו"ד חדד: אני מבין את המצוקה שלך אבל יש גבול עם מה שאת עושה.
השופטת פרידמן-פלדמן: על איזו שאלה את מדברת? שאלת והוא ענה. את עוד לא שאלת, שאלה הבאה.
תירוש: הוא רצה לראות את העמוד, חברי פירש את העמוד.
עו"ד חדד: פירש את העמוד? יש גבול!
השופטת פרידמן-פלדמן (נוזפת בתירוש): אני שמחה שיש לך עוד כוח, אבל הוא ענה על השאלה. אנו גם יודעים לקרוא מה כתוב לפני ואחרי.
תירוש: איך ערך לתשובת הנאשם.
השופטת פרידמן-פלדמן (ממשיכה לנזוף בתירוש): תתקדמי לשאלה הבא, לקרוא אנו גם יודעים.
נתניהו: אשנה רגולציה בגלל כתבה? זה אבסורד
תירוש: בזמן אמת נאמר לך על ידי בנך שעולות כתבות חיוביות על שרה. אמנם יאיר אומר שזה מס שפתיים, אבל שעולות ידיעות חיוביות על שרה, אתה מאשר שהוא אמר לך את זה?
נתניהו: מבקש לראות את ההמשך. וואלה חמאס זה עשרות פעמים, תסתכלי על הקונטקסט.
תירוש: פה לא סייגת.
נתניהו: גאצ'ה. את שולטת בשיחה? נתתי העדות הזו 20 פעם. את מנסה כל הזמן לעוות. זה היה אתר עוין.
תירוש: אתה לא אומר ידיעות חיוביות על שרה?
נתניהו: שרה בלונדינית מתמיד, זה אני אומר.
תירוש: לפי איך שדיברת איתנו כאן, הייתי מצפה שתגיד לחוקר "וואלה חמאס" עשרות פעמים אבל ידיעות חיוביות על שרה לא עסקתי בזה, אין לי מושג על מה אתה מדבר.
נתניהו: שרה בלונדינית, ידעתי ושמעתי. היה בטח עוד אחד. פירורים מגוחכים. על זה את בונה תזה, גוררת המדינה ל-9 שנים, יצאתם מדעתכם?
יאיר דיבר איתי הרבה פעמים לא רק על כתבה, אמר "וואלה חמאס, אכבר" וכד'. זה אמר עשרות פעמים. זה שהיה פירור או שניים ידענו. בטח לא יודע מה שהראיתם לי נכון… את לא תגידי לי מה אני יודע, אל תנסי להכניס לי מילים לפה.תירוש: אני מציעה לך.
נתניהו: ראיתי את רובם פה, פעם ראשונה, לא ראיתי, לא יודע, לא מכיר. אני הרבה פעמים חוזר מאוחר מאוד בלילה, אשתי גם לא מספרת לי. אחרי כמה ימים היא מספרת לי, אז אני מקבל דיווח שעתי מחפץ? אבסורד. לא היה ולא קיים. שרה בלונדינית – כן. פירורים אלה לא עניינו אותי. לא מעניין אותי. לא דיברתי על זה. אמרתי לו שנה את האתר. אומר גם לחוקר אותו דבר.
אתם מייחסים לי גאצ'ה קטן מתוך חלקי טקסט. אתר עוין מאוד, מבחינתי גם סופר עוין עם משפחתי. אז את באה ואומרת שהם עשו לי טובה גדולה, כמו שרה הבלונדינית (ידיעה שנכנסה) ואשנה רגולציה של המשרד. כל התיזה אבסורד!

