ציטוטים מתוך הפרוטוקול הרשמי של עדות קצין המשטרה צחי בן חמו שחושף בפעם הראשונה שהיה למעשה מו"מ עם אילן ישועה להפוך לעד מדינה (דברים שהוסתרו מההגנה).
***
חמור מכך, כשהעלה בן חמו תהיות למה ישועה לא נחקר באזהרה ענה לו יואב תלם: "זה לא יגיע לבית המשפט".
כלומר, מערכת אכיפת החוק הייתה בטוחה שנתניהו יישבר ויפרוש עוד לפני שייפתח המשפט.
עו"ד חדד: אמרנו שאתה מומחה לעדי מדינה, ואז מה שקורה אתה קורא את ההודעות (של אילן ישועה) ברשות נירות ערך.
בן חמו: כן.
עו"ד חדד: ואתה רואה, סיפרת את זה גם מקודם, שישועה נחקר ברשות בעדות פתוחה.
בן חמו: נכון.
עו"ד חדד: לא באזהרה.
בן חמו: נכון.
עו"ד חדד: נכון. וגם אמרת קודם לבית המשפט שזה דבר שאתה שאלת, גרם לך לתהיות מה קורה פה.
בן חמו: זה בשלב מתקדם יותר שכבר כן הייתי בקיא בחומרים ובמאטריה שבה אני נמצא, לכן שאלתי את השאלה, כן.
עו"ד חדד: שאלת את יואב תלם.
בן חמו: כן, בוודאי.
עו"ד חדד: אתה זוכר מה התשובה שהוא נתן לך?
בן חמו: שיש אישור יועמ"ש לממשלה שההודאות תהיינה הודאות פתוחות.
עו"ד חדד: בסדר, שאלת למה? מה פתאום היועץ מאשר דבר כזה? היועץ נגד ההנחיה של עצמו.
בן חמו: הנחתי שהיו על זה דיונים ולבטים וכמו שאני העליתי את זה אז כנראה שמישהו אחר גם העלה את זה, ואם זה הגיע לדיון אצל היועץ כנראה שהייתה מחלוקת.
עו"ד חדד: תכף נראה מה בדיוק היה שם, בכל מקרה להבנתך באותה נקודת זמן בהנחה וכל הסיפור הזה הוא עבירה, כן? תחת הרושם שלכם שזאת עבירה, ישועה הוא חלק מהאירוע נחקר נכון?
בן חמו: כן.
עו"ד חדד: עד כמה חשבת? הרי סיפרת שפנית למפקד שלך ושאלת אותו למה חוקרים אותו באזהרה, אז עד כמה אתה ניסית, שוב בלי להיכנס לפרטים בדיוק, שהוא שותף לאירועים שאתם רואים בהם עבירה?
ולכן שאלת גם את השאלה הזאת למה הוא לא נחקר באזהרה?בן חמו: להבנתי הוא היה חלק.
עו"ד חדד: חלק מביצוע העבירה, בהנחה וזו עבירה.
בן חמו: חלק מהסיפור בגינו התגבש החשד.
עו"ד חדד: או קיי, בסדר, העניין הזה של אם יש חשד מזהירים, זה לא עניין בשיקול דעת.
בן חמו: זה לא עניין בשיקול דעת, יש פעמים כדי לשמור על הזכויות של אותו חשוד כמובן שמזהירים אותו, זכות היוועצות וזכויות אחרות.
בהמשך:
עו"ד חדד: או קיי, עד כמה נתקלת בכל שנותיך, כמה שנים אתה במשטרה? אמרת מ-99'. אנחנו ב-2026, יותר מעשר שנים בסדר?
אתה נתקלת בכל שנותייך במקרה של שותף באזהרה שלא חוקרים אותו באזהרה?בן חמו: אני לא זוכר מקרה כזה.
עו"ד חדד: אתה לא זוכר מקרה כזה.
בן חמו: כן.
עו"ד חדד: לא היה כזה מקרה, ולכן כשאתה נתקל באנומליה החקירתית הזאת אתה הולך ליואב תלם.
בן חמו: כן.
עו"ד חדד: ושואל אותו למה ישועה נחקר בעדות פתוחה, והוא עונה לך – כך סיפרת מקודם – יש אישור יועץ או הנחיית יועץ או מה שזה לא יהיה.
בן חמו: כן.
עו"ד חדד: כלומר אתה מבין שדברים נחתכים מהראש שלך, בדרגות למעלה, בסדר זה לגיטימי.
בן חמו: זה תפקידו, כן.
עו"ד חדד: אני לא יודע אם זה תפקידו, אנחנו נראה שזה לא לגיטימי.
בן חמו: לצורך העניין.
עו"ד חדד: אתה כסגן ניצב אתה מקבל?
בן חמו: אני מקבל את זה כנתון.
עו"ד חדד: כנתון, בסדר.
השופט בר-עם: למה דווקא במקרה הזה זה חורג? מה הסיבה, בשיח שלך עם המפקדים שלך?
בן חמו: אדוני, אני שאלתי, כמו שאמרתי, נאמר לי שיש אישור של היועץ שההודאות תהיינה פתוחות ומכאן המשכתי.
השופט בר-עם: לא סיקרן אותך לדעת למה במקרה הזה ניתנה הנחיה כזאת או אישור כזה, מה מייחד את המקרה הזה ממקרים רגילים? הרי בכל זאת אדוני יודע שדרך המלך היא כן לחקור באזהרה, אדוני לא שואל ולא מתעניין?
בן חמו: אם היה נאמר לי שזאת איזושהי החלטה של קצין בכיר אחר.
השופט בר-עם: זאת לא השאלה ששאלתי, שאלתי אם אדוני, אחרי שקיבל את זה כנתון, לא היה חשוב לו לדעת לפחות מול המפקדים לשאול מדוע, למה?
בן חמו: שני ערכים – חקר האמת וערך הטלת הספק, זה תמיד מוביל אותי אדוני.
השופט בר-עם: או קיי.
בן חמו: לכן הטלתי ספק, לכן אמרתי שלדעתי המקצועית אם רוצים להמשיך אתו לכדי הסכם הוא צריך להיחקר באזהרה, כך אמרתי. ברגע שנאמר לי שיש הנחיה של היועץ המשכתי הלאה.
השופט בר-עם: טוב.
עו"ד חדד: לא שאלת עוד שאלות, לא שאלת את יואב, אמרת לו תשמע זו לא הדרך, זה לא השביל, לא פועלים כך?
בן חמו: אמרתי, אני חושב שאם רוצים להמשיך אתו קדימה הוא צריך להיחקר באזהרה. הסברתי גם שהוא צריך להביא ראיות סיוע.
אני זוכר שדיברתי על המשקל של הראיות לכאורה של הדברים, שהוא אומר בתוך אותן הודאות פתוחות ושנצטרך להתמודד עם זה בבית המשפט.עו"ד חדד: איך מתמודדים עם זה בבית המשפט? בוא תלמד אותי.
בן חמו: זה לא הגיע לבית המשפט.
עו"ד חדד: מה זה לא הגיע לבית המשפט, יואב אמר לך שזה לא יגיע לבית המשפט?
בן חמו: כן.
עו"ד חדד: לא שומע.
בן חמו: כן.
עו"ד חדד: כלומר יש בעיה, אתה סגן ניצב מומחה בתחום, אני רוצה שזה יהיה מאד ברור, אתה מעלה נושא דרמטי, פקאן, אין אתו הסכם, צריך סיוע, פועלים בניגוד גמור להנחיות, צורה חריגה מאד.
אתה שוטר מצטיין והוא עונה לך כשאתה מציף את הבעיה – אל תדאג, זה לא יגיע לבית המשפט?בן חמו: או כי החשד בסוף התברר כלא היה, אני לא יודע מאיזה סיבות. אני לא ייחסתי לזה את החשיבות כמו שאתה מייחס לזה היום. יש הרבה מאד תיקים שמתנהלים, יש הרבה מאד חקירות שמתנהלות ויכול להיות שבסוף הן לא מגיעות לבית המשפט.
עו"ד חדד: תגיד לי אתה מקרה עוד מקרה שבשלב הזה של החקירה, שלב מוקדם, ראש זרוע החקירות אומר לך אל תדאג זה לא יגיע לבית המשפט?
בן חמו: אז אמרתי, יש הרבה מאד חקירות, יש הרבה מאד עדויות, וכמובן שלא הכל מגיע לבית המשפט.
עו"ד חדד: צחי, האם יש עוד מקרה בשלב מוקדם כאשר חוקר בכיר כמוך מצביע על קושי שהוא דוקר את העין, וראש זרוע החקירות אומר לך – אל תדאג זה לא יגיע לבית המשפט כתשובה לבעיה על התנהלות לא תקינה. האם היה לך עוד אירוע כזה?
בן חמו: אני כרגע לא נזכר באירוע כזה, אבל כמו שאמרתי, כן הטלתי ספק, כן העליתי את השאלות, כן ביקשתי לבחון את זה וזו התשובה שקיבלתי.
עו"ד חדד: שזה לא יגיע לבית המשפט.
בן חמו: כן.
עו"ד חדד: טוב. כשהוא אומר לך זה לא יגיע לבית המשפט זה בשלבים המוקדמים, נכון, זה בהכנה לפרוץ נכון?
בן חמו: זה בהתחלה, כן.
עו"ד חדד: אתה יכול להסביר לי את הדיסוננס בין זה שאומר לך זרוע החקירות זה לא יגיע לבית משפט, לבין זה שלוקחים אנשים ועוצרים אותם ל-15 ימים, אתה יודע להסביר את הדיסוננס הזה?
בן חמו: אתה צריך לשאול מישהו אחר את השאלה הזאת, לא אותי.


