יומן הבוקר
יואב תלם, יהודית תירוש (צילום: אלי ציפורי)
עדותו של תת-ניצב יואב תלם חושפת את ההיסטריה של הפרקליטות ובעיקר של יהודית תירוש. איזה הסבר אחר יש לניסיונות הנואשים להסתיר את רשימת המשתתפים בישיבה בה אושר תרגיל החקירה הלא חוקי?

יואב תלם שיקר לנתניהו, יהודית תירוש משקרת לעצמה

מדהים לראות איך בשבועיים האחרונים מנהלת יהודית תירוש מאבק עיקש כדי לא לחשוף את השמות של המשתתפים באותה ישיבה שאישרה את תרגיל החקירה הלא חוקי על ניר חפץ.
מדהים לראות איך פרקליטה "בכירה" מסוככת על עצמה ועל חבריה בפרקליטות בטענות מגוחכות של "תרשומת פנימית".

זה רק מראה עד כמה הפרקליטות בהיסטריה מפני חשיפת שמות המשתתפים מטעם הפרקליטות. אין לה בעיה שאנשי המשטרה ייחשפו (כמו יואב תלם) אבל היא נאבקת מול צוות ההגנה לא לפרסם את השמות.
זה לא "תרשומות פנימיות" זה הפחד, הפחד המשתק שאחז בתירוש. היא רוצה להסתיר את שמות הפרקליטים והפרקליטות שנכחו שם ואישרו את תרגיל החקירה הלא חוקי.

***

אנשי המשטרה שהגיעו עד עתה מתקשים להגות את השם "יהודית תירוש" כאילו קפאם השד. או שלא נעים להם (הדרגים היותר בכירים) או שהם מפחדים פן יבולע להם (הדרגים היותר זוטרים).
אלא שהאמירות הכלליות מסגירות את תירוש. כל אנשי המשטרה ורשות ני"ע שהעידו עד כה – ארבעה בלבד במספר – העידו שהתיק היה מלווה באופן צמוד על-ידי הפרקליטות, עד לפרטי הפרטים – כולל יידוע או אישור של תרגילי החקירה.

ברור אם כן, שמדובר ביהודית תירוש, ציפי גז וליאת בן ארי ואנשיהם. אין ולא יכולה להיות אפשרות אחרות. לכן, הניסיון של תירוש להתחבא מאחורי "תרשומות פנימיות" הוא פאתטי – שום תעלול משפטי לא יוכל להעלים את אחריותה. היא הפרקליטה המלווה והיא האחראית – היא לא תוכל לברוח מאחריות – גם אם תתאמץ מאוד להוכיח שהיתה על הירח.

כאב הראש השני של תירוש הוא עדותו של יואב תלם, עדות שהיא נעדרה ממנה באופן נדיר ביום רביעי האחרון.

***

תלם הוא חמקמק לשון, שמצד אחד לוקח אחריות על חקירת תיק 4000 ועל חוקריו, אבל מצד שני יודע לגלגל אותה לפרקליטות ("היה ליווי צמוד").

כפי שכתבתי אתמול ביומן הבוקר, תלם והחוקרים הגיעו לנתניהו עם תיזה מאוד מגובשת על סיקור אוהד והטבות רגולטוריות, תיזה שתירוש גיבשה והנחילה להם, אותה תיזה שהיא קראה ב"הארץ דה מרקר", ואותה תיזה שלא היה לה שום ראיות.

תלם הניח לפני נתניהו מצגים מטעים בציטוטים של עדים אחרים וגם הנחות שלא הוכחו מעולם. שימו לב לקטע הבא בחקירת נתניהו:

נתניהו: אני אומר שאני את ההחלטות שלי קיבלתי בצורה מקצועית. מעולם, אבל מעולם, זה חשוב לי להגיד, לא קשרתי בין הסיקור לבין החלטות מקצועיות. זו חומה סינית בצורה. וההחלטות המקצועיות במקרה הזה, הן היו דרך חתימות פורמליות על דברים שהדרג הפקידותי הביא.

יואב תלם: טוב מר נתניהו, בכל זאת מחומר החקירה שיש בידינו בכלל זה עדויות של אנשי תקשורת שעבדו יחד איתך ובלשכתך עולה שההתעסקות באתר וואלה ואל מול אלוביץ' הייתה חריגה. לא הייתה מוכרת ביחס לאמצעי תקשורת אחרים (תלם כמובן משקר, לא היו עדויות כאלה וממילא לא היתה בדיקה כזו).

נתניהו: הו, אני רוצה להגיד לכם.

תלם: התייחסותך בבקשה.

נתניהו: התייחסותי שזה לא נכון, זאב אגב אתם יכולים לבדוק די בקלות.

תלם: זאת אומרת אמצעי התקשורת אינם מדייקים שהם אומרים את זה.

נתניהו: אני רוצה להגיד שלכם יש דרך די פשוטה לבדוק את זה. לא רק שזה חריג באופן נמוך, אם בכלל לאתר שהוא כביכול חיובי.

ונתניהו צודק לחלוטין. לא די שתלם שיקר, הם בכלל לא בדקו בדיקה ביחס לפוליטיקאים אחרים וביחס לכלי תקשורת אחרים.

מאמרים אחרונים

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 19.05.2026 – יום עדות מס' 88

נתניהו על מצעד העדים שיגיעו: יהיה מצעד מעניין של כולם, גם פוליטיקאים וגם מנדלבליט וגם שי ניצן וגם המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך, שיספרו איך עבדו עם נוני מוזס כדי לקבל תקשורת מלטפת. ואני שנלחם וסופג תקשורת איומה עומד פה למשפט. זה כל כך מטורלל, הפוך על סטרואידים. על מה אתה מעמיד אותי לדין על זה שבלמתי חוק והלכתי לבחירות, זה הקייס שלכם? חובט בתדמור: אתה בא להחליף אותי בטקטיקה? מדבר איתי על טקטיקות שלי מול יריב פוליטי? זה הזוי! אני לא מתיימר להיות משפטן דקדקן. אתה מתיימר להיות פוליטיקאי דקדקן

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 13.05.2026 – יום עדות מס' 87

נתניהו חבט בתדמור: ניר חפץ עבד עבורי והקליט אותי. ספריות שלמות שמצאתם אותם אחרי שסרקתם את כל חשבונות הבנק והקלטות וזה מה שמצאתם. גורנישט! הפכתם את כל העולם וכל המדינה. אתה הופך לבן לשחור והפוך. אמת לשקר והפוך. האמת יותר פשוטה מכל הניסיונות שלכם לחרטט אותה או לעוות אותה

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 12.05.2026 – יום עדות מס' 86

נתניהו לתירוש אחרי שטענה שתשובתו לא אמינה: כל מה שאתם עושים לא אמין וגם לא חוקי. אתם עוברים על כל החוקים האפשריים, עושים עבירות נוראיות, מנסים להפיל ראש ממשלה, חקירה פוליטית, היא מדברת איתי על אמינות? תודה רבה. היא לא תגיד לי לא אמין; נתניהו לתדמור: ריבלין אמר שכולם עובדים אצל נוני כדי לקבל סיקור חיובי. ואני סופג ואני מועמד כאן למשפט? זה ממש מטורף!

הקליקו לתוכן »