יומן הבוקר
שלמה פילבר, ליאת בן ארי, יהודית תירוש (ויקיפדיה, אלי ציפורי)
שלמה פילבר, עד המדינה במשפט נתניהו, ביקש לקבל את החומרים שנשאבו מהטלפון שלו. הפרקליטות מסרבת. מפלס המתח והלחץ עולה ככל שעדותו של פילבר מתקרבת. בן ארי ותירוש בנתיב הקוראלס
התהפכו היוצרות:
פילבר מחזיק בגרון את ליאת בן ארי ויהודית תירוש

אני בטוח שמד הלחץ בפרקליטות, במיוחד אצל יהודית תירוש וליאת בן ארי, עולה פלאים ככל שמתקרבת עדותו של עד המדינה שלמה פילבר.
איתות לכך ניתן היה לראות בבקשה של פילבר למסור לו את החומרים שנשאבו מהטלפון שלו, בקשה שהפרקליטות סירבה לה בטיעון המגוחך שיש על כך תעודת חיסיון.

איך נוצר מצב שבו הפרקליטות מסרבת למסור לפילבר את הטלפונים שנשאבו מהטלפון שלו?
הרי מדובר בחומרים ששייכים לו! טוב, כך זה בפרקליטות. כשהם רוצים להסתיר חומרים הם יעשו את כל הפעלולים המשפטיים בשביל להסתיר אותם ויהי מה.

שיטת תעודת החיסיון היא שיטת הסתרה אדירה, נעשית במיקור חוץ ובתירוצים מגוחכים (שלום הציבור, ביטחון המדינה וכד') שלא ממש רלוונטיים בתיקי נתניהו.
אבל, בפנייה שלו לפרקליטות פילבר גם כתב שהוא לא ידע על החדירה לטלפון שלו בבואו לחתום על הסכם עד המדינה. עוד משפט שגרם בוודאי להעלאת העד הלחץ בפרקליטות.

במצב העניינים שנוצר הבקשה של צוותי ההגנה לקבל את כל החומרים הקשורים לחדירות לטלפונים, כולל החומר של פילבר, הופך את האחרון לצד בעניין ולכן זה עלול לעכב לזמן מה את עדותו, אבל היא תישמע גם תישמע וראוי שתישמע. הפרקליטות רועדת ממנו, מפחדת ממנה פחד מוות.

***

בואו נבין עד כמה התהפכו היוצרות

כשפילבר נעצר בתיק 4000, אחרי המלצת רשות ני"ע להעמיד אותו לדין, הוא היה עם הגב אל הקיר. המשטרה והפרקליטות החזיקו אותו בגרונו עם אותה המלצה להגיש נגדו כתב אישום בעבירות שוליות לכאורה (קשר עם בזק בניגוד למינהל התקין).

פילבר קלט בחושיו החדים שהם ב"טירוף" על נתניהו, ב"מירוץ למיליון" על ראשו, כפי שהגדיר זאת. הוא הבין שהוא כבר לא ייצא מזה. שנים יבוזבזו, מיליונים יישרפו, צדק לא ייעשה איתו. הוא החליט להפוך לעד מדינה ולתת לפרקליטות סחורה פגומה ובראשה: "פגישת ההנחיה" עם נתניהו, פגישה שגם לשיטתו היתה קצרה ולא כללה "הנחיות" אלא תנועת יד מעורפלת להורדת מחירים ובקשה לגמור על מיזוג בזק-יס (לא הנחייה, אלא לסיים את ההליך שממילא התחיל טרום תקופתו).

הפרקליטות חשבה שמצאה את "ראיית הזהב" למרות שזו לא ראייה ולא זהב, אין לה שום תיעוד והיא גם לא ממש נתמכת בחומרים המקצועיים. יתר על כן, נתניהו אף מכחיש אותה.

במקביל, פילבר התחיל להפציץ בטוויטר נגד שלטון הפקידים. עם הפרקליטות הוא נזהר, אבל בין השורות כל איש שעיניו בראשו הבין זאת: תפרו תיק לנתניהו, תפרו לי תיק, התיק מופרך, נגרם נזק אדיר למשק.
החיצים של פילבר הופנו גם ל"עיתונאים" ובראשם ל"עיתונאי" "דה מרקר" שהכפיש אותו שנים, אבל גם ברוך קרא, בן כספית ועוד על הכוונת שלו.

היו בטוחים: פילבר מתכוון לבוא איתם חשבון. יש לו שליטה מדהימה בפרטים, בנבכי הרגולציה, אף "עיתונאי" לא מסוגל להתמודד איתו.

הגיע ריענון העד והחלה הנסיגה מאותה "פגישת הנחייה" מעורפלת. מ"פגישה" זה הפך לתנועת יד ביציאה מהפגישה ליד הדלת. אז הפגישה הקצרה ממילא הפכה למשהו אגבי ביציאה מהפגישה ליד הדלת – על זה העמידו ראש ממשלה מכהן – זוטי הזוטות.

פילבר גם סיפר על מפגשים אקראיים עם מנדלבליט שבו ביקש וקיבל אישור לפעולותיו הנוגעות לבזק.
זו דרמה אדירה. הפקידים לא נתנו לו אבל מנדלבליט אישר, אומר למעשה פילבר. אם כך הם פני הדברים, מנדלבליט עשוי להיות מוזמן לדוכן העדים ע"י צוותי ההגנה. האם השופטים יאפשרו זאת? זה כבר סיפור אחר, אבל עוד חזון למועד. עד שנגיע לעדי ההגנה, אם נגיע, זה ייקח שנים.

ידו של פילבר כרגע על העליונה: הוא יגיע לעדות כשהתיק שלו למעשה נסגר, לאחר שהתיק נגד כל המעורבים בעבירה שיוחסה לו נסגר על-ידי הפרקליטות.
המציאות בשוק התקשורת הוכיחה גם שהוא צדק לאורך כל הדרך ופעולותיו היו נכונות ולמען הציבור. בנוסף הוא פופולרי מאוד ברשת הטוויטר, הוא מצליח בעסקי הסקרים שלו, כך שהוא משוחרר מכל לחץ אפשרי ע"י הפרקליטות.
אני מאמין שאת הסיכון שיוכרז כעד עוין בחקירתו הראשית הוא יצלח. פילבר הוא איש חכם, הוא יתמרן את חקירתו הראשית כך שתהיה מעורפלת בנוגע לאותה "פגישת הנחייה", מושג שהמציאה הפרקליטות.

בחקירה הנגדית זו כבר תהיה להערכתי דרמה ענקית. כתב אישום חריף של פילבר נגד התקשורת, שלטון הפקידים ותפירת תיקים. הביטוי "תפירה" לא יופיע, אבל קרוב לוודאי שכולם יבינו זאת מדבריו.
אין לי ספק: מה שהוא כותב בטוויטר, ייאמר על דוכן העדים, בצורה מפורטת יותר ואף חריפה יותר.

יש מושג כזה שבפרקליטות נוטים להשתמש בו – ההובלה בנתיב הקוראלס, נתיב שבו נשחטים הפרים, או בשבילם – החשודים.
זה מושג שהשתמשו בו נגד נתניהו, אבל הפעם פילבר יוביל את הפרקליטות בנתיב הזה.
כרגע, בן ארי ותירוש עם ידיים כבולות, ואין להן שום דרך לסגת מעדותו של העד המרכזי שלהן. אם יבטלו את עדותו זו תהיה הכרה בתפירת התיקים – ולכן הם צריכים להמשיך – ולהפקיד את גורלם בידי פילבר. הוא לא ירחם עליהם.
בן ארי ותירוש בנתיב הקוראלס.

כל שנותר להן זה להדליף קטעים מגמתיים מריענון העד לאביעד גליקמן ולגידי וייץ, מהשופרות הבולטים של הפרקליטות. זה היה ניסיון עלוב ונואש לייצר מראית עין תקשורתית, כפי שעשו לאורך כל השנים האחרונות.

***

אתמול בטוויטר ובפייסבוק של אלי
07:52 -> 09:11 -> 13:00 -> 13:54 -> 14:40 -> 15:15 -> 15:37 -> 16:36 -> 20:51

מאמרים אחרונים

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו: 11.02.2025 – היום התשיעי

עדות נתניהו, היום התשיעי! נתניהו: "הלכתי למשרד התקשורת לגוון ואז פתחו נגדי בחקירות. רק בגלל זה, זו רדיפה פוליטית שנמשכת עד היום. גם לוקחים שניים מהעובדים שלי ומאשימים אותם על לא עוול בכפם. כן, מותר לי להגיד את זה". יהודית תירוש מנסה לסתום לו את הפה: "אסור לך להגיד"

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (ויקיפדיה)

"אה-גרויסע הבנה, אה-גרויסע מנגנון"

הו בעדותו על פגישתו ה-1 עם אלוביץ' – שתוארה ע"י הפרקליטות כהבנה על עסקת שוחד: "אם מותר להתבטא ביידיש, אה-גרויסע הבנה, אה-גרויסע הבנה, אה-גרויסע מנגנון. הוא מקבל את הכי רע ואני מקבל את הכי רע, לכן בפגישה הזאת לא היה שום דבר"

הקליקו לתוכן »