במדינה מתוקנת, כל מי שמעורב בשערורייה הזו היה צריך לעוף הביתה אתמול.
ארבע וחצי שנים אחרי שהוגש כתב אישום בתיק בזק רשות ני"ע, 8 שנים ויותר מאז פתיחת החקירה – הודיעה אתמול הפרקליטות שהיא מבטלת את כתב האישום נגד רון אילון, לשעבר מנכ"ל חברת "יס".
***
האחראים למחדל: יהודית תירוש, התופרת הראשית של תיק 4000 וגם תיק בזק רשות ני"ע ואמיר טבנקין, הסנצ'ו פנצ'ו שלה, שמנהל בפועל את התיק.
האישום הפלילי של אילון נמחק ובמקומו הוא ישלם 180 אלף שקל בהסדר מנהלי. זה הכל.
ההר הוליד עכבר, האשמות המנופחות התנפצו וחבורת המנוולים בפרקליטות תמשיך למרבה הצער להתעלל באנשים.
מה הקשר?
לכאורה, אין קשר בין תיק בזק רשות ני"ע לתיק 4000 – תיק בזק עוסק בעסקת בעלי העניין עם יס, תיק 4000 עוסקת ביחסים בין נתניהו לאלוביץ'.
אך בפועל יש קשר מאוד הדוק. תיק 4000 נולד מתיק בזק (אחרי שחוקרי רשות ני"ע כשלו לתפור את התיק גם לנתניהו), החוקרים הם אותם חוקרים, הפרקליטים הם אותם פרקליטים, השיטות העברייניות הן אותן שיטות עברייניות והמטרה היא אותה מטרה: נתניהו.
עינוי הדין באילון, הרס חייו וההתעללות של הפרקליטות בו, הן דוגמאות מוחשיות לשיטות הפעולה העברייניות של הפרקליטות: עולים גבוה מאוד בהאשמות מנופחות ולא מוכחות, בהנחה שהנאשמים יודו במשהו בהמשך, כי קשה לנהל תיק לאורך שנים מול הפרקליטות עתירת המשאבים.
צריך בשביל זה הרבה מאוד כסף, בינתיים אתה לא ממש יכול לעבוד, זו עוגמת נפש למשפחה ומתישהו אתה מחליט לחתוך: קחו משהו – רק תעזבו אותי, הניחו לי לנפשי.
אילון נתן להם משהו ממש קטנטן, כלום ושום דבר, ומסע הציד נגדו הסתיים בניצחון גדול שלו.
אבל מי יחזיר לו את 8 השנים של עינוי הדין? מי? יהודית תירוש האכזרית?!
תיק רעוע
הפרקליטות האשימה את רון אילון בשותפות לתוכנית תרמית בקשר לתזרים המזומנים של חברת "יס" כדי לשרת את אלוביץ' ו"העמיסה" עליו שורה של עבירות חמורות – כולן התנדפו.
טועה מי שחושב, או משלה את עצמו, שאילון הוא מקרה חריג בתיק הזה.
השופטת בתיק, מיכל אגמון גונן, לא חוסכת את שבטה מהפרקליטות בתיק הרעוע הזה וכמה החלטות שלה כמו סימנו את הדרך: לפרקליטות לא יהיה קל להשיג הרשעות בתיק הזה כי מדובר בתיק בעייתי שמציף פרקטיקות חשבונאיות ("משחקים" בתזרים המזומנים) שאושרו בפועל על ידי רואי החשבון של בזק ו-יס.
אני מכיר את אילון עוד מתקופת עבודתי ב"גלובס": הוא מלח הארץ, שירת תקופות ארוכות במילואים בזמן המלחמה והגיע על עדות על מדים.
לפי מיטב ידיעתי הוא איננו מקורב לנתניהו וגם לא נחשב מאוהדיו.
זה לא הפריע ליהודית תירוש ולחבריה בפרקליטות לדרוס אותו בדרך לנתניהו ולאלוביץ' בעידוד השופרות, במיוחד מ"הארץ דה מרקר".
התקווה
אני מקווה שיום יגיע שבו חבורת הפושעים בפרקליטות עם המשתפ"ים שלהם בתקשורת – הם ומשפחותיהם – תסבול בדיוק כמו אלו שהיא גרמה להם לסבול מעינויי דין במשך שנים.
זה הצדק בהתגלמותו!