יומן הבוקר
ניר שוורץ, מחוקרי ניר חפץ (מקור: אתר האינטרנט של ניר שוורץ), ניר חפץ (ויקיפדיה)
משפט נתניהו מתחדש. העד הבא הוא ניר שוורץ, אחד החוקרים של ניר חפץ. קבלו קצת מידע על האיש, כפי שהוא מעיד על עצמו, ומבט על מה שצפוי בעדותו. נקודת המפתח תהיה תרגיל החקירה שהפרקליטות והמשטרה ניסו להסתיר

תודה לאבי וייס.

***

משפט נתניהו יתחדש מחר אחרי הפוגה בת שבוע כשניר שוורץ, אחד החוקרים של ניר חפץ ימסור את עדותו.

אתמול הסכימו ההגנה והתביעה על ויתור של 4 עדים בזמן הקרוב – מזכירתו של שאול אלוביץ' לשעבר, שני עורכי דין שטיפלו בוואלה ומנכ"ל בזק בינלאומי לשעבר – אשר בלאו הכי עדותם היתה אמורה להיות קצרה מאוד.
בכל מקרה, לאור דילול ארבעת העדים, עדותו של עד המדינה שלמה פילבר צפויה להתחיל בסוף החודש או בתחילת החודש הבא.

ניר שוורץ היה זה שחפץ הדביק לו את השם "אינקוויזיציה שוורץ" ותיאר אותו כגדול המאיימים עליו.
צריך להדגיש: שוורץ כבר לא משרת במשטרה ויש לו משרד עורכי דין עצמאי שבו הוא מתפאר ב-30 שנות קריירה ובטיפול בתיקי 4000 ו-3000.

***

כך ניר שוורץ מציג את עצמו באתר שלו

"בעל תואר ראשון ושני במשפטים, תואר ראשון במנהל עסקים ובעל הסמכה מלשכת עורכי הדין.

"שירתתי כ-30 שנים בשירות המדינה, מרבית התקופה במשטרת ישראל במגוון תפקידי חקירות ומודיעין. בשנים האחרונות פיקדתי על חקירות כלכליות ופליליות בלהב 433 ובמפלג התשאול בימ"ר ת"א.

"הקמתי וייסדתי את המחלק לאכיפה כלכלית בלהב 433 / היחידה הארצית למאבק לפשיעה כלכלית (יאל"כ) והייתי גם ראש המחלק הראשון בתחום. במסגרת זו, פיקדתי על חקירות כלכליות רחבות היקף לרבות בתחום הלבנת הון וחילוט נכסים, בשיתוף פעולה פורה עם רשות המיסים ורשויות נוספות. בתפקידי האחרון שימשתי כמפקד כוח משימה מיוחד המשלב חוקרים, לצד אנשי מודיעין מהמשטרה ומרשות המיסים, נציג הרשות לאיסור הלבנת הון ופרקליטים.
בתפקיד זה הובלתי חקירות בתחום הצווארון הלבן וניהלתי פרשות של שחיתות ציבורית. הייתי שותף מרכזי בחקירות רגישות, לרבות תיקי 3000 ו-4000. כמוביל בתחומי וכקצין בכיר בוגר פו"מ, ייעצתי והרציתי בתחום הכלכלי בכנסים ובפאנלים ארציים כנציג המשטרה. כמו כן, הייתי שותף למיסוד הלכות חשובות בבימ"ש עליון בתחום החילוט ותפיסת נכסים.

"אני נחשב למומחה בתחום החקירות הכלכליות, הלבנת הון, חילוט נכסים, צווארון לבן ופשיעה חמורה. הנני בעל ניסיון וידע רב אותו אני מביא עמי לטובת הענקת הכלים וההגנה הטובה ביותר האפשרית עבור לקוחותיי.
שעותיי הרבות כחוקר וכמפקד בחדר החקירות ובבתי המשפט, כמי שהיה אמון על תפיסת נכסים לצרכי חילוט מצד המשטרה ומעמדי כמוביל בתחומו- לכל אלה יתרון משמעותי בייצוג לקוחות כהכנה לחקירות, בייצוג בבתי המשפט ובביצוע פעולות אפקטיביות לשחרור נכסים".

לקראת עדותו של ניר שוורץ במשפט נתניהו

כבעל שני תארים במשפטים ובעל וותק רב בחקירות, אפשר להניח כי שוורץ ידע להתנסח כדי לא ליפול למלכודות.

ברור לי, לפי מזכר ריענון העד שלו, שהוא יפריך את כל תיאורי חפץ על חקירותיו (על תנאי המעצר הוא לא אחראי) ויגיד שעד המדינה, פחות או יותר, ניפח אותם (מה שכנראה נכון במידה מסוימת – ראינו שלחפץ יש נטייה לתיאטרליות יתר), וגם שהכל היה במסגרת הלגיטימית של חקירות שהוא ניהל עשרות שנים.

אלא שהנקודה החשובה ביותר, לטעמי, היא לא ההתנהלות בחקירת חפץ, אלא תרגיל החקירה של "המקורבת".

הפרקליטות והמשטרה מנסות לשווק את התירוץ, שהבאתה היתה הכרחית לצורך חיפוש דיסק ההקלטות של חפץ. אלא שהוא אומר שזה לא הגיוני כי הם ידעו שהוא מבקר הרבה באותו העת אצל הוריו.
השאלה מתחדדת לאור השאלות הדי חודרניות שנשאלה המקורבת, שחפץ טוען שאלי אסייג הודה כי חרגו מנהלי החקירה. פה אין כלל ויכוח שמדובר בשאלות פסולות ושוורץ יצטרך להסביר האם זו היתה יוזמה מקומית או שהוא יצביע על מפקדיו, ביניהם אלי אסייג והפרקליטות המלוות – יהודית תירוש וליאת בן ארי.

באופן כללי, יהיה מעניין לשמוע את שוורץ על אופן החקירה וכיווניה – במיוחד ההכוונה שנעשתה כדי להפליל את נתניהו בכל מחיר.
ממי קיבל הנחיות, עם מי התייעץ כשיצא ובא מחדר החקירות ואיך ניסו בחקירה משלימה "לשתול" לחפץ זיכרון לאחר שלוח הזמנים לא הסתדר להם עם עדויותיו הקודמות.

נושא שני שעשוי לעלות בעדותו הוא תיק מצ"ח של חפץ, שדלף לתקשורת ויהיה מעניין לראות האם שוורץ יישאל על כך. אם כן, האם יאשש את ההערכות שהתיק היה בידיהם כחלק מאיסוף המודיעין – ולכן דלף כנראה מהיחידה החוקרת או מהפרקליטות.

השורה התחתונה

יעיד שוורץ מה שיעיד, הפרקליטות לא ממש תצא טוב מזה. הפרקליטות עקבה אחרי מהלך החקירות, ידעה על תרגיל החקירה (גם אם בדיעבד) ויחד עם המשטרה ניסתה להסתיר אותו.

***

***

אתמול בטוויטר ובפייסבוק של אלי
09:57 -> 12:33 -> 17:56

מאמרים אחרונים

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 19.01.2026 – יום עדות מס' 72

נתניהו התפוצץ על תירוש: נמאס לי מהקשקושים שלך. מה שאת אומרת לי – זה קשקוש בלבוש. אתם הסתרתם בזדון דוח שבדק את כל הפעולות בתקופתי במשרד התקשורת בנוגע לבזק. הדוח מצא שלא נפל רבב במה שעשיתי, פעלתי לפי המלצות הדרג המקצועי. אתם החזקתם את הראייה שמפוצצת את כל מה שאתם אומרים כאן. הסתרתם, אתם הסתרתם! היה לכם את המסמך, למה לא הבאתם את זה?

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 14.01.2026 – יום עדות מס' 71

תירוש שוב ננזפה ע"י השופטים, נתניהו שוב לעג לה: "את מנסה להביא פירורים, אל תנסי לבנות עוגה מהפירורים. כשאת מביאה לי את עורכי וכתבי וואלה אני נמנע מלגחך. מבחינתם זה צלם בהיכל המטורלל שבנו שם, שאני סכנה למדינה ואשתי סכנה, והיא מנהלת כל מה שאני עושה, כל הדברים המוזרים שהם אומרים שם… דחפתם 315 פריטי סיקור בלי לבדוק שיהיה משהו בכתב האישום. אחר כך פירקנו זאת לחתיכות

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 13.01.2026 – יום עדות מס' 70

השופט שחם לתירוש: זמננו לחקירה הנגדית מוגבל, צריך להתייחס אליו כאל משא שמנצלים אותו אפקטיבית * השופט בר-עם: מהבוקר גברתי שואלת אותן שאלות על זאב רובינשטיין והוא אומר שלא דיבר איתו. יש פה מידה. אני רואה את התשובות הנחרצות שחוזרות * נתניהו: אני לא רוצה לעסוק בהשערות על היחסים בתוך ביתך אז אני מבקש לא לעשות זאת בביתי * לא הייתי מעורב במה שדיברה רעייתי עם רובינשטיין * אין לכם בדל של ראיה. בזבזנו יום שלם, אין לכם כלום כי לא היה לכם כלום

הקליקו לתוכן »