אם מישהו רוצה הוכחה חד משמעית שיהודית תירוש ואנשי הפרקליטות ידעו גם ידעו על מה שקורה בחדר החקירות, על ההתעללות בעדים, על סחיטתם ועל הדחתם לעדות שקר – אז בבקשה: אני חושף היום קטע מחקירתו הנגדית של ניר שוורץ, החוקר הראשי של ניר חפץ.
הוא ויניב פלג, שעבד תחתו, היו שני החוקרים שהגיעו עד עכשיו לעדות. היום תגיע, כאמור, פולינה גובזמן-קריב ויהיה מעניין לראות אם תספר על ההנחיות שקיבלה מהפרקליטות המלוות (ציפי גז שהתמנתה לשופטת ומי שהחליפה אותה יהודית תירוש וכמובן מעליהן ליאת בן ארי ושי ניצן).
***
הנה השיח שמוכיח שתירוש ידעה על הכול, צפתה על החוקרים והחקירות מחדר הבקרה וחילקה להם הוראות, גם באמצעות ווטאספים ישירות לטלפון שלהם.
עו"ד בן צור: בוא, נעשה נורא פשוט. יניב (פלג, זה שעבד תחתו של שוורץ) זה לא איזה טיל שיוט חופשי, נכון? יניב הוא חוקר, ת"פ שלך. החקירות האלה השקעתם בהן הרבה מאוד זמן, עשיתם מעקבים תקופה ארוכה. הלכתם וישבתם. הפרקליטות ישבה וצפתה במסכי הבקרה שישנם. נכון התיאור הזה?
שוורץ: נכון.
בהמשך:
שוורץ: יש קבוצה שהיא קבוצת עדכון. בקבוצה הזאת, זאת הקבוצה המשטרתית ובקבוצה הזאת בעצם אנשי, האנשים שיושבים בבקרה מעדכנים את פיקוד היחידה ואת כולם,
שוורץ: כל מי שנמצא בקבוצה, זה כל החוקרים. מעדכנים את כולם מה קורה בחדרי החקירה. דברים חשובים, לא דברים שהם לא מעניינים. לא מתמללים, זה לא תמלול. זה נקודות,
שוורץ: נקודות חשובות. זאת קבוצת הידע.
שוורץ: יש קבוצה, קבוצת וואטסאפ של החוקרים, ששם יש גם דברים שמתנהלים, שהם בתוך צוות החקירה עם השלכות רחבות לגבי כל שאר הנחקרים.
עו"ד בן צור: מי זה, מי בקבוצה השנייה?
שוורץ: בקבוצה השנייה כל החוקרים.
עו"ד בן צור: כל החוקרים של כל היחידה?
שוורץ: כל החוקרים של כל היחידה.
עו"ד בן צור: יש את קבוצת הידע נקרא לזה, עם הבקרה, עם האיסוף של הדברים המרכזיים. וזה דברים לידיעה. יש את הקבוצה, נקרא לזה האופרטיבית, שזאת הקבוצה השנייה. נכון?
עו"ד בן צור: מה ההבדל בין הקבוצות אם כך?
שוורץ: הקבוצה השנייה היא לא קבוצה אופרטיבית. היא קבוצת מנהלה נקרא לזה. מפני שבקבוצה הזאת יש את התהליכים הרחבים שקורים במהלך החקירה.
השופטת פרידמן-פלדמן: איפה, איפה נותנים הנחיות לחוקר כשרוצים להגיד לו תשאל שאלה כזאת?
עו"ד בן צור: באיזה קבוצה?
עו"ד בן צור: אה, שולחים לו וואטסאפ.
עו"ד בן צור: מי שולח לו את הוואטסאפ?
שוורץ: אמרתי, שוב, או מפקדים או פרקליטות.
עו"ד בן צור: הבנתי. ישירות לפלאפון של החוקר.
עו"ד בן צור: שנמצא בתוך חדר החקירות אונליין.
עו"ד בן צור: וזה לא עובר דרך שתי הקבוצות האלה.
שוורץ: לא.
עו"ד בן צור: אז יש לנו שלוש דרכי התקשרות, אם כך. נכון? או שלושה ערוצים.
שוורץ: אלה הקבוצות.