הבקשה השערורייתית לתיקון כתב האישום של בן ארי&תירוש:
יש לכאורה עבירה, אבל אנחנו לא יודעת מתי התקיימה
זה היה צפוי, אבל זה לא הופך את זה לפחות שערורייתי; החבורה של ליאת בן ארי שלחה אתמול אחרי הצהריים בקשה לתיקון כתב האישום נגד נתניהו, לאחר שנתפסה בקלונה בנוגע למועד של פגישת ההנחיה, שמהווה את הבסיס לאישום.
במקום "במועד לא ידוע, זמן קצר מאד לאחר אישור מינויו של פילבר", היא מבקשת לתקן "במועד לא ידוע, לאחר שהחליט נתניהו על מינויו של פילבר".
***
אני מניח שהבקשה לתיקון אושרה ע"י היועמ"ש, גלי בהרב מיארה, וע"י פרקליט המדינה עמית איסמן.
אם כך, זה חמור מאוד: זה ממחיש עד כמה הצמרת מצופפת שורות עם ליאת בן ארי ויהודית תירוש שעברו על החוק ורודפת את נתניהו בכל מחיר.
מההודעה הזו אפשר להבין ארבעה דברים עיקריים
- הפרקליטות מודה ששיקרה עם הניסוח שלה בכתב האישום "זמן קצר מאוד לאחר אישור מינוי פילבר", כיוון שהפגישה לא היתה במועדים שתיאר פילבר יחד עם הפרקליטות.
- הפרקליטות מודה ששיקרה את בית המשפט בחקירה הראשית שערכה יהודית תירוש, כיוון שהציגה לשופטים מצג שווא כאילו הפגישה נערכה בימי שני ושלישי לשבוע הראשון של מינוי פילבר.
- לאור השקר הגס הזה, הפרקליטות מנסה להרחיב את הטווח ולקבוע שזה קרה אחרי שנתניהו החליט על מינויו של פילבר. כלומר, לא ביום המינוי (ה-7.6) אלא לפניו.
כמה לפניו? גם לפרקליטות לא ידוע לכן נכתב מושג מעורפל כמו "לאחר שנתניהו החליט על מינוי פילבר". - הפרקליטות מנסה לרמוז שהפגישה התקיימה לפני מינויו הרשמי של פילבר, אך כיוון שהיא לא בטוחה ואין לה שום ראיה חפצית לכך, היא החליטה להרחיב את טווח הפגישה המדומיינת.
שאלות קשות על התנהלות הפרקליטות
- למה הפרקליטות הגישה כתב אישום שקרי בנוגע לפגישת ההנחיה, לב ליבו של כתב האישום, כשהיא ידעה מההתכתבויות של פילבר שהיא לא התקיימה במועדים שהיא כתבה?
- חמור מכך: לאחר שדוח האיכונים הוגש באוקטובר 2020 – למה הפרקליטות לא תיקנה את כתב האישום כבר אז?
למה צריך לחכות קרוב לשנתיים ולחקירה נגדית, בשביל לתקן את כתב האישום? - הנוסח החדש לא מתאים לגרסה שמסר פילבר במשטרה. רגע, איך יכול להיות שהפרקליטות לא מתואמת עם עד המדינה המרכזי שלה? היא בעצם קובעת שעד המדינה המרכזי שלה שקרן.
- ואם הפרקליטות רומזת ומכוונת שהפגישה היתה לפני מינוי פילבר, היא צריכה לבצע השלמות חקירה – כמו למשל גביית עדות מאופיר אקוניס שהשתתף בשתי הפגישות לפני מינוי פילבר.
השורה התחתונה היא שהפרקליטות קובעת בכתב האישום שיש עבירה אבל היא לא יודעת מתי היא התבצעה – שזו פארסה אחת ענקית.
כבר כתבתי כי האפשרות שהפגישה התקיימה לפני מינוי פילבר אינה מציאותית (לאור הפתק שבו נכתב "דנה אישרה" שזה היה אחרי מינויו פילבר וגם העובדה שאקוניס השתתף בפגישות ושמו לא הוזכר ע"י פילבר).
האפשרות שהפגישה התקיימה אחרי השבוע הראשון מרסקת את כל תיזת התביעה, כיוון שהיא נערכה אחרי הפגישות עם קמיר ואלוביץ' שבהן טען פילבר שסיפר על ההנחיה כביכול (שלא היתה ולא נבראה).
לכן, לאן שהפרקליטות הולכת היא נתקלת בעוד בעיה ונכנסת לעוד מבוי סתום.
זה מה שקורה כשתופרים תיקים על בסיס שקרים. כשנחשף שקר אחד, מנסים לכסות אותו בשקר נוסף וכך הלאה עד שנוצרת לולאת שקרים שאי אפשר לצאת ממנה.
הטיעונים של הפרקליטות לבקשה הם משעשעים
האחד, "הגעה לחקר האמת"! נו, באמת, מי ששיקרו לאורך כל הדרך, מלהגים על הגעה לחקר האמת.
הטיעון השני, שזה לא יפגע בהגנת הנאשמים. באמת? מה רוצים בפרקליטות? שצוותי ההגנה יתמודדו עם רוחות ושדים שהם המציאו, על פגישה שהם לא יודעים מתי התקיימה? זו פגיעה קשה בהגנת הנאשם.
נקודה נוספת: זה כבר תיקון רביעי בכתב האישום: האחד לבקשת השופטים, השני להוסיף עדים כמו מומחה איכונים, השלישי מחכה להחלטה בעניין הצמיד של שרה נתניהו וזה האחרון – השערורייתי מכולם.
בקיצור, זהו מבחן חשוב מאוד לשופטים
אם הם יזרמו עם התביעה וגחמותיה, על סעיף שהוא לב ליבו של כתב האישום, יהיה אפשר לאמר בוודאות שלא יהיה משפט צדק לנתניהו.
על אחת כמה וכמה אחרי שבן ארי ותירוש שיקרו לבית המשפט שלוש פעמים:
פעם אחת כשהגישו כתב אישום שקרי בנוגע לפגישת ההנחיה למרות שידעו שההתכתבויות של פילבר סותרות את המועד הנטען בכתב האישום.
פעם שנייה כשלא תיקנו את כתב האישום באוקטובר 2020, לאחר שקיבלו את דוח האיכונים ששלל קיום מועד הפגישה כפי שנטען בכתב האישום.
ופעם שלישית – כאשר יהודית תירוש חקרה את פילבר, תוך הצגת מצגי שווא בנוגע לפגישה ומועדה, למרות שידעה בוודאות שמדובר בהצגה שקרית.