יומן הבוקר
כורש ברנור, אביחי מנדלבליט
הפרוטוקולים חושפים: כורש ברנור, ראש יאח"ה לשעבר, לא אמר אמת לכאורה בעדותו על סיבת הורדת עמדת האזנת סתר לנתן אשל, שיירטה שיחות עם נתניהו בניגוד לחוק. בעוד סגנו, שמואל שרביט, הודה השבוע לראשונה שהעמדה הורדה בגלל שלא היה לה אישור מהיועמ"ש מנדלבליט, ואף דיבר על כך עם ברנור - ברנור התחמק בעדותו מלהשיב לשאלות בנושא שהופנו אליו על ידי עו"ד עמית חדד והשופט בר-עם. ברנור נימק זאת רק בהנחיה שקיבל מראש אח"מ, ובהמשך אף אמר שמנדלבליט "בחר לאשר כל דבר, כל תג ותו, כולל פעולות חקירה"

לאור הדרמה הענקית שלשום (08.09.2026) במשפט נתניהו, שבה הודה סגן ראש יאח"ה לשעבר שמואל שרביט, שעמדת האזנת הסתר לנתן אשל – שיירטה שיחות עם ראש הממשלה נתניהו בניגוד לחוק – הורדה לפני פקיעת הצו כיוון שלא קיבלה אישור של היועמ"ש מנדלבליט – חזרתי לעדותו של כורש ברנור ב-16.4.2024.

***

ברנור היה אז ראש יאח"ה ומי שניהל את חקירות תיקי 1000 ו-2000. בניגוד לעדותו החד משמעית של שרביט, שאמר השבוע שהוא דיבר עם ברנור על כך שהעמדה של אשל הורדה בגלל שלא היה אישור של היועמ"ש – ברנור התחמק מלענות על השאלות של עו"ד עמית חדד והשופט בר-עם בנושא, ולמעשה שיקר שהוא לא יודע מה ההסבר, אלא רק קיבל הנחיה מראש אגף חקירות ומודיעין.

בהמשך אף אמר ברנור שבאופן כללי מנדלבליט "בחר לאשר כל דבר, כולל פעולות חקירה" – ההיפך הגמור ממה שאמר שרביט – שמנדלבליט לא אישר את העמדת האזנת הסתר לאשל (פעולת חקירה סופר משמעותית) ולכן היא הורדה באופן מיידי.

הנה עיקרי הדברים:

עו"ד חדד: אני רוצה להבין כי אני רואה משך ההאזנה (לנתן אשל) כתוב חודשים, אני רק רוצה להבין, באמת כתוב בסעיף 1 יש תאריך של חודש נקוב, במשך ההאזנה כתוב חודשים, אם אתה יכול להסביר לי את הפער? נעשה את זה אפילו בלי מהלך.

ברנור: לא.

עו"ד חדד: לא יכול, בסדר, טעות?

ברנור: לא יודע להסביר.

עו"ד חדד: לא יודע להסביר?

ברנור: הבקשה הייתה לחודש.

עו"ד חדד: תראה, בכל מקרה לא רק הבקשה לחודש גם הצו הוא לחודש נכון? קיבלתם צו לחודש?

ברנור: לחודש, כן.

עו"ד חדד: אבל לא האזנתם לחודש?

ברנור: נכון.

עו"ד חדד: האזנתם לשבועיים. אתה יודע להגיד לי למה? למה האזנתם רק לשבועיים?

ברנור: הייתה הנחיה שהגיעה אלי מראש אח"ם והוא סוברני להחליט, גם ראש להב, גם אני – להוריד עמדה.

עו"ד חדד: להוריד עמדה?

ברנור: כן, להפסיק את ההאזנה.

עו"ד חדד: ואם אני אומר לך שההנחיה הייתה להוריד באופן מיידי את העמדה?

ברנור: אם ההנחיה היא להוריד עמדה זה עכשיו להוריד את העמדה.

עו"ד חדד: להוריד באופן מיידי.

השופט בר-עם: אדוני יודע להסביר למה, מדוע?

ברנור: לא.

עו"ד חדד: לא יודע להסביר?

השופט בר-עם: אדוני לא שואל? ראש היחידה לא מקבל את המידע הזה?

ברנור: ראש אח"ם סוברני, אני קיבלתי את זה למיטב.

השופט בר-עם: זה נכון, סוברני שמענו כל היום.

ברנור: קיבלתי למיטב זיכרוני מהעוזרת שלו או מהעוזר של ראש להב, לא שואל שאלות, כמו שלא שאלתי שאלות על הרבה פעולות שהפסיקו באמצע. אני אמרתי את עמדתי, אמרתי את עמדתי שצריך להמשיך, כן.

עו"ד חדד: אז אני שואל שוב את השאלה של כב' השופט ברעם, כי אני באמת מתקשה להבין את זה. הרי אתה לא פיון, אתה לא אחרון בשרשרת, אתה ראש יאח"ה בכבודו ובעצמו, המפכ"ל פעם יגיד שאתם מפילים ממשלות.
אתה לא שואל שאלה כשאתם מאזינים לנתן אשל תראה אילו עבירות, תסתכל, תראה איזה שורה של עבירות הכי חמורות שיש לנו מפילים את העמדה. בית משפט נתן לכם צו לחודש, או אפילו חודשים כמו שראינו שרציתם, למה אחרי שבועיים אתם מפילים את העמדה?

ברנור: אני אמרתי בזהירות הראויה שהעמדה הזאת היא חשובה מניבה שיחות שמעלות חשד ממשי, וצריך להשאיר אותה. החליט ראש אח"ם.

עו"ד חדד: או, יופי, זה התשובה שרציתי לשמוע, זו התשובה שרציתי לשמוע. זאת אומרת זו עמדה חשובה, מניבה שיחות נכון?

ברנור: כן.

עו"ד חדד: כן, וראש אח"ם אומר לך להפיל אותה באמצע.

ברנור: כמו שהוא אמר גם בתיקים אחרים.

עו"ד חדד: ולא שאלת למה?

ברנור: לא שאלתי למה כי בתיק הזה, אמרתי לך, הרבה פעולות נעשו. אני המלצתי ככה, ברגע האחרון הפסיקו, ברגע האחרון הורידו, ברגע האחרון ביטלו, זה היה התהליך של התיק הזה.

בהמשך:

עו"ד חדד: אז אתה אומר שהשיחות שהן אפילו רלוונטיות, שהעמדה מפיקה ראיות, ופתאום אתה מקבל הנחיה להוריד באחת את העמדה, ואתה לא שואל שאלה למה?

ברנור: לא, זה לא פעם ראשונה.

עו"ד חדד: לא פעם ראשונה. מה עוד היה בתיק שלנו שחתכו אותך באמצע בניגוד לדעתך?

ברנור: הסברתי באריכות, אני ביקשתי בקשות, בחלק מהמקרים היה צו חיפוש אמרו אל תממש, בחלק אם היה פעולה כזאת ברגע האחרון שינו לי, זה היה אופיו.

עו"ד חדד: לא באופן כללי, באופן פרטני.

ברנור: אני הסברתי את אופיו וצביונו של התיק הזה, שחרג מכל תיק אחר שהייתי מעורב בו.

עו"ד חדד: אני שוב שואל אותך.

ברנור: אז אני מסביר לך עוד פעם, זה תיק שחרג באופיו, צביונו, במהלכו מכל תיק אחר שהייתי מעורב בו.
בתיק הזה, מי שניהל בתוך משטרת ישראל ראש אח"ם וגם היועץ המשפטי ולא אחת דברים שביקשתי, שהם בסיס של כל חקירה, פעולות במקביל, חקירה במקביל וכל מיני דברים לא אישר. לא אישר צו חיפוש, לא אישר הרבה דברים אחרים, כיבדתי את זה.

עו"ד חדד: זה בדיוק הדברים שאלדד יניב מספר שזה נורא מעניין מאיפה הוא ידע להגיד את הדברים האלו אז, אבל השאלה שלי היא, אתה אמרת, למעשה גם אמרת לי גם שהיועץ, מה, הוא ניהל את החקירה הוא אמר לכם מה לעשות? איזה הפעולות לעשות, איזה פעולות לא לעשות?

ברנור: היועץ המשפטי בחר לאשר כל דבר.

עו"ד חדד: אז למעשה זה מנהל צוות החקירה דה פקטו.

ברנור: הוא שאמרתי קודם, במובן מסוים החקירה שאז הייתי מעורב בה שונה מכל חקירה שהייתי מעורב, שותף.
פה היועץ המשפטי הגם שעל פי חוק הוא צריך לתת אישור רק לפתיחה בחקירה, פה הוא בחר לאשר כל תג ותו בחקירה הזאת

עו"ד חדד: מצוין, אז הוא מנהל צוות החקירה.

ברנור: כולל פעולות חקירה, כן.

יום קודם לכן, כורש התפתל בעדותו ואמר שלא "ראה" אישור של היועץ לפתיחה, אך הנושא של נתן אשל עלה בישיבה אצל היועץ.
שוב, חצי אמת שגרועה יותר משקר, כי שרביט דיבר במפורש על שיחה בינו לבין כורש על כך שהעמדה הורדה בגלל שלא היה אישור.

ברנור: הנושא עלה (של נתן אשל) למיטב זיכרוני, עלה אצל היועץ קודם אצל ראש אח"ם, עלה אצל היועץ יחד עם עדכונים נוספים וביניהם גם העדכון על נתן אשל. לאחר, כמו שהיה בפורמט…

עו"ד חדד: תעצור רגע. כשאתה אומר הנושא עלה, הנושא הוא לא הוצאת צו לנתן אשל, לצו האזנת סתר אצל היועץ נכון?

ברנור: הנושא זה ממצאים שהתגבשו על נתן אשל בכללם גם, והציג את זה ראש אח"ם הרצון להעלות עמדה על נתן אשל.

עו"ד חדד: ומה אמר היועץ?

ברנור: היועץ בדרך כלל, כמו שאמרתי קודם, לא, ברוב הישיבות לא מקבל, לא נותן אישורים (ביום שלמחרת ברנור אמר שמנדלבליט אישר כל פעולות חקירה), אנחנו מעבירים בקשה, ורק אחרי זה, זה מקבל אישור.

עו"ד חדד: הבנתי, כלומר בתיק שלכם אנחנו עצרנו במרץ 2017, זאת אומרת – עובר למרץ 2017 – כלומר לפני מרץ 2017 יש לכם חומרים שקשורים לנתן אשל ואתם מעלים את זה בישיבה אצל היועץ?

ברנור: כמו בכל ישיבה.

עו"ד חדד: אני אומר לך שכל מה שאתה אומר לא היה ולא נברא, תיכף נראה את זה אבל אני רק נתתי את הדיסקליימר הזה, ואתה תחשוב אם אתה מכיר או לא מכיר, אם אתה זוכר או לא זוכר.

ברנור: את מה?

עו"ד חדד: כל מה שאמרת עכשיו, שליועץ עלה הרעיון או שהיועץ אישר להוציא צו האזנת סתר לנתן אשל – הטענה הזאת היא טענה לא נכונה.

ברנור: חד משמעית, בישיבת היועץ הנושא של נתן אשל עלה.

עו"ד חדד: לא שאלתי אם הנושא עלה של נתן אשל, שאלתי שאלה מאוד אחרת, אני מקווה שאתה מבין את ההבדל בין 'האם הנושא עלה' לבין 'האם היועץ אישר לכם להקים עמדת האזנת סתר לנתן אשל' – שאלה שונה?

ברנור: נכון, אמרתי אחרי ישיבת היועץ העברנו בקשה, אחרי ישיבת היועץ, לא זוכר בכמה ימים כמו שעשיתי בדרך כלל, ברוב, בכל – בעצם אתה מעביר בקשה.
אני העברתי את זה לראש אח"ם וקיבלתי אישור מראש אח"ם, מלשכת ראש אח"ם

עו"ד חדד: אז אישור יועץ אתה לא מכיר, אתה מכיר אישור של ראש אח"ם?

ברנור: אני לא ראיתי אף פעם מסמך של אישור יועץ.

עו"ד חדד: בכלל?

ברנור: בכל הדרך, כן. לא ראיתי איזה מסמך שכותרתו אישור יועץ לפעולה אחד, שתיים, שלוש. אני העברתי לראש אח"ם, לאחר מכן מגיעים ליועץ או הפוך, וככה זה התנהל.

עו"ד חדד: לא, כשאתה אומר מגיעים ליועץ זה לא אתה, אתה אמרת מעולם לא ראית אישור של היועץ.

ברנור: נכון, אבל יש ישיבות של היועץ.

עו"ד חדד: בוא נמשיך.

מאמרים אחרונים

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 24.06.2026 – יום עדות מס' 98 (אחרון)

אחרי 98 דיונים נתניהו מסיים את עדותו ❗ נתניהו מגיש כתב אישום חריף נגד הפרקליטות: אני מסיים אחרי 10 שנים של גהינום. זו לא מערכת אכיפת החוק, זו מערכת הפיכת החוק, מאמץ אדיר להפליל אדם. יש זכויות אדם, זה הופר פה פעם אחר פעם. זה שטאזי! הרסו משפחות, גרמו לגירושין. רצו את הראש של נתניהו, לא חיפושו עבירה אלא אדם. לא מצאו כלום, לא מעטפות כסף ולא רגולציה! מעמידים אותך על הפרת אמונים. אגיד לכם איפה יש כאן הפרת אמונים – זה לסחוט עדים, לשים אותם עם פשפשים ולאיים עליהם! זה לפגוע פגיעה מכוונת, סיכול פוליטי כדי למנוע מעם ישראל לבחור מי שרוצים

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 23.06.2026 – יום עדות מס' 97

נתניהו התפוצץ אחרי שנחשפו עוד הטעיות ושקרים של הפרקליטות: אני האמנתי למערכת והגנתי על המערכת! לא העליתי בדעתי שחוקרי המשטרה ישקרו לראש ממשלה פעם אחר פעם! וזה נמשך בבית המשפט (ע״י הפרקליטות). זה מזעזע אותי! אין פה חיפוש אמת, יש פה אי עשיית צדק משווע; זה שיגעון מה זה שיגעון מה שקורה פה! כשאין סייגים למטרה להפיל רוה"מ אז אין סייגים גם לשקרים. מבהיל לראות דבר כזה. פשוט מבהיל. קוראים לזה דמוקרטיה ושלטון החוק. עוברים על החוק פעם אחר פעם; עוד פעם מטעים אותי! לא יאומן! כל הזמן משקרים ומצגי שווא ולתפור תיקים בתפירות גסות. מה זה? אני רוצה להבין אם יש מערכת צדק וחוק פה?!

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 22.06.2026 – יום עדות מס' 96

נתניהו: הפרקליטות מטעה אותי, שמים לי פח ומלכודת. אני רוצה צדק! פעם אחר פעם הם מציגים מצג שווא. הם מחזיקים החומר ומסלפים החומר. מנסים לייצר מצג שווא ענק, זו ממש מלאכת הטעיה בלתי פוסקת, רוצים לייצר עבירה שאני לא אשם בה. האמת זועקת לשמיים!

הקליקו לתוכן »