מאמרים

עדות נתניהו 19.01.2026 – יום עדות מס' 72

נתניהו התפוצץ על תירוש: נמאס לי מהקשקושים שלך. מה שאת אומרת לי – זה קשקוש בלבוש. אתם הסתרתם בזדון דוח שבדק את כל הפעולות בתקופתי במשרד התקשורת בנוגע לבזק. הדוח מצא שלא נפל רבב במה שעשיתי, פעלתי לפי המלצות הדרג המקצועי. אתם החזקתם את הראייה שמפוצצת את כל מה שאתם אומרים כאן. הסתרתם, אתם הסתרתם! היה לכם את המסמך, למה לא הבאתם את זה?
בנימין נתניהו (לפ"מ)

ביום העדות ה-72 של נתניהו ויום החקירה הנגדית ה-19 של יהודית תירוש בתיק 4000 נמשך הקרקס חסר הפשר של תירוש.

המטרה ברורה: לתפוס את נתניהו בסתירות לא מהותיות כדי שהשופרות של תירוש יזעקו "נתניהו שקרן". בתחילת הדיון טענה תירוש שנתניהו אמר שהקשר עם אלוביץ' נותק (נתניהו אמר "למיטב ידיעתו") אחרי בחירות 2015 אך הראתה לו כמה שיחות איתו, שהתברר שמדובר בשיחות קצרות.

הנה עיקרי הדברים:

נתניהו מדברת על "שיחות" עם אלוביץ' אחרי הבחירות ומתברר שמדובר בשיחות קצרצרות

נתניהו: אז אמרתי, קחי מילה. זה הלך ונחלש. עבר לפסים אחרים בהדרגה. אולי לא ביום אחד. אצלי ודאי התגבשה הבנה. שלא יכול לשנות. הוא מפחד. הוא ימין מבוהל. לכן אני אעשה הכול לשכנע אותו למכור. לכן קישרתי אותו לכמה אנשים.
בהדרגה זה מה שקרה. זה התיאור של מה שהיה. היה לי קשר אתו, עדיין הייתה בי תקווה שמשהו יקרה באתר הזה. ודאי שזה הגיע לשיא של אכזבה כאשר ראיתי כמה האתר ארסי ולא הוגן ומכוון נגדי והוביל אתרים אחרים. הבנתי שלא ילך. לכן הקשר הלך לשאלת המכירה של האתר. לא אומר שלא היו מגעים. היו מגעים. כוונתי.

תירוש: ניסית לשכנע את החוקרים שניתקת את הקשר אחרי הבחירות, אבל המציאות הייתה שונה לחלוטין, אתה פונה כי אתה מרגיש שיש טעם.

נתניהו: רציתי שישנה האתר. לא התקבל בשנת 2013. את אומרת שזה עולה, כי אנחנו באמת מתקרבים לבחירות. מי הדובר שלי בבחירות? זה אחד ניר חפץ.
הוא אומר לי וחוזר ואומר לי, זה לא אבוד. אלוביץ' זה לא אבוד, וואלה לא אבוד. אפשר לדבר איתם. שידל אותי כל הזמן לעניין. היה גם תכלס בעניין. כי התחילו להתגודד עלינו בכל מיני דברים. התקרבנו לבחירות מאוד קשות. ניר אמון לדבר. לא חשדתי על טיב קשריו עם אלוביץ', למרות עסקים אחרים, הוא הלך ושידל לדבר ולא לוותר עם וואלה. לא עזר בכלום. נכון שהיו יותר מגעים. זה עזר כמו כוסות רוח למת.
היו מגעים, קיבלנו דב גיל-הר, אחר כך מני נפתלי. מעונות, איראן. אז היו מגעים. זה מה שהיה.
היה רפיון מסוים מהצד שלי. לא האמנתי שהאיש ישנה צופן. אחרי הבחירות זה הלך והתגבר. בגלל שידול חפץ והבחירות… כל הדיבורים לשנות את הצופן לא עזרו. היו כמה פגישות בנושא מכירת האתר, זה משקף את היחסים.

כשתירוש התחילה להציג את השיחות (לא הגיעה עם מספר מדויק – עוד ניסיון הטעיה ברור) התברר שחלק מזה היו שיחות של שניות (כלומר, אין בפועל שיחה).

נתניהו: טכנית זה שיחות, אני יודע שזו לא היו שיחות מקיפות. מה אמרתי?!

עו"ד חדד: היא שואלת איך יכול להיות שבחקירה אתה לא זוכר וכאן – כן. אומר שלא זכר. כאן אומר, סביר להניח שכך היה. לא אומר שיש לו זיכרון חי, לא הציגו לי יומן השיחות… גם פה לא זוכר.
אף אחד לא יכול לזכור שיחות אלא אם יש בהן מאורע מיוחד מלפני עשור. זיכרון אנושי לא עובד כך. יש ניסיון לייצר סתירות. פעם אחר פעם מזמינים סברות. בסדר, אנו לא מתנגדים. כאן זה מובהק. רואים שלא זוכר… ראיתם החקירות, שמעתם החוקרים, 4 ישיבות לא מציגים שום דבר, לא מראים כלום, לא מחקרי תקשורת. לא עושים כלום.
אנו בהכנה הצגנו הדברים, מה לפני ומה אחרי. זה שונה לגמרי. מתבקש שכאשר יש חקירה בסגנון פרטצ' יש תשובות מסוג אחד. אם היה יותר זמן היינו מעמיקים בנושא. אבל מניחים העובדות על ציר זמנים, זה לא חלק מהתנגדות. אם היה אומר "אני נזכר" זה משהו אחר. נא לחדד את השאלה כמו שבית המשפט ביקש.

תירוש: מדוע בחקירה שלך אתה לא מניח שאלה שיחות אחרי הבחירות?

נתניהו: לא יכול להגיד למה אמרתי כך או כך. רק מה שאני יודע. את קוראת לזה שיחות של חצי דקה, או שתי דקות. גרוייסס שיחות.
עד שמעבירים עובר זמן. זה תמוה. אולי זה ניסיון לקיים שיחה שלא התבצעה. אחרי שיחות אלה בשנת 2015 בעידודו של ניר עד כמה שאני זוכר, אמר "תדבר עם כולם". איזה שיחות יש פה? חצי דקה, דקה? "שיחות"! את זוכרת שיחות של חצי דקה לפני שנה? גם אני לא. אמרתי שנתתי סברה על סמך נוהל שהיה נהוג, לא רק בבחירות אלה.

תירוש: על פי הנוהג הזה 3 פעמים מתקשרים ליישור הדורים?

עו"ד חדד: אני מסתכל על החקירה, בחקירה לא אמרו "מיד אחרי הבחירות". זו הטעיה. אחרי הבחירות זה פרק זמן ארוך, לא אומרים שזה בשבוע אחרי בחירות.

תירוש: האם אתה מתקשר שלוש פעמים לבעל שליטה ליישר הדורים אחרי בחירות?

נתניהו: בחצי דקה, דקה, 2 דקות – כנראה לא הייתה יכולת לנהל שיחה. אולי הייתי עמוס בשיחות אחרות. כנראה לא התבצעה שיחה. אולי הייתה שיחה שהתגלגלה כי לא התקיימה. ספק אם הגענו לשיחה.
אני לא זוכר אותה שיחה ספציפית. היו שיחות עם הרבה מו"לים ועורכים. מנסה ליישר הדורים. זוכר שניר אמר "תעשה זאת אתה מנצח", "נדיבות של מנצחים". תנסה ליישר הדורים, אבל זו סברה. אני לא זוכר השיחות האלה. אבל לעשות מזה…?!

השופט בר-עם נוזף בתירוש: לא עוסקים בסברות ובגחמות

תירוש המשיכה בקווי החקירה הביזארים שלה והמשיכה להתעקש שנתניהו לא ניתק את הקשר עם אלוביץ' אחרי הבחירות והמשיך את הקשר איתו (לשיטתה זה בגלל אותה היענות חריגה מומצאת).

נתניהו: הצעתך אבסורדית. אתם הבאתם בישיבה קודמת של המשפט הזה, ציטוט שאלוביץ' אומר איך אני כועס על כך שאתם מובילים את מני (שאתר "וואלה" מוביל את הקמפיין נגד נתניהו).
תחשבו על המספרים. שיטפון. 110 כתבות על מני נפתלי. משחקי מזל, שרה עם בקבוקים, מעונות, ארסי, דברים על איראן, גחמות של נתניהו. אני גם אומר זאת לשאול. לפי דווח אמת. אני יכולתי לחשוב שזה חיובי? חשבתי שזה אתר חיובי? אין בזה אחיזה במציאות.
אחר כך באו ליישר הדורים לפי המלצת חפץ, ושם אין שיחות. דקה, חצי דקות, שתי דקות. את מנסה לייצר… אמרתי שעברתי לפאזה אחרת. לא שמעת לעת לא דיברנו. במקום לדבר על כתבה זו או אחרת, אני מדבר איתו על מה שמעניין אותי.
תחזרי. תראי הציטוט שעכשיו הראית לי! מעניין אותי הצופן. אתה לא יכול להחליף? תמכור. חבל להתעסק בזה. הוא מחמיץ הזדמנות שלו להיות משהו בעל משמעות. אני מקיים איתו פגישות. אם כי לא זכרתי כל פגישה. זה ברור. אבל זה לא בגלל שאני נהנה מהאתר או האתר אוהד, שולט וכל ההבלים שהבאתם כאן. אלא מסיבה אחת בלבד, לשכנע אותו כמיטב יכולתי, לשכנע אותו למכור האתר.
הציבור מבין זאת. לעשות מזה ערוץ 14. מה אתה יושב עם אתר שוקני שהוא ההיפך ממך. תהיה שוקן חיובי. זו הייתה שיחה אחרי שיחה אתו.

השופטים נוזפים קשות בתירוש שמנסה להמשיך בקו החקירה.

השופט בר-עם: לא עוסקים בסברות ובגחמות.

עו"ד חדד: זה כל הבוקר.

השופטת פרידמן-פלדמן: לא אמרנו שמיצינו את הקשר?

תירוש: (המשיכה להתעקש על קו החקירה הביזארי).

נתניהו: אמרתי לך כמה פעמים, הייתי מאוכזב ומיואש ממנו (מאלוביץ'), הרבה לא ייצא מזה הבנתי, לא מבחינת סיקור זה או אחר, האיש לא יכול להיתלות על פוטנציאל כביר שהוכח.
אני באמת מאמין בזה, יודע שאפשר לעשות שינוי ויש אדם שיש לו כל האפשרויות. ואני יודע בדיוק מה יקרה. וזה קרה. יכולים לאהוב או לא אבל זה קרה.
אני מורט השערות שאין לי, אומר "לך על זה" וזה הולך ונחלש. מנסה להעביר אותו למכירה. זה מהצד שלי מאוד סיזיפי. מנגד הוא באמת נפגע. אני יכול להבין אותו.

תירוש טוענת: התערבת במינויים ב"וואלה"; נתניהו: זה חוסר הבנה איך עובדת התקשורת

אחרי שהשופטים האיצו בה תירוש עברה לנושא אחר, ההתערבות לכאורה של נתניהו במינוי עורכים ב"וואלה".

תירוש: השלטון אומר לבעל השליטה בגוף תקשורת שהוא מפוקח וענייניו עומדים אצלו להחליף בעיתונאים כאלה התומכים בעמדות השלטון, הם זו התנהלות בנאלית?

נתניהו: מה שאת אמרת עכשיו, זה חוסר הבנה איך עובדת תקשורת. התפקיד של התקשורת הוא לא לייצג עמדות כאלה או אחרות אידיאולוגית. אם השלטון הוא כזה, אז עמדה אידיאולוגית צריכה להיות אחרת. לקחת עמדות נוגדות? מה פתאום? צריך להשמיע גיוון.
נתאר מצב שכל התקשורת בארץ כל הערוצים, היו כולם ערוץ 14, זה היה אסון אני חושב. אבל זה מה שהיה, הפוך. הכול דעה אחת. כדי לתת יחסים נורמליים בין תקשורת לדמוקרטיה, זה יכולת להכניס פלטפורמות אחרות המשקפות חלקים אחרים מהציבור.
מדובר בעמדות שלו, ציבור שהוא חלק ממנו. זה דרוש שיהיה גיוון. הכל מילות קוד. גוף תקשורת שמאל קשה, עקבי, מקוטב, זה בסדר. אבל אם חלילה יקום גוף תקשורת, כיוון אחר, ואפילו אם ממומן על ידי כסף פרטי, צריך לסגור. כמו שאומרים על ערוץ 14.
זה מקופל בשאלה שלך. אני מנסה לשדל את שלדון, לפרוץ המונופול שיש לו. זה חיוני. בשאלה שלך ברור שאת לא שותפה… אני מדבר על הדברים. התפיסה שלך לא מקובלת עליי.

תירוש: האם אדוני חושב שזה סטנדרטי שהשלטון, אתה הוא השלטון, פונה למפוקח שלו? נשים בצד את תפקיד העיתונות לצורך העניין. פונה למפוקח שלו ואומר לו להחליף אנשים?

נתניהו: אם שגרתי? אני פניתי כמה פעמים. דבר שני, מעולם לא עשיתי השוואה בין סיקור או פעולה רגולטורית. זה בא מלמטה למעלה. אין לי שום קשר לזה.
אבל שדיברתי עם מו"לים אחרים, גם טלוויזיה וגם רדיו ועיתונות – אמרתי שיש עיוות בדמוקרטיה. חלק פניתי בלשון דמוקרטיה וחלק מאמונה שלהם. צפון קוריאה. אין שום דבר כזה בשום מדינה אחרת. לא היה דבר כזה.
היום זה השתנה. ודאי שאני יכול לדבר כך. דיברתי על כך שבאתי לארץ, כח"כ, כרוה"מ, לגוון תקשורת. או לבנות כלי תקשורת חדשים או לגוון. ברשות אדם שיש לו יכולת וזכות לעשות זאת. לא קשרתי לשום מטרה שלטונית. לא עסקתי בזה. תגיעו לזה. זה יוכח. במוח שלי לא היה לי קשר. הייתה לי אכזבה מהאיש. הייתה לו יכולת ולא עשה

תירוש: אדם מפוקח על ידי השלטון, זקוק להחלטותיו, זה נראה לך תקין?

נתניהו: יכול להתייעץ עם מי שהוא רוצה. לגבי הרכב, יכול לדבר, לא לדבר, בעל שלטון, פונה אליו, לא דיבר אתי מעולם על רגולציה. לא עשיתי קישור בין רגולציה לסיקור. כן דיברתי על צופן גנטי. אנשים. כן אמרתי להחליף. לא דיבר על אדם זה או אחר. לא רק שהיה קשה אלא חיוני והכרחי. מה אתה עושה עם האתר? למה אתה מחזיק?

תירוש: עלתה אפשרות להביא את אלמוג בוקר ל"וואלה". זוכר משהו כזה מרן ברץ או ניר חפץ?

נתניהו: לא זוכר שום דבר כזה.

תירוש: זה מפתיע אותך?

עו"ד חדד: מתנגד.

תירוש: בסדר. ברץ נשאל אם שכיח שבעל שליטה וגוף תקשורת מבקשים מראש לבדוק עד כמה כתב מקובל עליו, הוא השיב זה אירוע ייחודי. אתה מסכים עם ברץ?

נתניהו: לא. ברץ בעל דוברות ולא הכיר זאת. פנה אלי ירון דקל, ודיבר אתי, אמרתי לו – אתם לא מאוזנים. תשנו. דיבר איתי על אנשים. פנה אלי נוני, פנה אלי מוזי ורטהיים, "אתם לא מאוזנים" תביאו שם זה או אחר.
אמרתי להם אתם לא מאוזנים. אתם כת. צפון קוריאנית. מנאצים. ביקשתי לשנות. תעשה לך מערכת לשוקן. לא בשינוי כזה אחד או אחר. אני מעיד עלי, כל האנשים שדיברו אתי על זה, לא פעם ולא פעמיים. גם אלי עזור, זה נהוג. לא קשור לרגולציה.

נתניהו חובט בתירוש: נמאס לי מהקשקושים שלך

תירוש: ישועה ביקש שמות של כתבים אוהדים ללשכה. הוא גם אמר, שלא מכיר, עד כמה שגרתי שמנכ"ל מבקש כתבים אוהדים ללשכה. אמר שלא מכיר דבר כזה.

נתניהו: לא יודע מה אמר. אני אומר לך מה קרה. חזור וחזור. כל השנים. אבסורד מה שאת אומרת.
אני בא ואומר להם, תחליפו באופן יסודי האנשים או חלק מהם לפחות. גם נוני לא בא ומציע שהולך לשנות כל אתר החדשות הוא מציע לי, מענין אותי כקליפת השום. לשנות הקו הכללי זה מעניין, גם מוזי ורטהיים, גם מנכ"ל החדשות, היה סיפור שלם.
הוא פנה אליי. הוא שאל כי שמע ממני כל הזמן, את הקבילות שלי, קובלנות לגבי חד צדדיות מטורפת של תקשורת ישראלית שאין לה הקבלה בעולם המערבי.

תירוש: הם לא יודעים לבד על כתבים ימניים? לא מענין אותם כתיבה ימנית בלבד, אלא כתיבה בעדך. יש כתבים ימניים שהם לא אוהדים ללשכה. יש גם מימין לא רק משמאל.

נתניהו: ישועה תיאר היחס אלי כתיעוב. תיעב אותי. שאול לא תיאר אותי. אמרתי מה אני חושב עם שאול. לא ביקש, לא פנה בעניין רגולציה. לא עשיתי זיקה.

השופטת פרידמן-פלדמן: השאלה הייתה לא מענין אותך כתיבה ימנית אלא בעדך.

נתניהו: אני לא פה כדי לפאר אותי שיגידו שאני כאן כזה או אחר. אני מקדם אג'נדה. גחמות של השמאל. מדינה פלסטינית, כלכלה חזירית, קפיטליזם חברתי, יהרוס המדינה. זה בנה המדינה. אני פה לא בשביל שיגידו שאני כזה או אחר. זה מעניין כל פוליטיקאי. אבל אותי זה לא מעניין. אני פה בשליחות.
יש ציבור ששותף לאידאה זאת. הוא מאמין בערכים שאני עושה. אלה אינם מיוצגים. כשאני מחפש אנשים, אני יודע מה היחס אליי? אני לא מכיר בכלל. אבל אם יש אוריינטציה לדעות שלי שהם גם חלק שלו. ציבור יהודי עד לאחרונה לא היה לו שום ייצוג. את יכולה להגיד מה שאת אומרת ואני אומר מה שאני אומר. לא תהיה עלי מזרקה, או מוזיאון או גשר. לא הייתי נשאר בשביל זה… איזה ערכים מעוותים. את גם דיברת על מזרקות.

עו"ד חדד: לאן אנו הולכים?

נתניהו: אני מחפש דעה רווחת בציבור הישראלי. כשאני מדבר על כללי, אנשים הכותבים מכיוון זה, כוונה לדעות, לאיראן, כלכלה, יש להם תפיסה כוללת שאני שותף לה בהחלט. זה לא אינדיבידואלי לי, שאני טוב נחמד, טוב ומטיב. אותי מעניין המימד האידאי.
לקחתי אנשים, גם ברץ עצמו בא מכיוון אידאי. אני בא מהשקפה אידיאולוגית ולא פרטית. זה קשה להם. שאני אכנס ואהיה בשביל תענוג לקבל כתבות אישיות עלי או על אשתי או על בני? מטורף.
אני סופג זאת כי אני מקדם דברים שאני מאמין בהם. המדינה הייתה באסון סוציאליסטי, יכולת נשק, צריך לבצר גבולות אם לא נישטף על ידי אריתראים, לכן צריך גדר. אנו צריכים ויכולים לקבל הסכמי שלום עם נעקוף את רמאללה. אז הכול אישי?! ענין איראן זה איום! אז אחפש כתב? זה ענין אישי?
זה פשוט, לא נעים להגיד, אבל נמאס לי מהקשקושים הללו. שאול בעצמו מאמין. זה עניין לאומי. קיום לאומי לדעתי. בחשכת הלילה שאין שום דעה, אלא דעות אבסורדיות שאחת נפלה אחרי השנייה, שידליקו נר אחד או כמה נרות בכלי תקשורת אחרי זה מה שמעניין אותי? לא קידום כתבות "מלטפות עלי".
הם מנסים לגמד אותי. היריב. להם יש תפיסה. הם מונעים על ידי תפיסה אידיאית.

בהמשך ניסתה תירוש לשאול על האפשרות למינוי של יואב גולן לעורך "וואלה", אפשרות שירדה מן הפרק כיוון שהיה מקורב לבן כספית לכאורה. תירוש כמובן ניסתה "להדביק" את ההחלטה הזו לנתניהו.
עו"ד ז'ק חן התנגד, אמר שזו הטעיה איך שתירוש מציגה את הדברים אבל השופטים אפשרו לנתניהו להשיב והוא כצפוי אמר שהוא לא זוכר את האירוע.

נתניהו: הייתה כתבה ב"וואלה" שביזתה את אחי יוני. ביזתה! עומדים במעגל "יוני מת"

תירוש שאלה על האופציה שנבחנה למינוי ערן טיפנבורן לעורך "וואלה", לאחר שעזב את "וויינט".

נתניהו: טיפנבורן היה קשור לרכישה של וויינט אולי. לא זוכר שום התייחסות של עורך וואלה. לא זוכר כזה דבר בכלל.
דבר שני, כל הרעיון ששתלנו שם אנשים, אני שתלתי או ניסיתי לשתול, זה מגוחך, אנשים אלה התמנו. אני זוכר מקרה מזעזע אחד, הייתה כתבה, בוואלה או באחד אתרים אחרים, שביזתה את אחי יוני. ביזתה. עומדים במעגל "יוני מת". הייתה בקשה שלי לגנות.
ישועה אומר ברול, אין לי כתב אחד שיעשה את הדבר הזה. לגנות הדבר הבזוי הזה. זו הייתה מסכת אחת ענקית, חד משמעית, צפון קוריאנית אני קורא לה.
לא שתלנו. טיפנבורן לא קשור לעניין. מה שחפץ מספר, בסדר, רוצה לרצות. אין לזה קשר לאמת. לא זוכר שום טיפנבורן.

תירוש: רעייתך לא רצתה שטיפנבורן יעבוד שם. רצתה שקודם יכתוב מאמר על נוני. אתה לא זוכר. אבל זה מזכיר משהו?

נתניהו: לא זוכר שום טיפנבורן ביחד לוואלה. זוכר פרויקט אחר ששמו עלה. מעבר לזה לא זוכר… לא מאשר שום דבר. כל המינויים האלה אין שם כלום.
לא זוכר ספציפית על אבירם אלעד כמו שלא הכרתי את יואב גולן. לימים הבנתי מי הוא. אותה כעת הנחתי הנחה מסויימת. אולי הייתה התכתבות עם אישתי.

עו"ד חדד: זו הטעיה, זה לא עובד כך, זו הטעיה.

נתניהו: תראו החומרים, אני לא זוכר שום דבר. זה הפלגות לוגיות במים מעורבלים.

בהמשך אומרת תירוש שהיא עוברת נושא ונתניהו סנט בה: בטוח, את חייבת לעבור לנושא אחר.

תירוש: ישועה אומר שטייקונים מחזיקים בכלי תקשורת שאין רווח בצידו כי הם מוחזקים להשפעה, הוא מדבר על השפעה עסקית ויש גם השפעות אחרות.

עו"ד חדד (מתנגד): רוה"מ נשאל ונענה. אמר שלא ראה שום קשר בין סיקור לבין רגולציה. רוה"מ צריך לענות למה אילן ישועה אמר כך וכך על טייקונים?

השופט שחם: אלו התיזות שלהם בכתב האישום, זה לא עניין של סברה, זה הלך רוח, וזה יכול להיות רלוונטי.

נתניהו: אני יודע ששאול קיבל את האתר (כחלק מרכישת בזק). לא יודע אם ניסה או לא. אני יודע שלא עשה כלום.
אתם רואים שהמינויים שלו נעשים יותר גרועים. ההתערבות שלו היא מינורית ביותר וחסרת השפעה… הוא היה ימין אידיאולוגי ללא ספק. ימין מפוחד. ימין מבוהל. היו לו דעות ברורות, מאוד, הוא חשש מלפעול, לא פעל בפועל.

נתניהו: יצרתם דבר שלא קיים בדין הפלילי, 250 שנה! המצאתם קונספציה

תירוש: לא העלית על דעתך שהוא (אלוביץ') חושב, שאתה מבקש דברים, שזה יעזור לו ברגולציה?

נתניהו: עשיתי אפס קשר. לא חשבתי שיש קשר בין סיקור לבין שאלות שבלאו הכי לא עסקתי בהם.
אני מחכה שתגיעי לרגולציה שאני נותן. לא נתתי כלום. הכל הגיע מלמטה ואני אישרתי. אתם הבאתם הדברים האבסורדים, בדקנו בשלב מסוים הדרך שבה כתבו על רגולטורים. כתבו דברים מאוד טובים. עשו זאת יפה מאוד.
בעיה אחת, עלי לא עשו זאת. הקשקושים שנתנו כמו שרה בלונדינית מתמיד לא עניין אף אחד. הקשר ביני ובינו, לא ראיתי כך. שהעליתם הדבר, זה עלה בתקשורת שזה מה שבוחנים.
מספר חפץ בזמן אמיתי שאני אמרתי קשקוש מוחלט ואמרתי כל הקישור שהיה בכתבה של גידי וייץ זה אבסורד. עזוב. זה קשקוש. שאלו אותו – זה נראה לך הצגה? אמר – ביטל בכל וכל. באמת מגוחך.
יצרתם דבר שלא קיים בדין הפלילי. 250 שנה. המצאתם קונספציה. אתם מנסים בכוח לדחוף. לא פעלתי לפי זה והוא לא פנה אלי בעניין הזה אף פעם.

נתניהו תוקף את תירוש: מה שאת אומרת זה קשקוש בלבוש!

תירוש: לשיטתנו חומרי החקירה, שיחות והתכתבויות ספוגים ביסוד הנפשי של שאול למה עושה דברים. ככה אנו רואים לשיטתנו, למה נענה לבקשותיך ונענה לדוברים שלך. מרוח על פני החקירה.
אני מציעה לך שאם הוא מרגיש חייב לך, אם הוא רוצה לרצות אותך, זקוק לך, אתה מודע לחוב הזה שלו, לרצון שלו לרצות אותך. שאול לא בן אדם שאין לו קשר איתך אלא שיש לו קשר איתך. מהי תגובתך?

עו"ד חדד: (מתנגד להצגת הדברים).

נתניהו: מה שאת אומרת אני מציעה לך – "קשקוש בלבוש".

השופט בר-עם: תודה רבה. הלאה.

נתניהו: לא. אני לא אקצר. מבקש כן להגיב. אתם הסתרתם בזדון דוח שבדק את כל הדברים שאני אמור לעשות ששאול אומר שאני עשיתי או נציגיי עשו. בדוח הזה שאתם גנזתם ולא הצגתם (נתניהו מדבר על הדוח שביקשתי לחשוף באמצעות חופש המידע ונחשף בעקבות פנייתי), נאמר ואני גם ביקשתי אותו, עקבות כתבות הזויות שהתפרסמו בתקשורת, בדקו אותי משרד התקשורת, משרד המשפטים, מבקר המדינה, דינה זילבר שלא אוהדת שרופה שלי, מצאו שלא נפל רבב במה שאני עשיתי, פעלתי לפי המלצות ואך ורק מהדרג מלמטה למעלה.
לא יזמתי, לא שיניתי כלום. זה ממצא שלהם. לא במקרה, לא הציגו כאן כי ידעו שזה מזכה ומפריך הטענות שעשיתי משהו עבורו.
אני לא יודע כל זה, לא יודע מה הם מתכתבים. גיליתי שהגעתי לכאן. מה שאני יודע זה כך, בתוך הכת הזו של וואלה נמצא אילן ישועה בראשם אומר כמה מתעב אותי ומחכה שאני אפול ולא יכול למצוא כתב אחד שיסתור "יוני מת" זה מקשה אחת גדולה.
הוא שאול, שיש לו דעות כמו שלי, מנסה להסביר לישועה הקיצוני הזה, למה איכשהו, הוא יודע שאני לא עושה כלום בשבילו. הוא רואה מה יוצא החוצה. אני לא חיי בתוך היקום הזה שלו. אני יכול לתת סברה למה עושה זאת, רואים אותי העובדים כקים ואני סכנה למדינה, אז מה יכתוב שזה נכון, שנתניהו עושה דברים טובים בכלכלה או איראן.. זה צלם בצלם בהיכל.
מה שאומר זה שיקוליו. לא מעניין. אני לא נתתי לו שום דבר. לא אני אומר זאת. אלא וועדה משולשת שהפכה כל אבן וגרגיר ודבר שני, לא פנה אלי מעולם. מה עושה? אין אמת בדברים אלה.

תירוש: איריס אומרת את הדברים האלה.

נתניהו: אותו דבר. לא עשיתי שום דבר. אני אשאל אותך, את מראה לי הדברים אני אומר לא ידעתי השיח ביניהם. זה לא היה חלק בתפיסה שלי. אין לי זיקה. אבל אתם ידעתם. אנו יודעים בוודאות שאני לא יודע מילה. אבל אתם כן החזקתם את הראיה שמפוצצת כל מה שאתם אומרים כאן.
הסתרתם, אתם הסתרתם, מוליכים שולל את בית המשפט. היה לכם. למה לא הבאתם את זה? כי זה מפריך כל הכתוב.

מה חדש?

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 24.02.2026 – יום עדות מס' 80

תירוש מאבדת את העשתונות ופונה לנתניהו: "גם את אדוני אנסו?" עו"ד חדד: הגענו לתחתית, תתביישי לך. נתניהו: הפשיטו את כל אנשי הלשכה שלי כאילו הם מחבלים. אתם מבצעים עבירות וסוגרים לעצמכם את התיקים. מה זה כאן? מזרח גרמניה או גרוע מזה? תירוש ניסתה לרמוז שנתניהו "שיחד" עדים. עו"ד חדד: זו תופעה קרימינלית. באים אנשים ואומרים אמת, הופכים מייד על ידי התביעה לחשודים

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 23.02.2026 – יום עדות מס' 79

נתניהו הטיח שוב ושוב בתירוש שהיא משקרת: אני אומר לך שאת משקרת! כדאי שיחקרו מה שעשיתם לפילבר, הוצאתם ממנו שקר באמצעים קרימינליים. הכול שקר, פשוט משקרים פה באופן שיטתי, כל פעם באים ממקום אחר. פגישת ההנחיה זה שקר מתועב, פילבר התמסר לאיומים שלכם. לא האמנתי שאדם יפעל בצורה כל כך בוטה להציל עורו. כעסתי עליו וזו חולשת האופי שלו שהוא התמסר לשקרים אלה. אני עדיין די נסער מהדבר הזה. אבל אני ברגעים יותר שקטים, אי אפשר לדבר כאן על מחילה, אבל אפשר לדבר על הבנה

הקליקו לתוכן »