יומן הבוקר
ציפי גז, אריה זיידנשטדט
הדרמה במשפט נתניהו: אתמול נחשפה עוד תלונה בזמן אמת על התנהלות לא חוקית בתיקי נתניהו – חקירות ללא אישורי יועמ"ש – נמרחה, טויחה והוסתרה. המטייחת והמסתירה: ציפי גז, לשעבר בכירה ברשות ני"ע והיום שופטת שלום בת"א. עו"ד חדד: אנו מריחים את הסירחון עד השמיים, ציפי גז תהיה עדת הגנה

דרמת ענק אתמול במשפט נתניהו: לאחר צחי חבקין, עוד איש מערכת אכיפת החוק, הפעם מרשות ני"ע, התלונן בזמן אמת על התנהלות לא חוקית בתיקי נתניהו, תלונה שכמובן נמרחה וטויחה.
ומי טייחה את התלונה, למרבה הבושה? ציפי גז, היום שופטת בית המשפט השלום בת"א ולשעבר בכירה ברשות ני"ע.

***

אריה זיידנשטדט, איש מודיעין ברשות ני"ע בזמנו, הודה היום בפועל שבוצע חיפוש לא חוקי כדי לאסוף חומרים הקשורים לשוחד לכאורה בין נתניהו לאלוביץ', אותה תיזה מופרכת על סיקור אוהד, כבר בחקירת רשות ני"ע.

תזכורת אז לא היה בכלל אישור לחקור את נתניהו שלא היה חשוד באותה עת ותיק 4000 בכלל עוד לא נולד. העד הודה שלקח את החומרים הללו לאלי לוי, אז מנהל מחלקת חקירות ומודיעין ברשות ני"ע, וזה חשב שמדובר בחשדות לשוחד וביקש ממנו ועובדת תחתו לא לשתף במידע הזה.

העד הרבה בלא זוכר ולא יודע והתפתל כדי לחמוק מתשובות על האופן שבו בוצעו החקירות הלא חוקיות, אבל אז עו"ד חדד חשף בפניו הודעה שהוא עצמו שלח לציפי גז, בזמן אמת, על התנהלות לא חוקית בתיקי נתניהו. העד נאלץ להודות בסופו של דבר, אחרי שבדק בטלפון שלו, שזו אכן ההודעה ששלח לגז.

הנה עיקרי העדות:

"הייתי מיודד עם ציפי גז"

עו"ד חדד: מתי שמעת על תיק בזק לראשונה?

זיידנשטדט: זה היה תיק מודיעין, אני לא הייתי חלק מהתיק. לא יודע להגיד מתי שמעתי על התיק עצמו, אבל לפני שעלה לפורום אכיפה.
כשהיה צריך סיכום שלי, אני זוכר שבאו להתייעץ אתי על פסקה זו או אחרת. ידעתי שיש את התיק. במודיעין טיפל בתיק יעקב קאופמן. זה היה תיק שלו. הוא עובד לבד. אולי סייעתי לו. גלית בן דור היתה ראש צוות בחקירות.
ציפי גז בתקופה זו הייתה לפני כן יועצת משפטית בחקירות ואחר כך הייתה מנהלת מחלקת חקירות ומודיעין. לא יודע להגיד את הקשר שלה. אבל יש תיק בזק, לא יודע מה היה תפקיד של כל פרקליט בכל תיק.
ציפי ויהודית תירוש היו חלק מהצוות פרקליטות המלווה.

עו"ד חדד: איך היה הקשר שלך עם ציפי?

זיידנשטדט: טוב. הכרתי אותה כיועצת משפטית מחלקת חקירות. אני לא אדם שמרבה לשוחח על מה שקורה. הייתי מיודד איתה. עבדנו ביחד.

עו"ד חדד: שיתפת על דברים שלא תקינים אצלכם?

זיידנשטדט: לא היו כאלה (כאן הוא מטעה למעשה, בפועל שיתף גם שיתף כפי שנראה בהמשך).

עו"ד חדד: לא, תגיד דבר במודע. לא נכון?

זיידנשטדט: שאלת ועניתי. כאשר התחילה החקירה הייתי חלק מצוות החיפוש של בזק, בהמשך לא זוכר אם עברתי על המחשב או לא, בתיק הזה, תקופה אחת נדרשתי ללכת לאשתו של שאול אלוביץ', איריס, עם צו, לתפוס פלאפון נייד שלה (שימו לב, זה לא קשור לתיק בזק רשות ני"ע כלל!)

הצו הלא חוקי לטלפון של איריס אלוביץ'

השופט בר-עם: מה היה חשד בתיק בזק?

זיידנשטדט: מה שזכור לי בגין חשדות כלפי עסקה של שאול שמוכר את יס לבזק שהיא חברה ציבורית, סביב וועדה לאשר העסקה. אלה היו החשדות המקוריים.

השופט בר-עם: נתבקשת לבדוק העסקה?

זיידנשטדט: אני הייתי חלק מהצוות שסייע בתיק הזה. החשש שם היה בנוגע לעבירות דווח ומן הסתם עבירות על חוק העונשין. היו חשדות על אישור העסקה.

עו"ד חדד: ספר לנו למה ללכת לאיריס אלוביץ'?

זיידנשטדט: לא זוכר. היו צריכים עזרה טכנית. ללכת עם הצו. תפקידי היה טכני. צו של בית משפט. לבצע הצו.

עו"ד חדד: מי המפקד?

זיידנשטדט: מי שאחראי היה ראש צוות החוקרים.

עו"ד חדד: ציפי גז תהיה עדת הגנה. נא לא לדבר איתה.

החיפושים הלא חוקיים הקשורים לנתניהו וההוראות של אלי לוי

זיידנשטדט: המפקד שלי או מי שאחראי בזמן שיש מבצע זה ראש הצוות וגם מנהל יחידת החקירות (אלי לוי), הכל תלוי כמה התיק מחייב. כמה הוא גדול.

עו"ד חדד: אלי בקשר איתך?

זיידנשטדט: אלי לוי בקשר אתי, אך בקשר לתיק היה בשלב מאוחר לא בעניין בזק והטלפון (של איריס אלוביץ'). יכול להיות שגם עברתי על חומר במחשב מלבד החיפוש. לא ממש זוכר. לא בטוח אם מדובר בתיק בזק, אבל היה חיפוש מחשב, עשתה שרה דוידי שהייתה חוקרת מודיעין ואני הייתי בצוות.
הראתה לי מספר מיילים או ווטאספים או בקשות הקשורות לסיקור תקשורתי, שקשורות לראש הממשלה או למקורבים שלו.
שרה שאלה אותי, אמרה מצאתי את זה, מה זה? אמרתי לה, אנחנו מניחים ברגע שעולה משהו שקשור משהו לשר, ח"כ או בכיר כלשהו, אנו חייבים לבדוק שלא יהיה לזה השלכות, זה לא יכול לשבת אצלנו.
ירדנו לקומה 3 לחדר של אלי לוי. הבאתי לאלי, הוא חשב שזה נראה לו חשדות לשוחד. אמר שצריך לבדוק את זה, אמר לשרה ולי לא לשתף במידע הזה (שימו לב: החיפוש ואיסוף המידע היה לא חוקי כיוון שלא היה אישור לחקור את נתניהו וממילא תיק 4000 עדיין לא נולד).

השופט בר-עם: מה היה החומר?

זיידנשטדט: החומר היה מתוך חיפוש מחשב ששרה הייתה אחראית עליו, או מייל או ווטסאפ. זהו. שרה דוידי עדיין במחלקת החקירות.

העד מודה: החיפושים נערכו בלי צו הרחבה

עו"ד חדד: אמרת שיש התנהלות לא תקינה.

זיידנשטדט: ממה שאני זוכר.

עו"ד חדד: אמרת דברים על אנשי ציבור, חריגה? אתה בשירות פעיל, מציע לך לדבר אמת.
אם אתה כחוקר מודיעין יש לך ראיה חפצית שאדם מתבטא בדרך מסוימת לגבי תקינות, חוקיות של פעילות מסוימת, בחקירה שולל, כאיש מודיעין, מה היית אומר על זה?

תירוש: (מתנגדת לשאלה).

עו"ד חדד: יש פה אירוע, מה חקרת? אנו בתחילת יולי. אתם חוקרים הסתעפויות, אתם חוקרים בתיק בזק רשות ני"ע את הוועדה בלתי תלויה (תיק בזק רשות ני"ע).
אמרת פנימי של בזק. אתה בוחר להדפיס מייל. אילן ישועה, הוא רלבנטי לוועדה הבלתי תלויה בבזק.

זיידנשטדט: לא יודע.

עו"ד חדד: זאב רובינשטיין?

זיידנשטדט: לא.

תירוש: (מנסה להפריע)

עו"ד חדד: שוב מבקש לא להפריע, תירוש מתנגדת כל הזמן. העד מקבל משכורת מהם. מבקש לאפשר לעשות לי חקירה.   אין שום רלבנטיות לבזק-יס? נכון? או וועדה תלויה?

זיידנשטדט: לפי מה שאתה אומר. אני לא זוכר תאריכים. אני מסיק מדבריך.

עו"ד חדד: כל החשש לא יכול היה לבוא לעולם (כלומר, לא היה בסיס חוקי לחיפוש ולהוצאת החומרים).

השופט בר-עם: בחיפוש במחשב, חשד לשוחד, אז מטעם זה המסמך הופק. לא הופק בשל קרבה לחשוד?

זיידנשטדט: זו הכוונה.

עו"ד חדד: צריך צו הרחבה לחומרים אחרים. אתה יודע?

זיידנשטדט: כן. לא הוצאתי צו הרחבה.

עו"ד חדד: אז איך הוצאת?

זיידנשטדט: נשאלתי מה דעתי לגבי המסמך אם רלבנטי או לא. והשבתי שזה לא יכול להישאר אצלנו.

עו"ד חדד: היה חיפוש לא חוקי של שרה דוידי. צו מוגדר לדבר ספציפי.

השופט בר-עם: הפיק המסמך לא בשל הזיקה (לאלוביץ') אלא משום שעירב גורם בכיר לגבי שוחד. חשב שזה רלבנטי.

החריגה מהצו? "לא שואל עצמי בזמן אמת. זה לא בסמכותי"

עו"ד חדד: איך מגיעים לזה? איך מגיעים לחומרים? איך שרה דוידי שלא שמענו את שמה עד להפקת המסמך הזה. אך הגיעה לזה? הרי עשיתם חיפוש לפי מילות חיפוש?

זיידנשטדט: לא בהכרח. ממה שאני יודע החיפוש יכול להיעשות דרך מילות חיפוש ואפשר גם לעבור על מסמכים.   לא יודע איך הגיע למסמך.

עו"ד חדד: אתה נתקל במסמך. זה חריגה מצו. בזמן אמת.

זיידנשטדט: לא שואל עצמי בזמן אמת.

עו"ד חדד: היה ברור לך שזה לא חשד שנחקר?

זיידנשטדט: לא יודע למה קשור ומה המשמעות אבל רק יודע שזה לא בסמכותי. אני יודע שלא אמורים לחפש דברים אחרים.

עו"ד חדד: היית אמור לעצור ולבקש צו הרחבה. כלל פשוט.

זיידנשטדט: זה לא בסמכותי.

עו"ד חדד: במייל רואים שיש שיחה בין אילן ישועה וזאב רובינשטיין. יש תמונות של גברת נתניהו עם קבלת פנים של קנצלר גרמניה. מצאתם את זה. למה חשבת שיש פה עבירה?

זיידנשטדט: שלב ראשון לא חשבתי.

עו"ד חדד: אבל אמרת שוחד

זיידנשטדט: אמרתי מצריך בירור משפטי.

השופט בר-עם: הפקת המסמך, אתה גורם מעורב, היה חשש לשוחד, זה לבדו מספיק?

זיידנשטדט: כן.

עו"ד חדד: אתה רואה שזאביק רובינשטיין מבקש להכניס תמונות. מה יש בזה? מפיקים כדי לשמור? כי זה אדם בכיר? מה זה שטאזי? מה קורה פה?

תירוש מתנגדת. עו"ד חדד, לבקשת השופטים, חוזר בו מהמילה "שטאזי", למרות שזה שטאזי בריבוע.

הכניסה לאלי לוי עם החומרים הלא חוקיים:

השופט בר-עם: תחדד ותדייק. אני הבנתי שלא מדובר רק בגורם בכיר, אלא היה משהו נוסף.

זיידנשטדט: לא ידעתי לכמת משפטית.  

השופטת פרידמן-פלדמן: למה הפקת המסמך?

זיידנשטדט: היה עניין של בקשות המגיעות ממקורבים לראש הממשלה וזה היה נראה משהו לא תקין. בצירוף העובדה שמדובר על אנשים בכירים.
מניסיוני אני יודע שאם אני תופס ח"כ או שר, אני עוצר ויורד לממונים. אני לא יכול להמשיך לפעול או להגיד לשרה דוידי שזה לא רלבנטי. לכן הדפסתי את זה וירדתי אליהם.

השופט בר-עם: זה מספיק כדי להפיק מסמך?

זיידנשטדט: ראיתי שיש משהו הקשור לראש הממשלה. אם זה היה דובר של חברת אוסם למשל, די בטוח שלא הייתי מייחס לזה חשיבות.
אם איני טועה, שראיתי הדברים האלה, עשיתי חיפוש בגוגל של שמות מעורבים, והבנתי שזה איכשהו קשור ללשכה של רוה"מ או גב' נתניהו. משהו בסגנון. כאנשים קשורים.

"לא הבנתי את המשמעות המשפטית"

עו"ד חדד: אתה ממשיך ומעשיר החיפושים שלך (מדובר בחיפושים לא חוקיים). יש פה את אישתו של רוה"מ.
מקריא מתוך בקשה דוברותית רגילה לחלוטין מטעם גב' נתניהו להכניס תמונה של קנצלר גרמניה.

זיידנשטדט: זה נתפס אצלו, כך הבנתי. הוא חשוד. יש גורמים בכירים, מבקשים משהו שאני לא מבין את המשמעות שלו.

עו"ד חדד: אתה יודע לקרוא?

זיידנשטדט: לא מבין המשמעות המשפטית, לכן מעביר. למיטב זכרוני כוונתו (של אלי לוי) הייתה שבקשות כאלה לסיקור תקשורתי ככל שמועלות על ידי שאול אלוביץ – אני מדבר על רוח הדברים – שהבקשות האלה יכולות לגבש עבירה של שוחד בין שאול אלוביץ' לרוה"מ.

עו"ד חדד: וזה קורה ביולי 2017 נכון? (כשאין אישורים בכלל לחקור את נתניהו).

זיידנשטדט: כן.

עו"ד חדד: מה השוחד?  

זיידנשטדט: לא זוכר.

עו"ד חדד: יש מיילים על בקשות סיקור של גדעון סער, של ליברמן. למה מיילים שלהם לא הפקתם?

תירוש (מתנגדת): נמצאו מיילים שלהם.

נועה פירר (מצוותו של ז'ק חן): לא נכון.

עו"ד חדד: מדובר בעד שכפוף לתירוש.

תירוש: אין לי שום קשר לעד. מה האמירות האלה? צריך להתנצל. זה לא נכון. אני עובדת בפרקליטות (לא נכון, תירוש מקבלת שכר מרשות ני"ע). לא ממונה על העד. אין שום קשר לעד. נכון שאני עדין עובדת ברשות.

השופטת פרידמן-פלדמן: נתקלת בדברים דומים?

זיידנשטדט: לא.

עו"ד חדד: אני הולך ברחוב ונתקל רק בראש הממשלה? אני רוצה להבין ולשמוע. איך קרה שמצאתם רק מיילים של רוה"מ ולא של בכירים אחרים.

תירוש מתנגדת בטענה שאלו שאלות שצריכות להיות מופנות למי שעשה את החיפושים.

השופטת פרידמן-פלדמן: מה אתה רוצה ממנו בעניין. פונה לחדד.

עו"ד חדד: אחת השאלות החשובות זה פעולות חקירה שנעשו. בתקופה זו לא התלהבו משום דבר. לא היה חשד סביר. הייתה אובססיה אז לליאת בן ארי (להפליל את נתניהו). אחר כך הופקו מיילים.
אני רוצה לדעת – הוא זה שסימן המייל. שרה דוידי היא פקודה שלו. למה מייל שקשור לארדן, שר תקשורת דאז, לא מופק – מזמינים אותו לעסקת יד 2, נושא סופר רלבנטי, האם יודע להסביר? הרי מגיעה פקודה שלו ואומרת "נתקלתי". מה לא מובן שחיפשו רק את רוה"מ?

השופטת פרידמן-פלדמן: אני לא מבינה.  

עו"ד חדד: האם זה על דעת כל ההרכב? העובדה שהגיע למיילים רק של רוה"מ זה יד המקרה?

השופטת פרידמן-פלדמן: נכון לעכשיו זה מה שהעיד.

התעלומה: מי ביקש לחפש את נתניהו במיילים ומה היו מילות החיפוש

עו"ד חדד: אני רוצה לדעת אם הסבירה לו את המתודולוגיה של החיפוש? ואם ביהמ"ש מעלה על דעתו שזה יד המקרה, אני מרגיש שיש בעיה יסודית. איך מצאה דוידי דווקא המיילים האלה?

זיידנשטדט: לא הסבירה לי. כל אחד היה בחיפוש שלו. בשלב זה אלי לוי אמר לי להגיד לשרה להשאיר את החומר אצלנו.

השופט בר-עם: למה לא הוצא צו הרחבה? המסמכים לא קשורים לצו החיפוש המקורי. זה עבר לחוקר ועכשיו עובר לעד. זה לא חלק מהצו המקורי.

זיידנשטדט: אני באותו שלב, כמה ימים שבועות, זה חזר אליי כדי לסכם. ה מה שעשיתי. לא שאלתי עצמי שאלות.

השופטת פרידמן-פלדמן: אלו פעולות נוספות אמרו לך?

זיידנשטדט: אם אני לא טועה, הייתה בקשה לחקור אנשים מסוימים.

עו"ד חדד: אין בתיק שום מזכר ושום אינדיקציה שגב' שרה דוידי עשתה חיפוש במייל של שאול אלוביץ'. זה דבר שהיה צריך להיות? האם יש?

תירוש: יש. תפסה מייל. היא מופיעה שם בתור מי שתפסה.

עו"ד חדד: אני שואל אם עשתה חיפוש. העברית שפה ברורה. יש הבדל בין תפסה לבין חיפשה. למה פקודה שלך מחפשת במייל של אלוביץ'?

זיידנשטדט: לא יודע.

החיפושים נעשו ללא מזכרים

עו"ד חדד: אמרת דמות בכירה, שוחד, בטח עשית מזכר המתאר האירוע?

זיידנשטדט: לא זכור לי.

עו"ד חדד: למה? איך אין מזכר שמסביר איך דוידי נתקלה במיילים האלה. אני אומר שזה לא יד המקרה ששרה נתקלה בזה. כל פעם נפלה למיילים של רוה"מ? אין מזכר מה ששרה דוידי חיפשה? מתודולוגיה שלה? הרי זה אירוע חריג, אתה מסכים?

זיידנשטדט: כן.

עו"ד חדד: אתה לא מתעד במזכר?

זיידנשטדט: לא. ירדתי ושאלתי מה לעשות את מנהל המחלקה.

עו"ד חדד: אולי מנהל המחלקה אמר לא להכין מזכר?

זיידנשטדט: לא זכור לי.

עו"ד חדד: אם ביחס לאירוע זה…

זיידנשטדט: התנהלותו גובלת ונגועה בהפרת אמונים? לא זכור לי דבר כזה על מנהל המחלקה. אני לא זוכר כזה דבר. אני בטוח שאני לא זוכר.

עו"ד חדד: אלי לוי אומר שמור אצלך. אומר לך לעשות כמה פעולות. אני מזכיר אישור של יעוץ משפטי. מתחילים לחקור תיק בלי אישור נגד רוה"מ.
האם אתה יודע שקצת אח"כ לדעתי בעקבות כמה חומרים שאתם מפיקים, יריב עמיעד אומר…

השופט בר-עם: אתה לא מבקש מהממונה מסמך לסכם את הדברים, מה נעשה אחרי שהמסמך עבר?

זיידנשטדט: אחרי שהמסמך נמצא, אלי נפגש בפרקליטות. אחרי הפגישה אלי חזר על הבקשה, הכוונה הייתה שיעלה ליועץ המשפטי.
אני הבנתי שמדובר באישור שלו. סיכום הפגישה אמרו שיחשבו על זה בפרקליטות. זה מה שאני זוכר בקשר למסמכים האלה.

עו"ד חדד: באותה תקופה בעקבות חומרים שהבאת ללוי, יריב עמיעד (ראש צוות החקירה) מנהל שיחה טלפונית בין ליאת בן ארי ואלי לוי – והוא מקבל אישור להגיד לפילבר "המחיר נגזר מהתוכן". הוא מדבר על קומה ראשונה. אתה מודע להצעות לפילבר באותה תקופה?

תירוש: (מתנגדת)

הניסיון להפוך את פילבר לעד מדינה: "לא היית מעורב"

עו"ד חדד: האם הכרת את האמירות של עמיעד לפילבר?

זיידנשטדט: לא.

עו"ד חדד: ידעת שהייתה היוועדות בין לוי, עמיעד וליאת בן ארי?

זיידנשטדט: לא הייתי מעורב.

הקלסר שהסתובב איתו אלי לוי על נתניהו

עו"ד חדד: אלי לוי הסתובב עם קלסר, החומרים הנוספים שהדפסת? הוא שמר אותם בקלסר? גם מיילים?

זיידנשטדט: מה שהודפס על ידי במייל הזה היו עוד 2-3 ולא יותר.

עו"ד חדד: נתת לאלי וזה נשאר אצלו?

זיידנשטדט: כן.

עו"ד חדד: ידעת שהוצע לפילבר למסור מידע להיות עד מדינה. מישהו שיתף אותך במהלך הזה?

זיידנשטדט: לא. שמעתי יותר מאוחר בתקשורת.

עו"ד חדד: אני מדבר על זמן חקירה. מהלך חיפוש של חקירת בזק-יס אתם מחפשים בתיבת דואר של שאול אלוביץ'. היה לכם צו על הוועדה הבלתי תלויה הקשורה למיזוג בזק-יס?

זיידנשטדט: אני לא מכיר הצו באופן אישי. לא אני הוצאתי .   קיבלנו חוברת. אם המחלקה מקבלת צו תחילה מחלקים חומרי החקירה. שהצו הוא שהצו על וועדה בלתי תלויה.

עו"ד חדד: אתה לא יודע מה צריך לחפש מכוח הצו?

זיידנשטדט: יודע שצריך לחפש דברים. לא זוכר שהכנתי מזכר, לשאלתך.

עו"ד חדד: צו מוגבל רק לשם המטרה שעליה הוצא. אי אפשר להשתמש יותר מפעם אחת. נכון?

זיידנשטדט: כן.

עו"ד חדד: מוגבל ל-30 יום?

זיידנשטדט: כן.

עו"ד חדד: אם רוצים לחרוג יש צו הרחבה?

זיידנשטדט: נכון.

עו"ד חדד: אשר לי, שלא היה שום קשר בין סיקור, דוברים, שרה נתניהו, לגבי בזק-יס ו-וועדה בלתי תלויה?

זיידנשטדט: למיטב הבנתי לא.

עו"ד חדד: מה היו מילות החיפוש בצו?

זיידנשטדט: הסברתי שיש מילות חיפוש במהלך התיק.

עו"ד חדד: שרה דוידי עשתה את החיפוש ולא אתה?

זיידנשטדט: היא מראה לי.

האם מישהו חתם במקום העד על מזכר באיחור?

עו"ד חדד: בתיק בזק יש מזכר. אנו רואים שאתה הכנת את המזכר?

זיידנשטדט: לא. שם המשפחה שלי לא כתוב נכון. סביר שזה לא אני. זו כן החתימה שלי. אז אני כנראה טועה.

עו"ד חדד: אולי מישהו הכין והחתים אותך?

זיידנשטדט: יכול להיות.

עו"ד חדד: אתה לא תטעה בשם המשפחה שלך?

זיידנשטדט: נכון, לא סביר.

עו"ד חדד: עד כמה זה מקרי שהופקו המילים של רוה"מ?

זיידנשטדט: זה לא יד המקרה. שלושתם היו דומים, הדפסתי אותם.

עו"ד חדד: מקריא מתוך זכ"ד ביצוע חיפושים לתיק בזק. יש תאריך 9/11 למעלה. בכתוב למטה כתוב 8/11  אתה יודע להסביר?

זיידנשטדט: לא.

עו"ד חדד: אתה מקפיד לעשות זכ"ד סמוך לאירוע. אתה זוכר שעשית אחרי 4 חודשים זכ"ד?

זיידנשטדט: לא זוכר. אלה לא היו בחיפושים שלי. לא זוכר המסמך הזה. 

השופט בר-עם: אתה החתום מטה. אתה בצעת החיפוש?

זיידנשטדט: לכאורה.  

השופט בר-עם: לא אישרת זאת?

השופטת פרידמן-פלדמן: הוא חתום על זה.

זיידנשטדט: לפי הפורמט זו נחזית להיות חתימה שלי. המסמך הזה לא זוכר. מניח שקראתי, לא אופייני, לא זוכר.  כתוב גם "קומה 3" זה חקירות.  

עו"ד חדד: כמה פעמים החתימו אותך על זכ"ד שלא הכנת?

זיידנשטדט: לא זוכר.

עו"ד חדד: לא קרה מעולם חוץ ממקרה זה?

זיידנשטדט: לא זוכר.

ש. למיטב זכרונך מה שאני אומר זה נכון?

זיידנשטדט: כן.

השופט בר-עם: את המסמך הזה לא ערכת, החתימו אותך. מישהו אחר ערך ואתה חתמת?

זיידנשטדט: לא זוכר שהובא לי מסמך כזה ואני חתמתי עליו.

השופט בר-עם: מישהו אחר חתם בשם אדוני?

זיידנשטדט: קשה להאמין. באמת לא זוכר.

חשיפת ההודעה לציפי גז, ההלם וההשתוללות של תירוש

עו"ד חדד: אני אומר לך שאתה בזמן שמר לוי יוצא למסע חיפוש נגד רוה"מ, אתה לא היית בנחת מאירוע זה. האם נכון?

תירוש מתנגדת בטענה שהכול כבר נשאל וזו לא שאלה לחקירה ראשית.

עו"ד חדד: מבקש רשות לחקור חקירה נגדית. העד אמר בהודעה ששלח (מציג ומקריא מהר לשופטים). רוצה לחקור בנקודה זו. בסוף מדובר בעובד מדינה. הממונה תירוש נמצאת פה.

תירוש (בהיסטריה): למה במעמד צד אחד?

השופו שחם: אני ביקשתי לראות! 

תירוש: ביהמ"ש מעיין במשהו שאין לנו דרך להתמודד אתו. אין לי איך להסביר לבית משפט איך לקרוא את המסמך הזה. לא יודעת על מה מדובר. מותר לנו לראות ולהגיב לצורך שאילת השאלות.

השופטת פרידמן-פלדמן: תראה לתירוש.

עו"ד חדד: לא יכול להראות.

תירוש: לא תקין.

עו"ד חדד: אנו מריחים את הסירחון עד השמיים.

השופטת פרידמן-פלדמן: אדוני שאל והעד ענה. צריך להציג המסמך.

עו"ד חדד: לא יכול להציג. אני רוצה לרענן לו הזיכרון.

השופטת פרידמן-פלדמן: אי אפשר לרענן כך זיכרון.

עו"ד חדד: אשאל שאלה פתוחה. יכול להיות שאתה התלוננת על האירוע דרך גב' ציפי גז? על אופן החקירה של לוי, שאמר לך לאסוף חומרים?

זיידנשטדט: לא זוכר משהו כזה. תכוון אותי.

עו"ד חדד: באותו זמן 25/7/17 אתה מתלונן בפני ציפי גז על כך שאלי לוי, מנהל מחלקת חקירות, פעל בצורה לא לגיטימית, פגע בכללים, חרג מסמכותו, הפרת אמונים, התלוננת?

זיידנשטדט: נשמע מוזר.

עו"ד חדד: בוא ננסה לפרק את זה. אני אומר לך, בדיקה שעשיתי, באותה תקופה אתה חשבת (שזו התנהלות לא תקינה).
אתה אומר נשמע מוזר. לא שולל. בוא נתחבר לאריה של אז.  2017. אלי לוי מסיים בנובמבר 2017. אתה ניגש אליו עם המסמכים האלו. ממה שנאמר לי, אתה לא התרשמת שיש עבירה. לעומת זאת לוי חשב שיש פה שוחד. נכון? איך אתה התרשמת? כמו לוי?

זיידנשטדט: אני לא הבנתי. הריח לי משהו חריג. מהטעם שמדובר באנשים בכירים. הבאתי זאת לממונה.

עו"ד חדד: אתה מביא לממונה. הוא אומר לך, יש פה חשד לשוחד. עד כמה היה פער, עד כמה הראה שזה מעניין אותו?

זיידנשטדט: לא זוכר.

עו"ד חדד: אולי היה נלהב?

זיידנשטדט: לא זוכר.

עו"ד חדד: אנו רואים שאתה מפיק המסמך של הפרקליטות, הופקו כתבות, יש עוד מסמכים שהופקו, ז"א ממשיכים לבוא ולבסס החשד הסביר נגד רוה"מ ואז מבקשים ממך לסכם הכול עם מסמך של הרשות.

זיידנשטדט: זוכר שקיבלתי אסופה של מסמכים. יותר ממה שאני הבאתי.

עו"ד חדד: אתה אומר שיש מסמכים נוספים. אתה מתבקש לערוך את זה. איפה המיילים הנוספים (פונה לפרקליטות)?

תירוש: לא יודעת.

עו"ד חדד: בוא ננסה להיזכר. אתה שלחת הודעה זו לציפי גז?

תירוש (מתנגדת): רוצה שיירשם שאנו מוטרדים מהעובדה שכבוד בית המשפט חשוף להודעה שאנו לא יכולים להתמודד איתה. זה כן מטריד אותנו. אנו לא יודעים מה זה. זה יכול להשפיע על כבודכם בהתייחסות לעד.
אנו רוצים להראות שהדבר לא נכון / חורג. אנו חושבים שבעניין הזה זה לא תקין. אין לנו יכולת להתמודד. אין לי מושג מה זה. בניגוד להחלטת ביהמ"ש שנאמר לחברי שצרי להציג לנו. והוא עושה מה שרוצה לעשות. אז שביהמ"ש יורה לו לא לעשות כן. העד לא בחקירה נגדית.

עו"ד חדד: התביעה יכולה להגיד את ה"תזה שלה", אני מרענן לו זיכרון. המסמך נמסר לי ממישהי שיש לה מחויבות.

עו"ד חדד מציג לביהמ"ש את ההודעה מהטלפון ומציג גם לתירוש.

עו"ד חדד: הראיתי הודעה ששלחת לציפי גז. ביום 25/7/17 אתה כותב כך: "בתפקידו כמנהל מחלקת חקירות, פעל אלי לוי תוך מידור ההנהלה הבכירה והיחידה המשפטית, התעלם מעמדתם המקצועית והוביל קו שכולו מוכוון להשגת מטרות יחצ"ניות להאדרת שמו על חשבון שמם הטוב של נבחרי ציבור ובכירים בשירות הציבורי, תוך התעלמות בוטה מחובתו המקצועית להפעיל סמכות רק מקום שמתקיימת תשתית ראייתית מספקת. בפעולות אלה פגע לוי בכללי המנהל התקין, חרג מסמכותו, ניצל לרעה את מעמדו. פעילותו נגועה באינטרסים זרים ומעלה חשדות לכאורה לביצוע עבירת הפרת אמונים".
תבדוק אצלך אם שלחת. אם אתה לא זוכר.

העד מחפש אצלו בסלולרי ומאשר שמצא אצלו את ההודעה.

עו"ד חדד: האם כתבת לה את זה?

זיידנשטדט: רשמתי את הדברים.

עו"ד חדד: לא רוצה להגיד ששיקרת. אולי שכחת בחלוף הזמן?

זיידנשטדט: הדברים האלה כתובים. כנראה הייתי פחות משוכנע מהמנהלים לגבי החשדות. כתבתי את הדברים האלה אחרי הכול. התכוונתי שאפשר לכתוב כל דבר על כל אחד.

עו"ד חדד: זה ביחס לאירוע שלנו בעניין שלנו (של חקירות נתניהו)?

זיידנשטדט: נכון.

עו"ד חדד: בית משפט היה בועט בתיק כזה אם היה מישהו אחר. האמת סופה להתגלות. אנו קצת יודעים לעשות עבודה. למה לא סיפרת קודם ששלחת?

זיידנשטדט: לא זכרתי.

עו"ד חדד: מה ציפי גז ענתה לך?

זיידנשטדט: אומרת אוי ואבוי אם זה נכון. מתייחסת למשפט האחרון שאמרתי. הנייר סובל הכל.

עו"ד חדד: אני מעולם לא אמרתי על המשפט הנייר סובל הכול, אוי ואבוי. לכן הסתרת!

זיידנשטדט: זה תוכן ציני. זה לא תוכן שאני באמת מאמין בו. היו לי התחייבויות. בישיבה שהייתה בפרקליטות אלי אמר שיש כאן שוחד, לפרקליטות הייתה הסתייגות בחדר.  

עו"ד חדד: אני מסכים שאין כאן מתת.

תירוש (מתנגדת): הוא מסכם.

עו"ד חדד: רציתם למנוע ממני לחשוף יהלום כזה. מבקש להעיר לתביעה.

מאמרים אחרונים

בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 24.02.2026 – יום עדות מס' 80

תירוש מאבדת את העשתונות ופונה לנתניהו: "גם את אדוני אנסו?" עו"ד חדד: הגענו לתחתית, תתביישי לך. נתניהו: הפשיטו את כל אנשי הלשכה שלי כאילו הם מחבלים. אתם מבצעים עבירות וסוגרים לעצמכם את התיקים. מה זה כאן? מזרח גרמניה או גרוע מזה? תירוש ניסתה לרמוז שנתניהו "שיחד" עדים. עו"ד חדד: זו תופעה קרימינלית. באים אנשים ואומרים אמת, הופכים מייד על ידי התביעה לחשודים

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 23.02.2026 – יום עדות מס' 79

נתניהו הטיח שוב ושוב בתירוש שהיא משקרת: אני אומר לך שאת משקרת! כדאי שיחקרו מה שעשיתם לפילבר, הוצאתם ממנו שקר באמצעים קרימינליים. הכול שקר, פשוט משקרים פה באופן שיטתי, כל פעם באים ממקום אחר. פגישת ההנחיה זה שקר מתועב, פילבר התמסר לאיומים שלכם. לא האמנתי שאדם יפעל בצורה כל כך בוטה להציל עורו. כעסתי עליו וזו חולשת האופי שלו שהוא התמסר לשקרים אלה. אני עדיין די נסער מהדבר הזה. אבל אני ברגעים יותר שקטים, אי אפשר לדבר כאן על מחילה, אבל אפשר לדבר על הבנה

הקליקו לתוכן »
בנימין נתניהו (לפ"מ)

עדות נתניהו 09.02.2026 – יום עדות מס' 78

תירוש ניסתה לייצר פגישת הנחיה אלטרנטיבית * נתניהו: זה שקר! פילבר אמר שלא הייתה הנחיה ברשות ני"ע, איימו לפרק את משפחתו ופרנסתו ובסוף מוציאים ממנו את השקר הזה. לא הייתה פגישה אחת שבו אמרתי לו תדאג לבזק ואלוביץ'. לא דובים ולא זבובים ולא הנחיה. המצוקה היא שלך!

הקליקו לתוכן »