ציטוטים מהפרוטוקול הרשמי של יום העדות ה-28 של נתניהו בתיק 2000 והפעם היחסים של נוני מוזס עם יאיר לפיד, נפתלי בנט ואיתן כבל. הפרוטוקולים מדברים!
***
עו"ד חדד: התחלתי לשאול אותך על הקשר בין נוני מוזס לבין ברית האחים הזאת, לתפיסתך, אנחנו מדברים רק על תפיסתך בזמן אמת.
נתניהו: אני חשבתי שלנוני יש השפעה גדולה מאוד על שניהם, הוא היה בקשר טוב מאוד עם שניהם, הוא טיפח את הקשר הזה, הם טיפחו את הקשר הזה איתו ולכן ההערכה שלי הייתה שיש לו קודם כל השפעה ישירה, וחשבתי גם שבגלל הסיקור, זיקת סיקור כמו שאתם קוראים לזה כאן, הייתה להם זיקת סיקור אליו וואו, במכפלות.
צריך לראות את הכתבות כדי להבין את זה, זאת אומרת בעוד שלי התקפות מוחצות שכבודכם לא ראה, אני מקווה שתראו בפירוט.עו"ד חדד: ראש הממשלה אמרנו קצר
נתניהו: אז הפוך, אם תראה הפוך איזה כיסוי הם קיבלו מתוך זה הבנתי שיש לו השפעה גדולה עליהם, קצר. כן.
עו"ד חדד: האם חשבת שיש לו השפעה, נעשה את זה יותר פשוט?
נתניהו: כן, מאוד.
בהמשך:
נתניהו: לגמרי ואני צריך להדגיש את זה בפניכם כבודכם. אני מדבר עם נוני מוזס פה במידה רבה כראש האופוזיציה, במידה רבה, כנראה עוד מעט יהיה ראש הקואליציה כי מידת השליטה שלו הייתה מאוד גדולה ולא רק בגלל זיקת סיקור וכו', שבהחלט הייתה באפ פאנטן סנטר.
אבל היה מעבר לזה, היה לו את הקשר האישי, הוא חיבר בין, הוא היה לו את הקשר הבלתי אמצעי גם עם לפיד, גם עם בנט, ואני הערכתי שהוא חיבר ביניהם.
זה לא קישור כל כך טבעי, אחד זה מפלגה אנטי דתית ואחת זו מפלגה פרו דתית לכאורה וכו', והחיבור הזה לי היה ברור שיש לי כאן עסק עם השחקן, לא שחקן פוליטי, השחקן הפוליטי שאני צריך לעבוד מולו כשאני מרכיב קואליציה או מונע את נפילתה אבל בעיקר אני מונע את נפילתה.
בהמשך:
עו"ד חדד: מי להבנתך עמד מאחורי הצעת החוק הזאת? זה למעשה של איתן כבל מתוך אידיאולוגיה ביחס לצורך להגן על העיתונות?
נתניהו: מי שעמד מאחורי זה, זה נוני, כבל הוא בובה ונוני הוא איך אומרים? בובטיר?
עו"ד חדד: מפעיל. אנחנו מדברים על מה שאתה חשבת.
נתניהו: אכן זה מה שאני חשבתי, תיאור עובדתי של המחשבה שלי שהיא ממש מנותקת מהמציאות בלשון,
עו"ד חדד: ראש הממשלה, אנחנו עוסקים רק בעולם הפנימי שלך.
נתניהו: אני נותן לך את עולמי הפנימי.


